Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Αυτο είχα στο μυαλό μου ως υλοποίηση δηλαδή τον γωνιακό τροχό πάνω στην βάση για να μπορέι συν της άλλης να κάνει κοπές ακριβείας σε τάβλες.
Μου φαντάζει πολύ βολικό εαν γίνεται κάτι τέτοιο!

Βρήκα με μια πρόχειρη αναζήτηση δίσκο κοπής ξύλου για γωνιακό τροχό αλλα δεν ξέρω εαν τους βρίσκεις γενικότερα εύκολα.

Υπαρχει δισκος για ξυλο, για γωνιακο τροχο? δεν το ηξερα..Ειδα σημερα βαση κολωνατη για δραπανο με συμπαγη στυλο/κυλινδρο στα ~70 .
Επισης κινεζικο κολωνατο απο 140 . Του lidl πως κανανε τα αντιστοιχα?

Ουτε εγω το ηξερα..

Καλά ουτε εγώ το γνώριζα αλλα μου φάνηκε λογικό να κόβει ξύλο με τον ανάλογο δίσκο.

Εξάλου τροχός ειναι για να μην κόβει και ξύλο; Εκτός κι αν ο γωνιακός τροχός ως εργαλείο έχει κάποια ιδιαιτερότητα και δεν προορίζεται για κοπή ξύλου.

Επειδη αμα μαγνωσει το δοντι του ισκου και σου φυγει θα γινει της @$#%%&%Τ^Ε%$# πολυ προσοχη!!!
Αν φοβοσαστε μια το δισκοπριονο αυτο ποσο πρεπει να το φοβοσαστε?
ΜΟΝΟ σε βαση και ξανα αν μπορεις να το αποφυγεις μακρυα!

Επειδη αμα μαγνωσει το δοντι του ισκου και σου φυγει θα γινει της @$#%%&%Τ^Ε%$# πολυ προσοχη!!!
Αν φοβοσαστε μια το δισκοπριονο αυτο ποσο πρεπει να το φοβοσαστε?
ΜΟΝΟ σε βαση και ξανα αν μπορεις να το αποφυγεις μακρυα!

καλα και το δισκάκι του dremel φοβάμαι προσωπικά. χαχα

Δηλαδή ειναι επίφοβο λές στον γωνιακό να φύγει ο δίσκος; ή να σπάσει δοντάκι;

Εγώ τον σκεφτόμουν μόνο σε βάση για την κοπή καμιας ταβλας . Αν όμως ως μηχάνημα θεωρείται επικινδυνο για τέτοια δουλειά δεν θα το ακουμπήσω κάν.

Μαζί σου Θοδωρή.
Κυριάκο, καλά κάνεις και τα γράφεις, για να υποψιαζόμαστε κι εμείς οι αθώοι.

Να φυγει ολοκληρο το εργαλειο σε ενα μαγνωμα που θα κανει εννοω.

Εγω προσωπικα, που εις γνωση μου με δισκακια, βασεις velcro κλπ δουλευω πολλες με το ενα χερ (ρισκο δλδ), με ενα δισκο με δοντια για ξυλο δε θα το χρησιμοποιουσα ποτε.

Κυριάκο, θεωρείς ότι ο γωνιακός τροχός ξύλου ενέχει περισσότερο ρίσκο από ένα δισκοπρίονο χειρός;

Υπαρχει δισκος για ξυλο, για γωνιακο τροχο? δεν το ηξερα..Ειδα σημερα βαση κολωνατη για δραπανο με συμπαγη στυλο/κυλινδρο στα ~70 .
Επισης κινεζικο κολωνατο απο 140 . Του lidl πως κανανε τα αντιστοιχα?

Nαι υπαρχουν και αρκετοι μαλιστα.
Η σημαντικη διαφορα ειναι οτι ΔΕΝ ενδεικνυνται για κοπη σε βαση αλλα μονο σε ελευθερη κοπη λογω της μεγαλης επικινδυνοτητας να κλωτσησει ο τροχος και να παρει και τη βαση μαζι...

Ο λογος που εψαχνα για ειδικο τροχο (με πολυ πυκνη οδοντωση) ειναι ακριβως αυτος. Και το ξυλο που ηθελα να κοψω ηταν/ειναι μαλακο και καθαρο.
Μονο υπο αυτες τις προυποθεσεις μπαινει δισκος ξυλου σε βαση. Και φυσικα ο χρηστης να ξερει τι ακριβως παει να κανει...

Γενικοτερα, για λογους ασφαλειας φυσικα, δισκος κοπης ξυλου σε γωνιακο τροχο και ιδιαιτερα σε γωνιακο τροχο πανω σε βαση ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ.

Ναι Κωστα το πιστευω.
Ενα δισκοπριονο κοβει με την επιφανεια της βασης του να παταει επανω στο υπο επεξεργασια υλικο.
Δεν μπορουν να γινουν πολλα εκει.

Ενας τροχος ομως που κρατιεται αποκλειστηκα με τα χερια ειναι εξαιρετικα επικινδυνος!!!!
Βαλε την περιπτωση να κοβεις με δισκο inox 1 χιλιοστου και να ζοριστει και να σπασει.....

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

O πατέρας μου που είναι ξυλουργός παλαιάς σχολής (και όχι ντουλαπάς), με τεράστια εμπειρία σε εργαλεία χειρός μηχανοκίνητα ή μη, αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι να βάλει δίσκο κοπής ξύλου σε γωνιακό τροχό.
Μακριά παιδιά, βρείτε άλλο τρόπο να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε.

Ωραία αρα υπάρχει σοβαρός λόγος που δεν κόβουν ξύλα με γωνιακό τροχό!

Τώρα το μάθαμε.

Εγώ προσωπικά ουτε που θα τον ακουμπήσω με πείσατε 100%

Επίσης βγήκαν τα στριγκακια για τις 26 στο site αλλά δεν βλέπω ακόμη τα εργαλεία :smash:

Λογικά θα τα σταματήσει τα εργαλεία από τις 26 και μετά γιατί δεν έχει προσθέσει ούτε ένα στο γερμανικό lidl.

Θα συνεχίσει με τα εργαλεία κήπου λογικά και άντε και κανένα αναλώσιμο..

Προφανως ο ανθρωπος κατανοει πληρως τους κινδυνους.

Μια εναλλακτικη, ενα μινι φαλτσοπριονακι Proxxon KGS80, αν και ακριβουτσικη...

1.JPG

3.JPG

maxresdefault.jpg

Το χουμε ξαναγράψει σε διπλανό θέμα για τον γωνιακό τροχό και δίσκο κοπής ξύλου. ΜΑΚΡΙΑ!

Φίλος μαραγκός σε κοπή παλιάς μεσόπορτας μέτρησε δύο δάκτυλα.

Μα γι'αυτό ρωτάμε, για να αποφύγουμε λάθη που δεν διορθώνονται.

Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

O πατέρας μου που είναι ξυλουργός παλαιάς σχολής (και όχι ντουλαπάς), με τεράστια εμπειρία σε εργαλεία χειρός μηχανοκίνητα ή μη...
Ελεγα οτι αυτο το ειδος ειχε εκληψει στην Ελλαδα...Μπραβο του που συνεχιζει την τεχνη...
ΑΝ θελει καποια στιγμη να μοιραστει γνωση...εδω ειμαστε...!!!
ΜΗΠΩΣ ξερει που θα μπορουσαμε να μαθουμε δυο τρια πραγματακια πανω στο αντικειμενο, εμενα πχ θα με ενδιεφερε ΑΝ υπηρχε τυπου σχολη για μεγαλους (ΑΡΑ οχι τπου ΟΑΕΔ)...!!!

Εχει το ΙΓΕ, www.ige.gr μεταξυ αλλων και σεμιναριο 80 ωρων για ξυλουργικα και ξυλινες κατασκευες, ειναι ουσιαστικα 20 φορες 4 ωρες καθε φορα στο κτημα Συγγρου, απεναντι απο το ΚΑΤ στην Λ.Κηφισιας.
Κοστος 140ευρω, δυστηχως το εργαστηριο ειναι... πολυ προχειρο χωρις εργαλεια, παγκους, υλικα. Το θεωρητικο μερος ειναι ικανοποιητικο. Γενικα το μετανιωσα. Μπορει σε εσενα να σου αρεσει.