Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εάν έχεις καλό είναι και αυτό....μάζεψε το όμως καλα περιμετρικά εκτός μερεμετιου γιατί είναι αγριο(Έχει πέτρα μέσα το υλικο) και θα σου δημιουργήσει πρόβλημα μετέπειτα...
Προσοχή στην ποσότητα που θα φτιάξεις γιατί "τραβαει" πολύ γρήγορα.

papakitou, εαν μεσα απο αυτες οι σωληνωσεις / γραμμες διερχεται καλωδιο ρευματος, θα πρεπει να τα βγαλεις και να τα τραβηξεις απο το κουτι διακλαδωσης που εχεις στο πανω σημειο. Εαν τρεχει καλωδιο κεραιας αστο στον τοιχο (εαν δεν ειναι ευκολο να βγει), αλλα να το κοψεις στο κουτι διακλαδωσης χωρις να το βραχυκυκλωσεις
Σε καμια των περιπτωσεων δεν πρεπει να τρεχει τυφλο καλωδιο ρευματος.
Για την επισκευη: ασταρωνεις τις τρυπες και τα μερεμετια και στις βαθιες γεμιζεις με κολλα πλακιδιων ή unicret fast (αφου εχεις), μετα τριβεις ασταρωνεις και σπατουλαρεις οσο μπορεις με τον στοκο που εχεις (οχι αφροστοκο). Κανονικα οι κακοτεχνιες πρεπει να εξομαλυνθουν με γυαλοχαρτο (τροχο ή τριβειο)

Ναι παιδιά κάπως έτσι θα γίνει.. Έχω 2-3 υλικά θα δουλέψω με αυτά.. Έχω και κόλλα..ευχαριστώ πολύ..

Κατι μαθαινουμε κι εμεις οι υπολοιποι... :)
Βλεπω οτι 2-3 φορες τωρα τελευταια, προταθηκε κολλα πλακιδιων σε δουλειες που κανονικα εγω θα εβαζα ειτε στοκο, ειτε καποιο τσιμεντοειδες ή σοβατοειδες.
Μου εκανε λιγο εντυπωση αυτο, γιατι οι περισσοτερες κολλες πλακιδιων που εχω δει (κυριως του lidl 😛 ), μετα το στεγνωμα γινονται ελαστικες και σχετικα μαλακες, σε σχεση με τα προηγουμενα.
Καταλαβαινω οτι το "ελαστικες" ειναι και καλο, για ανοχες σε συστολοδιαστολες. Αλλα και παλι μου φαινεται περιεργο...

Κατι μαθαινουμε κι εμεις οι υπολοιποι... :)
Βλεπω οτι 2-3 φορες τωρα τελευταια, προταθηκε κολλα πλακιδιων σε δουλειες που κανονικα εγω θα εβαζα ειτε στοκο, ειτε καποιο τσιμεντοειδες ή σοβατοειδες.
Μου εκανε λιγο εντυπωση αυτο, γιατι οι περισσοτερες κολλες πλακιδιων που εχω δει (κυριως του lidl  ), μετα το στεγνωμα γινονται ελαστικες και σχετικα μαλακες, σε σχεση με τα προηγουμενα.
Καταλαβαινω οτι το "ελαστικες" ειναι και καλο, για ανοχες σε συστολοδιαστολες. Αλλα και παλι μου φαινεται περιεργο...
Εξαρταται τι κολλα πλακιδιων θα βάλεις...
Υπάρχουν χοντροκοκκες και λεπτοκοκκες...
Προσωπικά σε μερεμέτια μέσα και εξω( συνδυαστικά με σοβα) βάζω την υδροφυλλες κόλλες της Isomat ΑΚ20 η ΑΚ22 που είναι λεπτοκοκκες όσο και ο στοκος σπατουλαρισματος σχεδόν...μαζί με ravinex απλώς δεν υπάρχει το αποτέλεσμα τόσο εμφανισιακά όσο και ποιοτικά..

Κυριάκο με αφροστοκο μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά.. ;

Φυσικά και δεν γίνεται...
Ο αφροστοκός είναι πολύ καλός σε τοπικά σημεία με βάθος...λόγω της σύνθεσης του έχει μεγαλύτερη πυκνότητα το υλικό για βαθειά μερεμέτια που το κάνει να στεγνώνει γρήγορα και ξεμπερδεύεις.
Πολύ καλή δουλειά κάνει επισεις στο ξύλο εαν υπάρχουν βαθειές τρύπες η γέμισμα εποιτα από "τυφλωμα" ροζων...
Για τις τρύπες και μονο που φένονται στην φωτο μπορεί να βάλει....Όχι όμως να σπατουλαρει όλο το κομμάτι...

Επαναλαμβάνω ότι με στόκο σπατουλαρισματος και λίγο ραβίνεξ για κρατήσει το υλικό συμπαγές και ελαστικό είναι η καλύτερη λύση για αυτό που βλέπω..

Γίνεται η δε γινεται?
Επειδή το Εχω κανει.

Κυριακο γινεται τοπικα οπως εγραψα παραπανω...δεν μπορεις να στοκαρεις με αυτον 2 και 3 τετραγωνικα...εσυ τι ακριβως εχεις κανει...;

Mαλιστα....τοπικού χαρακτήρα κατά μήκος μερεμέτι....Και πόσο χάλασες για αυτό...;
Γιατί ο αφροστοκος το κιλο έχει 7-8 ευρώ και δεν συμφέρει για τέτοια μερεμέτια...
Σε κάθε περίπτωση άμα έκανες την δουλειά σου πάω πάσο....απλώς προσωπικα για 2 πόντους βάθος μερεμέτι δεν θα έβαζα αφροστοκο....

Γιατι οχι ενα ενισχυμενο τσιμεντακι, ρε παιδια;
Εχω ενα durocret plus, ας πουμε, που λεει ινοπλισμενο, ενισχυμενο (με προσθετα στυλ adiplast, νομιζω). Μου ακουγεται ιδανικο. Αλλα βεβαια μπορει να κανω λαθος.
Και απο πανω μια λεπτη στρωση στοκο σπατουλαρισματος.

Καθε υλικο εχει και αναλογη χρησιμοτητα και δεν μπορει να μπαινει παντου και παντα...

Αγγελε το Durocret plus εχει μεσα ινες οι οποιες ειναι για να γινεται προσφυση πανω σε τσιμεντο και τουβλο οταν εχει αποψιλωθει τελειως ο σοβας...επισης ειναι πολυ καλο για την κατασκευη λουκιων....
Oπως φαινεται στην φωτο...
https://postimg.cc/KK9y3P1C

Σε μερεμετια οπως του φιλου οχι απλως δεν εχει χρησιμοτητα αλλα θα δημιουργησει και προβλημα στην επιφανεια εξαιτιας της αγριοτητας που εχει το υλικο...

Last edited by a moderator:
Καθε υλικο εχει και αναλογη χρησιμοτητα και δεν μπορει να μπαινει παντου και παντα...

Αγγελε το Durocret plus εχει μεσα ινες οι οποιες ειναι για να γινεται προσφυση πανω σε τσιμεντο και τουβλο οταν εχει αποψιλωθει τελειως ο σοβας...επισης ειναι πολυ καλο για την κατασκευη λουκιων....
Oπως φαινεται στην φωτο...
https://postimg.cc/KK9y3P1C

Σε μερεμετια οπως του φιλου οχι απλως δεν εχει χρησιμοτητα αλλα θα δημιουργησει και προβλημα στην επιφανεια εξαιτιας της αγριοτητας που εχει το υλικο...

Ναι, καταλαβαινω. Αλλα εγω δεν εννοω για τελικη επιφανεια.
Εννοω να βαλει τετοιο για "γεμισμα" στις μεγαλες τρυπες, και να το αφησει λιγο πιο μεσα απο τον τοιχο. Και μετα αποπανω στοκο σπατουλας για "φινιρισμα".

Edit: Εντωμεταξυ, νομιζω οτι οι ινες ειναι περισσοτερο για την συνοχη του υλικου, την ανθεκτικοτητα του κτλ.
Τα προσθετα (στο plus), που πρεπει να ειναι κατι σαν το adiplast, ειναι που ειναι περισσοτερο για την συναφεια και την προσφυση με το τσιμεντο και το τουβλο.

Να πάρει ένα 5κ για 2 τρύπες....;
Θεωρητικά δεν το σκέφτεσαι λάθος αλλά πρακτικά είναι υπερβολή να μπει
πρώτα ένα τέτοιο υλικό.
Καλύτερα να πάρει λιγο γύψο καλλιτεχνιας να βαλει πρωτα στα βαθεια ανακατεμενο μισο-μισο με σκονη σπατουλαρισματος και υστερα να σπατουλαρει.
Δεν έχω βάλει ποτέ στα 20 μου χρόνια συν υλικό τσιιμεντοειδους βάσης για τετοιο μερεμετακι.

Οι ίνες ναι είναι και για την συνοχή του υλικού αλλά βοηθουν πολύ περισσότερο ώστε να το δεχτει/επικολληθει και να δεσει/κάνει πρόσφυση στον τοίχο...
Το plus σημαίνει ότι εχει έξτρα προσμικτα τσιιμεντοειδους βάσης...Δεν έχει σχεση με γαλάκτωμα γιατι θα στεγνωναι και θα γινόταν κόκκαλο το υλικό.

Αν και είναι για γυψοσανιδες εσωτερικού χώρου μπορείς να το βάλεις και σε μερεμέτια άμα σου έχει ξεμείνει λίγο....Είναι υλικό με βάση το γύψο και βοηθάει στο γέμισμα..
Για τελικό φινιρισμα δεν θα το συνιστούσα...θέλει στόκο σπατουλαρισματος από πάνω....

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Για τελικό φινιρισμα δεν θα το συνιστούσα...θέλει στόκο σπατουλαρισματος από πάνω....

Προφανώς, μετά παρετινα, που τρίβεται εύκολα.

Σήμερα μπήκε η τελευταία πινελιά στα κάγκελα. Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας, ένα lockdown, μερικές μέρες άδειας και λίγη βοήθεια από φίλους - υπήρξε και καθυστέρηση επειδή δεν βοήθησε ο καιρός με τις συνεχόμενες βροχές. Από τα κάγκελα που φαίνονται στην φωτογραφία υπάρχουν άλλα τόσα...

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και την βοήθεια στην επιλογή των υλικών.

Attachments

• 20200607_105216b.jpg
    20200607_105216b.jpg
    167 KB · Views: 167
Μπράβο Δημήτρη καλά φενονται....!!

Το σπιτάκι στα δεξιά κλέβει την παράσταση....Πολύ ωραίο...!!!