Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Δώσε πληροφορίες για τον αυτοματισμο!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ενα ρελλε με ανοιχτη επαφη ειναι που οπλιζει απο τα μπουτον. Στη συνεχεια δινει ταση σε μια πριζα που εχω βαλει το κοφλερ!
Ωραίο Νεκτάριε! Νομίζω πρέπει να πάρεις έναν ετικετογραφο!!

Ευγε Νεκταριε, πολυ περιποιημενα πραγματα!! :SFGSFGSF:

Ακριβως το ιδιο πραγμα με τον Βασιλη σκεφτομουν πριν δω την αναρτηση του, οτι σου χρειαζεται ενας ετικετογραφος για να συμπληρωνει τελεια την ομορφη δουλεια σου!!
Εχω ρε παιδια, εχω, μονο που εγω δεν το σκεφτηκα :flipout: συνηθισμενος στο πατροπαραδοτο τροπο του μαρκαδορου...

Με γεια

Πόσες atm αντέχει η ppr?
Πολλες! Πανω απο 10 σιγουρα

Ακουγοταν εδω και λιγες μερες ο ανεμιστηρας του φουρνου.
Αλλη δουλεια δεν ειχα πριν λιγο τον ανοιξα και εβαλα λιγο ptfe στον αξονα και τα ρουλεμαν του.
Μαλλον εγινε δουλεια. Ηθελε και λιγο καθαρισμα αλλα την επομενη φορα που θα το ανοιξω.

Και εγώ πρέπει να αλλάξω θερμοστάτη στην δική μου κουζίνα γτ έχει θέμα.

Τα καπάκια τα έβγαλες εύκολα?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Και εγώ πρέπει να αλλάξω θερμοστάτη στην δική μου κουζίνα γτ έχει θέμα.

Τα καπάκια τα έβγαλες εύκολα?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Ενα καπακι με 5 βιδες torx15 ειναι.

Μια και μπήκαμε στις κουζίνες ...
Έχω μια κουζίνα NEFF με τον φούρνο κάτω και ξεχωριστή κεραμική πλάκα επάνω χωνευτή στον πάγκο.
Το πρόβλημα είναι ότι σε 1-2 μάτια της κεραμικής ο θερμοστάτης δεν κόβει σωστά και ή καίει συνέχεια το μάτι όσο και να κατεβάσεις την ένδειξη ή κάπου κόβει και δεν ξανά ανάβει αν δεν το ανεβάσεις.
Η σύνδεση του πλατό με τα κουμπιά γίνεται με καλώδιο και φισάκια.
Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει .... και δεν έχω ανοίξει και το πλατό να δω εκεί τι γίνεται στα αντίστοιχα μάτια.
Μπορεί να είναι η βλάβη στο πλατό ή έχει χαλάσει η ευαισθησία του θερμοστάτη στον αντίστοιχο διακόπτη του ματιού.
Κάντε μια ανάλυση του τρόπου λειτουργίας πρίν αρχίσω και λύνω.

μια απο τα ιδια κι εγω φιλε με NEFF το ιδιο ακριβως προβλημα, αλλα ο φουρνος ειναι αλλού.
Η αυξομειωση στα δικα μου ειναι με touch, αρα το προβλημα ισως ειναι καποια θερμικη αντισταση

Μετράμε το μάτι αν περνει ρεύμα.
Αν ναι,θέλει αλλαγή.Κανα 25αρη και φταίει ότι τιναζουν την κουτάλα στην κατσαρόλα με αναμενο μάτι...
Αν όχι,τον έχει πριν.Οι του μπροστινού ματιού,συνήθως πάνω τους.

Και όχι...Δεν φέρνει το lidl...(ακόμα)!

Αν ναι,θέλει αλλαγή.Κανα 25αρη και φταίει ότι τιναζουν την κουτάλα στην κατσαρόλα με αναμενο μάτι...

??????????????????????????????????? κραδασμοι?

??????????????????????????????????? κραδασμοι?

Ναι,η αντίσταση στις κεραμικής δεν είναι πακτωμενη στο κάτω μέρος και είναι τελείως ελεύθερη από πάνω.Για αυτό και την βλέπεις όταν πυρακτωνεται.

Μήπως έχει κάποιον αισθητήρα θερμοκρασίας εκεί στην αντίσταση Πάνο και δεν πατάει καλά ??
Τι εννοείς να δω αν παίρνει ρεύμα ...αφού ανάβει το μάτι παίρνει ρεύμα το θέμα είναι ότι δεν "κόβει" σωστά.
Όπως το φαντάζομαι εγώ:
Ο διακόπτης ανοίγει και δίνει ρεύμα στο μάτι. Εκεί κάπου υπάρχει ένας αισθητήρας που δεν ξέρω με ποιο τρόπο στέλνει εντολή στον διακόπτη να κόψει ανάλογα με την ένταση που έχεις επιλέξει στον διακόπτη.
Η βλάβη όταν δεν κόβει σωστά δεν μπορώ να καταλάβω ...είναι στο μάτι ή στον διακόπτη.
Δηλαδή για να το αναλύσω. Έχεις μια κατσαρόλα επάνω που βράζει και θέλεις σε κάποιο σημείο να ανοιγοκλείνει το μάτι διατηρώντας την θερμοκρασία σε κατάσταση σιγοβρασίματος.

Μήπως έχει κάποιον αισθητήρα θερμοκρασίας εκεί στην αντίσταση Πάνο και δεν πατάει καλά ??
Τι εννοείς να δω αν παίρνει ρεύμα ...αφού ανάβει το μάτι παίρνει ρεύμα το θέμα είναι ότι δεν "κόβει" σωστά.
Όπως το φαντάζομαι εγώ:
Ο διακόπτης ανοίγει και δίνει ρεύμα στο μάτι. Εκεί κάπου υπάρχει ένας αισθητήρας που δεν ξέρω με ποιο τρόπο στέλνει εντολή στον διακόπτη να κόψει ανάλογα με την ένταση που έχεις επιλέξει στον διακόπτη.
Η βλάβη όταν δεν κόβει σωστά δεν μπορώ να καταλάβω ...είναι στο μάτι ή στον διακόπτη.
Δηλαδή για να το αναλύσω. Έχεις μια κατσαρόλα επάνω που βράζει και θέλεις σε κάποιο σημείο να ανοιγοκλείνει το μάτι διατηρώντας την θερμοκρασία σε κατάσταση σιγοβρασίματος.

Κατι που θυμηθηκα τωρα. Τα ματια αυτα ΔΕΝ εχουν αισθητηρα θερμοκρασιας. Δουλευουν με χρονο! Οσο πιο μεγαλη σκαλα, τοσο μεγαλυτερο χρονο σε λειτουργια. Οποτε μη ψαχνεις αδικα. Κατι γινετε με πλακετα, αν εχεις εξαλειψει τη πιθανοτητα αντιστασης.
Οποτε αν ειναι καποια ψυχρη κολληση, πας για καινουργιο!

Όπως το φαντάζομαι εγώ:

Ανάλογα το μοντέλο Νίκο.Αν το ανοίξεις θα το βρεις, δεν σε φοβάμαι.
Εδώ βελτιώνεις parkside!!!

Χρόνια πολλά.

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τώρα ως προς την χρήση και αυτό που λέτε για μια πλήρη συλλογή είναι αρκετά βολική έχοντας ήδη μια συλλογή με κατσαβίδι και μύτες.

Attachments

• MVIMG_20200418_170158.jpg
    MVIMG_20200418_170158.jpg
    33.9 KB · Views: 166
  • MVIMG_20200418_170207.jpg
    MVIMG_20200418_170207.jpg
    51 KB · Views: 163
Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δημητρα καλως ηρθες

Εαν θα χρησιμοποιεις τις μυτες και τα τρυπανια αποκλειστικα και μονο για μικροεπισκευες μεσα στο σπιτι, μια οικονομικη περιπτωση ειναι να ξεκινησεις με το πληρες σετ της Β&D, γιατι ειναι ολα μαζεμενα σε ενα βολικο βαλιτσακι, και στην πορεια θα δεις πια τρυπανια και μυτες χρησιμοποιειες περισσοτερο και τα αντικαθιστας, μεμονωμενα, με αλλα καλυτερης ποιοτητας οπως bosch, Milwaukee, Irwin κλπ.

Για τη ζημια στο κουρτινοξυλο, απο την φωτο καταλαβαινω οτι εχει βγει και το ουπατ. Θα μετρησεις τη διατομη της βιδας και στο καταστημα που θα πας θα ζητησεις να σου δωσουν μεμονωμενα οσα ουπατ χρειαζεσαι, της εταιρειας Fischer . Επισης θα αγορασεις ενα μικρο κουτι ακρυλικο στοκο και μια σπατουλα. Θα βαλεις το καινουργιο ουπατ και θα στοκαρεις συμφωνα με τις οδηγιες με 2 -3 λεπτες στρωσεις γυρω γυρω απο το ουπατ. Μια ημερα μετα το τελευταιο στοκαρισμα θα τοποθετησεις το κουρτινοξυλο.

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για το σετ της B&D ελεγα εξ αρχης και εγω αλλα βλεπεις ο Κυριακος θελει να δινουμε ποιοτητα στον κοσμο....!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οσο αφορα το κουρτινοξυλο της Δημητρας...
Θαναση στο ιδιο σημειο να μπει ξανα το ουπατ λιγο δυσκολο καθως ο στοκος δεν θα συγκρατησει το ουπα..καλο θα ηταν κλεισει τις ειδη υπαρχον τρυπες....και να αλλαξει θεση ολο το κουρτινοξυλο λιγο πιο κατω η πανω.,..αναλογως πως χοραει/βολευει...

Το προβλημα σε αυτα τα κουρτινοξυλα ειναι οτι στοκ βιδες που δινονται δεν ειναι μακριες σε βαθος και εποιτα κρεμανε εαν δεν εχουν τοποθετηθει σωστα.......φενεται και στην φωτο...

Η εταιρια ουπατ που προτεινεις Θαναση ειναι πολυ καλη...και δοκιμασμενη.....
Οποτε Δημητρα προτεινω κατι σαν αυτο...ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε ουπατ...εαν το βρεις..
https://d.scdn.gr/images/sku_main_i..._duopower_6x30_pak_100tem_fischer_555006.jpeg
Ειδαλως και αυτο που θα το βρεις σχεδον παντου..
https://www.tomara.gr/index/products/hardware_tools?row=17697

Επισεις θα προτεινα μακρυτερες νοβοπανοβιδες 8Χ80..
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/wU4UQihwJEXxG82TbiI1ytIF7l5FyS8b27zWrYYaXDWRsMG_r6DEvTvbRuhgxOX3ZSlokuTtR73oyZes_06JjRCAM2JN8HVjJ-QBs06A7AZJfJzg