Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

O συγκεκριμένος προβολέας μόνο στην Ελλάδα είναι τόσο φτηνός, στις άλλες χώρες έχει τιμή παραπλήσια του JVC. Στην Αμερική δε η τιμή δεν περιλαμβάνει τα γυαλιά.

Ελλαδα ξεκινά απο 2050 αυτη τη στιγμη.
Εχει ξανα ειπωθει οτι στην Ελλαδα πωλουνται φθηνοτερα. Αυτο τους κανει μια ιδανικη αγορα στην κατηγορια τιμης τους.

2050 o W η ο απλός? ενα pm με το μαγαζι αμα μπορεις..

Ο προβολέας είναι πάρα πολύ καλός. Στα δικά μου μάτια καλύτερος από τον JVC για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί που χάνει ο EPSON (μαύρο, ansi, ευκρίνια) παραμένει κοντά, ενώ έχει και καλύτερο shadow detail. Στο χρώμα όμως η διαφορά λόγω CMS είναι χαοτική υπέρ του EPSON. Στο 3d επίσεις καθώς στον JVC είναι σκοτεινό και γεμάτο crosstalk.
Προερχόμενος από DLP (Optoma HD87 τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό) η εικόνα και εμένα μου φάνηκε κάπως θολή. Μετά από αρκετό πειραματισμό και σκάλισμα μέσα από τον προβολέα καθώς και από το picture detail του Oppo η εικόνα είναι πλέον ευκρινέστατη και οι υπότιτλοι μια χαρά. Τέλος επειδή παρουσιάστηκε ένα bug όταν ο προβολέας κρεμιέται ανάποδα να χάνει την σύγκλιση του, μίλησα με τον Μανώλη Καστρουνή και μου είπε για ένα firmware update που έχει στην κατοχή του και λύνει και αυτό το πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι μετά από αυτό και το calibration ο προβολέας θα πάει αλλού.
Αντί λοιπόν να συγκρίνετε τον Epson με τον JVC με τον οποίο θεωρώ πως overall είναι καλύτερο μηχάνημα, αγοράσται με τα ρέστα από τον JVC έναν scaler (lumagen mini 3d) και εκτοξεύστε την ίδη καλή εικόνα που ο προβολέας μπορεί να δώσει. Το scaler δεν βελτιώνει μόνο την χρωματική παλέτα του προβολέα όπως πολόι νομίζουν αλλά και την overall συμπεριφορά του (οξύτιτα, θόρυβος εικόνας).

Να σημειώσω ότι παίζω με ακριβό HDMI (Wireworld) Καλώδιο ρεύματος (Audioquest) καθώς και Oppo 83SE.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Μακαρι να μπορουσατε να δειτε τον Epson ( οσοι δεν το εχετε ) στο avatar 3d (blueray ).
Νομιζω αν διαθετεις τα χρηματα που δεν ειναι λιγα στις μερες μας , θα τρεχατε να τον παραγειλετε με κλειστα ματια.
Μιλαμε παραπανω για λεπτομερειες που και αυτες βεβαια ειναι βασικες αλλα μολις ξεκινησει η προβολη της ταινιας ολα αυτα θεωρω οτι παραμεριζονται.
Βεβαια αυτα για καποιον που ψαχνει ενα παρα πολυ καλο προβολεα μεχρι τα 2000.
Αυτα για οποιον υποψηφιο αγοραστη προβληματιζετε με τον Epson .

Ναι ειχε ενα προβλημα με τη συγκλιση στο ταβανι (οχι επειδη του κρεμονταν τα εντερα αναποδα) σε αυτο εφταιγε η επιλογη μεσα απο το μενου οταν επελεγες αναποδη εικονα για το ταβανι.
Δεν τον εχω χρησιμοποιησει αναποδα για να ξερω αν θα το εκανε σε μενα, αλλα αφου βγηκε firmware, οσοι τον εχουν αναποδα πρεπει να το βαλουν για να ειναι ησυχοι.

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Ο προβολέας είναι πάρα πολύ καλός. Στα δικά μου μάτια καλύτερος από τον JVC για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί που χάνει ο EPSON (μαύρο, ansi, ευκρίνια) παραμένει κοντά, ενώ έχει και καλύτερο shadow detail. Στο χρώμα όμως η διαφορά λόγω CMS είναι χαοτική υπέρ του EPSON. Στο 3d επίσεις καθώς στον JVC είναι σκοτεινό και γεμάτο crosstalk.
Προερχόμενος από DLP (Optoma HD87 τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό) η εικόνα και εμένα μου φάνηκε κάπως θολή. Μετά από αρκετό πειραματισμό και σκάλισμα μέσα από τον προβολέα καθώς και από το picture detail του Oppo η εικόνα είναι πλέον ευκρινέστατη και οι υπότιτλοι μια χαρά.

Kλεων.....τι εγινε βρε.....εδωσες τον optoma 87 και πηρες τον epson 9000 ?

για λεγε......για λεγε τα +/- των δυο προβολεων(εκτος της τιμης βεβαιως βεβαιως)

προς τι αυτη η κινηση..?

Μια μικρή διευκρίνηση οταν λεω οτι συμφωνω με τον κλεων ενοοω οτι εχει value ο Εpson
και οτι αδικείται πολύ απο το γενικοτερο κλίμα....

για Lumagen έχω άποψη αλλα εκεί είναι τελείως διαφορετική η συζήτηση...

θα τα πούμε σε άλλη κατηγορία σύντομα ελπίζω...

Τι σημαινει αδικειται απο το γενικοτερο κλιμα?
Αντε να την πω την αποψη μου και ας φανω κακος/αδικος.
Ολοι οι epson της νεας γεννιας tw3000/5000/5500/9000 ειχαν θεματα με τον φακο.Defocus ο ενας ,αλλοιώσεις στα ακρα ο αλλος , και μεσα σε ολα οι γνωστες ΓΤΠ συγκλισεις.
Αν ειναι η καθε epson να δινει quality checked μηχανακια στους reviewers για διθυραμβικες κριτικες (δεν τις αμφιβαλλω ) και παει μετα και πουλαει στον κοσμακη οτι ναναι , οπως και να το κανουμε ουτε ωραιο ειναι , αλλα ουτε και τιμιο.
Ολα αυτα θα τα βρει σιγουρα μπροστα της η epson (και καθε epson που λειτουργει με αυτο το τροπο).
Εχουν που εχουν οι lcd τα θεματα τους (σκονη, συγκλιση) , αν ειναι και οι εταιρειες να μην τα προσεχουν, να την βρασω την κορυφαια ιριδα και το εξαιρετικο μαυρο αν ειναι να αλλαξω τον προβολεα 3 φορες για να μου πεσει καλο κομματι.
Βρε δεν πα να εφτασαν οι συγχρονοι lcd τους dila σε μαυρο και τους dlp σε ansi , στο καλο και να μας γραφουν αν δεν βγαινουν σοβαρα μηχανακια.Καλυτερα με +400/600ε ενας optoma hd83 ,ενας benq w7000 η ενας x30 ...

Last edited:
Καλυτερα με +400/600ε ενας optoma hd83 ,ενας benq w7000 η ενας x30 ...

+1000
Προτιμώ χίλιες φορές να δώσω παραπάνω χρήματα για κάτι πιο ποιοτικό παρά να πάω να γλιτώσω και να κάνω το σταυρό μου...Δεν απαξιώνω τον 9000 (δεν έχω άποψη-δεν τον έχω δεί ούτε γνωρίζω λεπτομέρειες) αλλά συμφωνώ με τη λογική του Vadergr.

να το πω ακόμα πιο απλα....

προφανώς κάποιος που έχει δει JVC, δεν περιμένει ποτέ να δει πιο μαυρο epson LCD

...ον δι άδερ χαντ

κάποιος που έχει σπίτι του, τον 9000 για μένα είναι λάθος να πει τι κρίμα να μην έχω 1Κ+ παραπάνω
να πάρω τον JVC

...ατ λάστ

για κάποιον που δεν τον νοιάζει το value 4 money, αλλα καθαρά το Performance per dollar
αξιζει να δωσει το 1,5 Κ παραπανω για τον sony 95 παρα το 1Κ+ απο τον epson στον JVC

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

για κάποιον που δεν τον νοιάζει το value 4 money, αλλα καθαρά το Performance per dollar
αξιζει να δωσει το 1,5 Κ παραπανω για τον sony 95 παρα το 1Κ+ απο τον epson στον JVC

http://www.skroutz.gr/s/385915/Sony-VPL-VW95ES.html
Αλλοιώνει την τσέπη ρε φίλε...:flipout:

Τεσπα , για μένα ειναι τελειως ακέρα ολα αυτα τα debate , μιλαμε για χιλιαρικα σαν να ειναι δρχ και οι διαφορες ουσιαστικα ειναι επιπέδου νουτελας - μερεντας. Ειναι απο τις ελαχιστες και μάλλον τελευταια φορα που συμμετέχω σε τέτοιου είδους συζητηση.

Το Ζουμί ειναι οτι περνεις απίστευτα μηχανάκια σε πολυ λογική τιμη πλεον

Last edited:
Ελατε τωρα... :mad:
Περιμενω που περιμενω το κομματι αντικαταστασης του 9000, μου εγινε προταση για τον optoma hd83 με 200 ευρω διαφορά, γραφετε και αυτα τα πραγματα, ολο σε διλημματα μπαινω.

Τι στο καλο, υπαρχει κανενας Αγιος των προβολεων να προσευχηθω για επιφωτιση. ?

:speechless-smiley-0

Αμ κατι μου ελεγε οτι δεν θα ξεμπλεξω εγω ετσι ευκολα με την αγορα προβολεα.

warewolf73 αφού επέλεξες τον 9000 και φαντάζομαι οτι το έκανες κατόπιν ώριμης σκέψης, σε καλύπτει οπότε μείνε εκεί. Αν πάρεις κάποιον άλλο κάτι άλλο θα σου φταίει και θα βλαστημάς γιατί δεν ξαναπήρες τον 9000. Καλύτερο είναι πάντα αυτό που δεν πήραμε και αυτό που δεν έχουμε.....

Υ.Γ. Και μείνε αυστηρά μακριά απο το νήμα μέχρι να σου παραδώσουν τον καινούριο! :ernaehrung004:

Ναι, αλλα αμα μου ξαναβγαλει πρασινιλα στις 30 ωρες, ή στο νεο κομματι ειναι και εκει το προβλημα focus, οχι απλα θα βλαστημαω αλλα...:frusty: :hanged: :behead: (δεν ειχε αλλα σχετικα smilies να βαλω)

Τεσπα , για μένα ειναι τελειως ακέρα ολα αυτα τα debate , μιλαμε για χιλιαρικα σαν να ειναι δρχ και οι διαφορες ουσιαστικα ειναι επιπέδου νουτελας - μερεντας. Ειναι απο τις ελαχιστες και μάλλον τελευταια φορα που συμμετέχω σε τέτοιου είδους συζητηση.

Το Ζουμί ειναι οτι περνεις απίστευτα μηχανάκια σε πολυ λογική τιμη πλεον

Ποια debate είναι άκαιρα? Του 9000 με τον 30άρη? Του Lumagen με τον ffdshow? Των καλών φακών με τους μάπα? Της ευκρίνειας με την οξύτητα? Της νουτέλας με τη μερέντα?

Ποιος αμφισβήτησε ότι αγοράζουμε καλά μηχανάκια σε λογικές τιμές? Το 2006 που μπήκα στην βιντεοπροβολή, επίσης, αγόρασα ένα καλό μηχανάκι σε λογική τιμή. Θέλεις ν' ακούσεις από ανθρώπους που το 2000 έσκασαν πενταπλάσια λεφτά τι εικόνα έβλεπαν? Φυσιολογικό δεν είναι?

Και δεν νομίζω να παρεξηγηθεί η Έπσον αν αναφέρονται και κάποια παράπονα, ακριβώς γιατί τα ευρώ δεν είναι δραχμές και ο κόσμος το πονάει το χρήμα του. 80 σελίδες ''ύμνοι'' γράφονταν για το μηχάνημα λες και ήταν το τελειότερο μηχάνημα στον κόσμο με 0 ελαττώματα. Ούτε αποτελεί πανάκεια η διαφορά τιμής με τις υπόλοιπες χώρες για να κάνουν οι νέοι χρήστες απλά ένα ''wow'' μόλις πέσει το πρώτο φως, όταν οι ίδιοι οι χρήστες αναφέρουν τα θέματα του Έπσον. Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν τα φόρα. Για να γράφουμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του και το στυλ του, ο καθένας με τις δικές του προτιμήσεις και επιλογές (όχι σε εταιρείες, αλλά, σε θέματα εικόνας ή συνηθειών αγοράς καταναλωτικών ειδών κ.λ.π.).

-bye--bye-

Ναι, αλλα αμα μου ξαναβγαλει πρασινιλα στις 30 ωρες, ή στο νεο κομματι ειναι και εκει το προβλημα focus, οχι απλα θα βλαστημαω αλλα...:frusty: :hanged: :behead: (δεν ειχε αλλα σχετικα smilies να βαλω)

Πιο πολλές πιθανότητες έχει να σου βγάλει πρόβλημα κάποιος άλλος παρά το ίδιο μοντέλο δεύτερη φορά (με την προυπόθεση οτι δεν είναι προβληματικοί - που αν ήταν θα είχε γίνει γνωστό). Πάντως ελπίζω να είσαι οκ με τον νέο...:ernaehrung004: