Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

χρονια πολλα και καλη χρονια. δεν ξερω αν ποσταρω στο σωστο σημειο αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τους καινουργιους epson. εχω μια τηλεοραη panasonic 50vt30. τα active shutter γυαλια που εχω για την τηλεοραση, που μπορω να μαθω αν ειναι συμβατα με τους συγκεκριμενους βιντεοπροβολεις?

Καλημέρα είμαι εντελώς καινούργιος και είναι η πρώτη μου εγγραφή. Έχει αγοράσει τον TW 9000 και τον λειτουργώ με ένα PC με επεξεργαστεί AMD A8 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών HD 6350. Ενεργοποιείται κανονικά το 3D και η αίσθηση του είναι πολύ καλή αφού με την 40αρα που έχει το 3D είναι σχεδόν ανύπαρκτο μετά τα 3 μέτρα. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το CyberLink Power DVD 11 και το υλικό που προβάλω είναι δίπλα-δίπλα οι εικόνες. Το πρόβλημα είναι με τους υπότιτλους που όταν ενεργοποιώ το 3D χάνονται. Έχω κάνει εγκατάσταση και αλλά προγράμματα αλλά με κανένα δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω το 3D.

Υπάρχει κανείς που να έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα;

Θα ήμουν υπόχρεος εάν βοηθούσε.

...θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τους καινουργιους epson. εχω μια τηλεοραη panasonic 50vt30. τα active shutter γυαλια που εχω για την τηλεοραση, που μπορω να μαθω αν ειναι συμβατα με τους συγκεκριμενους βιντεοπροβολεις?

Τα γυαλιά Panasonic της σειράς VT30 είναι 3[SUP]ης[/SUP] γενιάς, ακολουθούν δλδ το πρότυπο M-3DI.
Κατά συνέπεια θα είναι συμβατά με όσους προβολείς και τηλεοράσεις ακολουθούν το πρότυπο,
συμπεριλαμβανομένων των νέων ΕPSON 3D. Ρίξε μια ματιά στους κωδικούς των γυαλιών σου και
σύγκρινέ τα με το ακόλουθο video, για να επιβεβαιώσεις ότι είναι πράγματι 3[SUP]ης[/SUP] γενιάς.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αγαπητε spytsi ευχαρηστω πολυ για την απαντηση. θα ηθελα μια μικρη βοηθεια ακομα. τα γυαλια μου ειναι TY-EW3D2M kai TY-EW3D2MA. αν εψαξα σωστα δεν ειναι 3ης γεννιας και παρολα αυτα δουλευουν με την τηλεοραση μου. μπορεις να βγαλεις καποιο συμπερασμα απο αυτο?

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Καλημέρα είμαι εντελώς καινούργιος και είναι η πρώτη μου εγγραφή. Έχει αγοράσει τον TW 9000 και τον λειτουργώ με ένα PC με επεξεργαστεί AMD A8 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών HD 6350. Ενεργοποιείται κανονικά το 3D και η αίσθηση του είναι πολύ καλή αφού με την 40αρα που έχει το 3D είναι σχεδόν ανύπαρκτο μετά τα 3 μέτρα. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το CyberLink Power DVD 11 και το υλικό που προβάλω είναι δίπλα-δίπλα οι εικόνες. Το πρόβλημα είναι με τους υπότιτλους που όταν ενεργοποιώ το 3D χάνονται. Έχω κάνει εγκατάσταση και αλλά προγράμματα αλλά με κανένα δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω το 3D.

Αν καταλαβα καλα βλεπεις side-by-side (sbs) .mkv εχει υποτιτλους σε .srt .To υλικο αυτο που στην ουσια ειναι ενα .mkv "με διπλες εικονες" το παιζει και ενα απλο player π.χ media player classic. Aν ειναι οντως ετσι, πρεπει να μετατρεψεις τους υποτιτλους με ενα free προγραμμα,το 3D subtitler,για να τους κανεις και αυτους "διπλους" και λογικα δεν θα εχεις προβλημα ενεργοποιοντας την επιλογη side-by-side 3d στον προβολεα σου.

Υ.Γ Για το 3d subtitler,υπαρχει νημα στο forum.

...τα γυαλια μου ειναι TY-EW3D2M kai TY-EW3D2MA. αν εψαξα σωστα δεν ειναι 3ης γεννιας και παρολα αυτα δουλευουν με την τηλεοραση μου. μπορεις να βγαλεις καποιο συμπερασμα απο αυτο?

Τα γυαλιά σου πιθανότατα είναι 2[SUP]ης[/SUP] γενιάς. Τα 3[SUP]ης[/SUP] γενιάς φαίνεται πως έχουν τη γενική κωδικοποίηση TY-EW3D3xx.
Εφόσον βλέπεις μια χαρά στη VT30, προφανώς η Panasonic διατηρεί τη συμβατότητα μεταξύ των νέων (2011) 3D
panel και γυαλιών προηγούμενων γενεών. Δε μπορείς ωστόσο να είσαι σίγουρος ότι ανάλογη συμβατότητα θα ισχύει
και με τον 3D προβολέα PT-AE5000 της εταιρείας, ή με τους 3D της EPSON.

Στη θέση σου, για να βεβαιωθώ, θα έπαιρνα τα γυαλιά και θα περνούσα μια βόλτα από κάποιο κατάστημα, που έχει τους
προβολείς προς επίδειξη. Μόνο η δοκιμή των γυαλιών σου με τον προβολέα που σ' ενδιαφέρει θα δώσει ασφαλή απάντηση
στο ερώτημα περί συμβατότητας.

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Τι κωδικούς έχουν τα δικά σου, ichaltou? Αν είναι της μορφής TY-EW3D3xx,
η συμβατότητα είναι αναμενόμενη. Αν είναι TY-EW3D2xx,
σαν του ntsa, τότε
προφανώς είναι συμβατά και τα συγκεκριμένα 2[SUP]ης[/SUP] γενιάς.
:2thumb22sup:

αυριο υπαρχει μια περιπτωση να παω σε μαγαζι με demo epson να τα δοκιμασω.
εσυ φιλε ichaltou αν εχεις τον 5900 'h τον 6000 μπορεις να μου κανεις μια συγκριση της εικονας του προβολεα με την vt30?

Νεα απορια.
Αυτο το φιλτρο που υπαρχει στην εκδοση (6010) και που δεν ξερουμε αν θα πωλειται χωριστα, πόσο θα κοστιζει κλπ, ειναι κατα καποιο τροπο ενα ND filter για να μειωνει την φωτεινοτητα ?

Αν ναι, καπου στο forum (νομιζω) εχω διαβασει οτι τα nd filters δεν προσφερουν και τοσο πολυ στο καλυτερο μαυρο (μικρες διαφορες) και αλλοιωνουν την εικονα.

Εκτος κι αν αυτο το φιλτρο-φακος ειναι μελετημενο ως προς τα χρωματα-φωτεινοτητα αποκλειστικα για αυτον τον προβολεα με καλα αποτελεσματα.

Με βαζει σε σκεψεις, γιατι να μην χρησιμοποιηθουν ND φιλτρα και σε αλλους φωτεινους 3D προβολεις οπου σε 2D θα εχουμε προβλημα μεγαλης φωτεινοτητας. ?
(γκρι πανι με μικροτερο gain, θα επηρρεασει την 3D προβολη δυστυχως)

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

αυριο υπαρχει μια περιπτωση να παω σε μαγαζι με demo epson να τα δοκιμασω.
εσυ φιλε ichaltou αν εχεις τον 5900 'h τον 6000 μπορεις να μου κανεις μια συγκριση της εικονας του προβολεα με την vt30?

Καλωσήρθες στο club φίλε ntsa,

Κι εγώ είμαι ένας ακόμα που αποζητά τη σύγκριση ανάμεσα στο 3D, ενός 3D προβολέα σε σχέση με το 3D
μιας καλής 3D τηλεόρασης!Φυσικά μιλάμε για σύγκριση πέρα από τη χαώδη διαφορά μεγέθους (που είναι φυσικά
ένας από τους πολύ σημαντικούς παράγοντες για το 3D)

Σύμφωνα λοιπόν με τους φίλους μας εδώ,κι αν έχω καταλάβει καλά τι λένε,αναφέρουν πως το 3D του προβολέα
σαν αίσθηση,σαν εφφέ, είναι αντίστοιχο με το active 3D μιας καλής active 3D τηλεόρασης!

Ένα πείραμα που νομίζω πως μπορεί να αποκάλυπτε πολλά, για να συγκρίνουμε το 3D μιας καλής active 3D τηλεόρασης,με το 3D του προβολέα,θα ήταν το εξής:

Σε μια συγκεκριμένη σκηνή μιας Blu-ray 3D τανίας που έχει πολύ έντονο και κορυφαίο 3D,να συγκρίνουμε
τα δυο ως προς την 3D αίσθηση και εφφέ που δίνουν!

Για παράδειγμα όπως ανάφερε ο συνάδελφος μας πιο πριν στο Blu-ray 3D του Resident Evil:Afterlife είναι μια
φάση που η Mila πετάει κάτι αστεράκια και σχεδόν βγαίνουν έξω από την οθόνη και "σκύβεις μη σε πετύχουν...!"
Θα είχε αξία να κάναμε σύγκριση στην αίσθηση του 3D στη συγκεκριμένη φάση,από 3D προβολέα και τηλεόραση!

Όσοι έχουν πρόσβαση σε 3D τηλεόραση,εκτός από τον 3D προβολέα...ας το δοκιμάσουν κι ας μας πουν!

Επίσης όπως λέει ο φίλος μας ο steven723

Παρατηρείς φυσικά την τεράστια διαφορά στο μέγεθος,αλλά αν μπορείς κάνε τον κόπο και ανάφερε μας σε τι διαφέρει (αν διαφέρει) η αίσθηση,το εφφέ του 3D ανάμεσα στον 3D προβολέα και στην σαραντάρα 3D τηλεόραση!

Κατά τ'άλλα όπως πολύ σωστά ανάφερε ο φίλος μας,πρέπει πρώτα να περάσεις το .srt του 3D SBS MKV από το 3dsubtitle και να το κάνεις .idx

Αν μπορείς δοκίμασε να αναπαράγεις και δισκάκι Blu-ray 3D με τον PowerDVD 11 και πες μας αν είναι όλα ΟK με τον Epson! Λογικά θα πρέπει να είναι,αφού ο Epson φοράει HDMI 1.4 και υποστηρίζει κανονικά frame packing.

Κάτι τελευταίο: Που μπορούμε να διαβάσουμε εδώ στο foroum εμείς οι αδαής σχετικά με τα διάφορα κινηματογραφικά κάδρα (16/9,2.35:1 κλπ) ??

Να στε καλά και αναμένουμε!

Last edited:
εκλεισα τον 9000.δεν υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτη την τιμη ειναι κελεπουρι.keraki σου ειχα γραψει οτι το thriller του m.jackson εχει κορυφαιο εφφε και αποδιδει εξαιρετικα και στον epson 9000 και στην lg 42650s.

χτες ξαναειδα τον 9000 σε 3d αρκετα.δεν υπαρχει καθολου crosstalk!ειδα μονο υλικο sbs και οχι σε παρα πολυ καλη ποιοτητα καποια αλλα παιζανε μια χαρα.το 3d του μου φανηκε καλυτερο απο την αλλη φορα που τον ειχα δει.

βεβαια ημουν μονος μου,με την ησυχια μου,δεν βιαζομουν.εβαλα ενα κλιπακι απο το youtube(τραβηγμενη σε 3d απο 3 goprohd 2 hero) που εχω κατεβασει sbs,με τους τυπους που πεφτουν και πετανε με μια στολη με φτερα την wingsuit.ε λοιπον εκει που πανε να πεσουν στο γκρεμο και βλεπεις το χειλος πραγματικα εγω χεστηκα.νομιζα οτι πεσω και εγω.

το στοιχημα ειναι να δεις μια ολοκληρη ταινια χωρις να σε πιασει πονοκεφαλος.

keraki σε βλεπω πολυ σκαλωμενο!αγορασε 3d προβολεα δεν θα το μετανιωσεις!φυσικα για το 2d πρωτα και μετα για το 3d του.

Last edited:
Σημερα ειδα τον epson 5900 & 6000. τα γυαλια της panasonic που ρωταγα πιο πανω, λειτουργουν μια χαρα.
To 3d που ειδα σαν εφφε δεν μπορω να πω οτι ηταν καλυτερο απο την vt30 αλλα σιγουρα ηταν πιο εντυπωσιακο.
Μαλλον το απογευμα θα παω και να κλεισω τον 5900.

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Σημερα ειδα τον epson 5900 & 6000...

Τους είδες στημένους μόνους, ή side-by-side με κάποιον άλλο (DLP ίσως?)
για σύγκριση? Στην Ηχοέκφραση έχουν σίγουρα δυνατότητα side-by-side.

έκανε κανένας ρυθμίσεις για το συγκεκριμένο να δουμε κι εμεις οι λιγοτεροι σχετικη καλυτερη εικόνα?

εκλεισα τον 9000.δεν υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτη την τιμη ειναι κελεπουρι.keraki σου ειχα γραψει οτι το thriller του m.jackson εχει κορυφαιο εφφε και αποδιδει εξαιρετικα και στον epson 9000 και στην lg 42650s.

χτες ξαναειδα τον 9000 σε 3d αρκετα.δεν υπαρχει καθολου crosstalk!ειδα μονο υλικο sbs και οχι σε παρα πολυ καλη ποιοτητα καποια αλλα παιζανε μια χαρα.το 3d του μου φανηκε καλυτερο απο την αλλη φορα που τον ειχα δει.

βεβαια ημουν μονος μου,με την ησυχια μου,δεν βιαζομουν.εβαλα ενα κλιπακι απο το youtube(τραβηγμενη σε 3d απο 3 goprohd 2 hero) που εχω κατεβασει sbs,με τους τυπους που πεφτουν και πετανε με μια στολη με φτερα την wingsuit.ε λοιπον εκει που πανε να πεσουν στο γκρεμο και βλεπεις το χειλος πραγματικα εγω χεστηκα.νομιζα οτι πεσω και εγω.

το στοιχημα ειναι να δεις μια ολοκληρη ταινια χωρις να σε πιασει πονοκεφαλος.

keraki σε βλεπω πολυ σκαλωμενο!αγορασε 3d προβολεα δεν θα το μετανιωσεις!φυσικα για το 2d πρωτα και μετα για το 3d του.

Φίλε FABIAWRC,

Ένας βασικός λόγος που το σκέφτομαι και κάπως έχω σκαλώσει είναι και ότι εδώ επαρχία που είμαι, η δυνατότητα να δεις κάποιον από τους συγκεκριμένους προβολείς,είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη...Οι φίλοι που είναι από επαρχία,όπως ο φίλος enoxos φαντάζομαι θα το νιώθουν στο πετσί τους αυτό...Αν τον έβλεπα κάπου αυτόν τον προβολέα πως αποδίδει ειδικά σε Blu-ray 3D και σε 3D SBS mkv λογικά θα σχημάτιζα εικόνα για το πως είναι το 3D του!Βέβαια οι αναφορές όλων σας μέχρι τώρα είναι όλες πολύ θετικές,γενικά δεν βλέπω κάποιος από εσάς να εκφράζει κάποιο παράπονο,κι αυτό είναι πολύ βασικό!
Μιλήστε ανοικτά συνάδελφοι κάτοχοι του προβολέα,γιατί σε εσάς στηριζόμαστε ουσιαστικά!

Επίσης να αναφέρω ότι κοιτάζοντας το pdf αρχείο του manual ανέφερε ρητά για υποστήριξη φορμά Frame packing
που έχουν τα Blu-ray 3D,οπότε όντως κανονικότατα υποστηρίζεται το "καλό 3D" των Blu-ray 3D δίσκων.

Μια ερώτηση προς τους κατόχους του προβολέα:Θα μπορούσατε να αναφέρετε το μαγαζί που αγοράσατε
τον προβολέα
και αν δέχεται δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας?Αν υπάρχει πρόβλημα της αναφοράς εδώ,
θα εκτιμούσα αν μου στέλνατε ένα σχετικό pm.

Αναμένουμε!

κατοχος του 9000 πανω απο μια εβδομαδα εχω να πω τα εξης

Σε 2d αψογη εικονα πολυ φωτεινος πολυ καλη ευκρινια τρομερο χρωμα τον δουλευω σε eco mode και cinema
δεν εχω ασχοληθει με τις ρυθμισεις του γιατι η εινονα που εγω βλεπω με ικανοποιει ως εχει .
Απο θορυβο στο eco mode ουτε σχεδον που τον ακουω σε μισο μετρο απο το αυτι μου , σε κανονικη λειτουργια και 3d σιγουρα ειναι εντονος ο θορυβος αλλα με τον ηχο λιγο δυνατα δεν ακους παλι τιποτα

Στο 3d σιγουρα δεν με κουραζει . δεν θα ελεγα οτι ειναι φωτεινος αλλα σε χρωμα και μαυρο πολυ καλο
Εχω ομως ενα προβλημα σιγουρα βλεπω 3d εχω την αισθηση του βαθους αλλα δεν βλεπω τα αντικειμενα
να ξεπροβαλουν εντονα "εξω απο την οθονη" σαν να προσπαθει το ματι βεβιασμενα να δημιουρησει το εντονο φαινομενο !

Σημ. οτι εχω δει σε 3d ειναι σε SBS .mkv , ετσι δεν μπορω να ξερω πως θα συμπεριφερεται σε κανονικο
bluray.

Πανευκολος στη τοποθετση !

Σιγουρα τον προτιμω στο 2d για μενα ειναι εκπληκτικος ( βαση και της τιμης του ) και αν αποφασιζα να αγορασω προβολεα σημερα θα επελεγα παλι τον ιδιο .

Last edited: