Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Εντυπωσιακο το φωτιστικο, θαυμασιο!!
Κατα τη γνωμη μου η τελευταια πολυπλευρη ξυλινη ροδελα ηθελε 2 τονους πιο σκουρο, για να δεσει πιο αρμονικα.

Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Παύλο τούμπανο!Αν του βάλεις "κεράκια" edison θα απογειωθεί κατά τη γνώμη μου.Το λευκό δεν του πηγαίνει νομίζω.

Όμορφη κ δύσκολη κατασκευή.

ότι μου ήρθε έκανα. μου φάνηκε εύκολη.

Παυλο, αμεσα αλλαζεις λαμπες ... οι γαλακτωδες δε ταιριαζουν καθολου

αυτές οι έντισον δεν έχουν πολύ φως η κάνω λάθος;
κάτι με ενοχλεί αλλά δεν ξέρω τι. λές να είναι οι λάμπες;

αυτές οι έντισον δεν έχουν πολύ φως η κάνω λάθος;
κάτι με ενοχλεί αλλά δεν ξέρω τι. λές να είναι οι λάμπες;

Βαλε στογγυλες διαφανες, κλασικες πυρακτωσεως (δηλαδη τωρα πλεον αλογονου) ή Edison.
Οι Edison βγαζουν ζεστο φως που ταιριαζει περισσοτερο με το ξυλο και τα μπρονζε ντουι.
Θελει πειραματισμο, εαν σε καλυπτουν τα συνολικα lumen των led που εχεις τωρα (λογικα θα ειναι και ψυχρες δηλαδη πανω απο 5000Κ), τοτε αναζητησε Edison με λιγα περισσοτερα lumen (γιατι ειναι ζεστες κοντα στα 3000Κ).

Βαλε στογγυλες διαφανες, κλασικες πυρακτωσεως (δηλαδη τωρα πλεον αλογονου) ή Edison.
Οι Edison βγαζουν ζεστο φως που ταιριαζει περισσοτερο με το ξυλο και τα μπρονζε ντουι.
Θελει πειραματισμο, εαν σε καλυπτουν τα συνολικα lumen των led που εχεις τωρα (λογικα θα ειναι και ψυχρες δηλαδη πανω απο 5000Κ), τοτε αναζητησε Edison με λιγα περισσοτερα lumen (γιατι ειναι ζεστες κοντα στα 3000Κ).

θα κάνω μια δοκιμή αύριο με άλλες λάμπες αν προλάβω να περάσω από κατάστημα με τα φωτιστικά.
ευχαριστώ για τα σχόλια σας.

Οι λαμπες ειναι Παυλο.
Και για μενα ισως και ο κορμος. Ισως ηθελε μια αλυσιδα μπρονζε να ελαφρυνει λιγακι, να αποκτησει και καποια ευελιξια.
Αλλα στο επομενο βλεπεις.

Βράδυ καλό & φωτεινό να έχουμε..................

Θα φύγει κ αυτός σε λίγες ημέρες για άλλη γη κ άλλα μέρη ..............

Πολύ ωραία Κώστα, σ´ ευχαριστούμε. :a0210:
Αυτό είναι, κυρίως, το νόημα του να είσαι μέλος σ´ ένα τέτοιο forum, να παίρνεις και να δίνεις γνώση.

Σου έχω video special στο Καφενείο ! :ernaehrung004:

Κώστα τρομερός ο ακοντιστής!Νομίζω πως είναι το καλύτερο του είδους μαζί με τον μαχητή!

-bye--bye-

Last edited by a moderator:

Παύλο, πολύ μου αρέσει το φωτιστικό, ίσως να έκανα τον κάτω δίσκο στρογγυλό αντί για πολύγωνο, όχι ότι με χαλάει όμως και έτσι.
Θα σθυμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σχετικά με τις λάμπες. Προτίμησε στρογγυλά γλομπάκια με διαφανές γυαλί. Είτε συμβατικά πυρακτώσεως είτε αυτά τα led που μιμούνται τις edison. Αν πας στα τελευταία πάρε με το πιο χαμηλό wattage διότι φωτίζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Με μία τριάδα 2.5W έκαστο από δαύτα φωτίζω χώρο 27τ.μ. στα όρια του ενοχλητικού.

Συνονόματε, απειλιτικός δείχνει ο ακοντιστής. Αμα είναι και μισό μέτρο όπως οι άλλοι, βαλ'τον στην πόρτα, δε θα πλησιάζει κανείς. :violent-smiley-030:
:a0210:

Παύλο ωραίο!

Στα κεριά η φλόγα πάει προς τα πάνω...

Edison είναι ο τύπος σύνδεσης της λάμπας με το ντουΐ,όχι ο τύπος της λάμπας.

Κώστα, παίζεις μόνος σου...

Πάνο άλλη μια "παραγγελία" έχω κ μετά τέλος τα σωληνωτά τουλάχιστον για 4 μήνες.

Παύλο ωραίο!

Στα κεριά η φλόγα πάει προς τα πάνω...

Edison είναι ο τύπος σύνδεσης της λάμπας με το ντουΐ,όχι ο τύπος της λάμπας.

Κώστα, παίζεις μόνος σου...
Σωστός για τα κεράκια, λάθος για τον τύπο της λάμπας.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστός για τα κεράκια, λάθος για τον τύπο της λάμπας.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μικρός είμαι ακομα,θα μάθω...

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα.
Αν & το είχα αναφέρει ξανά σε κάποιο νήμα που είχα ερωτηθεί, βάζω & μερικές φωτο με τον τρόπο συγκράτησης ενός ντουί Ε27 με ροδέλες στην γαλβανιζέ συστολή των 2'' για την συναρμολόγηση & κατασκευή των Industrial Pipes Lamp.
....(& για τον φίλο με το PM).

& πάλι εδώ είμαστε αν χρειαστεί κάτι άλλο.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραία Κώστα, σ´ ευχαριστούμε. :a0210:
Αυτό είναι, κυρίως, το νόημα του να είσαι μέλος σ´ ένα τέτοιο forum, να παίρνεις και να δίνεις γνώση.

Ο ακοντιστης ειναι πολυ ζορικος :)

costas1965 πως συνδεεις τις ενωσεις ? Γραψε αν θες τι χρησιμοποιεις ακριβως αλλα και την μαρκα (πχ στην κολλα ?)

Ευχαριστω

αξιώθηκα να φτοιάξω κι ένα φωτιστικό οροφής αλλά δεν ξέρω αν το παράκανα με τις λάμπες οι οποίες είναι led 5 watt. επίσης θέλω την γνώμη σας πως σας φαίνεται από άποψης αισθητικής. τοποθετήθηκε στη είσοδο του σπιτιού.
έγινε το σαβ/κο από κάτι περισεύματα άλλων κατασκευών και είναι ξύλο φτελιάς, πλατάνι, καρυδιά και οξυά.

Πολυ ωραιο αλλα..θα συμφωνησω με τα σχολια.Δειχνει πολυ ακαμπτο.Καλυτερα αλυσιδα η χοντρο σχοινι.Πιο σκουρο χρωμα για να αναδειξει τις διαφανεις λαμπες που πιθανοτατα θα βαλεις (αλλαξεις).Δεν θα εβαζα κερακια,σε καμμια περιπτωση γαλακτωδη.Ειτε στρογγυλες ειτε σωληνες.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Ο ακοντιστης ειναι πολυ ζορικος :)

costas1965 πως συνδεεις τις ενωσεις ? Γραψε αν θες τι χρησιμοποιεις ακριβως αλλα και την μαρκα (πχ στην κολλα ?)

Ευχαριστω

Με λίγη προσπάθεια όλα γίνονται.

Πρώτα ταιριάζω τα ποδαρικά του στην ξύλινη βάση, έχω ήδη προτρυπήσει κ έχω περάσει κ έχω δοκιμάσει όλα τα ηλεκτρολογικά του.
Κατόπιν φέρνω τις κλίσεις στα διάφορα μέλη (σωλήνες) του έργου που κατασκευάζω εκεί που θέλω. Αν ταιριάξουν κ σφίξουν από μόνα τους χωρίς τεφλόν ή κόλλα έχει καλώς. Διαφορετικά ρίχνω (στάζω) κόλλα στιγμής της Bison στα σπειρώματα κ σε δευτερόλεπτα ακινητοποιείται η συναρμογή μου.

Αν δεν έχω κόλλα στιγμής πρόχειρη, τότε βάζω κόλλα εποξική δύο συστατικών (πάλι της Bison) κ σε 5 - 10 λεπτά σταθεροποιείται.
Για να μην το κρατάω με τα χέρια με λίγη μονωτική ταινία δένω τα δύο κομμάτια μεταξύ τους ή με κάποιο απέναντι "μέλος" (σαν να έχει σπάσει το χέρι του κ του έχω βάλει επίδεσμο) κ μετά από λίγο χρόνο το αφαιρώ.

Παππούς Κώστας

Σήμερα είχα μία ιδιέταιρη για εμένα παραλαβή και ανακατασκευή...:a0210:

Πρόκειται για ένα φωτιστικό δαπέδου το οποίο ανήκε στον παππού μου τον Κώστα ο οποίος μας άφησε πριν από εννιάμισι χρόνια.
Χρειαστηκε αλλαγή στα ντουί (είχε μικρά μπαγιονέτ τα οποία πλέον έχουν καταργηθεί) καθώς και στο φισάκι της πρίζας. Ο ποδοδιακόπτης του λειτουργεί μια χαρά, οπότε τον άφησα μιας και έχει μπρούτζινο κέλυφος και ταιριάζει με το υπόλοιπο. Εγινε επίσης έλεγχος και αποκατάσταση όλων των συνδέσεων στα νέα ντουί, ποδοδιακόπτη και πριζα.
Τα μπρούτζινα τμήματά του δεν τα πέρασα με κάτι, δεν ξέρω αν θέλω να χαλάσω το χρώμα που έχουν πάρει με τα χρόνια , σίγουρα δεν θέλω να γίνουν απαστράπτοντα χρυσά. Τα προτιμώ έτσι.

Εδω ετοιμο και στημένο δίπλα στην πολυθρόνα η οποία επίσης προέρχεται από το σαλόνι του παππού, έτσι τα είχε και εκείνος, τον βόλευε να κάθεται εκεί και να διαβάζει.

fgBLJCE.jpg

και μία πιο κοντινή όπου φαίνεται και η δουλειά που έχει στην (θεόβαρια) βάση του.

AvP52yB.jpg

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ Νίκο, να'σαι καλά. Ναι, είναι όλο μεταλλικό και πολύ βαρύ. Τα μπρούτζινα κομμάτια με τα σκαλιστά είναι όλα τα λεφτά. Για αυτά είναι που προβληματίζομαι για το αν θα είναι καλό να τα περάσω με κάτι να πάρουν λίγο τα πάνω τους αλλά να μη χαθεί τελείως η πατίνα και γίνουν χρυσό κιτσαριό. Ο ποδοδιακόπτης είναι εσωτερικά πλαστικό αλλά με μπρούτζινο κάλυμμα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk