Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Αλλάξαμε πλυντήριο σήμερα και ξαναθυμήθηκα τα παλιά...

Attachments

• IMG_9821.jpg
    IMG_9821.jpg
    276.7 KB · Views: 250
  • IMG_9822.jpg
    IMG_9822.jpg
    296.9 KB · Views: 251
Για τριβείο το κόβω στρατηγέ!

Δεν ξέρω ακόμα Νικόλα, έχω πολλά στο μυαλό μου, και τριβείο γίνεται και παγκοπρίονο γίνεται και φρέζα γίνεται και τροχιστικό γίνεται...
Ό, τι θες γίνεται, ιδέες χρειάζονται και σωστός σχεδιασμός. Όσο για τις στροφές με ιμάντες και τις κατάλληλες τριχαλίες το ρυθμίζεις όπως θές.
Το τριβείο που είχα φτιάξει πάντως δουλεύει στο χωριό σα σκυλί και του έχουμε πιει το αίμα.

Βρε μπας και τα αλλαζεις επίτηδες για να κρατας τα μοτερ????

Χαχαχαχα

Να γυρναγε με 120 150 στροφες καλα θα ηταν.

Όσο θες γυρνάει.
Τα μοτέρ αυτά είναι Universal, δουλεύουν με ότι ρεύμα θές. Ειδικά για τη δουλειά που το θές που δεν έχει μεγάλα φορτία με ένα μετασχηματιστή κι ένα ρυθμιστή παλμών μπιρείς να κατέβεθς υπερβολικά χαμηλά χωρίς απώλεια δύναμης.

Last edited by a moderator:
Εγω τοποθετησα σημερα φιλτρο κατω παγκου. Γιατι το νερο μας δεν σε προσελκυει να το πιεις. Pentek made in USE, πιστοποιημενο απο τον NSF.
Φιλτρο ανθρακα, αυτο που ερχεται μαζι με τη θηκη. Εχω κεντρικο για ιζηματα και αλλα χονδρα.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εγω τοποθετησα σημερα φιλτρο κατω παγκου. Γιατι το νερο μας δεν σε προσελκυει να το πιεις. Pentek made in USE, πιστοποιημενο απο τον NSF.
Φιλτρο ανθρακα, αυτο που ερχεται μαζι με τη θηκη. Εχω κεντρικο για ιζηματα και αλλα χονδρα.

Πολύ καλά έκανες Νεκ ...ελπίζω να έβαλες διακόπτη πριν την παροχή για να αλλάζεις το φίλτρο.
Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια αυτά https://www.pentair.com/content/pentair/en/applications/improving-water/home-kitchen-bathroom/diy-water-treatment/ev9262-71-pentair-everpure-h-104.html
Έχω και στο σπίτι και κάτω στο εργαστήριο.

Πολύ καλά έκανες Νεκ ...ελπίζω να έβαλες διακόπτη πριν την παροχή για να αλλάζεις το φίλτρο.
Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια αυτά https://www.pentair.com/content/pentair/en/applications/improving-water/home-kitchen-bathroom/diy-water-treatment/ev9262-71-pentair-everpure-h-104.html

Νικ δωσε και πληροφοριες κόστους συντηρησης κλπ επειδη με ενδιαφερει!

Θα σου στείλω pm εγώ τα παίρνω από Κύπρο από παλαιό συνεργάτη στα Αμερικάνικα φίλτρα της Everpure για τις μεγάλες επαγγελματικές μηχανές του καφέ.

Aqua Crystal είναι η εταιρία αλλά το δικό της site ακόμα κατασκευάζεται :flipout: http://www.technomec.com.cy/everpure-residential-drinking-water-filter.html

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Μπραβο Νεκταριε! Λεει τιποτα το φιλτρο?

Μιας και σου αρεσουν τα Μακιτάκια, για τετοιες δουλειες ειναι ιδανικα τα δυο 7βολτα μινι δραπανακια της Makita, το νορμαλ και το παλμικο.

Ακομη στις δοκιμες ειμαστε αλλα εχει φυγει σιγουρα η μυρουδια. Τα μακιτακια τα χαλβαδιαζω, αλλα εχω τα μποσακια. Δεν αντεχω αλλα εργαλεια :flipout:

Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια αυτά https://www.pentair.com/content/pen...eatment/ev9262-71-pentair-everpure-h-104.html
Pentek-pentair το ιδιο ειναι. Big blue και δεν συμμαζευεται. Τα μονα πιστοποιημενα απο nsf!
Νικο, διακοπτη το κεντρικο του κρυου, στο ιδιο ντουλαπι. Δεν εβαλα προσθετο. Αλλωστε το δευτερο που εχω στο πλυντ πιατων εχει κολλησει. Οποτε καλα ειναι να κλεινει καπου καπου το κεντρικο ωστε να δουλευει!

Κυριακο εχεις πολυ μεγαλο δικιο. Βαρεθηκα να παω στο αμαξι να παρω το gsr και ειχα ευκαιρο το makita. Τρυπησα ευκολα στο βιδωμα λιγο σφηνωσε. Τη λαβη προνοησα και την εβγαλα στη τελευταια βιδα...:flipout:

Πω ρε φίλε... Δεν παλεύεται αυτή η γάνα του καυστήρα...

Φόρμα μιας χρήσης (αστροναύτης), διπλά φορεμένα ελαστικά γάντια μιας χρήσης (3 set άλλαξα μέχρι να τελειώσω) & η σκούπα γέμισε μια χαρτοσακούλα.
Μεγάλη βοήθεια ο φακός led της Bosch.

Είχε κολλήσει μέσα το μικρό ελαστικό κόπλερ της αντλίας πετρελαίου & αναγκάστηκα να λύσω το μισό ρότορα.

Σου τα είχε πει ο μάστορας για το κόπλερ :flipout:
Ο διασκορπιστής αέρα δείχνει λίγο στραβός και θα σου πετάει την φλόγα μονόπαντα.
Ελπίζω να καθάρισες καλά όλες τις διόδους καυσαερίων μέσα στον λέβητα και στο κάτω μέρος της καμινάδας.
Και με σκουπίτσα καθάρισμα !!!! εγώ εκείνα τα χρόνια έβγαζα μουτζούρα από όλο το σώμα για μέρες .... μέχρι και το σώβρακο βαφότανε.
Πάρε αμφίεση πέρυσι που έκανα αυτή την δουλειά στο δικό μου:

IMG_1290c.jpg

Αυτή είναι πριν ένα χρόνο ...τώρα είμαι ακόμα καλύτερος ...:flipout:

Μπάμπη θα χρειαστώ τόρνο και κατάλληλο τσόκ.... αρχίζω να ξεμένω από πίπες.

Ρε εσύ καλά μου τα είχες πει, αλλά το @αμη@ένο δεν έβγαινε εκεί που ήταν με τίποτα (& το κόστος του στα 3 ).

Αφού τον κολλητό σου, τον ειδικό για τις καπνοσύριγγες, τον είχες δίπλα σου προχτές στο τραπέζι ρε φίλε. Δεν σε φοβάμαι εσένα ! ! !

Στην φωτο είναι η κάτω φλάντζα "οδηγός" του διασκορπιστή (αβίδωτη ακόμα).
Μετά από πάνω μπαίνει ο διασκορπιστής σε συγκεκριμένη θέση με πατούρα & allen ακέφαλη (σκουλικόβιδα !!!) οπότε πάει & βιδώνει ακριβώς στην θέση του.

Αφού τον κολλητό σου, τον ειδικό για τις καπνοσύριγγες, τον είχες δίπλα σου προχτές στο τραπέζι ρε φίλε. Δεν σε φοβάμαι εσένα ! ! !

Είδες τι ποντικομαμή είναι; Δε μιλάει.