Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ως κάτοχος 30+ ηλεκτρικών εργαλείων, θα συμφωνίσω με mipi: οι άνθρωποι απλά δεν υπάρχουν. Τι να λέμε; 3ετής εγγύηση με αντικατάσταση χωρίς ερωτήσεις και να κρατάς και το παλιό (για ανταλλακτικά); Δυνατότητα επιστροφής χρημάτων αν το εργαλείο απλά "δεν σου κάνει"; - πάλι χωρίς πολλές ερωτήσεις. Υπάρχει στην Ελλάδα άλλη εταιρία με παρόμοια πολιτική;

Από ποιότητα τώρα, τα περισσότερα τουλάχιστο εμένα μου έχουν βγει μια χαρά. Εντάξει, δεν είναι και η λύση για τα πάντα - αν δεν σε παίρνει να μείνεις κάποια στιγμή χωρίς εργαλείο ή αν θες τοπ ποιότητα δίνεις τα 3-5πλάσια και πας σε επαγγελματικό.

Δημήτρη θεωρώ ότι το έθεσες στην σωστή βάση. Σε ένα εργαλείο σαφώς και παίζει σημαντικότατο ρόλο η ποιότητα κατασκευής, αλλά και το after sales support έχει έναν εξίσου σημαντικό ρόλο. Κλασσικό παράδειγμα η HILDI.
Έχοντας σχεδόν 10 εργαλεία της PARKSIDE (ρεύματος και μπαταρίας), μου έχουν αλλάξει εργαλείο την επόμενη ημέρα αλλά εχει χρειαστεί να περιμένω και μήνες, όπως και μήνες περίμενα για ένα ανταλλακτικό από την DEWALT. Και οι 2 πολύμηνες αναμονές "λύθηκαν" όταν εξαντλήθηκε η υπομονή μου και άλλαξα τον τρόπο προσέγγισης.

Και μία σύγκριση κόστους, ανάμεσα στους 2 ρυθμιζόμενους τροχούς μπαταρίας που έχω:
BOSCH πράσινος με μπαταρία 4Α: Περίπου 200€ με 3ετη εγγύηση
PARKSIDE performance με μπαταρία 4Α: Περίπου 100€ με 5ετη εγγύηση

Στο δια ταύτα τώρα, ναι μεν όλα μου τα βασικά εργαλεία είναι επώνυμα (εξαιρουμένης της πριονοκορδέλας σιδήρου), αλλά όσα εργαλεία χρησιμοποιώ σπάνια κατά 90% είναι PARKSIDE.

Στο δια ταύτα τώρα, ναι μεν όλα μου τα βασικά εργαλεία είναι επώνυμα (εξαιρουμένης της πριονοκορδέλας σιδήρου), αλλά όσα εργαλεία χρησιμοποιώ σπάνια κατά 90% είναι PARKSIDE.
Εγώ λίγο από όλα, αλλά εκεί που μου έχει λύσει τα χέρια είναι με τα εργαλεία κήπου για τα οποία δεν έχω την ίδια τρέλα με το εργαστήρι και αποφεύγω να σπρώχνω πολλά λεφτά. Έχω κάνει ένα σωρό δουλειές που πριν ή δεν γινόντουσαν καθόλου ή έψαχνα για δανεικά εργαλεία...

Σχετικά με την ποιότητα των εργαλείων νομίζω ότι η σωστή βάση σύγκρισης βρίσκετε στον διαχωρισμό επαγγελματικό - ερασιτεχνικό εργαλείο.
Πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι εάν αφήσει επαγγελματία στη μέση μιας δουλειάς υπάρχει θέμα, ίσως και έναν ερασιτέχνη αν δεν έχει κάποιο ανάλογο εργαλείο να τελειώσει τη δουλειά του.
Γεγονός όμως είναι ότι εάν διαβάσεις τις οδηγίες χρήσης η εταιρεία αναφέρει ΡΗΤΑ ότι τα εργαλεία της προορίζονται για ερασιτεχνική χρήση και δεν καλύπτονται με αντικατάσταση εάν χρησιμοποιηθούν επαγγελματικά.
Σε καμία περίπτωση πάντως, δε δικαιολογείται η δυσλειτουργία ή η καταστροφή εργαλείων μετά μια - δυο συνετές χρήσεις.

• Like
Reactions: newbie
Σωστά, συμφωνώ απόλυτα. Και μένα προχθές που σταμάτησε ο Parkside όταν φινίριζα τις κολλήσεις που έκανα με την ηλεκτροκόλληση, τελείωσα τη δουλειά με το παλιό, αξιόπιστο "τροχουδάκι" BOSCH PWS-550 που το είχε αγοράσει ο συγχωρεμένος πατέρας μου και ακόμη δουλεύει (πριν 2 χρόνια του άλλαξα ρουλεμάν). Και θα συμφωνήσω ότι δεν δικαιολογείται να χαλάει εργαλείο μετά από λίγη χρήση. Δυστυχώς τα παλιά (προ 10ετίας και παλιότερα) Parkside ήταν πιο αξιόπιστα αλλά και πιο ακριβά τότε. Σήμερα έχουν γίνει τόσο φθηνά, που αφενός απορείς πώς βγαίνουν με τέτοια τιμή και αφετέρου να μην περιμένεις πολλά-πολλά από αξιοπιστία.

• Like
Reactions: newbie
Το εχω ξαναπει. Τα κινητρα για αγορα εργαλειων μεταξυ ερασιτεχνων και μικροεπαγγελματιων εχουν μεγαλες διαφορες.
(Δεν αναφερομαι σε επαγγελματιες με μεγαλο ευρος εργασιων πχ μεγαλων τεχνικων εταιριων γιατι αυτοι ουτως η αλλως δουλευουν με επωνυμα επαγγελματικα εργαλεια αποδεδειγμενης αξιοπιστιας.)

Για εμενα τα εργαλεια του lidl βολευουν περισσοτερο τους μικροεπαγγελματιες και νομιζω οτι σε αυτους απευθυνεται περισσοτερο.
Αυτοι αν χαλασει το παρκ εχουν κατα κανονα και ενα εφεδρικο εργαλειο , και επισης εχουν αυτες τις τρελες εγγυησεις που μπορουν να αντικαθιστουν χωρις κοστος τα χαλασμενα εργαλεια.

Τωρα για εναν ερασιτεχνη που δουλευει μια φορα το χρονο και δεν εχει ως συνηθως εφεδρικο εργαλειο, υποθετω οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να τον ενδιαφερει ειναι να μην τον αφησει το εργαλειο μεσα στο σαββατοκυριακο, δλδ σε νεκρο αγοραστικο χρονο, συνηθη ομως για ερασιτεχνικες δουλειες.

Αυτος αγοραζει ενα εργαλειο ως συνηθως για μια φορα στη ζωη του, και γι' αυτο νομιζω οτι πρεπει να τον ενδιαφερει να παρει κατι πιο αξιοπιστο, οχι βεβαια απαραιτητα πανακριβο, κατι ας πουμε απο τα φτηνα επωνυμα. Και υπαρχει και ενα αλλος λογος που ο ερασιτεχνης ισως θα ηθελε κατι επωνυμο, κατι καλυτερο. Το εργαλειο γι αυτον ειναι φετιχ, ειναι σαν ενα στολιδι στο παγκο του, ενω για τον μικροεπαγγελματια το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να βγαινει η καθημερινη δουλεια του με το λιγοτερο δυνατο κοστος.

• Like
Reactions: newbie and lazarefa
Χαιρομαι που συμφωνουμε.

Εχω και εγω εναν PWS 13-125 ο οποιος εχει βγαλει απειρη δουλεια στα 25 χρονια που τον εχω και ειμαι πλεον σιγουρος πως θα ειναι εκει οταν τον χρειαστω.

Ενα πενηνταρικακι για τον τροχο που σε βοηθησε να ολοκληρωσεις την δουλεια και υπαρχει στο σπιτι σας για χρονια απο οτι καταλαβαινω, δεν ειναι καθολου πολλα χρηματα.

Και εγω εχω ενα τροχο Bosch εδω και μερικες δεκαετιες που με εχει βοηθησει
δεκαδες φορες αδιαμαρτυρητα. Χαιρεσαι να δουλευεις με αυτο.
Με το που το πιανεις στα χερια σου κανει μπαμ. Τανκς το εργαλειο.
Δεν προκειται να χαλασει ποτε.

Ποτέ δεν μπορείς να βασίζεσαι σε ένα μόνο εργαλείο άσχετα αν αυτό είναι φτηνό ή ακριβό.
Η βλάβη μπορεί να συμβεί σε όλα για χίλιους δύο λόγους .... γι αυτό φροντίζεις να έχεις 2 ή 3 εργαλεία από το κάθε βασικό είδος.
Και επειδή είσαι ερασιτέχνης ξεκινάς να το κάνεις αγοράζοντας φτηνά εργαλεία με την καλύτερη μετά την αγορά υποστήριξη. :cool:

Θυμαται μηπως κανεις ποτε βγηκε η ηλεκτροκολληση συρματος?Νομιζω ηταν μεσα στο χειμωνα,υπαρχει περιπτωση λετε να τη ξαναφερει?

Θυμαται μηπως κανεις ποτε βγηκε η ηλεκτροκολληση συρματος?Νομιζω ηταν μεσα στο χειμωνα,υπαρχει περιπτωση λετε να τη ξαναφερει?

Δυστυχώς την είχε φέρει πρόσφατα και ίσως αργήσει λίγο να επανεμφανισθεί, έκτος αν τους έμεινε απούλητη και τη βγάλουν σε καμιά προσφορά.
Είχε βγει τον Φεβρουάριο που μας πέρασε.

Εδώ, μπορείς να βλέπεις τι έχει κυκλοφορήσει ανά βδομάδα

• Like
Reactions: gasto and newbie
Χθες έβγαλε το Λιντλ ένα κουπόνι 5€ για αγορές από 35€. Πετάχτηκα λοιπόν και πήρα τη σκούπα που έβγαλε την προηγούμενη εβδομάδα και υπήρχε στο ράφι. Μου στοίχησε λοιπόν 30€.
Έχω και την Einhell tc-vc 1815s εδώ και 3 χρόνια που την είχα αγοράσει σε ένα crazy Sundays του eShop στα 45€. Έκανα λοιπόν ένα συγκριτικό μεταξύ τους.

IMG20240524153418.jpg

Η Parkside εχει 12lt χωρητικότητα στον κάδο ενώ η Einhell είναι λίγο μεγαλύτερη στα 15lt. Η Parkside όσο και αν φαίνεται παράξενο είναι πιο ποιοτική με καλύτερο κούμπωμα στον σπυραλ σωλήνα της αλλά και πιο στιβαρό συγκριτικά με την Einhell που αν τη ζορισεις στο κούμπωμα σου δίνει την αίσθηση ότι θα φύγει από τη θέση του και θα χαλάσει. Επίσης έχει μακρύτερο καλώδιο και είναι λιγότερο θορυβώδης από την Einhell.
Τις συγκρινα σε πλακάκι, χαλιά, στο αυτοκίνητο, σε πριονίδι στην αποθήκη αλλά και με το στενό στόμιο τους σε δύσκολα σημεία όπως καλοριφέρ κλπ. Η Einhell λοιπόν είναι πιο δυνατή και η διαφορά φαίνεται στα χαλιά που ο καθαρισμός τους είναι πιο απαιτητικός αλλά και στο πριονίδι που ρουφάει περισσότερη ποσότητα σε λιγότερο χρόνο.
Εννοείται οτι και οι δύο φορούσαν χάρτινες σακούλες και ότι θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με αυτές γιατί διαφορετικά στομωνει το φίλτρο και θέλει τακτικό καθαρισμό για να μην μειώνεται η απόδοση.
Για 30€ πάντως είναι VFM.
Δεν την δοκίμασα σε υγρά όπως και την Einhell δεν την έχω βάλει ποτέ σε υγρά.

Εργαλείο να ξες..

• Like
Reactions: gasto
Ισχυει?για πες εντυπωσεις.
Θα την ξανά αγοραζα..την δοκίμασα σε λαμες 3mm με 0.6 σύρμα που είχε μέσα και σε γωνιες 2.5mm καθώς επίσης κόλλησα και μια εξάτμιση.. δεν έχει να ζηλέψει τπτ από άλλες του εμπορίου.. πιστεύω ότι κολλάει άνετα και 5mm παρόλο που λέει 3mm Μαξ.. Το μόνο αρνητικό τα spatter(πιτσιλιές) από το flux σύρμα...ωστόσο εμένα δεν με απασχολεί, με λίγο σπρευ και μια βούρτσα στο τροχακι γίνετε γυαλί..

18βολτα εργαλειακια μπαταριας και διαφορα αναλωσιμα απο αυτη την Πεμπτη στο Lidl

Να ρωτήσω εγώ κάτι...έχω αυτό το εργαλείο

PARKSIDE PERFORMANCE® Επαναφορτιζόμενο θαμνοκοπτικό 2 σε 1 40 V PPFSA 40-Li C2.

Και για 4η φορά με έβγαλε πρόβλημα με τεράστιες αναμονες στην αντικατάσταση.. μυπαρχει πιθανότητα να το πάω πίσω γιατί πάλι με κάνει νούμερα με τις στροφές και να πάρω άλλο από ένα κατάστημα??ΠΡΟΣΟΧΗ οποιος αγοράσει το ίδιο να το κάνει σκληρή δοκιμή!

Αυτό γίνεται μόνο εντός 3μηνου(μπορεί να είναι κάτι άλλο, αλλά σε μήνες) από την αγορά. Μετά συνεννοείσαι μόνο με σέρβις.

• Like
Reactions: dim tz
Έχει κανένας αυτόν το ψεκαστήρα μπαταρίας που έχει αυτή την βδομάδα; Αξίζει για κάποιον που δεν έχει μπαταρίες parkside και θα πρέπει να αγοράσει, άρα θα αυξηθεί και το κόστος;

Παιδιά ο

πολυλειαντήρας 20 V PMSA 20-Li A1 τι λέει;

Δεν έχω τέτοιο μηχάνημα, αξίζει για κανένα τρίψιμο που και που σε ξύλο και σίδερο;
Μπαταρίες υπάρχουν

• Like
Reactions: dim tz
Παιδιά ο

πολυλειαντήρας 20 V PMSA 20-Li A1 τι λέει;

Δεν έχω τέτοιο μηχάνημα, αξίζει για κανένα τρίψιμο που και που σε ξύλο και σίδερο;
Μπαταρίες υπάρχουν
Σε ξυλο για τρίψιμο και "χαιδεμα" μια χαρά μου φενεται...στο σιδερο εάν για πολυ ελαφριά πράγματα είναι..
Για λείανση και φάγωμα υλικου δεν νομίζω ότι έχει τέτοια δυνατότητα.. στην πολύ πίεση θα σταματάει..

• Like
Reactions: MAN0S