Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Kαλο πραμα και δυνατο. Συνισταται ανεπιφυλακτα αυτη η σεγα parkside.

Την εχω κανει επιτραπεζια σεγα για τις φορες που η πραγματικη επιτραπεζια σεγα εχει προβλημα με το παχος η την σκληροτητα του ξυλου που θελω να κοψω.
Δηλαδη την εχω βαλει μονιμα πλεον στην ειδικη βαση/παγκο σεγας (στην οποια η σεγα μπαινει αναποδα) αντικαθιστωντας μια black&decker.

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Οι λάμες είναι κοινές για τις περισσότερες σέγες;
Έχω μια no name που ήταν μέρος ενός σετ no name προπολεμικού, που ακόμη δουλεύει, αλλά δεν έχω καμία λάμα.

Χιώτη, έχω μια εισαγωγική σεγα της B&D (νομίζω αυτή http://www.blackanddecker.co.uk/powertools/productdetails/catno/KS500/)

Ή εγώ δεν νιώθω να την χρησιμοποιήσω ή αυτή δεν μου βγηκε πολύ καλή.

Να τολμήσω της parkside ή επειδή έχω αυτή της Β&D να περιμένω να πάρω καμία μαμάτη?

Και εγώ αναρωτιέμαι αν οι λαμες που εχω για την B&D θα κάνουν για την parkside.

Χιώτη, έχω μια εισαγωγική σεγα της B&D (νομίζω αυτή http://www.blackanddecker.co.uk/powertools/productdetails/catno/KS500/)

Ή εγώ δεν νιώθω να την χρησιμοποιήσω ή αυτή δεν μου βγηκε πολύ καλή.

Να τολμήσω της parkside ή επειδή έχω αυτή της Β&D να περιμένω να πάρω καμία μαμάτη?

Και εγώ αναρωτιέμαι αν οι λαμες που εχω για την B&D θα κάνουν για την parkside.

Φιλε μου αν θελεις γινε λιγο ποιο συγκεκριμενος σε τι ΔΕΝ σε βολεψε η B&D σεγα,
αλλα επειδη την εχω και εγω την σεγα της Parkside και εχοντας δει κτι την δικη σου της B&D (οταν εκανα ερευνα αγορας για την αγορα σεγας) μπορω να σου πω οτι δεν εχουν καμια σχεση σαν μηχανηματα, η B&D ειναι αρκετα αδυμανη αλλα και βασικη σαν σεγα...
Τα προτερηματα που βλεπω σε σχεση με την τωρινη σου σεγα...
η Parkside εχει 2πλασια ονομαστικη ισχυς
καθως και ρυθμισης βηματος (ποσο προωθηση κανει στην λαμα οταν κοβει)
και ρυθμιση ταχυτητας (αβαθμονομιτη)
λειζερ για να δεις που κοβεις

Οσον αφορα την τιμη της ειναι αριστη για την ποιοτητα κατασκευης καθως και για τα χαρακτηριστηκα της μιας και θελεις τουλαχιστον 2πλασια χρηματα για να παρεις αντιστοιχη "επωνυμη"...

Εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την parkside και την εχω ζορισει αρκετα κατα καιρους...το μονο που θελω πλεον ειναι να παω να παρω μεγαλυτερου μηκους λαμες...για χοντροτερα ξυλα...

Αυτο το χοροπηδημα που κανει η λαμα ποσο βοηθαει; Σε τι υλικα συνηθως το θελουμε αυτο το χαρακτηριστικο. Εχω και εγω μια βασικη B&D χωρις το χοροπηδημα.
Δεν ειναι ακριβως παλινδρομικη η κινηση της.

Διαβαστε ενα επικο θεμα σχετικα με την σεγα, http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/sta-sagonia-tis-segas-127924.html

Εκκεντρη ταλαντωση ειναι και βοηθαει να πηγαινει σφαιρα πραγματικα το κοψιμο στα υλικα!!!
Ειδικα στην 3η σκαλα κοβει 3-4 φορες ταχυτερα!
Μειονεκτημα η πιο "ατσαλη¨κοπη δλδ με περισσοτερες σκληθρες και επισης ειναι χρησιμη μονο σε ξυλο και οχι σε μεταλλο.

Φίλε Άσωτε,
Για καμιά σανιδούλα είναι οκ μπορείς να πεις, αλλά όταν επιχείρησα να κόψω κάποια καδρόνια από πεύκο πάχους 4,5cm άστα να πάνε. Με ζόρισε πολύ. Δεν προχώραγε μπροστά να πουμε, έπρεπε να το ζορίζω με πολύ δύναμη για να προχωρήσει και μου έκανε και σκατά κόψιμο. Δοκίμασα άλλη μια λάμα που είχα αλλα και αυτή δεν. Και μου περνάει πολλούς κραδασμούς στο χέρι.

Ξερω εγώ, μπορεί να μην την είχα ρυθμίσει σωστα? Θα ξανακατέβω μιας από αυτές τις ημέρες πριν το σαββατο να δω αν εκανα εγώ κατι λάθος.

Εχουμε προσωπική άποψη πόσο αξίζουν οι λάμες Parkside για σέγα/σπαθόσεγα σε σχέση με ενα αντοιστοιχο απλό σετ π.χ της Βosch, στο θέμα της απόδοσης/ευκολίας κοπής ;

Φίλε Άσωτε,
Για καμιά σανιδούλα είναι οκ μπορείς να πεις, αλλά όταν επιχείρησα να κόψω κάποια καδρόνια από πεύκο πάχους 4,5cm άστα να πάνε. Με ζόρισε πολύ. Δεν προχώραγε μπροστά να πουμε, έπρεπε να το ζορίζω με πολύ δύναμη για να προχωρήσει και μου έκανε και σκατά κόψιμο. Δοκίμασα άλλη μια λάμα που είχα αλλα και αυτή δεν. Και μου περνάει πολλούς κραδασμούς στο χέρι.

Ξερω εγώ, μπορεί να μην την είχα ρυθμίσει σωστα? Θα ξανακατέβω μιας από αυτές τις ημέρες πριν το σαββατο να δω αν εκανα εγώ κατι λάθος.

Στις συσκευασίες τους οι λάμες αναφέρουν το "μέγιστο βάθος κοπής"..

Δε νομίζω να υπάρχει λάμα για σέγα που να κόβει 4 ή 5 εκατοστά υλικό.

Φίλε Άσωτε,

Εχεις προσπαθησεις να κοψεις καδρονια 4,5 εκατοστα με αλλη σεγα..:)?

ΕDIT
Εχεις την parkside η μιλας για αλλη σεγα?

Κωστα καμια σχεση δεν εχει το εισαγωγικο μοντελο της B&D με αυτη την σεγα φιλε.

Τα λαμακια του Lidl τα εχω ξαναπαρει και τα αξιζουν τα χρηματα τους!

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Παραπάνω κόβουν Δημήτρη. Αυτό που λές δεν είναι "βάθος κοπής" αλλά διαδρομή λάμας.

Φιλε μου αν θελεις γινε λιγο ποιο συγκεκριμενος σε τι ΔΕΝ σε βολεψε η B&D σεγα,
.

Η B&D απλα ηταν παλιο μοντελο με τα U shaped λαμακια και σαφως υποδεεστερη τεχνολογικα αλλα και απο πραγματικη αποψη ισχυος απο την parkside.

δεν το γνώριζα, θα το τσεκάρω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχεις προσπαθησεις να κοψεις καδρονια 4,5 εκατοστα με αλλη σεγα..:)?

ΕDIT
Εχεις την parkside η μιλας για αλλη σεγα?

Για την εισαγωγική της Β&D μιλαγα

Οχι δεν έχω κοψει με αλλη σεγα

Αυτο ειναι το ομορφο σετακι μικροεργαλειων που φιλοδοξει να αντικαταστησει ολα τα μικροκατσαβίδια μου.

Και αυτη ειναι η συσκευη μοντελισμου που με βοηθησε να επισκευασω το σκιαδιο του οδηγου σε 10 λεπτα

http://www.lidl-hellas.gr/catalogmedia/gr/article/60096/60096_01_f.jpg

Τα bits ειναι αρκετα καλα και σε ποικιλια, το πενσακι βεβαια ειναι κατω του μετριου.
Το σετ γενικως αξιζει σαφως τα λεφτα του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για την εισαγωγική της Β&D μιλαγα

Οχι δεν έχω κοψει με αλλη σεγα

Αν και τα 4,5εκ. δεν ειναι και λιγα για σεγα, με την Parkside θα εκανες την δουλεια σου πολυ ευκολοτερα. Και λογω τεχνολογιας κοπης και λογω ισχυος vs εισαγωγικης B&D.

Καλουτσικο το βρηκα και το πενσακι (κοφτης καλωδιων).
Εκοβε απροβληματιστα, με λιγο σκληρο ελατηριο.
Καλο και το ευκαμπτο στελεχος του κατσαβιδιου.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Παραπάνω κόβουν Δημήτρη. Αυτό που λές δεν είναι "βάθος κοπής" αλλά διαδρομή λάμας.

Έχεις δίκιο, μόλις τσέκαρα τις λάμες μου και η πιο ζόρικη που έχω για ξύλο λέει ότι κόβει μέχρι 50mm.. αλλά η πιο ζόρικη.. οι πιο μικρές πηγαίνουν μέχρι αρκετά λιγότερα mm.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.