Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ευχαριστω
Θα δουμε το ΣΚ που θα ξαναπαω, με μεγαλυτερο καλεμι και τις συμβουλες απο εδω :)
Παντως, δεν μιλαμε για καμια μπαλκονοπορτα. Ενα παραθυρακι περιπου 80χ40, σε σοφιτα.
Απλως, ειναι γεματη πραγματα, οποτε δεν πρεπει να σηκωσουμε πολλη σκονη. Και με τα βαρια κατεδαφιστικα κουραζει οριζοντια η δουλεια. Σχεδον η μιση βγηκε με αυτα, αλλα μου την εσπαγε οτι το καλεμι "τρυπαγε" αντι να γκρεμιζει. Για αυτο σκεφτηκα πιο φαρδυ, μηπως κανει πιο γρηγορη δουλεια.

Οπότε εκεί που έχετε φτασει όπως το λες θες 1-2 νάιλον ώστε να καλύψεις τα πράγματα που το θεωρω αρκετα συμαντικο και ένα φαρδύ πλατοκαλεμο και είσαι κομπλέ..

Δύσκολα τα πράγματα.. Θα πέσει ένα χέρι πεταχτο και την επόμενη 1-2 χέρια marmoline sv 100 που έχω..
Μέσα την κάσα πως να τη γεμίσω; αφρό;

Από υγρασια είναι...;Έχει αντιμετωπιστεί από την άλλη πλευρά.. ;
Εάν όχι θέλει πρώτα επαλοιφωμενο/στεγανωτικο πριν κάνεις οτιδήποτε...

Η κάσα όντως με αφρο πολυρεθανης μπορεί να γεμίσει...

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Από την κλεισούρα είναι..
Ο ίδιος χώρος με τις προάλλες είναι..

Σκέφτομαι πριν το πεταχτο διαβροχη με ravinex 1/5, είναι υπερβολή;

Δες τις φωτογραφιες που εβαλα απο το χωριο και το υλικο της mapei που χρησιμοποιηθηκε. Ειχα το ιδιο προβλημα

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Από την κλεισούρα είναι..
Ο ίδιος χώρος με τις προάλλες είναι..

Σκέφτομαι πριν το πεταχτο διαβροχη με ravinex 1/5, είναι υπερβολή;

Απο την εμπειρια μου και βλεποντας εσωτερικα τις παλιες τουβλετες και το μωσαικο στο δαπεδο υπαρχει προβλημα υγρασιας....δεν δημιουργηται τετοιο προβλημα απο κλεισουρα...

Εαν ειναι και ο χωρος που συζυταγαμε τις προαλλες με τα θεματα σωληνωσων και υγρασιας στο ταβανι μαλλον κατι θα τρεχει και σε αυτο το σημειο..

Βεβαια εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις....

Δεν αποκλείεται να υπάρχει θέμα υγρασίας.. Είναι ισόγειο και πολύ παλιά κατασκευή.. Δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό αυτή τη στιγμή οπότε καλυπτω προς το παρόν.. Και βλέπουμε.. Δεν θα κοστίσει και πολύ.. Αποθήκη είναι κιόλας..

Στο λεω γιατι αναλογη περιπτωση υπαρχει σε ισογειο στην Νεα Σμυρνη και η κατασταση ειναι ιδια με την δικη σου...ειναι 1 μετρο κατω απο το δρομο και συγουρα περνει νερο...

Bεβαια ειναι αποθηκη οπως λες και δεν αξιζει να "επενδυσεις" εκει....

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ σε αποθήκη που την έκανα εργαστήριο. Όλος ο τοίχος μέσα στην μούχλα και την υγρασία. Χειμώνα καλοκαίρι το ίδιο. Αναγκάστηκα κι έβγαλα όλο τον σουβά από μέσα, εξωτερικά είχα πέτρα Παγγαίου η οποία έπαιρνε την υγρασία από βροχές κλπ. Και την κρατούσε μέσα. Ασφαλισα την πέτρα στο σημείο που ξεκινούσε στον τοίχο με νέο τσιμέντο με ρητίνη, την πέρασα με κάποιο βερνίκι πέτρας κι έβαλα λούκια. Αφού στέγνωσε ο τοίχος εσωτερικά, μπήκε νέος σουβάς κι έκτοτε, εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω πλέον κανένα πρόβλημα.

Άβυσσος τα θέματα με την υγρασία.. Εμένα εκεί που είναι, δεν βρέχεται όμως..
Ούτε έχει δρόμο από πίσω.. Είναι καθαρά από το έδαφος το οποιο πρόβλημα.. Κλαιν.. Να σοβατιζουμε μια φορά τα 20 χρόνια δεν έγινε και τίποτα αχαχαχ

Δες τις φωτογραφιες που εβαλα απο το χωριο και το υλικο της mapei που χρησιμοποιηθηκε. Ειχα το ιδιο προβλημα

Εντυπώσεις?

papakitou καθόλου υπερβολή.

Στην κάσα,λάσπωμα και σπασμένα τούβλα .

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Πανο στο συγκεκριμενο σημειο οχι οτι δεν γινεται και με αυτον τον τροπο απλως ειναι καθυστερηση...η πολυρεθανη σε 2-3 ωρες κοβεται και στοκαρεται....

Πανο στο συγκεκριμενο σημειο οχι οτι δεν γινεται και με αυτον τον τροπο απλως ειναι καθυστερηση...η πολυρεθανη σε 2-3 ωρες κοβεται και στοκαρεται....

"Δουλεύει " η πολυουρεθάνη με τα χρόνια Κώστα.

Για μερεμετακια, επισκευες σε τοιχους, γωνιες κτλ, να προτιμησω ετοιμα τσιμεντοκονιαματα ή ετοιμους σοβαδες; Ισχυει ο κανονας "επισκευη σοβα με σοβα και επισκευη τσιμεντου με τσιμεντο" ή οχι;
Π.χ. εχω durocret (και durocret plus), megacret, και unicret, ολα της Isomat. Μονο το τελευταιο ειναι σοβας, αλλα τα durocret μου γεμιζουν πιο πολυ το ματι. Θα προτιμουσα να χρησιμοποιησω αυτα π.χ. σε σημειο που εχει ξεκολλησει ο σοβας απο δοκαρακι, αλλα μηπως δεν πρεπει;

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εντυπώσεις?

papakitou καθόλου υπερβολή.

Εξαιρετικο υλικο, πρωτα μου εδειξε ο μαστορας δουλειες που εχει κανει με αυτο, μιλησα και με συχωριανους που το εχουν χρησιμοποιησει. Μπαινει απευθειας μετα απο λιγο βρεξιμο σε οποια επιφανεια υπαρχει. Και πριν στεγνωσει το διαμορφωνεις αν θες με βρεγμενο πινελο. Εχει ελαστικοτητα καλη

Εξαιρετικο υλικο, πρωτα μου εδειξε ο μαστορας δουλειες που εχει κανει με αυτο, μιλησα και με συχωριανους που το εχουν χρησιμοποιησει. Μπαινει απευθειας μετα απο λιγο βρεξιμο σε οποια επιφανεια υπαρχει. Και πριν στεγνωσει το διαμορφωνεις αν θες με βρεγμενο πινελο. Εχει ελαστικοτητα καλη

Ωραίος.
Καλορίζικα!

Κώστα, ανάλογα το βάθος, πλάτος,υλικα,σημειο,,μπορεί με τον καιρό να ρηγματωση προς τα έξω.

"Δουλεύει " η πολυουρεθάνη με τα χρόνια Κώστα..

Κώστα, ανάλογα το βάθος, πλάτος,υλικα,σημειο,,μπορεί με τον καιρό να ρηγματωση προς τα έξω
Η πολυρεθανη δεν έχει ανοχές γιατί "τεντωνει" στα τοίχωμα και εποιτα το εσωτερικό της συμπιέζεται και ωριμάζει.. .Για αυτό και δημιουργηται συμπαγή εμφάνιση όταν κόβεται..
Το στοκαρισμα και το είδος του ποικίλη ανάλογα το πλάτος της επιφάνειας...
Εάν είναι μεγάλο το πλάτος θέλει στόκο σπατουλαρισματος με ραβίνεξ για να το κραταει ελαστικο και συμπαγη και αφού τριφτει και ασταρωθει μετα το πρωτο χέρι χρωμα στη γωνία περνιεται σιλικόνη βαφωμενη...είδα πως εαν ειναι μικρό κατευθείαν σιλικονη και δεν έχεις θέμα...Μιλάω για τέτοιου είδους σημεία...

Το τράβηγμα με το πινέλο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αφού το υλικό αποτελεί μόνωση και αφετέρου εποιτα θα γεμίστει με αλλά υλικά...
Η το πάει μεχρι έξω πριν το βάψιμο...;

Last edited by a moderator:
Η πολυρεθανη δεν έχει ανοχές γιατί "τεντωνει" στα τοίχωμα και εποιτα το εσωτερικό της συμπιέζεται και ωριμάζει.. .Για αυτό και δημιουργηται συμπαγή εμφάνιση όταν κόβεται..
Το στοκαρισμα και το είδος του ποικίλη ανάλογα το πλάτος της επιφάνειας...
Εάν είναι μεγάλο το πλάτος θέλει στόκο σπατουλαρισματος με ραβίνεξ για να το κραταει ελαστικο και συμπαγη και αφού τριφτει και ασταρωθει μετα το πρωτο χέρι χρωμα στη γωνία περνιεται σιλικόνη βαφωμενη...είδα πως εαν ειναι μικρό κατευθείαν σιλικονη και δεν έχεις θέμα...Μιλάω για τέτοιου είδους σημεία...

Η πόρτα αυτή εντωμεταξύ δεν έχει και κανένα λόγο ύπαρξης.. Πιάνει και χώρο και με περιορίζει στην διαρρύθμιση που σκέφτομαι. Μήπως να την ξήλωνα να γίνει όπως πρέπει και το μερεμέτι..;