Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σημερα βρηκα το πρωτο προτζεκτ που θα κανω με την σεγα...
και ειναι αυτο
https://www.youtube.com/watch?v=ZNAm49y7EL4

Κρατησα το βασικο σχεδιο αλλα εκανα μετατροπες και ξανασχεδιασα στο Autocad ωστε να το κανω οχι τετραγωνο αλλα πιο πλατυ ωστε να ειναι αναλογο μιας σελιδας Α4.

Ετσι εκτυπωσα τα σχεδια και εφτιαξα το πρωτο φυλλο πανω σε mdf 6mm γιατι Κ.Π. δεν εβρισκα. Λογικα θα χρειαστω και ενα χερι ασταρι πριν αρχισω να βαφω. Σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τεμπερες.

20171023_152547.jpg

Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση της σεγας τουλαχιστον σε αυτα τα λεπτα κομματια και με δεδομενο οτι εκοβα πρωτη φορα και με κινεζικες λαμες.

Η συνεχεια οταν γινει η ολοκληρωση.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Αυτο που χρησιμοποιεί ο τύπος στην αρχή τι μηχάνημα ειναι;

Αν κ μαλακό το "ξύλο/χαρτί" σου, μια χαρά τα πήγες.

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Αυτο που χρησιμοποιεί ο τύπος στην αρχή τι μηχάνημα ειναι;

Σπρωχτήρι ασφαλείας από τον χορηγό του. Κάνει πολύ καλή κ ασφαλή δουλειά.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αν κ μαλακό το "ξύλο/χαρτί" σου, μια χαρά τα πήγες.

Δεν νομιζω να βρω 6mm πλακα ξυλου. Μονο Κ.Π. και πιθανοτατα χαμηλης ποιοτητας (που θα ξεφτιζει ελαχιστα στα ακρα) αφου η σημυδα που λεει αυτος οτι χρησιμοποιει δεν νομιζω οτι υπαρχει στην Ελλαδα κατω απο 9mm.
Δοκιμασα με 6μμ κ.π. απο ξυλοκιβωτιο εξαρτηματων της ABB και οντως ξεφτιζε στα ακρα σε μερικα διασπαρτα σημεια.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σημμύδα υπάρχει 4, 6, 8, 10...... 40 mm.
Βλέπε τα video του http://dmidea.eu k θα βοηθηθείς πολύ. Έχει κ αρκετά free pattern. Καλή συνέχεια...........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δοκιμασα με 6μμ κ.π. απο ξυλοκιβωτιο εξαρτηματων της ABB και οντως ξεφτιζε στα ακρα σε μερικα διασπαρτα σημεια.

το κ.π. που βαζουν σε παλετες και κιβωτια ειναι χείριστης ποιοτητας, μην το συγκρινεις με αυτο του εμποριου

Συμήδα 6mm θα βρεις πολύ εύκολα σε όλα τα μαγαζιά που πουλάνε ξυλεία. Και στα 4mm πιστεύω ότι δε θα δυσκολευτείς, αλλά εγώ θα σου έλεγα να προτιμήσεις τα 6mm αφ'ενός για λόγους ανθεκτικότητας και ευκολίας στην κατεργασία (δεν σπάνε) αλλά και λόγω του ότι στην περίπτωση των αυλακώσεων που θα ρουτάρεις για να φωλιάσουν στο κουτί-πλαίσιο τα 6mm είναι πιο "εύκολη"-διαδεδομένη διάσταση για τα κοπτικά.

Συμήδα 6mm θα βρεις πολύ εύκολα σε όλα τα μαγαζιά που πουλάνε ξυλεία. Και στα 4mm πιστεύω ότι δε θα δυσκολευτείς, αλλά εγώ θα σου έλεγα να προτιμήσεις τα 6mm αφ'ενός για λόγους ανθεκτικότητας και ευκολίας στην κατεργασία (δεν σπάνε) αλλά και λόγω του ότι στην περίπτωση των αυλακώσεων που θα ρουτάρεις για να φωλιάσουν στο κουτί-πλαίσιο τα 6mm είναι πιο "εύκολη"-διαδεδομένη διάσταση για τα κοπτικά.

Μην ξεχνατε πως εδω στην Τριπολη εχει μονο 2 καταστηματα ξυλειας. Σημυδα 6mm δεν κοβει κανενας απο φυλλο και συνηθως δεν εχουν ουτε ολοκληρα γιατι δεν την δουλευει κανενας επαγγελματιας (κουζινας).
Το λεω γιατι οπως και χτες ψαχνω παντα Κ.Π. κατω απο 12mm και δεν βρισκω. Μπορω βεβαια να παραγγειλω ενα φυλλο ολοκληρο αλλα αυτο θα γινει αργοτερα και αν εχω προσχεδιασει που θα το χρησιμοποιησω.

Το ενα απο τα 2 καταστηματα λογω αναδουλειας δεν εχει στοκ ουτε 16mm κ.π.

Για να δημιουργησω χωρο ελιγμων στο μπανιο, μετεφερα το πλυντηριο ρουχων στο διπλανο χωρο.

Εκανα πρωτα μια διαμπερη τρυπα για οδηγο και μετα με multiconstruction ποτηρι τρυπησα και απο τις δυο πλευρες. Στο τελος εβαλα μια πλαστικη σωλην φ64 και ειμαστε ετοιμοι!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Στον γειτονα?????

Και πως το πηρε?

χαχαχαχα

Ωραιος!
Υπηρχε περιπτωση να μεταφερθει εκει νερο ρευμα και αποχετευση ωστε να γλυτωνες την τρυπα?
Υπηρχε. Αλλα με 10 δεν γινοταν. Ειναι και σχετικα προσωρινη λυση

Στο εξωτερικό πάντως σε όσα σπίτια έχω δει το πλυντήριο ΠΟΤΕ δεν το βάζουν στο μπάνιο.
Ειτε σε ειδικό χώρο, είτε στην κουζίνα.

Καλά ρε μπαγάσα, τη μέρα της γιορτής σου κι αντί να τρώς και να πίνεις :ADFADF1: ασχολείσαι με αποχετεύσεις;
Πιάνει το χέρι σου όμως, κάνεις "καθαρή" δουλειά. :grinning-smiley-043

Παντως και εγω μεχρι τωρα σε οσα σπιτια εχω αλλαξει στην Ελλαδα δεν εχω βαλει το πλυντηριο ποτε στο μπανιο...παντα στην κουζίνα το βάζω...τον αντιστοιχο χωρο στο μπάνιο (αν υπάρχει) τον εκμεταλευομαι για αποθυκευτικο στα τζιτζιμπλικια του μπανιου...

Καλό είναι το πλυντήριο να βρίσκεται σε χώρο όπου υπάρχει σιφώνι δαπέδου...

Πάνο σε πολλές χώρες στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, δεν βάζουν ποτέ σιφώνι στο δάπεδο.

Και αυτό το έχω δει ο ίδιος σε σπίτια στη Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και την Αμερική.

Ελληνική πατέντα είναι.

Πάνο σε πολλές χώρες στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, δεν βάζουν ποτέ σιφώνι στο δάπεδο.

Και αυτό το έχω δει ο ίδιος σε σπίτια στη Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και την Αμερική.

Ελληνική πατέντα είναι.
Οχι. Εχει να κανει με το αποχετευτικό συστημα. Στην γερμανια πχ δεν εχουν ουτε καλαθακι για τα χαρτια στο μπανιο. Τα πετανε μεσα στη λεκανη...Στην Ελλαδα αν το κανεις αυτο σε τρεις μερες θα το χρειαστεις το σιφωνι, τον υδραυλικο και μαλλον και μια απολυμανση...
Και φυσικα το σιφωνι αποτρεπει μυρωδιες και εντομα-ζωα, να εισελθουν στο σπιτι.
Ειναι μαλιστα υποχρεωτικο σε χωρους υγειονομικου ενδιαφεροντος. Πχ τουαλετες εστιατοριων

Last edited:

Ελληνική πατέντα είναι.

Θα ειχε πολυ γελιο να δουμε που θα πανε τα νερα οταν τρυπησει το κολλαρο που συνδεει τον καδο με την αντλια, η το σωληνακι που ενεργοποιει τον πρεσοστατη, η "σκασει" το λαστιχο μεταξυ καδου και πορτας!!!!!
Ειδικα οταν ειναι νυχτα και κοιμωνται.

Θα ειχε πολυ γελιο να δουμε που θα πανε τα νερα οταν τρυπησει το κολλαρο που συνδεει τον καδο με την αντλια, η το σωληνακι που ενεργοποιει τον πρεσοστατη, η "σκασει" το λαστιχο μεταξυ καδου και πορτας!!!!!
Ειδικα οταν ειναι νυχτα και κοιμωνται.

Κλασικη περιπτωση βλαβης ρε.
Πλυμμηριζει το σπιτι, φωναζουν τον πλαμπερ να το διορθωσει, ασφαλιστει αν εχουν ασφαλεια οικιας, πετανε τα επιπλα, πανε ΙΚΕΑ ψωνιζουν νεα επιπλα με τη καρτα vuza και ολα καλα! Τοσα βιντεο και διαφημισεις, δεν σου εχει μεινει τιποτα?
:firstprize: