Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Το έψαξα και στο http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68905 Νεκ. Πολλές οι απόψεις ... θα ξεκινήσω λύσιμο κάποια στιγμή να δω και εγώ τι γίνεται.

το διαβασα μεχρι την 4η σελιδα και ζαλιστικα ρε φιλε ... ξεχασα και το προβλημα που εχει η κουζινα μου :flipout:

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Να μπει σε αλλη θεση ε?? Ωχ! Παντως Αν βαλω το ουπατ που λετε και μεγαλυτερη βιδα δεν θα πιασει ? Μηπως υπαρχει καμια ρητινη ειδικη αντι για στοκο ωστε να κρατησει καλυτερα?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρηγγειλα το σετ της DEWALT με τα 43 τεμαχια απο το eshop.

-----------------------------------------------------------

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μιλαω για 2-3 ποντους πανω η κατω αλλαγη...εαν γινεται βεβαια...

Απο την αλλη οντως μπορεις να δοκιμασεις πρωτα μια βιδα μεγαλυτερη να δεις εαν θα πιασει πρωτα....αλλα απο την εμπειρια μου το βλεπω δυσκολο....

υ.γ...εαν θελει καποιος να μεταφερει τα τελευταια ποστ στο "Μαστορες τα φωτα σας"...

Θα πιάσει Δήμητρα με καλό ούπατ και αν χρειάζεται και αλλαγή βίδας ...πρώτα δοκιμάζεις την εύκολη λύση και μετά πας σε δύσκολη.
Επειδή καταλαβαίνω απόλυτα την θέση σου και την εμπειρία σου θα σου έλεγα να βαδίσεις σε φτηνά εξαρτήματα και μεγαλώνοντας η εμπειρία και οι ανάγκες σου πας σε ποιο ειδικά ανά τεμάχιο.
Πρώτο βήμα είναι με ότι κάνεις σωστό ή λάθος να αποκτάς εμπειρία και σιγά σιγά και βλέποντας τις ανάγκες σου κάθε φορά ....έρχονται όλα από μόνα τους.
Μην αγοράζεις εξαρτήματα που πιθανώς να μην τα χρειαστείς ποτέ.
Καλή συνέχεια. -bye-

Αυτο ειναι και δοκαρι.. μηπως αν βαλω καποια ρητινη?

Βάλε μια φωτογραφία την τρύπα στον τοίχο να δούμε τι ζημιά έχει γίνει και το εξάρτημα από το κουρτινόξυλο να δούμε πως βιδώνει και συνεχίζουμε.

Ολα θα φανουν αφου βγαλεις το υπαρχον ουπατ.
Αν ειναι 8αρι και μηκους 4 η 5 εκ θα πας σε μεγαλυτερο μηκος.
Η Fischer που ειναι απο τις κορυφαιες βγαζει 8 με 6,5 εκ μηκος.

Αν και εκει δε πιασει θα πας σε δεκαρι μακρυ.

Και φυσικα στικαρισμα του κρατηρα ππυ εχει δημιουργηθει.

Fischer κυριοι?
Γιατι οχι plastικοκατι????

Επειδη ειναι κορυφαια με κοστος που αξιζουν.

Το ιδιο και για τα αναλωσιμα που προτεινα στην φιλη, κοστος 10 -15 ευρω παραπανω δεν ειναι τραγικο.

Και ναι επειδη την ειχα και εγω στο παρελθον αυτη την κασετινα και ελεγα καλυμενος ειμαι για το εξοχικο ετσι νομιζα μεχρι που τα τρυπανια Στράβωναν στο μπετο και τα μεταλλου δεν εκοβαν ουτε το νερο.

Καλο ειναι να εχουμε αξιοπιστα αναλωσιμα που θα μας βγαλουν την δουλεια και οχι το λαδι.

Παντα φιλικα αποψη μου.

Υ.Γ. τα μηνυματα για το κουρτινοξυλο θα μεταφερθούν στο επισκευες μερεμετια κλπ

Για την ιστορία να πούμε στη Δήμητρα ότι αν πρόκειται να ανοίξει νέα τρύπα στον τοίχο και στο σημείο που θα τρυπήσει υπάρχει έστω υποψία μπετού, δύσκολα να καταφέρει σωστή δουλειά με το απλό δραπανοκατσάβιδο που αγόρασε κι ας είναι brushless. Θέλει οπωσδήποτε κρουστικό ή ιδανικά πνευματικό δράπανο. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τρυπήσει εκ νέου με το υπάρχον δράπανο, θα πρότεινα προσωπικά αντί για 8 χιλιοστά ούπατ να βάλει 6 χιλ. ώστε τουλάχιστον να κάνει μικρότερη τρύπα με το δράπανο και να ζοριστεί λιγότερο. Προσωπικά τις πιο πολλές τρύπες για κουρτινόξυλα τις έχω κάνει με ούπατ 6 χιλ. και δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα αντοχής.

να προσθεσω κατι και εγω....
1. απο τη στιγμη πουεχει ηδη σετακι με μυτες ας αρχiσει να παιρνει τα λιγα νουμερα -ξεχωριστα- που πραγματικα θα δουλευει σε πολη καλη ποιοτητα. πχ PZ2 για το 6αρι ουπατ, ΡΖ3 για το οχταρι.

2. Δημητρα, γιατι στην φωτο βλεπω κατι σαν ξεφλουδισμενο εκει που εφυγε? ειναι χρωμα, ή μηπως εχει γυψοσανιδα?

3. μια που μιλαμε για βαρος κουρτινοξυλου, μηπως να τσιμενταρει το σημειο και απλα να φυτεψει το ουπατ?

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!! Όχι δεν είναι γυψοσανίδα, είναι δοκάρι και σοβάς. Το χρώμα πάνω στον σοβά είναι.
------------------------------------------------------------------------
Ίσως να μου πείτε και καμία ιδέα για κάποια πόμολα από την κουζίνα μου τώρα που σας βρήκα... ΧαχαχMVIMG_20200419_193102.jpgMVIMG_20200419_193036.jpg

Καλησπερα Δημητρα και Χριστος Ανεστη...!!!!
Καταρχην εαν ειναι μπετο/δοκαρι εκει που ειναι το κουρτινοξυλο θελει υπομονη με το δραπανοκατσαβαδιδο για να κανεις νεα τρυπα,γιατι αυτο που εχεις δεν ειναι κρουστικο, κατα ποσο δε εαν πας σε μεγαλυτερο από το υπαρχον βαθος....

Οσο αφορα τα πομολα θα ειναι μονο η διπλο;
Eννοωντας μια τρυπα η δυο..;

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Κωστή χρόνια πολλά! Το ξέρω για το δραπανοκατσαβιδο που πήρα. Την Πέμπτη όμως βγάζει και το πνευματικό πιστολέτο. Είμαστε για νέες αγορές χαχαχ.
----------------------------------------------------------------
Για το πόμολο δε κατάλαβα την ερώτηση σου καλέ μου. Αν εννοείς αν έχει 2 τρύπες πίσω για να βιδωνει, ναι 2 έχει. Αν ρωτάς αν έχει δεξιά και αριστερά αυτη την τράπουλα που δείχνω και στην φωτογραφία, ναι και σε αυτό. Και δεν είναι κάποια βίδα ώστε να ξεβιδωσει.

Απο πιο μερος της κουζινας ειναι οι παραπανω φωτο..;...γιατι οπως το ανεφερες πομολα εγω καταλαβα απο ντουλαπια κουζινας...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Παρομοιο περιστατικο με της φιλης ,που περιγραφει ,σχετικα με το κουρτινοξυλο , αντιμετωπισα στο νησι
και επειδη ετυχε να μην εχω στοκο για να γεμισω τις τρυπες ,εκανα μια μικρη πατεντα (που καθενας μπορει να κανει )
και που αποδειχτηκε καλη και ανθεκτικη (εως τωρα).
Καθαρισα τις ξεχειλωμενες τρυπες εβαλα καινουρια ουπατ (κοινα) και προσεχοντας να μην χασω το κεντρο ,καρφωσα λεπτες σφηνες απο ξυλο γυρω γυρω απο το ουπατ.Οτι περισευε το κουρεψα και εβαλα νεες βιδες ιδιου διαμετρηματος.
Εδεσε πολυ καλα και με την ροζετα του κουρτινοξυλου που καλυπτει το επιχειρημα δεν χρειαστηκε ουτε βαψιμο.
Πολυ προχειρη λυση αλλα αποδειχτηκε καλη.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απο πιο μερος της κουζινας ειναι οι παραπανω φωτο..;...γιατι οπως το ανεφερες πομολα εγω καταλαβα απο ντουλαπια κουζινας...
Το πομολο είναι από ντουλάπι κουζίνας. Έχουν σπάσει αλλα 2. Δεν μπόρεσα να βγάλω την λαβή που είναι και σπασμένη.

Πριν κανα διχρονο ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα η αδερφη μου, ειχε πατηθει νομιζω η κουρτινα και ξηλωθηκε η βιδα με το ουπατ.

Δεν θυμαμαι ακριβως πως το εφτιαξα αλλα νομιζω οτι εβαλα bison montage kit αφου καθαρισα καλα την τρυπα φυσωντας την με καλαμακι. Γεμισα την τρυπα με την μονταζοκολλα, εβαλα καλο ουπατ της fischer, σκουπισα οτι ξεχειλισε και περιμενα να στεγνωσει.

Στο αριστερο μερος που βλεπω στη φωτο της Δημητρας, πρεπει να εισαι αριστεροχειρας για να βιδωσεις ευκολα τη βιδα με το δραπανο πανω στη σκαλα, αλλιως ταλαιπωρησαι λιγο :))

Αυτο θα εγραφα και εγω. Σε κουρτινοξυλο που εβαλα σε σαθρο σοβα και επεσε με τη μια, αγορασα ουπα μεγαλου μηκους (νομιζω 10cm) για να πιασει πιο βαθια, τα κολλησα με μονταζοκολλα μεσα στην τρυπα και μετα το βιδωσα. Τωρα νομιζω οτι μεχρι και ελξεις αντεχει!

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κωστή χρόνια πολλά! Το ξέρω για το δραπανοκατσαβιδο που πήρα. Την Πέμπτη όμως βγάζει και το πνευματικό πιστολέτο. Είμαστε για νέες αγορές χαχαχ.

Εάν εννοείς αυτό...

https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia-lidl/parkside-skaptiko-drapano-me-kalemi-pbh-1050-c3/p52688

Ίσως είναι η καλύτερη αγορά από τα εργαλεια του lidl...αξίζει να το παραπάνω...θα σου λυσει τα χερια σε πολλες δουλειες...

Το πομολο είναι από ντουλάπι κουζίνας. Έχουν σπάσει αλλα 2. Δεν μπόρεσα να βγάλω την λαβή που είναι και σπασμένη.

Όσο για τα πόμολα απο το ντουλαπι της κουζίνας έτσι όπως είναι οι 2 φωτο δεν πολύκαταλαβαινω εγώ τουλάχιστον πολύ καλά...