Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τωρα αν σου πω οτι οταν πηγαινω στο praktiker και πιανω στο χερι μου τα skil , λυπαμαι να δωσω λεφτα για αυτα; Εχουμε πει και για τον ψυχολογικο παραγοντα και τα skil προσωπικα δεν μου κανουν αισθηση καλου εργαλειου . Σε μερικα που εχουν την ιδια τιμη με τα parkside , οπως ενα δραπανο που ειδα, τα πλαστικα του μου φανηκαν χειροτερα!

Οσο για το ρουτερ. Δεν ειναι το ιδιο το εργαλειο ο κινδυνος , οσο τα κοπτικα του. Αν παρεις φτηνα Bit απο Κινα και στο makita των 500 να το βαλεις, παιζεις με το κεφαλι σου...

Καποιοι ειπαν παραπανω οτι βλεπεις αν χρειαζεσαι το εργαλειο με ενα φτηνο του λιντλ, και αν ναι, τοτε πας σε κατι πιο ακριβο.
Ειχα παρει το ηλεκτρικο πιστολι βαφης για να περασω κατι παλλετες σε ενα χωρο που δεν πηγαινε κομπρεσερ. Αφου εφαγα τον απειρο χρονο με ρυθμισεις, αναλογιες, εσωτερικο διαλογισμο (μηπως ειμαι μαλ....ς και κουλος) και δυο κουτια υποστρωμα και δυαλυτικο πιστολιου, και ΔΕΝ εκανα την δουλεια μου, την τελειωσα με πινελο και ρολο. Πως αυτο το εργαλειο που ειναι για τον Dick με βοηθησε στο να παω σε αγορα ενος πιο καλου και εκανε αποσβεση. Η απαντηση ειναι δεν, γιατι μετα την φολα που εφαγα, θα ψαξω τον φιλο εκεινο που θα εχει ενα καλο ηλεκτρικο να μου το δανεισει να το δουλεψω και να δω αν με καλυπτει, πραγμα που θα επρεπε να ειχα κανει απο την αρχη, χωρις να πριμοδοτησω το λιντλ.

Επισης καποιος ειπε οτι τα κλειδια που ειναι τα νουμερα τους καθημερινης χρησης ας ειναι καλη μαρκα ενω τα μεγαλυτερα ας εινα λιδλ.
Ζονκ και εδω. Το μεγαλο κλειδι θα "ζορισεις". Ελυνα μια φορα το παξιμαδι απο μια αντικα φρεζα, που ασφαλιζει την ντιζα που κραταει τις βασεις των μαχαιριων στον αξονα 19 νουμερο. Το κομματι απο το οχι και τοσο καλο πολυγωνο πεταχτηκε στα 10 μετρα. Ευτυχως ειχα ξεχασμενο στα εργαλεια εναν συνταξιουχο συνεργειου αυτ/των σωληνωτο σε κακο εμφανισιακο χαλι, αλλα φουλ λειτουργικοτατο και τελειωσα την δουλεια μου.
Και μιλαμε για εργαλεια που εβαζαν λοστο προεκτασεις, και στις προεκτασεις σωληνα και παταγαν επανω για να λυσει η βιδα.
Επισης οποιος εχει ρεγουλαρει βαλβιδες RFVC (ακτινικη διαταξη 4 βαλβιδων) απο Honda on-off και δεν εχει ανοιξει το αλουμινενιο καπακι του ρεγουλατορου με καλο 24 αλλα με "9 days of the ass" μαρκα, εχει πληρωσει στη Honda καπακι. Μιλαμε παντα για ιδιωτη που κανει σερβις στη μηχανη του.

Τα πραγματα λοιπον εχουν παντα 2 οψεις και ας μην ειμαστε απολυτοι παντα.

Συν 1000 και απο εμενα στην Αγαπη για την τελευταια φραση του προπροηγουμενου ποστ.
Πολλες φορες εχω μεινει "μαλ.....ς", ψαχνοντας το ειδικο εργαλειο να βγαλω περα κατι περιεργο, και εχει βρεθει καποιος πιο τεχνικα ευστροφος και εμπειρος απο εμενα διπλα μου, δινοντας μου λυση με μια απλουστατη πατεντα.

Επισης καποιος ειπε οτι τα κλειδια που ειναι τα νουμερα τους καθημερινης χρησης ας ειναι καλη μαρκα ενω τα μεγαλυτερα ας εινα λιδλ.
Ζονκ και εδω. Το μεγαλο κλειδι θα "ζορισεις". Ελυνα μια φορα το παξιμαδι απο μια αντικα φρεζα, που ασφαλιζει την ντιζα που κραταει τις βασεις των μαχαιριων στον αξονα 19 νουμερο. Το κομματι απο το οχι και τοσο καλο πολυγωνο πεταχτηκε στα 10 μετρα. Ευτυχως ειχα ξεχασμενο στα εργαλεια εναν συνταξιουχο συνεργειου αυτ/των σωληνωτο σε κακο εμφανισιακο χαλι, αλλα φουλ λειτουργικοτατο και τελειωσα την δουλεια μου.
Και μιλαμε για εργαλεια που εβαζαν λοστο προεκτασεις, και στις προεκτασεις σωληνα και παταγαν επανω για να λυσει η βιδα.
Επισης οποιος εχει ρεγουλαρει βαλβιδες RFVC (ακτινικη διαταξη 4 βαλβιδων) απο Honda on-off και δεν εχει ανοιξει το αλουμινενιο καπακι του ρεγουλατορου με καλο 24 αλλα με "9 days of the ass" μαρκα, εχει πληρωσει στη Honda καπακι. Μιλαμε παντα για ιδιωτη που κανει σερβις στη μηχανη του.

Τα πραγματα λοιπον εχουν παντα 2 οψεις και ας μην ειμαστε απολυτοι παντα.
Θα στενοχωρησω, αλλα αυτο που περιγραφεις δεν ειναι για ερασιτεχνη, ουτε για ερασιτεχνικα εργαλεια και δεν ξερω καποιον χωρις γνωσεις να κανει σερβις την μηχανη του... Γι αυτο και εκανες τη δουλεια σου με επαγγελματικο εργαλειο στο τελος...

τα skill τα ανέφερα σαν παράδειγμα .Υπάρχουν skill μηχανήματα που είναι πολύ καλά για ερασιτέχνη, δεν θα τα βρεις στο πράκτικερ αλλά σε ειδικευμένα μαγαζιά τύπου Ντέτσικα ,παυλάτου κλπ.
Για το ρούτερ δεν είναι μόνο θέμα bits , που σίγουρα παίζουν καθοριστικό ρόλο, αλλά και ποιότητας κατασκευής του ίδιου του μηχανήματος , έχω δει collet σε (μάρκα μ' έκαψες) ρούτερ που ήταν για γέλια , ή βάση ρούτερ θεόστραβη .Βέβαια και ο χρήστης παίζει ρόλο , αν μισοβιδώνεις το μπιτ για να κερδίσεις βάθος κοπής , ή κόβεις ανάποδα (στα ελληνικά "climb cutting") σε τρώει ο .......πωπός σου να γίνεις κολλητός με τον γιατρό.

Ναι εχω δει καλο skill masters δραπανο στα 90 ... Στην τιμη που ξεκινανε τα καλα skil αγοραζεις μπλε Bosch και makita...
Τωρα για το χαλια collet , εχω δει και εγω σε budget ρουτερ στα 40 στο leroy. Το θεμα μας ομως ειναι, εχεις δει χαλια collet σε parkside των 40 ; Γιατι δεν μιλαμε για τις bugdet κινεζιες εδω γενικα, αλλα για τα εργαλεια του lidl.

ΥΓ climb cutting εννοεις του να κοβεις το επεξεργαζομενο κομματι με την φορα που γυρναει το κοπτικο; Σε καποιες περιπτωσεις επιβαλλεται γιατι αν εχεις πχ καμπυλες και το κοπτικο το δουλευεις "σωστα" θα πιασει τα νερα του ξυλου και θα σου ξεριζωσει κατα μηκος τους ολοκληρο κομματι.

Last edited:
Οκ. απλα για καποιους το 40 αρι ειναι ενα αλλο ολοκληρο εργαλειο.
Λες τιμη σε αμαζον η εβαυ ετσι ειδα αυτο Να κλεισω δουλεια και ειδωμεν.

Χελωνάκια εννοείται φίλε μου απλά θέλω να τονίσω την μικρή διαφορά. :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα 162 φτηνότερη τελική τιμή από Ελλάδα που κάνει το BOSCH - GSB 10,8-2-LI (2x2,0 Ah), είναι σχεδόν τριπλάσια από του lidl.....ε Νίκο?

Σώτο από werkzeugalarm θα δεις τις τιμές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό πού έχω καταλάβει εγώ συνάδελφοι είναι ότι όλα έχουν νά κάνουν μέ τό βαλάντιο τού κάθε μέλους.
Αν δέν διαθέτει κάποιος πάει σέ parkside καί άν διαθέτει παει σέ επαγγελματική κατηγορία Bosch-Μakita-Dewalt κ.τ.λ σεβαστές όλες οι επιλογές
Τό θέμα είναι ότι παρατηρώ δέν υπάρχει μιά μέση λύση η θα κυριαρχεί η χαμηλή κατηγορία π.χ Parkside η θά πάμε στήν μεγάλη κατηγορία
Bosch μπλέ σειρά-Μakita-Dewalt βέβαια περί ορέξεως ουδείς λόγος ο καθένας αγοράζει αυτό πού τού αρέσει

Προσωπικά σάν ερασιτέχνης είμαι υπέρ τού : Πάν μέτρον άριστον,καί τα περισσότερα εργαλεία μου είναι στήν μεσαία κατηγορία ηλεκτρικά B&D καί 2 Skil
καί εχω 2 εργαλεία μπαταρίας Bosch μπλέ σειράς πού θά αιτιολογήσω τήν αγορά τους,τό ένα δραπανοκατσάβιδο 14.4 volt μέ 2 μπαταρίες πού τό αγόρασα 129 ευρώ,καί B&D νά διάλεγα μέ δύο μπαταρίες πάλι στήν ίδια και μεγαλύτερη ίσως τιμή θά τό αγόραζα καί έτσι προτίμησα τό Bosch μπλέ σειράς
Kαί ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι 3,6 volt μέ 2 μπαταρίες Bosch μπλέ σειρά τό οποίο είχε 100 ευρώ,το B&D είχε 40 ευρώ μέ μιά μπαταρία καί μισή ροπή ,λέω χαλάλι νά δώσω άλλα 60 ευρώ καί νά έχω καί δεύτερη μπαταρία και διπλάσια ροπή.

Θέλω νά πώ ότι όλες οι αγορές είναι μελετημένες.π.χ δέν θά δώσω μέ τίποτα γιά ένα πιστολέτο επαγγελματικό 200 ευρώ απλά δέν τά δίνω γιατί τά λυπάμαι νά κάθονται γιά μία στίς τόσες,καί πήρα ένα B&D μέ τά μισά χρήματα σχεδόν,η δέν θά δώσω ποτέ π.χ 150 ευρώ γιά μιά σέγα χειρός κ.ο.κ

Οσο γιά τά Parkside δέν είμαι fun όχι πώς ειχα προβλήματα είχα δυό εργαλεία καί μια χαρά έκανα τήν δουλειά μου,απλά θέλω νά είναι ένα σκαλί πιό πάνω σέ ποιότητα καί πιό επώνυμο,αλλά όχι καί κορυφή γιατί είμαι ερασιτέχνης όπως προείπα.

Ακριβώς έτσι είναι Δημήτρη.

Όταν η τιμή του ερασιτεχνικού είναι πολύ κοντά αν όχι μεγαλύτερη (συμβαίνει σε πολλά πράσινα Bosch) θα πάρω το επαγγελματικό και ας μην του πιω το αίμα. Σίγουρα θα ζήσει παραπάνω από το ερασιτεχνικό οπότε μου φτάνει.

Σε πιστολέτο έχω το Parkside και έχει βγάλει απίστευτη δουλειά για τα λεφτά του γι αυτό και δεν πάω σε μπλε bosch που σίγουρα δεν θα του πιω το αίμα ποτέ μιας και που η πέτρα είναι περιστασιακή ασχολία για μένα και το parkside δείχνει να τα καταφέρνει.

Σε κάποια πράγματα αξίζει να πηγαίνουμε απευθείας σε επαγγελματικά αν το κόστος είναι πολύ κοντά στα ερασιτεχνικά (εκτός και αν δεν τα χρειαζόμαστε συχνά φυσικά).

Γι αυτόν βέβαια που θέλει να κρεμάει κάδρα κλπ, δεν αξίζει να επενδύσει καν σε εργαλεία ρεύματος/μπαταρίας. Ένα κατσαβιδάκι, καρφιά, σφυρί και βίδες και είναι έτοιμος για όλα.
Η αγορά εργαλείων έρχεται όταν πληθαίνουν τα κάδρα.

Αυτό είναι κανόνας! Αν και ακόμα και εγώ τον παραβαίνω συχνά, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός και το budget του και που θέλει να τα τρώει! :)

Διαβαζω και διαβαζω και διαβαζω και μου αρεσει.

Απλα μην προσπαθειτε να συμφωνησετε επειδη ΔΕΝ γινεται.

Αν συμφωνουσαμε ολοι θα μας ελεγαν ολους με το ιδιο ονομα και τελος.

Εγω εχω εργαλεια απο ολες τις μαρκες και καποια Parkside που εχω ειναι εξαιρετικα εργαλεια.
Προσφατα εδωσα το δισκοπριονο του λιντλ για να το αναβαθμισω με ενα μπλε Bosch, περισσοτερο επειδη με ετρωγε να σπρωξω καποια χρηματα αναβαθμιζοντας ενα εργαλειο και οχι επειδη εκεινο δεν εκανε σωστα την δουλεια του.

Προχθες μου ειπε ο Μπαμπης να δω στην παλετα αν εχει καμια πλανη να αναβαθμισει την παρκ που εχει.
Η απαντηση μου ηταν πως δεν τιθεται θεμα αναβαθμισης καθως ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειο πραγμα που το ιδιο το εργαλειο επιβεβαιωσε οσο το δουλεψα αυτη την εβδομαδα.

Τα Parkside ειναι τα απολυτα VFM και κλασεις ανωτερα απο τα αντιστοιχου budget εργαλεια.
Πολλες φορες οσο και αν πικραινει καποιους που εχουν επενδυσει σε εργαλεια πολλαπλασιας αξιας βαζουν τα γυαλια σε αυτα.

Λοιπον. Το πρωτο ειναι το σωστο κοψιμο . Δηλαδη το επεξεργαζομενο κομματι να "πηγαινει" αντιθετα απο την φορα του κοπτικου. Το αλλο αν το κανεις με το χερι το πιθανοτερο ειναι να "περπατησει" το κοπτικο πανω στο ξυλο και να σου φυγει, ειτε το ρουτερ απο το χερι ειτε το ξυλο αν εχεις παγκορουτερ.
Ομως, στην πρωτη περιπτωση βλεπουμε τη "ζημια" που κανει το κοπτικο σκιζοντας τα νερα ενω στη δευτερη βλεπουμε καθαρο κοψιμο.

Το climb cutting πρεπει να αποφευγεται γιατι ειναι επικινδυνο , αλλα επιβαλλεται σε συγκεκριμενες περιπτωσεις που το κοπτικο δεν πρεπει να κανει ζημια στο ξυλο. Δηλαδη σε καμπυλες που θα συναντησει τα νερα του ξυλου.

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    39.7 KB · Views: 277
Η bosch σεγα του Νεκταριου,

52e3a9.jpg

fbb618.jpg

και η σεγα απ το lidl...

2f32e0.jpg

303c04.jpg

Μπαμ κάνει η διαφορά στο σύστημα αναρρόφησης.
Φυσικά και τα τεράστια κάρβουνα της Parkside!

Θα στενοχωρησω, αλλα αυτο που περιγραφεις δεν ειναι για ερασιτεχνη, ουτε για ερασιτεχνικα εργαλεια και δεν ξερω καποιον χωρις γνωσεις να κανει σερβις την μηχανη του... Γι αυτο και εκανες τη δουλεια σου με επαγγελματικο εργαλειο στο τελος...
Μολις γνωρισες καποιον, ο οποιος δεν ειναι επαγγελματιας μηχανικος με αδεια εξασκησεως επαγγελματος, αλλα ειναι τοσο παλαβος ωστε να εχει ολα τα service manual απο ολες τις μηχανες του, ειτε αυτες ειναι του 1950 ειτε του 2005, ειτε υπηρχαν στη στοα του βιβλιου, ειτε στη Γερμανια, ειτε ατην Αμερικη, και να εχει ριξει πολυ διαβασμα, και να εχει "χωθει" μεσα σε σεμιναρια.
Δεν ειναι δα και καμμια επιστημη να ρεγουλαρεις βαλβιδες με μπουζονι και κοντρα παξιμαδι με φιλερακι. Αν και εγω στο Africa ειχα ανεβει ενα επιπεδο πανω απο τα μαστορια, και ειχα φτιαξει σπειροειδες διαγραμα των σημειων λειτουργειας του κινητηρα, και ρεγουλαριζα με μοιρες και οχι φιλερ.
Επιστημη και δυσκολο και πολυπλοκο ηταν να ρεγουλαρεις Desmo απο Ducati, και καπου πιο ενδιαμεσα το συστημα με τα πλακιδια.

Οταν εχουν περασει απο τη ζωη σου 3 μηχανες με 1 ή 2 κυλιδρους με ακτινικη διαταξη βαλβιδων Honda, κανεις αυτη τη δουλεια με κλειστα ματια.

Εχω κλεισει τα ματια εχω σφιξει τα δοντια και περιμενω το χτυπημα απο τον βαρυ πελεκυ του Κυριακου ή του Χιωτη

Παλι ομως. Its all greek to me αυτα που λες. Εχεις τις γνωσεις που εχει ενας μηχανικος επαγγελματιας, ειχες τον χρονο να μαθεις και να ασχοληθεις, αλλα παλι για να βγαλεις την δουλεια αυτη θες επαγγελματικα εργαλεια. Και εγω ασχολουμαι ερασιτεχνικα με την οργανοποιια. Ομως η διαφορα μου με εναν επαγγελματια ειναι μονο στις γνωσεις, την εμπειρια και τη δεξιοτεχνια. Γιατι για να βγαλω επαγγελματικο αποτελεσμα , θα παρω το ιδιο εργαλειο με τον επαγγελματια. Αν δεν με απασχολει, κανω και τη δουλεια μου με φτηνο εργαλειο με το αναλογο αποτελεσμα, ερασιτεχνικο. Οταν δεν υπαρχει περιθωριο για "ερασιτεχνικο" αποτελεσμα οπως ειναι ο κινητηρας μηχανης, μην περιμενεις να κανεις την δουλεια σου με ερασιτεχνικο εργαλειο. Το λιγοτερο που θα κλαις ειναι τα λεφτα του εργαλειου.

Τσα!!!!!!!!!!!!!!!!

Χαχαχαχαχα

Δημητρη μπορει να μην εισαι επαγγελματιας μηχανικος αλλα μπορεις να σταθεις επαξια διπλα τους αν οχι καλυτερα και απο αυτους Δημητρη.
Στην περιπτωση σου δεν περιμενω να εχεις στην συλλογη σου ενα δυναμοκλειδο απο το Lidl αλλα ενα απο την FACOM.

Πρεπει ομως να καταλαβεις πως δεν εχουν ολοι αυτη την δυνατοτητα να δωσουν 200 ευρω για ενα εργαλειο αλλα μπορουν να ξεκινησουν με ενα εργαλειο των 30 ευρω και να μπουν στο κλιμα βλεποντας τις αναγκες τους και επειτα να χτισουν το εργαστηριο τους.

Νομιζεις εγω αν δεν ειχα αρχισει με το συρομμενο φαλτσοπριονο του Lidl θα ειχα τωρα το Bosch????

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παλι ομως. Its all greek to me αυτα που λες. Εχεις τις γνωσεις που εχει ενας μηχανικος επαγγελματιας, ειχες τον χρονο να μαθεις και να ασχοληθεις, αλλα παλι για να βγαλεις την δουλεια αυτη θες επαγγελματικα εργαλεια. Και εγω ασχολουμαι ερασιτεχνικα με την οργανοποιια. Ομως η διαφορα μου με εναν επαγγελματια ειναι μονο στις γνωσεις, την εμπειρια και τη δεξιοτεχνια. Γιατι για να βγαλω επαγγελματικο αποτελεσμα , θα παρω το ιδιο εργαλειο με τον επαγγελματια. Αν δεν με απασχολει, κανω και τη δουλεια μου με φτηνο εργαλειο με το αναλογο αποτελεσμα, ερασιτεχνικο. Οταν δεν υπαρχει περιθωριο για "ερασιτεχνικο" αποτελεσμα οπως ειναι ο κινητηρας μηχανης, μην περιμενεις να κανεις την δουλεια σου με ερασιτεχνικο εργαλειο. Το λιγοτερο που θα κλαις ειναι τα λεφτα του εργαλειου.

Χωρίς να το καταλάβεις, μάλλον, χτύπησες το καίριο σημείο. "Ομως η διαφορα μου με εναν επαγγελματια ειναι μονο στις γνωσεις, την εμπειρια και τη δεξιοτεχνια."
Μα εκεί είναι η όλη διαφορά, δεν περιορίζεται στο μόνο γιατί αν τα είχες αυτά θα ήσουν επαγγελματίας οργανοποιός.
Εργαλεία παίρνει ο καθένας αλλά... και όπως είχε πει καθηγητής στα εργαστήρια "η πείρα δεν διδάσκεται, αποκτάται".
και μη ξεχνάς πως η οργανοποιία είναι από αρχαιοτάτων χρόνων και ανά τους αιώνες δεν είχαν τα σημερινά εργαλεία.
Είπαμε,το εργαλείο ΔΕΝ κάνει το μάστορα, τον βοηθάει όμως.(όντως Αγάπη)

Τα εργαλεια που ειχαν τοτε για να φτιαχνουν οργανα ηταν κατι για τον απλο ανθρωπο οπως ειναι σημερα ενα festool. Δεν υπηρχαν οι πρωτες υλες και η δυνατοτητα για μαζικες παραγωγες και γι αυτο υπηρχε ο πεταλωτης, ο γανωτης, ο τσαγκαρης, ο σιδερας κλπ... Σημερα που μπορει οποιοσδηποτε να αγορασει τα εργαλεια, η διαχωριστικη γραμμη ειναι η γνωση και η εμπειρια.
Πηγα σε ενα σεμιναριο οργανοποιιας κλασικης κιθαρας. Ο κατασκευαστης ελεγε τα παντα! Καμαρωματα, αποστασεις σε δεκατα του χιλιοστου, πατεντες και ιδιοκατασκευες. Πριν 30 χρονια μου ελεγε αυτα ηταν ολα "μυστικη τεχνη" και επρεπε να αγορασεις ακριβη κιθαρα και να την χαλασεις για να δεις μεσα και να αντιγραψεις το αποτελεσμα του αλλου. Τωρα μου λεει ολα ειναι στο ιντερνετ. Θα το κανει ενας θα το μαθουν χιλιαδες . Δεν υπαρχει λογος να κριβω τιποτα. Την εμπειρια μου ομως θα την αποκτησεις στα ιδια χρονια που την απεκτησα και εγω. Το αποτελεσμα , μακαρι να ειναι καλυτερο.

Δεν σκέφτομαι ούτε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με κατασκευή μουσικών οργάνων και ούτε θα συγκρίνουμε τις εμπειρίες μας. Απλά σου επισήμανα, με δικά σου λόγια,
την διαφορά σου με τον επαγγελματία.
Ένα άλλο βασικό και από την δική μου εμπειρία, Η δουλειά του ερασιτέχνη, του εραστή της τέχνης, αρχίζει εκεί που τελειώνει του επαγγελματία.
Και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ιεροσυλία να συγκρίνεις τα εργαλεία χειρός των μαστόρων με τα οποιαδήποτε υπερτιμημένα Festool.

Μονο απο αποψη τιμη ανεφερα τα festool.
Σημερα ο ερασιτεχνης οργανοποιος με τα εργαλεια και τις γνωσεις που ειναι διαθεσιμες η διαφορα του απο τον επαγγελματια ειναι στο αν κοβει τιμολογιο...

"Ομως η διαφορα μου με εναν επαγγελματια ειναι μονο στις γνωσεις, την εμπειρια και τη δεξιοτεχνια."