Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σορρυ Δασκαλε, βγηκα χτες και δεν προλαβα να μελετησω!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Σήμερα έφτιαξα ένα τραπέζι για το σβουράκι του lidl. Τι δοκίμασα μόνο με το sanding drum και 6άρι κόντρα πλακέ και έκανε καλή δουλειά. Για την ακρίβεια ήταν η πρώτη φορά που το δούλεψα με επιτυχίαι, και το έχω αγοράσει από τον Μάιο, χωρίς να έχω πάρει όμως κανένα αναλώσιμο μέχρι στιγμής.
BTW, έχει κανείς δοκιμάσει κινέζικα φρεζάκια να μας δώσει τα φώτα του? (πχ https://www.banggood.com/10Pcs-3mm-...-1194519.html?rmmds=category&cur_warehouse=CN)

20171117_180904_zpswixqe5ua.jpg

20171117_193455_zpsuhqpmyak.jpg

Αύριο θα βάλω και ένα μικρό κομμάτι κ/π στον πάτο, για να μπορεί να πιάνεται το τραπεζάκι με σφιγκτήρα στον πάγκο.

Ωραια πατεντα, θα την αντιγραψω καποια στιγμη μιας και ειναι ενα ωραιο μικρο spindle sander που το χρειαζομαι. Το καταφερες να ειναι ο αξινας καθετος με την επιφανεια του τραπεζιου; Εγω εκει κολλαω, στο πως θα εξασφαλισω την καθετοτητα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

εάν προσέξεις πολύ την καθετότητα στις ενώσεις των ξύλων και στο άνοιγμα της τρύπας η καθετότητα δεν είναι πρόβλημα....σωστό κάθετο κόψιμο στο σόκορο του μαδεριού, κόντρα πλακέ χωρίς καμπυλότητα, άνοιγμα της τρύπας σε κωλονάτο δράπανο.

αλλιώς πρέπει να πας σε μεταλλική κατασκευή που γωνιάζει πολύ ευκολότερα.

Σωτήρη, το σημαντικό και δύσκολο είναι να κάτσει το σβουράκι ίσια στην ξύλινη "θηλειά".

Εδώ ο έλεγχος για την καθετότητα στον ένα άξονα (δεξιά-αριστερά)
20171117_180919_zpsiejmv4ym.jpg

Και στον άλλο άξονα (πάνω-κάτω) μετακινώντας τον χάρακα κατά μήκος του τρυπανιού. Ο μπροστά οδηγός (ξύλο που ακουμπάει την μύτη) έγινε λίγο πιο ψηλός ώστε τρίβοντας την βάση του λίγο-λίγο να έρθει στο ύψος που πρέπει.
20171117_180936_zpsrfn6wt06.jpg

Η καθετότητα στις ενώσεις των ξύλων είναι εύκολο με χοντρό κ/π - έβαλα 15 χιλιοστών στα τοιχώματα. Στην επιφάνεια του τραπεζιού έβαλα 10 χιλιοστά επειδή δεν είχα πιο λεπτό κ/π που να είναι ίσιο. Η τρύπα για την "θηλειά" έγινε σε κολωνάτο δράπανο με 50άρι φορστνερ. Η άλλη τρύπα πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού με 20άρι φορστνερ αλλά εδώ δεν πειράζει αν είναι κάθετη ή όχι.

Τώρα να σου πω ότι θα είναι 100% κάθετο την επόμενη φορά που θα το βγάλω/βάλω πίσω χλωμό το κόβω.

Νομίζω ότι πολύ πιο εύκολη δουλειά είναι να κάνεις το ίδιο Jig με τον εύκαμπτο άξονα αντί για το ίδιο το σβουράκι, αλλά δεν ξέρω αν έτσι χάνεις κάτι σε δυνατότητες για άλλα προσαρτήματα.

Τοποθέτηση δύο floating ραφιων από το ΙΚΕΑ.

Το αλφαδι πολύτιμος βοηθος.

20171120_200316.jpg

Τρύπημα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι που λένε με το εξαιρετικό αναροφητηρι της Karcher που με έχει σώσει!!!

20171120_201238.jpg

Και τέλος ανάρτηση των ραφιων!

20171120_202320.jpg

Έτσι για να έχουμε μια ομοιόμορφη γωνιά!

Ωραία γωνιά "κρακελε", ο industrial νομίζω χαλάει το τοπίο, θα πρέπει να αλλάξει θέση.

Μικρής κλίμακας επισκευή μιας καστάνιας περίπου 20 ετών.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μικρής κλίμακας επισκευή μιας καστάνιας περίπου 20 ετών.

Mπράβο Νικόλα πολύ καλή δουλειά :a0210:
Αν δέν μαυρίσουν τά χέρια δέν γίνεται επισκευή,ο άσπρος αφρός πού έριξες τί είναι ? καθαριστικό υποθέτω άλλά δέν γνωρίζω.

Έτσι ρε μάγκες, βάλτε βίντεο στον σωλήνα να γουστάρουμε και μεις.
Subscribed

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Χρειάστηκε να κάνω τρύπες σε τελάρο κρεβατιού για να "κάτσει" σε μηχανισμό ανάκλησης.
Είναι τόσα πολλά τα εργαλεία και τόσο μικρος ο χωρος αποθηκευσης που δεν θυμόμουν οτι είχα τα ανάλογα τρυπάνια.
Έχωσα λοιπόν τον πατέρα μου να αναλάβει τις δραστηριότητες των παιδιών και περίμενα υπομονετικά να έρθει η ώρα να φύγει το αφεντικό να πάει στην αγορά (Σάββατο πρωί όλα αυτά)
Με το που φεύγει βρίσκω τα εργαλεία.
Ωραία, που θα τα κάνω όμως ολα αυτά; χώρος δεν υπάρχει..
Παίρνω την απόφαση να το κάνω εντός σπιτιού..
Πάνω από το -χειροποίητο παρακαλω- χαλί βάζω το παλιό τελάρο, από πάνω το καινούργιο και πάμε.
2a4899f918cf7a395ed9b3b16e0d9766.jpg

Ξεκινάω τι ωραία τι καλά και προχωράω.
Αυτό το σκατουλάκι με έβγαλε ασπροπρόσωπο
b7635635ba998ef7b34db58d541c4601.jpg

Κι εκεί που είμαι στην τελευταία τρύπα ακούω κλειδιά στην πορτα!!!
"Όχι ρε π@@στη μου τώρα" σκέφτομαι.
Μπαίνει και το χαμόγελο γίνεται στραβό στόμα.
800 εγκεφαλικά.
ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ!!!!
ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΛΙ;;;;

Τελείωσα λέμε..
Ευτυχώς είχα τελειώσει και το αποτέλεσμα την αποζημίωσε οπότε το ξεπεράσαμε εύκολα...
Ουφ

Ναι εφόσον μπορώ και πληκτρολογώ ακόμα και δεν είμαι ολόκληρος στο γύψο μια χαρά είμαι . :flipout:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Aυτο ομως που ακουσα εγω χτες εχει πολυ γελιο.

Επαιζα 5Χ5 το βραδυ (με 4 βαθμους παρακαλω) και μολις μπαινω στο σπιτι μου λεει η συζυγος: " ΧΑΛΑΣΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ"

Τι εκανες τις λεω...επεσες και την εσπασες χαχαχα? (παρ' ολο που ειναι αδυνατη)

Παω μεσα και βλεπω διπλα στην τρυπα ενα μπαλωμα λιωμενου πλαστικου οπου ειχε πεσει tuboflo.

Ευτυχως απο ερευνα στο νετ, ειδα οτι φτιαχνεται σχετικα ευκολα με καποια μαστιχα 2 συστατικων.

Εμ βέβαια ...αντί να πάρεις ένα σύρμα να καθαρίσεις την μπανιέρα από τις τρίχες ....άφησες την γυναίκα να παιδεύεται με tuboflo και έπαιζες 5χ5 μες το κρύο !!! Ηλικιωμένος άνθρωπος :flipout::flipout: