Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Ετοιμάσου αύριο βράδυ να σού ξανακοπεί
(για εντελώς διαφορετικό λόγο
:speechless-smiley-0 :ciao:)

Δυστυχώς φίλε μου ntsa, δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην εικόνα ενός προβολέα και μιας τηλεόρασης. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τα 2 δείχνουν εικόνα. Ένας προβολέας ποτέ δεν θα φτάσει την εικόνα μιας καλής τηλεόρασης, όπως και μια κορυφαία τηλεόραση ποτέ δεν θα μπορέσει να αποδώσει την κινηματογραφική αίσθηση ενός προβολέα.
Συμφωνώ στο πρωτο ( περι ποιότητας εικονας) αλλα οσον αφορα την απόδοση της κινηματογραφικής αίσθησης διαφωνώ...
Η κινηματογραφική αίσθηση δεν μπoρει να βγαινει ως χαρακτηρισμός μονο λόγο του μεγέθους της εικονας...
Σε αυτο σίγουρα ( δηλαδή στο μεγεθος) πολυ δύσκολα θα πιασει μια τηλεόραση εναν προβολεα, αλλα αυτο ειναι διαφορετικό απο την κινηματογραφική αίσθηση που κακα τα ψεματα αυτό προσφέρεται απο συνδυασμό πολλων πραγμάτων και οχι απο τις 90 η 120 ιντσες ενος πανιού.

Μονο οσοι εχουν επένδυση σε dedicated room μπορουν να πουν πως πλησιαζουν υψηλά επιπεδα κινηματογραφικής αισθησης.
Οι υπόλοιποι απλως εχουν μεγαλη εικονα στο σαλονι τους διπλα στην βιτρίνα με τα γυαλικά της γυναίκας τους και τον παππού με την πίπα.

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

...Μονο οσοι εχουν επένδυση σε dedicated room μπορουν να πουν πως πλησιαζουν υψηλά επιπεδα κινηματογραφικής αισθησης.
Οι υπόλοιποι απλως εχουν μεγαλη εικονα στο σαλονι τους διπλα στην βιτρίνα με τα γυαλικά της γυναίκας τους και τον παππού με την πίπα.

Ανδρέα, η αίσθηση είναι κάτι απόλυτα προσωπικό και υποκειμενικό, σίγουρα μη μετρήσιμο και μη άμεσα συγκρίσιμο μεταξύ διαφορετικών παρατηρητών.

Ένας πιουρίστας μπορεί πράγματι να θέλει μια dedicated κατάμαυρη batcave για να νιώσει σα να είναι στο σινεμά. Για κάποιον άλλο, με λιγότερο ευαίσθητο/απαιτητικό κριτήριο, μπορεί ανάλογη αίσθηση να δημιουργείται ακόμα και δίπλα στα γυαλικά της γυναίκας και στην πίπα του παππού (ή αντιστρόφως...)

Ανδρέα, η αίσθηση είναι κάτι απόλυτα προσωπικό και υποκειμενικό, σίγουρα μη μετρήσιμο και μη άμεσα συγκρίσιμο μεταξύ διαφορετικών παρατηρητών.

Ένας πιουρίστας μπορεί πράγματι να θέλει μια dedicated κατάμαυρη batcave για να νιώσει σα να είναι στο σινεμά. Για κάποιον άλλο, με λιγότερο ευαίσθητο/απαιτητικό κριτήριο, μπορεί ανάλογη αίσθηση να δημιουργείται ακόμα και δίπλα στα γυαλικά της γυναίκας και στην πίπα του παππού (ή αντιστρόφως...)

υπάρχει και ο τρίτος και χειρότερος δρόμος για τον χώρο και τον προβολέα. να καπνίζει πίπα ο άνδρας.

Προφανώς η μεγαλη εικονα …κανει αίσθηση... αλλα αν θέλουμε να την βαπτίσουμε κινηματογραφική δεν πρεπει να πληροί και τα δεδομένα αυτης;
Μπορει να ειναι και αυτό θεμα προσωπικό η υποκειμενικό;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

υπάρχει και ο τρίτος και χειρότερος δρόμος για τον χώρο και τον προβολέα. να καπνίζει πίπα ο άνδρας.
... την ιδια στιγμη που η γυναίκα ξεσκονίζει τα γυαλικά... ( πουφφ)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

... την ιδια στιγμη που η γυναίκα ξεσκονίζει τα γυαλικά... ( πουφφ)

οχι τα γυαλικά είναι στο σαλόνι που είναι no mans land (ακατοίκητος πλέον και dedicated χώρος γυαλικών).

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

θα σε παρασύρει λογικά το μέγεθος. ... θα νιώσεις ότι έκανες το σπίτι σου κινηματογράφο.

καλού κακού δέσε και το σαγόνι με ένα κασκολάκι μην μαζεύεις δόντια και σαγόνια από το πάτωμα. εγώ πρώτη ταινία είδα ολυμπιακός - παναθηναικός από το εξοχικό και ενώ το έβλεπα να έρχεται δεν έλαβα τα μέτρα μου. όταν έβαλα καπάκι armageddon 1080 την πάτησα και έβαζε ηλεκτρικές η κυρά τα μεσάνυκτα.
Ntsa, ακριβως αυτο που σου ειπε ο συμφορουμιτης τα λεει ολα. Θα παθεις πλακα - θα την παθαινες οποιος και αν ηταν, αφου ειναι ο πρωτος σου προβολεας! Μην ανησυχείς.

Προφανώς η μεγαλη εικονα …κανει αίσθηση αλλα αν θέλουμε να την βαπτίσουμε κινηματογραφική δεν πρεπει να πληροί και τα δεδομένα αυτης;
Μπορει να ειναι και αυτό θεμα προσωπικό η υποκειμενικό;

Ασφαλώς και αυτά τα δεδομένα δεν είναι καθόλου προσωπικά ή υποκειμενικά, είναι απόλυτα μετρήσιμα. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν τα reviews, να μη καταγράφουν μόνο τις υποκειμενικές εντυπώσεις του reviewer, αλλά και πραγματικές μετρήσεις ποσοτικών παραμέτρων της προβαλλόμενης εικόνας.

Είναι όμως διαφορετικό πράγμα η ποιοτική αρτιότητα της εικόνας, από τη συγκίνηση (ή όχι) που αυτή θα κατορθώσει να προξενήσει και σε ποιον. Ένας πιουρίστας μπορεί να ικανοποιείται μόνο με το απόλυτο, το οποίο μάλιστα μπορεί να μη καθήσει να το απολαύσει, αλλά να έχει έγνοια ακόμα κι εκεί να εντοπίζει ψεγάδια.

Σε κάποιον άλλο μπορεί να γεννηθούν εξίσου δυνατές συγκινήσεις απ' τη μεγάλη εικόνα, ακόμα και χωρίς αυτή ν' αγγίζει το ιδανικό. Θυμάμαι πριν 7 χρόνια, όταν ζούσα ακόμα στην Αθήνα, μ' έναν δανεικό παλιό Philips LCD να παίζει σε δωμάτιο χωρίς συσκότιση, με ήχο απ' τα ηχεία υπολογιστή. Έβλεπα ασπρόμαυρα film νουάρ της δεκαετίας του 40 και βρισκόμουν "αλλού". Σίγουρα αλλού γι' αλλού βρισκόταν κι οι παράμετροι της εικόνας που έπαιζε (μαύρο, ANSI contrast, gamma κλπ. κλπ.). Πίστεψέ με, όμως, δε μ' ένοιαζε στο ελάχιστο (και σίγουρα δεν είναι αυτή η ατέλεια που έχω συγκρατήσει από εκείνες τις νοσταλγικές νύχτες αυτοσχέδιου κινηματογράφου, τόσα χρόνια μετά...).

:ADFADF1:

Last edited:
Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

δεν ειναι ο πρωτος μου προβολεας μιας και περασα 1,5 μηνα με ενα acer h5360bd που να πω την αληθεια στο 2d, σκεφτομουν, να δω την ταινια σε αυτον 'η στην τοτε panasonic 50g20?
ελπιζω αυτο που ειδα να μην με ξεγελασε και ο epson tw5900 να ειναι αρκετα καλυτερος απο τον προηγουμενο...

δηλαδη αυριο βραδι πρωτα ο θεος που θα εχω το tw5900 και θα ριξω διπλα στην vt30, απο ποιοτητα εικονας θα απογοητευτω?????? 'η θα εχουν μια διαφορα τετοια ωστε το μεγεθος να με παρασυρει

Αν μιλάμε για καθαρά ποιοτικά standards, ναι, θα απογοητευτείς. Είναι άδικη τέτοια σύγκριση και δεν στέκει.

Συμφωνώ στο πρωτο ( περι ποιότητας εικονας) αλλα οσον αφορα την απόδοση της κινηματογραφικής αίσθησης διαφωνώ...
Η κινηματογραφική αίσθηση δεν μπoρει να βγαινει ως χαρακτηρισμός μονο λόγο του μεγέθους της εικονας...
Σε αυτο σίγουρα ( δηλαδή στο μεγεθος) πολυ δύσκολα θα πιασει μια τηλεόραση εναν προβολεα, αλλα αυτο ειναι διαφορετικό απο την κινηματογραφική αίσθηση που κακα τα ψεματα αυτό προσφέρεται απο συνδυασμό πολλων πραγμάτων και οχι απο τις 90 η 120 ιντσες ενος πανιού.

Μονο οσοι εχουν επένδυση σε dedicated room μπορουν να πουν πως πλησιαζουν υψηλά επιπεδα κινηματογραφικής αισθησης.

Ανδρέα, κινηματογραφική αίσθηση, δεν είναι μόνο οι ίντσες, είναι όλο το πακέτο:

Ίντσες
Πανί
Προβόλι
Φως από τη μεριά του δωματίου στην άλλη
Σκοτάδι

και τα γνωστά....πατατάκια, γαριδάκια, ποπκορν κ.λ.π.:BDGBGDB55:

Στο τελευταίο που γράφεις, διαφωνώ ελαφρώς...όταν σβήνουν τα φώτα τα μάτια σου είναι στο πανί, δεν κοιτάς το φουλάρι της συννυφάδας και τα γυαλάκια του πολυελαίου!!!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

δεν ειναι ο πρωτος μου προβολεας μιας και περασα 1,5 μηνα με ενα acer h5360bd που να πω την αληθεια στο 2d, σκεφτομουν, να δω την ταινια σε αυτον 'η στην τοτε panasonic 50g20?
ελπιζω αυτο που ειδα να μην με ξεγελασε και ο epson tw5900 να ειναι αρκετα καλυτερος απο τον προηγουμενο...

για ποιο λόγο ???? καλύτερη εικόνα ή ευκολίες θέασης. απόσταση θέασης από την 50g20 και από τον acer???? σε πόσες ίντσες ο acer.

Ασφαλώς και αυτά τα δεδομένα δεν είναι καθόλου προσωπικά ή υποκειμενικά, είναι απόλυτα μετρήσιμα. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν τα reviews, να μη καταγράφουν μόνο τις υποκειμενικές εντυπώσεις του reviewer, αλλά και πραγματικές μετρήσεις ποσοτικών παραμέτρων της προβαλλόμενης εικόνας.

Είναι όμως διαφορετικό πράγμα η ποιοτική αρτιότητα της εικόνας, από τη συγκίνηση (ή όχι) που αυτή θα κατορθώσει να προξενήσει και σε ποιον. Ένας πιουρίστας μπορεί να ικανοποιείται μόνο με το απόλυτο, το οποίο μάλιστα μπορεί να μη καθήσει να το απολαύσει, αλλά να έχει έγνοια ακόμα κι εκεί να εντοπίζει ψεγάδια.

Σε κάποιον άλλο μπορεί να γεννηθούν εξίσου δυνατές συγκινήσεις απ' τη μεγάλη εικόνα, ακόμα και χωρίς αυτή ν' αγγίζει το ιδανικό. Θυμάμαι πριν 7 χρόνια, όταν ζούσα ακόμα στην Αθήνα, μ' έναν δανεικό παλιό Philips LCD να παίζει σε δωμάτιο χωρίς συσκότιση, με ήχο απ' τα ηχεία υπολογιστή. Έβλεπα ασπρόμαυρα film νουάρ της δεκαετίας του 40 και βρισκόμουν "αλλού". Σίγουρα αλλού γι' αλλού βρισκόταν κι οι παράμετροι της εικόνας που έπαιζε (μαύρο, ANSI contrast, gamma κλπ. κλπ.). Πίστεψέ με, όμως, δε μ' ένοιαζε στο ελάχιστο (και σίγουρα δεν είναι αυτή η ατέλεια που έχω συγκρατήσει από εκείνες τις νοσταλγικές νύχτες αυτοσχέδιου κινηματογράφου, τόσα χρόνια μετά...).

:ADFADF1:

Ακριβώς, έτσι όπως τα λέει ο Σπύρος τα βλέπω και 'γω!!!:a0210:

Μπορεί ποιοτικά η εικόνα της τηλεόρασης να είναι καλύτερη, όμως το πακέτο του προβολέα και του πανιού είναι πολλές φορές παραπάνω ελκυστικότερο. Δεν πειράζει που δεν έχω τα μαύρα της Κούρο, δεν πειράζει που δεν έχω το κόντραστ της (αυτή τη σχεδόν τρισδιάστατη αίσθηση), δεν πειράζει που η φωτεινότητα είναι λιγότερη, δεν πειράζει αν μου τρώει και 2 λεπτομέρειες στα σκοτεινά σε σχέση με τις τηλεοράσεις. Το προτιμώ!!!

Από 'κει και πέρα, όμως, αν θέλαμε να κάνουμε μια τέτοια άτοπη σύγκριση σχετικά και αυστηρά μόνο για ποιότητα εικόνας, από την πρώτη σκηνή οι προβολείς θα έψαχναν τρύπα να κρυφτούν.-bye-

Ανδρέα, κινηματογραφική αίσθηση, δεν είναι μόνο οι ίντσες, είναι όλο το πακέτο:

Ίντσες
Πανί
Προβόλι
Φως από τη μεριά του δωματίου στην άλλη
Σκοτάδι

και τα γνωστά....πατατάκια, γαριδάκια, ποπκορν κ.λ.π.:BDGBGDB55:

Στο τελευταίο που γράφεις, διαφωνώ ελαφρώς...όταν σβήνουν τα φώτα τα μάτια σου είναι στο πανί, δεν κοιτάς το φουλάρι της συννυφάδας και τα γυαλάκια του πολυελαίου!!!:grinning-smiley-043

αυτο φώς από την μια μεριά στην άλλη όλα τα λεφτά.

τι πατατάκια και γαριδάκια που είμαστε στα village. εχω πολύ φώς γίνεται η νύκτα μέρα. καπνιστές πέστροφες από το λούρο - μετσοβόνε - κρασί cabernet από το οινοποιείο του αβέρωφ στο μέτσοβο κλπ. και αν δεν δούμε και κανένα dark knight σκοτεινό αλλά κανένα rio με έντονα χρώματα μέχρι και αγριογούρουνο στο φούρνο με πηρούνι παίζει. είπαμε οικιακός κινηματογράφος.

πέρα από την πλάκα επειδή έχει τύχει να δω ταινία σε 50άρα με homecinema μου αφήνει περίπου την ίδια αίσθηση με την δική μου παλιά 32άρα crt. δηλαδή θεωρώ ότι δέχονται πολύ περισσότερη πληροφορία τα αυτιά μου από τα μάτια μου. στο προβολέα επειδή είναι μεγαλύτερη αλλά σαφώς χειρότερη η εικόνα θεωρω ότι είναι πιο ισορροπημένες οι αισθήσεις τις ακοής και όρασης. μπορεί να είναι παραξενιά μου αλλά έτσι νιώθω.

τι πατατάκια και γαριδάκια που είμαστε στα village. εχω πολύ φώς γίνεται η νύκτα μέρα. καπνιστές πέστροφες από το λούρο - μετσοβόνε - κρασί cabernet από το οινοποιείο του αβέρωφ στο μέτσοβο κλπ. και αν δεν δούμε και κανένα dark knight σκοτεινό αλλά κανένα rio με έντονα χρώματα μέχρι και αγριογούρουνο στο φούρνο με πηρούνι παίζει. είπαμε οικιακός κινηματογράφος.

πέρα από την πλάκα επειδή έχει τύχει να δω ταινία σε 50άρα με homecinema μου αφήνει περίπου την ίδια αίσθηση με την δική μου παλιά 32άρα crt. δηλαδή θεωρώ ότι δέχονται πολύ περισσότερη πληροφορία τα αυτιά μου από τα μάτια μου. στο προβολέα επειδή είναι μεγαλύτερη αλλά σαφώς χειρότερη η εικόνα θεωρω ότι είναι πιο ισορροπημένες οι αισθήσεις τις ακοής και όρασης. μπορεί να είναι παραξενιά μου αλλά έτσι νιώθω.

Συγγνώμη, άσχημες ήταν οι πίτσες που κατασπαράξ......εννοώ τσιμπήσαμε την τελευταία φορά??:flipout::flipout:

πέρα από την πλάκα επειδή έχει τύχει να δω ταινία σε 50άρα με homecinema μου αφήνει περίπου την ίδια αίσθηση με την δική μου παλιά 32άρα crt. δηλαδή θεωρώ ότι δέχονται πολύ περισσότερη πληροφορία τα αυτιά μου από τα μάτια μου.

Ακριβώς! :2thumb22sup:

Όταν ακόμα και με ηχεία μινιατούρες γύρω γύρω αισθάνεσαι ότι οι 50" είναι λίγες σε ένα οποιοδήποτε σαλόνι, τότε αν όντως θέλουμε να πλησιάσουμε περισσότερο το σινεμά, θέλουμε προβολέα. Άντε να εξαιρέσουμε καμιά 100" plasma (όπου θα έχουμε γκρεμίσει τον τοίχο για να τη βάλουμε μέσα).

Ε πως ...
Οταν πεφτει το φως πανω στους ανοιχτόχρωμους τοιχους και ξαφνικά νιωθεις σαν τον Ντρέιφους στις Στενες επαφές οταν του την έπεσαν οι εξωγήινοι μεσα στο φορτηγάκι, ε οχι μονο βλεπεις τα γυαλάκια και το φουλαρι αλλα αναρωτιέσαι πως στο διάολο βγαίνεις τόσο χαλια στις φωτογραφίες . :smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Συγγνώμη, άσχημες ήταν οι πίτσες που κατασπαράξ......εννοώ τσιμπήσαμε την τελευταία φορά??:flipout::flipout:

Βλέπω κακοπερνάτε εσείς!!
Θα θελα να 'μου να κι εγώ παρέα να με μυήσετε στα προβολικά κόλπα!
Από εδώ ρωτάω όσα μπορώ αλλά μέσα από live κουβέντα θα μάθαινα πολλά για "τα των προβολέων"
και κινηματογραφικών σκηνικών!

Ααα...και τα πιτσόνια κερασμένα!