Εργαλεία Αέρος

Αν σε χτυπήσει το ρεύμα μπορεί να καθαρίσεις, με τον αέρα πολύ δύσκολο.
Με το τελευταίο μήνυμα έγινε κατανοητό ότι εννοούσες π.χ. "τα κακαρώσεις". Οι περισσότεροι καταλάβαμε "γλυτώσεις".

Στον χώρο που φιλοξενούμαι για τα κοψίματα/τριψίματα υπάρχει αυτό:
DSC_0729.JPG

DSC_0728.JPG

Ο δείκτης του λαδιού είναι πολύ χαμηλά. Τι λάδι του βάζω;

Re: Απάντηση: Εργαλεία Αέρος

Λογικα παίρνει 30αρι λάδι. Αλλαγή καθε 50ωρες (και πιο συχνα καλο του κανει). Γεμισμα όχι μεχρι πάνω - μέχρι την κοκκινη τελεια στο τζαμακι (στη μεση του τζαμιου)

To καλύτερο είναι το ειδικό λάδι για αεροσυμπιεστές (10αράκι ISO 100).
Τα λάδια για μηχανές εσωτερικής καύσης δεν είναι ότι καλύτερο και μπορεί να καταστρέψουν το μηχάνημα νωρίτερα ή να μειώσουν αρκετά την απόδοση του λόγω φθοράς.

Εγώ είχα πάρει 1 λίτρο από leroy στα 5-6 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Για τον αεροσυμπιεστή που έχεις φτάνει για 2 αλλαγές δηλαδή 2 χρόνια.

Ερωτηξη. Αυτα τα πιστολια lvlp πως λεγονται, που δουλευουν με λιγα μπαρ, 1-2 διαβασα μπορουν να δουλεψουν με μικρα αεροκοφλερ?
Με το απλο μου μυαλο νομιζω πως αν εχουν χαμηλη απαιτηση σε πιεση αυτο μεταφραζεται σε μικρη απαιτηση και για ποσοτητα αερα οποτε "παιζουν" χαμηλοτερα σε απαιτηση λιτρων. Κανω λαθος?

Re: Απάντηση: Εργαλεία Αέρος

Ερωτηξη. Αυτα τα πιστολια lvlp πως λεγονται, που δουλευουν με λιγα μπαρ, 1-2 διαβασα μπορουν να δουλεψουν με μικρα αεροκοφλερ?
Με το απλο μου μυαλο νομιζω πως αν εχουν χαμηλη απαιτηση σε πιεση αυτο μεταφραζεται σε μικρη απαιτηση και για ποσοτητα αερα οποτε "παιζουν" χαμηλοτερα σε απαιτηση λιτρων. Κανω λαθος?

Ο Κυριάκος μού είχε αναφέρει παλαιότερα ότι τα πιστόλια lvlp δουλεύουν με 1-2 bar μέ μικρά κονφλέρ
Αρα σωστά υποθέτεις,αλλά να απαντήση ο Κυριάκος καλύτερα η κάποιος άλλος συνάδελφος μέ εμπειρία.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Αέρος

Δεν κανεις λαθος.
Μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου με ενα 25 λιτρο, οχι οτι θα εχεις απεριοριστη αυτονομια αλλα κατα πολυ μεγαλυτερη απο ενα συμβατικο.

Ωραια. Ευχαριστω, δεν προκειται να βαψω κανα καραβι. Ισως κανα καγκελο, πορτα κλπ.

Θελω να παρω ενα αξιοπιστο και ακριβες πιστολι να φουσκωνω λαστιχα με ενσωματομενο μετρητη.
Εχω βρει αυτο, ως αξιολογο σε μετρηση αλλα και ονομα.
https://www.skroutz.gr/s/7296519/Metabo-RF80G-6-02235-00.html
Εχετε να προτεινεται κατι παρομοιο φτηνοτερο ή στην ιδια τιμη?
Δεν θελω ηλεκτρονικο .

Καλησπέρα. Θέλω να πάρω έναν αεροσυμπιεστή ο οποίος θα είναι στο υπόγειο της οικοδομής και θέλω να τον χρησιμοποιώ για κανένα βαψιματάκι επίπλου ή άλλων σχετικά μικρών αντικειμένων, να φουσκώνω κανένα λάστιχο, φύσημα κλπ. Κοιτάζω για 25 λίτρα για να μπορώ να τον μεταφέρω εύκολα. Σκεφτόμουν αυτόν του Lidl αλλά επειδή κάνει θόρυβο κοιτούσα και τον https://www.skroutz.gr/s/12107754/Toros-Silent-Oilfree-1hp-24lt-40145.html
Ο toros μπορεί να δουλέψει με πιστόλια βαφής; Αν ναι με ποιά; Ίσως κανένα οικονομικό hvlp mini midi spray gun; Επίσης αφού έχει και χαμηλό θόρυβο θα μπορούσα να τον έχω και στο μπαλκόνι και να πάρω και έναν αερογράφο που πάντα ήθελα για να παίζω - βάφω μικρά αντικείμενα.

Καλησπέρα. Θέλω να πάρω έναν αεροσυμπιεστή ο οποίος θα είναι στο υπόγειο της οικοδομής και θέλω να τον χρησιμοποιώ για κανένα βαψιματάκι επίπλου ή άλλων σχετικά μικρών αντικειμένων, να φουσκώνω κανένα λάστιχο, φύσημα κλπ. Κοιτάζω για 25 λίτρα για να μπορώ να τον μεταφέρω εύκολα. Σκεφτόμουν αυτόν του Lidl αλλά επειδή κάνει θόρυβο κοιτούσα και τον https://www.skroutz.gr/s/12107754/Toros-Silent-Oilfree-1hp-24lt-40145.html
Ο toros μπορεί να δουλέψει με πιστόλια βαφής; Αν ναι με ποιά; Ίσως κανένα οικονομικό hvlp mini midi spray gun; Επίσης αφού έχει και χαμηλό θόρυβο θα μπορούσα να τον έχω και στο μπαλκόνι και να πάρω και έναν αερογράφο που πάντα ήθελα για να παίζω - βάφω μικρά αντικείμενα.

Τα παραπάνω κομπρεσέρ που έχεις επισυνάψει ναι μεν έχει αθόρυβη λειτουργία τουλάχιστον όπως διαφημίζεται αλλά έχει και αδύναμο μοτέρ 0,75hp έναντι σχεδόν 2,5hp του lidl με ότι μείον αυτό συνεπάγεται στην παροχή αέρα και στον χρόνο που απαιτείται για να γεμίσει το αεροθυλάκιο....