Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

To 6αρι σκαρπελο θελει λιγη κατεργασια σε πολυ ψιλη λειαντικη επιφανεια (πχ 1000αρι γιαλοχαρτο)
Το 12αρι νομιζω οτι ειναι χαλια εκτος αν το ξανατροχισεις σε μεγαλο τροχο για να το δωσεις σωστη κλιση.

Λοιπον. Το ακονιστήρι δεν κανει. το παω πισω και θα ψαξω για δίδυμο τροχο λειανσης. Με λιγα λογια δεν εχεις ελεγχο πανω στο ακονισμα.

Μιχαλη δεν ξερω αν το ειχες δουλεψει αυτο το ακονιστήρι αλλα επεσες 100% μεσα. Ευγε.!

Btw, ακονιζω με λιμα και αργοτερα με γωνιακο τροχο απο τοτε που με θυμαμαι.

Ναι Δημητρη δυστυχως ειδικα το 12αρι ειναι απαραδεκτο!
Πρεπει η επιφανεια τους να ειναι λεια φιλε και εκει ειναι λες και το εχει οργωσει Holland & Holland....

δοκίμασα τα γωνιόμετρα και τα 3 άριστα χωρίς απόκλιση.

Το ίδιο δείχνει και το αλφάδι που το κοίταξα στα γρήγορα.

Σα να μου φαίνεται οτι αυτα ηταν τα must του φυλλαδίου μαζί με τον οδηγό σέγας που δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη.

εγω χθες χτύπησα δύο τρυπανάκια για ξύλο 6 και 10 χιλ και από τα νεύρα μου που δεν βρήκα τα γερμανοπολύγωνα πήρα το δραπανοκατάβιδο μπαταρίας 14.4 βολτ. (όχι που δεν θα το έπαιρνα) :chinese:

πραγματικά , το αλφάδι παιδιά πολύ καλή περίπτωση .Από αλουμίνιο , ελαφρύ , με πολλές δυνατότητες για οριζόντια , κάθετη και λοξή σχεδίαση ...οπών (παπαππα, που τα βρίσκω ρε παιδί μου κάτι ώρες , ο μπαμπινιώτης είμαι!!!!)

Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Δεν άντεξα στον πειρασμό και έτρεξα και εγώ πρωί στο Lidl του ταύρου στην Πέτρου Ράλλη. 8 το πρωί καμία 30αρια άτομα στην ουρά εγώ μπήκα πρώτος και έτρεξα στα εργαλεία. Από ποσότητες είχε αρκετά σε όλα τα είδη.
image-4A59_54FD61BE.jpg
τι λεει το εργαλειο ,ισχυει οτι ειναι πνευματικο?

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Εδώ το πνευματικό ρεύματος του Lidl με τα δικά του τρυπάνια, δυσκολευόταν. Τα Diager σε απλό κρουστικό ήταν καλύτερα. Έκανα το λάθος και πήρα και την extra συσκευασία τρυπανιών-καλεμιών. Τώτα του πήρα τρυπάνια τετράκοπα makita και φάνηκε η διαφορά.

Εχω παρει και γω το πνευματικο παλιοτερα. Πολυ δυνατο. Μπαταριες να υπαρχουν...

:laugh:
:angel:

Λοιπον. Το ακονιστήρι δεν κανει. το παω πισω και θα ψαξω για δίδυμο τροχο λειανσης. Με λιγα λογια δεν εχεις ελεγχο πανω στο ακονισμα.

Μιχαλη δεν ξερω αν το ειχες δουλεψει αυτο το ακονιστήρι αλλα επεσες 100% μεσα. Ευγε.!

Btw, ακονιζω με λιμα και αργοτερα με γωνιακο τροχο απο τοτε που με θυμαμαι.

Οχι δεν το εχω, αλλα ειχα αγορασει παρομοια προιοντα στο παρελθον και εχω εμπειρικη αποψη.
Γιαυτο ειμουν απολυτος στην (αρνητικη) κριτικη μου. Παντως ειναι μεγαλη δουλεια να μπορουμε να γυριζουμε τα προιοντα που δεν μας ικανοποιουν πισω.

Βλεποντας τις κοντινες φωτο του Lyngas καταλαβα γιατι λεγατε οτι ΔΕΝ κανει την δουλεια του το ακονηστηρι...
ΤΟ καλο ειναι οτι ΔΕΝ εκανε μονιμη ζημια στο σκαρπελο...καθως και οτι μπορεις να το επιστρεψεις...
Τελικα πιστευω οτι καλη δουλεια κανεις μονο με πετρες στην προκειμενη περιπτωση των σκαρπελων...

τι λεει το εργαλειο ,ισχυει οτι ειναι πνευματικο?
Εμπειρία σε πνευματικά τρυπάνια δεν έχω. Εχτές έκανα μερικές τρύπες σε τοίχο με τούβλο, δεν είδα ιδιαίτερη ευκολία ούτε ιδιαίτερη δυσκολία στο τρύπημα. Η αλήθεια ειναι ότι απο την διαφήμιση που είχε γινει περίμενα ότι θα πετάει,τωρα βέβαια τις τρύπες τις έκανα με τι μπαταρία όπως ηταν μετά τι αγορά δεν τις φόρτισα και ίσως τα τρυπάνια που είχε μαζί στι συσκευασία να μην ειναι και τα καλυτερα. Θα μας που περισσότερα και τα παιδια που γνωρίζουν παραπάνω.

Το εχω απο παλιότερη αγορα...δεν το εχω χρησιμοποιήσει πολυ μιας και δεν εχω ανάγκη απο πολλές τρύπες σε τοιχοποιία...
Οπότε το χρειάστηκε την έκανε την δουλειά....με την κρούση δεν ειπε οχι πουθενά...

Το μόνο σίγουρο ειναι θα ήθελα άλλη μια μπαταρία να έχω backup τουλάχιστον να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής το δράπανο και να μη το πετάξω μόλις χαλάσει η μπαταρία του. Έστω ας έφερναν μεμονωμένες να μπορούμε να αγοράσουμε.

Το μόνο σίγουρο ειναι θα ήθελα άλλη μια μπαταρία να έχω backup τουλάχιστον να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής το δράπανο και να μη το πετάξω μόλις χαλάσει η μπαταρία του. Έστω ας έφερναν μεμονωμένες να μπορούμε να αγοράσουμε.

Επειδή ΔΕΝ το χρειάζομαι συχνά θα πρότεινα Σε όποιον και αυτός ΔΕΝ το χρειάζεται συχνά να πάρει με τα μισά λεφτα ενα καλωδίου ώστε ουτε οι μπαταριες να τον ενδιαφέρουν ουτε τίποτα...εγω αυτο θα έκανα ΑΝ δεν το είχα πάρει ήδη...
Κάποιος που κάνει συχνά τέτοιες δουλειές τοτε ΔΕΝ θα εχει θέμα με την μπαταρία του...

Επειδή ΔΕΝ το χρειάζομαι συχνά θα πρότεινα Σε όποιον και αυτός ΔΕΝ το χρειάζεται συχνά να πάρει με τα μισά λεφτα ενα καλωδίου ώστε ουτε οι μπαταριες να τον ενδιαφέρουν ουτε τίποτα...εγω αυτο θα έκανα ΑΝ δεν το είχα πάρει ήδη...
Κάποιος που κάνει συχνά τέτοιες δουλειές τοτε ΔΕΝ θα εχει θέμα με την μπαταρία του...
Σωστά αυτά που λες βέβαια μερικές δουλειές ειναι ευκολότερες με εργαλείο μπαταρίας. Πάντως τελευταία το Lidl έχει εμπλουτίσει την γκάμα με τα εργαλεία μπαταρίας οπότε λογικό θα ηταν να έχει extra μπαταρίες για αγορά.

στην τελευταία σειρά πάντως μέσα στο manual των εργαλείων γράφει κόστος και απο που να παραγγείλετε την μπαταρία.

Αν θυμάμαι καλά 30 ευρώ χωρίς μεταφορικά.

Για το 18v δραπαπανοκατσάβιδο B3-B4 έχει αγοράσει κανείς μπαταρία απο το service;

Απο οτι είδα τελευταία επικεντρώνετε σε συγκεκριμένο είδος one for all μπαταριες πχ δες την τετράδα που έβγαλε σέγα, διςκοπροιονο κτλ κτλ...
Άρα γνώμη μου μην περιμένεις να βγάλει άλλου είδους μπαταριες μιας και παίρνοντας τα εργαλεία της τετράδας εχεις αυτόματος τέσσερις μπαταριες ρεζέρβα...
Άρα περιμένω οτι εργαλειο μπαταρίας βγάζει απο εδώ και πέρα να ειναι στο είδος αυτη της τετράδας ώστε να ακολουθήσει επιτέλους αυτο το one for all που έχουν όλες οι μεγάλες εταιριες...

Το δοκίμασα πάλι σήμερα το πνευματικό. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Αν ενδιαφέρεστε να το χτυπήσετε, να έχετε υπόψιν σας οτι πρόκειται για εργαλείο μπαταρίας, δηλαδη το χαρακτηριστικό σφυροκόπημα του πνευματικού δύσκολα θα το πάρετε χαμπάρι χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα κάνετε δουλειά. Βέβαια αν μιλάμε για πολλές τρύπες, δε φαντάζομαι να υπάρχει κανείς που θα προτιμήσει να βασανίζεται με το επαναφορτιζόμενο και δεν θα βγάλει κατευθειαν το ηλεκτρικό. Και επειδή γυρνώντας από τη δουλειά πήρα ένα 8αρι τετράκοπο sds dewalt όπως μου πρότειναν τα παιδιά, όντως η διαφορά είναι μεγάλη και στο επαναφορτιζόμενο ακόμη περισσότερο στο ηλεκτρικό.

Εγώ χτύπησα σήμερα 3 τρυπανάκια SDS Diager με 8 ευρώ (6, 8 και 10 ευρώ).
Αν και δεν τα δοκίμασα σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα από τα μανίσια του Parkside...

Η μπαταρία για τα τελευταία εργαλεία του lidl αν την πάρεις από το service (1 τμχ για κάθε εργαλείο) κόστιζει 20 ευρώ συν μεταφορικά.
Λογικά για το πνευματικό θα έχει κανένα 30άρι...

Όπως προείπα το συγκεκριμένο είναι ένα ειδικό εργαλείο που δεν το χρησιμοποιεί ο καθένας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για χώρους και κτίσματα που δεν ηλεκτροδοτούνται.
Όπως είπε και ένας φίλος με 55 ευρώ έχει το πολύ δυνατότερο και συνάμα βαρύτερο ηλεκτρικό αλλά να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...

Είχαν μείνει ελάχιστα σφυριά στο καλάθι που είδα σήμερα .

Είπα ας πάρω ενα σφυρί μαραγκού και ας μη μου γεμίζει το μάτι. Είχα πάρει και την βαριοπούλα την Δευτέρα που μου φάνηκε καλή.

Οσον αφορά τον οδηγό σέγας είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο .

Οταν δεν ασκείς πίεση πάνω στο χάρακα με τη σέγα δεν μετακινείτε. Αν ασκήσεις πίεση για να πιάσει την ευθεία όσο καλύτερα μπορείς χρειάζεται ενας σφυγκτήρας στην άλλη άκρη για να είσαι σίγουρος οτι δεν θα κινηθεί.

Εγώ έβαλα αρκετή δύναμη για να κολήσω τη σέγα πάνω στον χάρακα και μετακινήθηκε απο την μεριά του σφιγκτήρα .
Δεν μετακινείτε με τίποτα η κλίση. Ασφαλίζεται απο τις 2 βίδες άριστα.

Επίσης πρέπει να προμηθευτώ οπωσδήποτε σφιγκτήρες μαραγκού. Κατι μου λέει οτι θα φέρει Lidl σύντομα.

Attachments

• ΓŽΒΏΓŽΒ΄ΓŽΒ·ΓŽΒ³ΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    ΓŽΒΏΓŽΒ΄ΓŽΒ·ΓŽΒ³ΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    78.2 KB · Views: 195