Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

μηπως επρεπε να βαλεις 36αρι? το λεω αυτο γιατι εκει που με πεθαινε το 80αρι, κατεβηκηα ενα νουμερο και τελειωσα στο πι και φι.

Συμφωνώ για τον τροχό!
Κάνει εξαιρετική δουλειά και πολύ γρήγορα!
Γιώργο σε ποια περιοχή είσαι?

Καλημέρα, Ηράκλειο είμαι..

το θέμα με τον τροχό είναι ότι επειδή το ξύλο έχει πάνω πρόκες μη γίνει τίποτα με τις πολλές στροφές...

Ειναι εμφανεις οι προκες οι κρυφες?
Μπορεις με ενα ζουμπα και ενα σφυρακι να τις φυτεψεις 1 χιλιοστο πιο βαθια ωστε να μην σου δημιουργησουν προβλημα.

Αν ησουν πιο κοντα μου θα ερχομουν με το τανκ να το φτιαξουμε μπαμ μπαμ!

Ειναι εμφανεις οι προκες οι κρυφες?
Μπορεις με ενα ζουμπα και ενα σφυρακι να τις φυτεψεις 1 χιλιοστο πιο βαθια ωστε να μην σου δημιουργησουν προβλημα.

Αν ησουν πιο κοντα μου θα ερχομουν με το τανκ να το φτιαξουμε μπαμ μπαμ!

Είναι εμφανείς...μάλιστα τις έφαγα και λίγο με τον τροχό...απλά επειδή έχω πάθει και έχω μάθει με την πλάνη που είχα (μπέρδεψε σε πρόκα και ευτυχώς που φορούσα εξοπλισμο) έχω φοβηθεί τις πολλές στροφές σε τέτοια ξύλα...

Σε ευχαριστώ πολύ για τη διάθεση, να είσαι καλά.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ήμουν έτοιμος να τον πετάξω τον εκκινητή αλλά στο "τσάκ" τη γλύτωσε.
Λόγγω, εγκατάληψης στο χωριό μετά από κάποια χρόνια η μπαταρία του - λογικά - τα έπαιξε. Όταν ρώτησα για επισκευή μου είπαν οτι δεν αξίζει τον κόπο, το κόστος θα ειλναι υπερβολικά μεγάλο για την αξία του (αξία περίπου 150 ).
Τελικά κάποιος φίλος που ασχολείται μου βρήκε μια μπαταριλα σε πολύ καλή τιμή (40 χονδρική) και το μηχανάκι πήρε παράταση ζωής.
Ο χρόνος θα δείξει αν άξιζε.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    117.2 KB · Views: 201
  • image.jpg
    image.jpg
    175.8 KB · Views: 203

ετσι γινεται...και κανεις και το ιδιο για τις backup μοναδες για ΗΥ

Η παλιά με μια πρόχειρη μέτρηση με ένα οργανάκι που βρήκα έδειχνε κοντά στα 6volt.
Τι σημαίνει αυτό; Άχρηστη;

ναι..αν οι κοινες μπαταριες μολυβδου πεσουν κατω απο τα 10βολτ, σωζονται, δεν σωζονται. Αν κιολας εχουν καποια ηλικια....

Το βολταζ δεν ειναι πληρως ενδεκτικο για την κατασταση μια τετοιας μπαταριας. Ξεκινα να την φορτιζεις σαν 6βολτη, κοιτα αν θα φορτισει, μετα δωσε λιγο απο ενα τροφοδοτικο, μεχρι να την φτασεις 7,5 (αν φτασει) και μετα με παλμους και μετα αργη φορτιση σε 12βολτο φορτιστη.
Αν εχει ζωη αρχικα θα το δεις πως θα συμπεριφερθει κατα την διαρκεια των παραπανω σταδιων φορτισης.
Εαν και εφοσον φορτισει πληρως τελικα σαν 12βολτη, πας σε ενα ηλεκτρολογειο αυτοκινητων και την μετρας με εκεινο το "ματζαφλαρι" που "βραχυκυκλωνει" τους πολους με φορτιο, οποτε και θα εχεις την τελικη πληρη ενδειξη της καταστασης της μπαταριας.
Νομιζω αυτη που εβαλες στη φωτο εχει τζελ μεσα και οχι υγρα.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νομιζω αυτη που εβαλες στη φωτο εχει τζελ μεσα και οχι υγρα.

Δημήτρη σ´ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, αν και νομίζω οτι εγώ δεν μπορώ να τις ακολουθήσω. Δεν έχω και καθόλου τέτοιου είδους εξοπλισμό. Πως να τη φορτίσω πχ δηλαδή σαν 6-βολτη;
Το αν έχει τζέλ αλλάζει κάτι;

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ήμουν έτοιμος να τον πετάξω τον εκκινητή αλλά στο "τσάκ" τη γλύτωσε.
Λόγγω, εγκατάληψης στο χωριό μετά από κάποια χρόνια η μπαταρία του - λογικά - τα έπαιξε. Όταν ρώτησα για επισκευή μου είπαν οτι δεν αξίζει τον κόπο, το κόστος θα ειλναι υπερβολικά μεγάλο για την αξία του (αξία περίπου 150 ).
Τελικά κάποιος φίλος που ασχολείται μου βρήκε μια μπαταριλα σε πολύ καλή τιμή (40 χονδρική) και το μηχανάκι πήρε παράταση ζωής.
Ο χρόνος θα δείξει αν άξιζε.

Mπάμπη κάπου σέ έχασα ..... αναφέρεις ότι η μπαταρία τά έπαιξε μετά από χρόνια εγκατάλειψης,λογικό,μετά ότι ρώτησες γιά κόστος επισκευής και σού είπαν 150 ευρώ ?????!!!! εκτός από τήν μπαταρία πού ήθελε αλλαγή πού είναι λογικό μετά από 3-5 χρόνια max κρατάνε αυτές οι μολύβδου κλειστού τύπου,είχε και πρόβλημα ηλεκτρονικό η πλακέτα ?

Η μπαταρίες μολύβδου 12 volt άν πάνε κάτω από τά 10,5 volt έχετε γιά βρυσούλες πού λέμε,πάνε στήν ανακύκλωση.

http://www.marxrv.com/12volt/voltchart1.gif

Δημήτρη δέν είναι μέ gel αυτές οι δύο μπαταρίες τού Μπάμπη lead accid είναι,μολύβδου κλειστού τύπου.

Οι μπαταριες μολυβδου, εαν πεσουν κατω απο το μισο της ονομαστικης τους τασης ειναι τελειωμενες, εαν δεν πεσουν κατω απο το μισο, και δεν εχουν βραχυκυκλωσει, υπαρχει περιπτωση να αναστηθουν μετα απο ενα κυκλο 4 -5 φορτοεκφορτισεων (αργη φορτιση – λιγα αμπερ), αλλα δεν θα θεωρουνται αξιοπιστες. Επισης συμπληρωνουμε υγρα εαν χρειαστει.

Μπαμπη δες εδώ: Sun Light Accuforce 12-17

Ποιον εξοπλισμο; Απλα πραγματα.
Μπαταρια που απο "εγκεφαλικο" στο Βόδι Κοντρολ (BCM) εφτασε 4,8 V.
Φοστιση σαν μοτο 6V στο φορτιστη του Λιντλ. Μετα απο τροφοδοτικο διακοπτομενα 11αρια, μεχρι να ανεβει η ταση ωστε να την πιασει το προγραμμα υπερβολικου ψυχους - πολυ πεσμενης μπαταριας, και να αρχισει να της δινει παλμους για να την ανεβασει στα 10, κατι και να ξεκινησει η κανονικη φορτιση.
Μετα φορτιση αργη 2 ημερες περιπου, και η μπαταρια δουλευει στο αυτοκινητο 1,5 μηνα τωρα μια χαρα.

Τωρα αν δεις οτι μεσα σε μιση ωρα πηγε 14 τοτε κλαφτην. Εμεις στις παλιες ανοιγομενες αλλαζαμε και το θειικο οξυ για να δωσουμε λιγο ζωη ακομα, και μιλαμε και για εποχες που συμπληρωναμε με νερο βρυσης πριν απο το..................

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μαστορεμα σημερινό.
Επειδή Δυστυχώς δεν έχω ακόμη τον χώρο που θέλω για εργαστήριο ώστε να αξιοποιήσω την επιφάνεια που μου είχε δώσει ο Παναγιώτης για πάγκο εργασίας και επειδή στην είσοδο του διαμερίσματος μου γινόταν ένας μικρός χαμός έφτιαξα ένα καπάκι στην ουσία στο επιπλακι που φιλοξενεί υποδήματα και εργαλεία ώστε να στεγάσει και τα συεγανωτικα ταράτσας που δεν πρόλαβα να περάσω πριν φθινοποριασει....

Πολύτιμος βοηθός η γωνία μεταφοράς σχεδίων πατρόν που φέραμε από έξω!
Επίσης το μικρό γιαπωνέζικο πριονακι του Λιντλ έκανε θαύματα αλλά την βαριά δουλειά αποκοπής του κομματιού 100 επί 40 από την μεγάλη επιφάνεια έκανε το 18βολτο XR DEWALT δισκοπριονο!
Η κοπή έγινε άψογα και το ίδιο και η εφαρμογή σε ένα τοιχακι με μη ορθές γωνίες.
Κοληθηκε σε τοίχο και επιφάνεια επίπλου με σιλικονη Forever white.

Βουαλα!

Ωραιο κυριακο !τα εργαλεια κανουν τον μαστορα και ο μαστορας τα εργαλεια!!!

Καλη δουλεια πατριωτακι!
Αν το αφησεις μονιμα, καλο θα ειναι να βαλεις μια μεταλλικη γωνια στο αριστερο ακρο στον τοιχο.