Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σου έχω (εύκολη) λύση και γί αυτό.
Φτιάχνεις δύο πλαινά, όσο θες ψηλότερα, και όταν χρειαστείς μαγαλύτεο ύψος τα τοποθετείς κολλητά πάνω στα σταθερά σου με σφιχτήρες στα άκρα.
Για να μην αλλάξει το μήκος, και να ταιριάζει με την επιφάνεια ολίσθησης, θα τα τοποθετήσεις ένα εξωτερικά κι ένα εσωτερικά.
Για να γίνει αυτό σωστά όμως θα πρέπει, το κομμάτι που θα τοποθετηθει εσωτερικά, να είναι πιο κοντό όσο πάχος έχει η βάση που θα πατήσει (αφού θα μπεί εσωτερικά).

Νεκ σταθεροποιησετο με ταινια διπλης οψεως η θερμοκολλα.

Την στιγμή που κάνεις κάτι με μεράκι είσαι καλός. Ο Νεκ τα κάνει και τα δύο αυτά με μεράκι οπότε είναι εξ' ίσου καλός και στα δύο. :ADFADF1:

Ωραίο το jig σου Νεκ.

Οι γωνιές μου κάνουν αδύναμες θα σου κάνουν κοιλιά προς τα κάτω με τον καιρό & με την άσκηση πίεσης. Ίσως να θέλει δυο πιο "αντρικές".

Μπα. Ειναι μεν αλουμινιο αλλα 2 mm! Στο μηκος των ~40cm ειναι ακλωνητες!

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νεκ σταθεροποιησετο με ταινια διπλης οψεως η θερμοκολλα.

Να βρει ομως τσιπικη θερμοκολλα που δεν κολλαει καλα, γιατι εγω εχω ακομα δυο ξυλα κολλημενα που δεν χωριζουν... :))))

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Miα στενη λωριδα απλωσα αλλα το ξυλο ειχε μικρο πλατος 5-6 ποντους. Η ραβδοκολλα ηταν της Ryobi :)))

Καλημέρα.

Είχα καιρό να σωληνομαστορέψω & έτσι ξεκίνησα έναν Pipeman αναβάτη - αναρριχητή.
Αντί για wall "εκπαιδεύεται" για την ώρα σε ένα κόντρα πλακέ μέχρι να φέρω τις απαραίτητες καμπύλες του εκεί που θέλω κ να λειτουργήσουν με διακόπτη βρύσης κ ντίμερ τα σωθικά του.

Πολυ ωραιο Κωστα και διαφορετικο απο τα αλλα σωληνωτα!

Θα τα μεταφερω στο νημα με τα φωτιστικα για να μην χανονται, η συλλογη σου αξιζει!

Πολυ ωραιο Κωστα και διαφορετικο απο τα αλλα σωληνωτα!

Θα τα μεταφερω στο νημα με τα φωτιστικα για να μην χανονται, η συλλογη σου αξιζει!

Αρχηγός είσαι κ εσύ αποφασίζεις ! Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ωραίος!!! Μακρυνε του λίγο τα ποδαράκια μόνο!

Μετά το .....χειρουργείο για την προσθετική τεχνητών μελών στον Spiderman !

Last edited by a moderator:

Κ για να ευχαριστήσω έναν συμφορουμίτη φίλο μου προχώρησα κ στην κατασκευή ενός ακόμα industrial μαχητή πάνω σε ξύλινη βάση.
Περιμένω επιπλέον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό κ να περιποιηθώ την βάση του.

Ωραίος ο spiderman
Mιάς πού έχεις τους σωλήνες έτοιμους,δέν βάζεις καί ένα μικρό μοτεράκι καί ένα μικρό μπώλ να τά κάνεις δυό σέ ένα ? καί φωτιστικό καί μικρό συντριβάνι μέ κανα νούφαρο μέσα,σάν φενγκ-σούι κάτι δηλαδή γιά χαλάρωση.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίος ο spiderman
Mιάς πού έχεις τους σωλήνες έτοιμους,δέν βάζεις καί ένα μικρό μοτεράκι καί ένα μικρό μπώλ να τά κάνεις δυό σέ ένα ? καί φωτιστικό καί μικρό συντριβάνι μέ κανα νούφαρο μέσα,σάν φενγκ-σούι κάτι δηλαδή γιά χαλάρωση.

:a0210:
Μπα συντριβάνια κ ρεύμα μαζί τα φοβάμαι.

Η δική μου χαλάρωση έρχεται μέσα από το ψάξιμο κ τις δυσκολίες της κάθε κατασκευής.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

:a0210:
Μπα συντριβάνια κ ρεύμα μαζί τα φοβάμαι.

Η δική μου χαλάρωση έρχεται μέσα από το ψάξιμο κ τις δυσκολίες της κάθε κατασκευής.

Mοτεράκια γιά συντριβάνια έχει μέ 12 volt,επίσης μπορείς να βάλεις λάμπα led 12 volt,καί νά μήν έχεις 220 volt.
Bάλε ένα συντριβάνι μέ νούφαρα γιά φενγκ-σούι,γιά πές τήν ιδέα στήν γιαγιά νά δείς πώς θά τό επικροτήση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Mοτεράκια γιά συντριβάνια έχει μέ 12 volt,επίσης μπορείς να βάλεις λάμπα led 12 volt,καί νά μήν έχεις 220 volt.
Bάλε ένα συντριβάνι μέ νούφαρα γιά φενγκ-σούι,γιά πές τήν ιδέα στήν γιαγιά νά δείς πώς θά τό επικροτήση.

Έχουμε αποσύρει πρεσβείες γιατί θέλω κάτι να πάρω με τις υπερωρίες αλλά δεν θέλει ούτε να το ακούσει κ έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ιδέα κρατείται στο σκληρό δίσκο για το μέλλον που θα έχουν επανέλθει οι ισορροπίες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έχουμε αποσύρει πρεσβείες γιατί θέλω κάτι να πάρω με τις υπερωρίες αλλά δεν θέλει ούτε να το ακούσει κ έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ιδέα κρατείται στο σκληρό δίσκο για το μέλλον που θα έχουν επανέλθει οι ισορροπίες.

Ωχ ώχ ώχ κράτα αποστάσεις ασφαλείας "σειρά" καί φτιάξε ξύλινο κράνος καλού-κακού όταν φέρνεις τέτοιες κουβέντες στό τραπέζι. :smash:
Ασε νά περάσει η μπόρα,καί ξέρεις εσύ πώς θά το ρεγουλάρεις τό θέμα,καμμιά μονοήμερη,κανα καινούργιο ριχτάρι στούς καναπέδες,κανα σεμεδάκι,καινούργιες κουρτίνες κ.τ.λ :flipout::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποια ήταν η υποχώρηση; Οι διαστάσεις του;

Λογικά χρειάστηκε να αδειάσεις την εγκατάσταση από νερά; Ή υπήρχε διακόπτης πριν το δοχείο ώστε να το απομονώσεις; (κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει, μην τυχόν και τον ξεχάσει κανείς κλειστό και σκάσουν όλα, αλλά έλα που κάνει την αντικατάσταση πολύ πιο εύκολη υπόθεση...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποια ήταν η υποχώρηση; Οι διαστάσεις του;

Λογικά χρειάστηκε να αδειάσεις την εγκατάσταση από νερά; Ή υπήρχε διακόπτης πριν το δοχείο ώστε να το απομονώσεις; (κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει, μην τυχόν και τον ξεχάσει κανείς κλειστό και σκάσουν όλα, αλλά έλα που κάνει την αντικατάσταση πολύ πιο εύκολη υπόθεση...)

Το δοχειο ειναι με συνδεση 3/4. Εκει που το συνδεσα ειναι η συνδεση για πληρωση/ εκκενωση των νερων και ειναι 1/2. Οποτε μαζι με την αλλαγη διατομης, που πιστευω δεν παιζει μεγαλο ρολο, συνδεθηκε χαμηλα που ισως καποιες φορες να μαζεψει μουργα. Αν προσθεσουνε οτι το αρχικο ηταν 18lt ενω εγω εβαλα 12lt, εχουμε ακομη μια ατασθαλια!

Δεν νομίζω να μαζέψει μουργα γιατί δεν κυκλοφορεί μεσα στο διαστολής,είναι στάσιμο.

Τρύπησε η μεμβράνη;

Διακόπτες έχω βάλει παντού και ξηλωσα τα χερούλια.