Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athens τον Γενάρη

Re: Απάντηση: Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athen

:offtopic:
τραγική η σύγκριση μεγέθους της σπιτικής οθόνης με του σινεμά...και 120 και 150" να ήταν δεν σώζεται με τίποτα...
μ' αρέσει που λέμε στους τηλεορασάκηδες: "αγοράστε προβολέα για ν' απολαύσετε μεγάλη εικόνα.. "

Τραγική.... :bigcry::bigcry:
:offtopic:

Τασουλη που ησουνα εσυ;

Βγες και λιγο απ' την υπερσυγχρονα τεχνολογικα εξοπλισμενη σπηλια σου.

Θα πεθανεις τον Morgan Freeman πριν την ωρα του.

Re: Απάντηση: Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athen

αυτο το συγκλονιστικα καλυτερη η εικονα του 4000 δε μου αρεσει

Σ´αρεσει δεν σ´αρεσει ηταν. Τι να κανουμε . Και εγω θα ηθελα ο 9000 να ειναι τουλαχιστον εφαμιλλος του 4000 αλλα ουτε κατ´ιδεα....

Επιφυλλασομαστε για καμια κόντρα με ανταγωνιστικά μοντελα με την βοήθεια του Κάστρο..

Αυτο θα ειχε οντως μεγαλη ενδιαφερον οταν κυκλοφορησει το μηχανημα δηλαδη μετα τον Μαρτιο....

Τελικα ο 4000 ηταν ανωτερος των προσδοκιων, ή ο 9000 ηταν κατωτερος των περιστασεων. ? :BDGBDGB53:

Συγνώμη ρε παιδιά ,αλλά από τα χθεσινά αυτό που αποκομίσατε είναι ότι ο 4000 είναι καλύτερος - και μάλιστα μακράν - από τον 9000?????
Αν είναι δυνατόν? Δηλαδή είδατε έναν προβολέα στις 85'' και έναν στις 105'' με διαφορετικό setup , και είπατε : Ω!!! τεράστια διαφορά .
Θα τρελαθώ ...θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!!

προφανως θα εννοουν οτι παρα τη διαφορα ιντσων, ειχαν και παλι μεγαλη διαφορα ποιοτητας εικονας σε πολλες παραμετρους.

Μαλλον ειναι η καταλληλη στιγμη να αρχισω να κλαιω τα λεφτακια μου. :bigcry:

Last edited:
Συγνώμη ρε παιδιά ,αλλά από τα χθεσινά αυτό που αποκομίσατε είναι ότι ο 4000 είναι καλύτερος - και μάλιστα μακράν - από τον 9000?????
Αν είναι δυνατόν? Δηλαδή είδατε έναν προβολέα στις 85'' και έναν στις 105'' με διαφορετικό setup , και είπατε : Ω!!! τεράστια διαφορά .
Θα τρελαθώ ...θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!!

Ίσως να σου φανεί απίστευτο, αλλα έχουμε μια ιδέα από προβολείς.. :p
Και υπάρχουν πολλοί παράμετροι στην εικόνα που μπορεί κανεις να κρίνει. Όσο για το setup, παραπλήσιο ήταν πλην του μεγέθους της οθόνης..

παντως υπαρχει διαφωνια αν ηταν αρκετο το φως και αυτα που διαβαζω για ευκρινεια μου φαινονται περιεργα.Δεχομαι ναναι καλυτερος ο 4ρης σε ολα αλλα επειδη εχω δει τον 9ρη,μου φαινεται περιεργο ναναι καλυτερος ο 4ρης σε ευκρινεια,οποτε μιλαμε μαλλον για το μεγεθος της οθονης,η ειχαν κανενα κομματι με κακη συγκλιση.Αυτο που εχω δει εγω σκοτωνε σε ευκρινεια.

Δεν ήταν θαμπος ο 9ρης, μια χαρα τον βρήκα. Απλα ο 4αρης είχε αφύσικα sharp εικόνα γι'αυτο μου μπήκαν ιδέες μήπως παίζει sharpening στο background (το έχουμε ξαναδεί το έργο..).

Σχετικά με το φως του 4000, δεν μπρορουμε πραγματικά να ξέρουμε εάν δεν ανοίξουμε ίντσες.
Κακά τα ψεμματα παιδιά, ασφαλή συμπεράσματα με μια ματια δεν βγαίνουν.. Μια ιδέα πήραμε..

Παιδιά μην τα ξαναλέμε ο 9000 ήταν κυριολεκτικά ΞΥΡΑΦΙ αλλα οι 85 ιντζες !!! ; Στον 4000 και ένα μικρό παιδι θα έβλεπε την διάφορα ευκρίνειας περισσότερο φως βέβαια απο τον μεγάλο του αδελφό .Οταν θα ανακοινώσουν τις τιμές τότε θα δούμε αν αξίζει η διάφορα χρημάτων που έχουν μεταξύ τους.Παντος εγω νομίζω ότι αν η διάφορα χρημάτων ξεπεράσει τα 800 ευρω μεταξύ τους δεν αξίζει για αγορά ο 9000.

Ο.K takisot μπερδευτηκα ας το διορθώσει κάποιος μην αποπροσανατολησουμε τον κόσμο που διαβάζει το νήμα!

Σαν event ήταν όλα μια χαρά (καλή παρέα και διάθεση, ιδανικό περιβάλλον ως προς τις συνθήκες προβολής, αναπαυτικότατες οι πολυθρονίτσες), σαν παρουσίαση των νέων μοντέλων, όμως, χμμ......θα είμαι λίγο γκρινιάρης...

Καταρχάς, υπήρχε ένα μπερδεway ως προς την εκδήλωση. Εξηγούμαι:

Υπήρχαν 2 ξεχωριστές αίθουσες με 2 διαφορετικά set up (από τη μία ο LCOS στην 84άρα οθόνη και στην άλλη ο 9000 στις 106 ίντσες). Πίστευα ότι η παρουσίαση θα γινόταν σε 2 δόσεις και εναλλάξ. Εμείς, σαν avclub μπήκαμε στην αίθουσα 2 του 4000. Μόλις τελείωσε η ενημέρωση η οποία κράτησε αρκετή ώρα, καταλάβαμε ότι η γιορτή είχε λάβει αίσιον τέλος οπότε βιαστικά μπήκαμε στην αίθουσα 1 για να χαζέψουμε στα τελειώματα τον 9000. Έτσι, δεν προλάβαμε να τον δούμε αρκετά (προσωπικά τον είδα μόνο σε κανά πεντάλεπτο σε 2D και άλλο ένα πεντάλεπτο στην 3D έκδοση των Πειρατών της Καραϊβικής).

Εν κατακλείδι, αυτό που είχε κατά νου η Έπσον ήταν να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να δει τους προβολείς. Δεν την ενδιέφερε να δώσει την ευκαιρία για αναλύσεις ή νοητά ''συγκριτικά'' σε σχέση με την εικόνα άλλων προβολέων. Απλά, τους παρουσίασε. Το λέω αυτό διότι δεν είναι δυνατόν να κρίνεις την ευκρίνεια ενός προβολέα από τα δέκα μέτρα σε 84άρα οθόνη και καθόμουν και στην πρώτη σειρά (μιλώντας τουλάχιστον για μένα)!!! Φαντάζομαι τι θα έβλεπαν, ή μάλλον τι δεν θα έβλεπαν, εκείνοι που ήταν στα 20 μέτρα. Οπότε, ασφαλή συμπεράσματα δεν υπάρχει περίπτωση να εξαχθούν εκτός από μερικά προφανή, όπως:

Ο LCOS θέλει φως. Άλογα, lumens, nits, lux, ftl.....πολλά!! Αν είχαμε 120άρα οθόνη θα βόγγαγε και ο κόσμος θα νόμιζε ότι αντί για το MALL είχε μπει στο ΛΗΤΩ!!! Κατά τα λοιπά, το μαύρο του ήταν πολύ καλό και το ansi του, επίσης. Όμως, οι ίντσες ήταν λίγες και αυτό ευνοούσε την κόμπακτ εικόνα. Γενικά, σου έδινε την εντύπωση μιας πολύ καλής τηλεόρασης, όπερ σημαίνει, ότι, ακόμα και στις λίγες αυτές ίντσες, η Έπσον έχει κάνει καλή δουλειά στον τομέα της εικόνας. Η κίνηση με το F.I. στο low ήταν άριστη, ενώ στο off δεν δημιουργούσε προβλήματα τελεσινέ judder. Αν τον είχα, πάντως, θα τον έβαζα στο low. Η εικόνα του ήταν τυπική dila, δηλαδή, με μεγαλύτερο punch από τους lcd και με λιγότερο από τους DLP. Σίγουρα, αρκετός κόσμος δεν θα δυσκολευόταν να τον ταυτοποιήσει.

Για τον 9000, δυστυχώς, λίγα έχω να πω, μιας και όπως έγραψα τον είδα ελάχιστα. Πάντως, η φωτεινότητά του ήταν αξιοπρεπέστατη και η συνολική του απόδοση σε 2D κρίνεται θετικότατη. Φυσικά, και αυτός ταυτοποιείται εύκολα. Σε καμμιά περίπτωση δεν είδα DLP εικόνα, απλά, ήταν πιο επιθετική από τη συνήθη μαλακή εικόνα των παλιών LCD και αυτό επιτυγχάνεται κυρίως διότι καταφέρνει να κρατάει ψηλά το ansi contrast. Το μαύρο του ήταν ικανοποιητικότατο χωρίς να είναι εφάμιλλο του 4000 (σίγουρα ο παράγοντας 22 ίντσες παραπάνω παίζει ρόλο, αλλά, θεωρώ πως δεν θα έφτανε τα επίπεδα που πετύχαινε ο LCOS). Η κίνηση ήταν πάρα πολύ καλή στα επίπεδα πάνω-κάτω του ''μεγάλου''. Για το 3D δεν γράφω τίποτα διότι το θεωρώ μια υπερεκτιμημένη μαρκετινίστικη εξέλιξη. Κατόπιν δε αυτού που είδα στους Πειρατές?? Τεσπα...πάμε γι' άλλα!!!

Να ευχαριστήσουμε, φυσικά, την Έπσον για την ευγενική της πρόσκληση και την άρτια, κατά τα λοιπά, εκδήλωση!!! Ποτέ, βέβαια, δεν φανταζόταν με τι ''αρρωστάκια'' θα έμπλεκε που κόλλαγαν τη φάτσα τους στην οθόνη για να δουν ένα ελικόπτερο να απογειώνεται στη γνωστή σκηνή του Μποντ, καθώς και ένα τραίνο στη μέση του πουθενά μες την μαύρη νύχτα!!!:BDGBGDB55:

Εν κατακλείδι, αυτό που είχε κατά νου η Έπσον ήταν να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να δει τους προβολείς. :

Eτσι ειναι .

Μια επαγγελματικη πραξη προωθησης και πρωτης γνωριμιας με τους προβολεις μας εδωσε η epson.

Αλλωστε οπως μας ειπε και η υπευθυνη της εταιρειας οι προβολεις ειναι στημενοι και στην εδρα τους και μπορει ο καθενας να παει να "παιξει".

Θα προτιμουσα να εχει ενα διπλο συγκριτικο πεδιο προβολης φυσικα αριστα στημενο και καλιμπραρισμενο για να δουμε τους δυο προβολεις μεταξυ τους αμεσα.

Μια ιδεα...

Ο Alessandro που έκανε την παρουσίαση ήταν ωραίος τύπος. Μετά το πέρας τον βούτηξα στο μπούρου μπούρου, αναλύοντάς του γιατί είναι καλύτεροι οι DLP!!!:flipout:

Πέραν της πλάκας κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση περί κόντραστ και μετρήσεων ( Σύριε, μην ανησυχείς...θα σε πάρω τηλέφωνο να σου τα πω χαρτί και καλαμάρι!!!:BDGBGDB55:). Μου είπε επίσης για τα συγκριτικά που διοργανώνουν με άλλες εταιρείες (JVC-SONY κ.λ.π.) με ταυτόχρονη παρουσίαση των προβολέων παρουσία κοινού που κρίνει τις επιδόσεις.

Και μερικές φωτογραφίες σε κορυφαία ποιότητα εικόνας!!! Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, αλλά, άμα το κατέχεις το σπορ κάνεις παπάδες....(μόνο αυτοί λείπαν από τις φώτο, κατά τα άλλα είναι τέλειες!!!):jester::jester:

Εικόνα0028.jpg

Εικόνα0029.jpg

Εικόνα0030.jpg

Εικόνα0031.jpg

Εικόνα0032.jpg