Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!
αυριο υπαρχει μια περιπτωση να παω σε μαγαζι με demo epson να τα δοκιμασω.
εσυ φιλε ichaltou αν εχεις τον 5900 'h τον 6000 μπορεις να μου κανεις μια συγκριση της εικονας του προβολεα με την vt30?
Καλωσήρθες στο club φίλε ntsa,
Κι εγώ είμαι ένας ακόμα που αποζητά τη σύγκριση ανάμεσα στο 3D, ενός 3D προβολέα σε σχέση με το 3D
μιας καλής 3D τηλεόρασης!Φυσικά μιλάμε για σύγκριση πέρα από τη χαώδη διαφορά μεγέθους (που είναι φυσικά
ένας από τους πολύ σημαντικούς παράγοντες για το 3D)
Σύμφωνα λοιπόν με τους φίλους μας εδώ,κι αν έχω καταλάβει καλά τι λένε,αναφέρουν πως το 3D του προβολέα
σαν αίσθηση,σαν εφφέ, είναι αντίστοιχο με το active 3D μιας καλής active 3D τηλεόρασης!
Ένα πείραμα που νομίζω πως μπορεί να αποκάλυπτε πολλά, για να συγκρίνουμε το 3D μιας καλής active 3D τηλεόρασης,με το 3D του προβολέα,θα ήταν το εξής:
Σε μια συγκεκριμένη σκηνή μιας Blu-ray 3D τανίας που έχει πολύ έντονο και κορυφαίο 3D,να συγκρίνουμε
τα δυο ως προς την 3D αίσθηση και εφφέ που δίνουν!
Για παράδειγμα όπως ανάφερε ο συνάδελφος μας πιο πριν στο Blu-ray 3D του Resident Evil:Afterlife είναι μια
φάση που η Mila πετάει κάτι αστεράκια και σχεδόν βγαίνουν έξω από την οθόνη και "σκύβεις μη σε πετύχουν...!"
Θα είχε αξία να κάναμε σύγκριση στην αίσθηση του 3D στη συγκεκριμένη φάση,από 3D προβολέα και τηλεόραση!
Όσοι έχουν πρόσβαση σε 3D τηλεόραση,εκτός από τον 3D προβολέα...ας το δοκιμάσουν κι ας μας πουν!
Επίσης όπως λέει ο φίλος μας ο steven723
Καλημέρα είμαι εντελώς καινούργιος και είναι η πρώτη μου εγγραφή. Έχει αγοράσει τον TW 9000 και τον λειτουργώ με ένα PC με επεξεργαστεί AMD A8 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών HD 6350. Ενεργοποιείται κανονικά το 3D και η αίσθηση του είναι πολύ καλή αφού με την 40αρα που έχει το 3D είναι σχεδόν ανύπαρκτο μετά τα 3 μέτρα. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το CyberLink Power DVD 11 και το υλικό που προβάλω είναι δίπλα-δίπλα οι εικόνες. Το πρόβλημα είναι με τους υπότιτλους που όταν ενεργοποιώ το 3D χάνονται. Έχω κάνει εγκατάσταση και αλλά προγράμματα αλλά με κανένα δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω το 3D.
Υπάρχει κανείς που να έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα;
Θα ήμουν υπόχρεος εάν βοηθούσε.
Παρατηρείς φυσικά την τεράστια διαφορά στο μέγεθος,αλλά αν μπορείς κάνε τον κόπο και ανάφερε μας σε τι διαφέρει (αν διαφέρει) η αίσθηση,το εφφέ του 3D ανάμεσα στον 3D προβολέα και στην σαραντάρα 3D τηλεόραση!
Κατά τ'άλλα όπως πολύ σωστά ανάφερε ο φίλος μας,πρέπει πρώτα να περάσεις το .srt του 3D SBS MKV από το 3dsubtitle και να το κάνεις .idx
Αν μπορείς δοκίμασε να αναπαράγεις και δισκάκι Blu-ray 3D με τον PowerDVD 11 και πες μας αν είναι όλα ΟK με τον Epson! Λογικά θα πρέπει να είναι,αφού ο Epson φοράει HDMI 1.4 και υποστηρίζει κανονικά frame packing.
Κάτι τελευταίο:
Που μπορούμε να διαβάσουμε εδώ στο foroum εμείς οι αδαής σχετικά με τα διάφορα κινηματογραφικά κάδρα (16/9,2.35:1 κλπ) ??
Να στε καλά και αναμένουμε!