Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Άδειασμα το παρτέρι για να βρω την σωλήνα αποστράγγισης. Είχε τρυπήσει και έβγαζε νερό.
Σκάψιμο για να μπει Φ32 σωλήνα.
Αύριο ποτηροκορώνα για να ανοίξω την τρύπα λίγο πιο μεγάλη από μέσα.
Από μέσα θα μπει γαιουφασμα για να μην πιάνει χώμα η σωλήνα.

Ψάχνω να βρω τρόπο να πιάσω την σωλήνα μέσα στο παρτέρι.
Να μην χάνει νερό.
Να το κάνω με σιλικόνη; Ή με τίποτα άλλο;
Να βάλω και aquamat για στεγανοποίηση ή θα είναι υπερβολή;
0f0f4849fb8e8c6bdf667c64b4fb8d99.jpg

Καλησπέρα! Θέλω να βάλω ενα κλιματιστικό στο δωμάτιο, και προβληματιζόμαι για την τοποθέτηση. Η εξωτερική μονάδα θα ειναι σε εναν τοιχο, όπου η μια μερια ειναι ενα παραθυρο βεράντας χωνευτή οπότε δεν ξέρω εαν πρέπει να τρυπηθεί για να περάσει ο χαλκοσωληνας του ψυκτικου υγρου.Ειναι που ειναι ανοιχτος ο τοίχος και δεν εχει μόνωση λόγω του χωνευτου,εαν τρυπήσω θα ειναι χειρότερο ?

Η αλλή επιλογή ειναι να τρυπήσει έναν τοιχο στον οποίο εσωτερικα βρησκεται μια ντουλάπα. Αυτό θα σήμαινε κάτι για την ντουλάπα? Θα βγάλει υγρασία απο τον σωλήνα ? Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ο σωλήνας και να βγάλει το υγρό ?

(εαν νομίζετε οτι δεν ειναι το σωστό μέρος για το παραπανω παρακαλώ μετακινήστε το)

Παλευαμε σημερα να ανοιξουμε ενα παραθυρο σε τοιχο με διπλο τουβλο και σοβα. Γινοταν η δουλεια, αλλα αργα και βασανιστικα.
Τα εργαλεια ηταν 2 φτηνιαρικα κατεδαφιστικα γαιδουρια (αυτα υπαρχουν) και 1 μακιτα το οποιο δεν πολυχρησιμοποιησαμε γιατι το λυπομαστε, αφου κυρια δουλεια του ειναι ως τρυπανι.
Το βασικο προβλημα που ειδα (αλλα δεν εχω καθολου εμπειρια) ηταν οτι το καλεμι "τρυπαγε" ουσιαστικα το τουβλο και εβγαινε απεναντι, χωρις να κατεδαφιζει και πολυ.
Θα βοηθησει, λετε, να παρω μεγαλυτερο (πιο πλατυ) καλεμι; Αυτο που ειχαμε ηταν περιπου 3-4cm.

Αμα κάνεις το περιγραμμα "Π" με το καλεμι που έχεις, τα υπόλοιπα 'μέσα' φεύγουν εύκολα (ακομα και με κλωτσιά ) η βαριά 5κιλη

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ σε τέτοια περίπτωση κάνω το περίγραμμα με κόψιμο με γωνιακό τροχό με δίσκο δομικών υλικών μέσα και έξω...επειτα περιμετρικα συνέχεια τρύπημα με 10αρι τρυπανι και επειτα βαριά όπως είπαν και τα παιδιά παραπανω και τελείωσες..
Δεν ξερω ποσο ηταν το παραθυρο αλλα για διασταση 1.20 Χ 1.00 πάνω από 1-1:30 ώρα δεν παιρνει το συγκεκριμενο..

Last edited by a moderator:
αν δεν χαραξεις κοψεις περιμετρικα με τροχο δεν κανεις δουλεια, εκτος οτι δεν θα σου βγει σχετικα ισιο το ανοιγμα, θα κανεις και ζημια σε διπλανα τουβλα που δεν πρεπει να αφαιρεσεις

μετα περνεις εναν πολιορκητικο κριο και το ριχνεις :flipout:

Οκ.
Υπαρχει και 230αρης τροχος, αλλα δεν ξερω αν εχουμε δισκο δομικων για αυτον.
Παντως 2-2,5 ποντοι ειναι μονο ο σοβας. Με τον μικρο δισκο δε θα πιασουμε τουβλο καθολου, μαλλον.

Δεν χρειάζεσαι βάθος αλλά οριοθέτηση ώστε να φύγει στο σημείο που θέλεις..πιάνεις τούβλο με 2-2,5 ποντους...Εκτός και εάν είναι υπερβολικά φορτωμένος με λάσπη....παλιό κτίσμα είναι...;
Καλός και ο 230αρης θα πάει 5-6 πόντους αλλά θα σε δυσκολέψει να το κόψεις...

Ok.
Ευχαριστω μαστορες.
Ο τροχος με προβληματιζει λιγο λογω σκονης, αλλα θα δοκιμασω με ενα καλεμι πιο πλατυ (ειχαμε μονο στενο) και μετα με τη βαρια.

Επειδη το εχω κανει πριν αρκετα χρονια το ανοιγμα παραθυρου με τροχο ετοιμασου για σκονη που δεν εχεις φανταστει και παρε τα μετρα σου !!
Οταν το καναμε σε εσωτερικο τοιχο κουζινας σαλονιου δεν βλεπαμε τη μυτη μας και γεμισαμε και τη πολυκατοικία ομιχλη οταν ο εξυπνος ο κουμπαρος ανοιξε την πορτ εισοδου για να κανει ρευμα να φυγει η σκονη.
Φυσαγε προς τα μεσα ομως ...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ολα γινονται αμα εχεις ορεξει και παρεις τα μετρα σου...!!!!
Σε αυτου του ειδους τις δουλειες βαζω περιμετρικα ναιλον μεσαιο κολλημενο απο το ταβανι μεχει το πατωμα για να εγκλωβισω το χωρο εργασιας...και εποιτα ξεκινας να κανεις τα υπολοιπα...
Μεχρι και ναιλον σε πισινα εχω βαλει να αποφευκτουν πολλες σκονες...!!!!
https://i.postimg.cc/BQDwcKMH/20200623-101543.jpg

Υπάρχει κάποιο υλικό που να βάλω στην ντουζιέρα για να μην πιάνει μούχλα σε κάποιο σημείο της;

Είχα βάλει σιλικόνη αδιάβροχη που έγραφε ότι δεν πιάνει μούχλα αλλά έπιασε.

Ότι και να βάλεις εαν δεν αεριζεται ο χώρος καλά,βέβαια δύσκολο, θα ξαναπιασει...

Παλευαμε σημερα να ανοιξουμε ενα παραθυρο σε τοιχο με διπλο τουβλο και σοβα. Γινοταν η δουλεια, αλλα αργα και βασανιστικα.
Τα εργαλεια ηταν 2 φτηνιαρικα κατεδαφιστικα γαιδουρια (αυτα υπαρχουν) και 1 μακιτα το οποιο δεν πολυχρησιμοποιησαμε γιατι το λυπομαστε, αφου κυρια δουλεια του ειναι ως τρυπανι.
Το βασικο προβλημα που ειδα (αλλα δεν εχω καθολου εμπειρια) ηταν οτι το καλεμι "τρυπαγε" ουσιαστικα το τουβλο και εβγαινε απεναντι, χωρις να κατεδαφιζει και πολυ.
Θα βοηθησει, λετε, να παρω μεγαλυτερο (πιο πλατυ) καλεμι; Αυτο που ειχαμε ηταν περιπου 3-4cm.

Χωρίς αναρρόφηση μη βάλεις τροχό...

Το λαμπά από πάνω προσέξτε μη πέσει...

Μια χαρά είναι τα εργαλεία σου.

Δεν θα βαλω, απο τα λεγομενα ολων καταλαβαινω οτι θα γινει χαμος. Και μιλαμε για σοφιτα με πολλα πραγματα μεσα. Δεν ειμαστε για τετοια.
Τι ειναι το λαμπα;
Μιλαμε για το πανω μερος του τοιχου, ακριβως κατω απο το σεναζ που ειναι κατω απο τα κεραμιδια.

Ναι.

Σε ένα άνοιγμα, πόδια το κάτω,λαμπάς δεξιά αριστερά,πρεκι το πάνω για την ακρίβεια.

Καλά κουράγια.