Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Φίλε Γιάννη,

Προσωπικά δεν τρελαίνομαι για το 3D. Δεν έτυχε να δω μέχρι σήμερα 3D στο σινεμά, ούτε καν από οικιακό προβολέα, παρά μόνο περιστασιακά στην τηλεόραση, σε πολυκαταστήματα ηλεκτρικών κι αυτό φευγαλέα, για λίγα λεπτά. Βέβαια ακόμα κι εκεί, στις "λίγες" ίντσες μιας TV, δείχνει ενδιαφέρον.

Ούτε 3D blu ray player έχω (ακόμα). Επέλεξα, παρόλα αυτά, ο προβολέας μου, εκτός από καλός 2D, να είναι και 3D. Δυο χρόνια αναβάλλω την αγορά, περιμένοντας μοντέλο που να με καλύψει και σ' αυτή τη δυνατότητα. Όχι για να βλέπω να "βρέχει (τρισδιάστατους) κεφτέδες" και σχετικές big screen ιστορίες. Αλλά μόνο και μόνο για μερικά 3D ντοκυμανταίρ σαν αυτό, που πιστεύω πως θα δικαιώσουν και θ' ανταποδώσουν το χρόνο της αναμονής μου για τη future-proof λογική αυτής της επένδυσης στο 3D.

Έχοντας καταθέσει αυτά, επίτρεψέ μου τα συγχαρητήρια και το σεβασμό για όλα όσα προσφέρεις με τον Παράδεισο.
Σπύρος
:ernaehrung004:

Last edited:
Φίλε Γιάννη,

Προσωπικά δεν τρελαίνομαι για το 3D. Δεν έτυχε να δω μέχρι σήμερα 3D στο σινεμά, ούτε καν από οικιακό προβολέα, παρά μόνο περιστασιακά στην τηλεόραση, σε πολυκαταστήματα ηλεκτρικών κι αυτό φευγαλέα, για λίγα λεπτά. Βέβαια ακόμα κι εκεί, στις "λίγες" ίντσες μιας TV, δείχνει ενδιαφέρον.

Ούτε 3D blu ray player έχω (ακόμα). Επέλεξα, παρόλα αυτά, ο προβολέας μου, εκτός από καλός 2D, να είναι και 3D. Δυο χρόνια αναβάλλω την αγορά, περιμένοντας μοντέλο που να με καλύψει και σ' αυτή τη δυνατότητα. Όχι για να βλέπω να "βρέχει (τρισδιάστατους) κεφτέδες" και σχετικές big screen ιστορίες. Αλλά μόνο και μόνο για μερικά 3D ντοκυμανταίρ σαν αυτό, που πιστεύω πως θα δικαιώσουν και θ' ανταποδώσουν το χρόνο της αναμονής μου για τη future-proof λογική αυτής της επένδυσης στο 3D.

Έχοντας καταθέσει αυτά, επίτρεψέ μου τα συγχαρητήρια και το σεβασμό για όλα όσα προσφέρεις με τον Παράδεισο.
Σπύρος
:ernaehrung004:

Σπύρο, σου εύχομαι απο καρδιάς να απολαύσεις τους κόπους σου, με το προβολικό που θα σε συντροφεύει στις θεάσεις σου.
Καθότι φανατικός φίλος των ντοκυμαντέρ, δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα.

Τέλος σε ευχαριστώ πολύ γιά τα λόγια του επιλόγου σου....:worshippy:

Παιδιά καλές γιορτές σε όλους με υγεία σε σας και στις οικογένειες σας.Ας ξεχάσουμε τον προβολέα για τα Χριστουγεννα...άς ελπίσουμε ότι θα τον εχουμε απο βδομάδα.

Γερμανία διαθέσιμος απο εδω

Γερμανία διαθέσιμος απο εδω

Απο εξω υποτιθεται οτι αγοραζουμε για πιο φθηνα. Πως εξηγειται οτι στο παραπανω site εχουν τιμες απο 2899 ευρω, οταν ελλαδα μιλαμε για 2000 ευρω και κατι ψιλα. ? :speechless-smiley-0 (μηπως ειναι ο ασυρματος, αλλα και παλι ελλαδα 2300 εχει )

edit: Ελλαδα απο 2050 που εδειχνε το σκρουτζ σε συγκεκριμενο καταστημα, τωρα τον πηγε 2140.
Τιμες, με σκαμπανεβασματα (λες να διαβαζουν στα fora οτι τον περιμενουν και ανεβασαν τις τιμες. ?)

Last edited:
Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

μηπως ειναι ο ασυρματος
Ενας τροπος να θυμασαι ποιος ειναι ασυρματος και ποιος οχι ειναι το οτι το γραμμα W στην σειρα σημαινει και White και Wireless ;) Αρα οι λευκοι ειναι ασυρματοι, οι ασυρματοι ειναι λευκοι και οσοι εχουν το W στο τελος ειναι και λευκοι και ασυρματοι :p.
Οσοι ειναι χωρις W ειναι μαυροι και ενσυρματοι... :)

Αυτα για τους 6000 και 9000 που εχουν μοντελα W και σκετα, ο 5900 που ειναι μονο σκετος δεν ειναι ασυρματος αλλα ειναι λευκος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Χρόνια Πολλά σε όλους. Αναμονή τέλος. Ο Κοσμάς παραλαμβάνει το μεσημέρι. Over!!!

Δυστυχώς μόνο οι μαύροι ήρθαν.
οι 9000w next year.................

Βάζω στοίχημα πως απόψε θα 'ναι απορροφημένοι με το στήσιμο... Οπότε, ες αύριον τα σπουδαία!

Εκτός κι αν αύριο επίσης αδυνατούν να ποστάρουν, αποσβολωμένοι απ' την εικόνα! :blink: :rofl:

Επειδη θα αρχισει καταιγισμος ερωτησεων ας αρχισω πρωτος στη λιστα αναμονης. :gossip:
Εχοντας διαβασει τα ξενα reviews μου εχουν λυθει πολλες αποριες εκτος απο:

1) Τι γινεται με το pixel aligment. ? Θαμπωνει την εικονα οταν χρησιμοποιειται. ?
2) Τι γινεται με το 3D, πόσο crosstalk εχει, ?
3) Λογω μεγαλης φωτεινοτητας σε 2D, πως παιζει το μαυρο σε λιγες ιντσες (π.χ. 92") Θα χρειαστει γκρι πανι με μικρο gain, ή ειναι υποφερτο σε ασπρο πανι σε eco mode. ?

Στηστε το σε τραπεζακι, σημαδεψτε τοιχο και αναψτε το. Αφηστε για σημερα τα στησιματα.

Δεν αντεχουμεεεεε. ! :bigcry: :popcorn:

Last edited:
στις πατερνάκι πάντως, φαίνεται η άριστη σύγκλιση που μας έχει συνηθίσει η epson στα μοντέλα της :Banane0:

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

στις πατερνάκι πάντως, φαίνεται η άριστη σύγκλιση που μας έχει συνηθίσει η epson στα μοντέλα της :Banane0:

Καλημέρα σας.
Μάλλον τον αδικείτε. Η εικόνα από κοντά όπως αναφερω και στην σημείωση είναι ενδεικτική και δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα.
Φανταστείτε ότι η φωτό είναι τραβηγμένη πριν γίνει κάποιου είδους διόρθωση από το pixel alignment.
Προσπαθείστε να βγάλετε την ίδια φωτό και σε dlp προβολέα. Θα έχετε το ίδιο σχεδόν απότέλεσμα.
Πάντως οι προβολείς της Panasonic μέχρι και του 4000 είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα (EPSON TW-5500 vs PANASONIC PT-AE4000).

Αυριο θα εχω και γω τον δικο μου !! stay tuned

Kαι σιγουρα εμπιστευομαι περισσοτερο την γνωμη του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ
Αλλα για 2000 σιγουρα αξιζει τα χρηματα του οταν μαλιστα σε ξενα forums το συγκρινουν με διπλασιας τιμης projectors

Last edited:

Καλημέρα σας.
Μάλλον τον αδικείτε. Η εικόνα από κοντά όπως αναφερω και στην σημείωση είναι ενδεικτική και δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα.
Φανταστείτε ότι η φωτό είναι τραβηγμένη πριν γίνει κάποιου είδους διόρθωση από το pixel alignment.
Προσπαθείστε να βγάλετε την ίδια φωτό και σε dlp προβολέα. Θα έχετε το ίδιο σχεδόν απότέλεσμα.
Πάντως οι προβολείς της Panasonic μέχρι και του 4000 είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα (EPSON TW-5500 vs PANASONIC PT-AE4000).

Kαλημέρα,

Για το αν πάρουμε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα απο έναν DLP ,επίτρεψέ μου να έχω τις αντιρήσεις-αμφιβολίες μου. Επίσης εάν αυτό που βλέπουμε στο πατερνάκι (ακόμη και χωρίς επέμβαση στο pixel alignment) είναι βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι κάτι ,συγνώμη, που δεν με πείθει (με όλο το θάρρος).

Αυριο θα εχω και γω τον δικο μου !! stay tuned

Kαι σιγουρα εμπιστευομαι περισσοτερο την γνωμη του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ

Περισσότερο απο ποιού άλλου φίλε μου?απο τη δική σου?

Απο αυτον που τον ειδε μεχρι στιγμης με τα ματια του απο κοντα ( και με την πειρα που εχει ) και οχι απο μια φωτο
(με όλο το θάρρος).