Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Όλα είναι σχετικά...
Προσωπικά από επαγγελματία δεν δέχομαι να χρησιμοποιεί εργαλεία Lidl ή άλλα φτηνιάρικα, αν ωστόσο δεν το ξέρω από πριν και έρθει να μου κάνει κάποια δουλειά, θα φροντίσω ή να μην τον ξαναπάρω ή να τον πληρώσω σε τιμή... Lidl.
Τώρα για τον ιδιώτη....
Ανάλογα πως αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας σαν ιδιώτης.... υπάρχουν ιδιώτες ή χρήσεις που είναι πολύ απαιτητικές, άλλο είναι να θέλεις να κάνεις από καμιά τρύπα σε τούβλινο τοίχο μια φορά τον μήνα, κι άλλο σε τσιμεντένιο 20cm πάχος ή σε γρανίτη μια φορά την εβδομάδα....
Προσωπικά θέλω να πάρω ένα έκκεντρο περιστροφικό τριβείο για το οποίο η χρήση του προβλέπεται μάλλον βαριά, έχω αρκετές ξύλινες πόρτες που θέλω να βάψω, ιδανικά θα ήθελα ένα rupes... αλλά τα 280 που έχει είναι απλησίαστο...
Σκέφτομαι για Dewalt D26453 https://www.skroutz.gr/s/93932/Dewalt-D26453.html, Έχετε να προτείνεται κάτι καλό με κόστος max 150 ;

Nικο παρε το dewalt με κλειστα ματια και πιες του το αιμα , δεν θα καταλαβει τιποτα .αλλωστε ειναι επαγγελματικο !

Πλείστες όσες οι φορές τα έχουμε αναφέρει τα του Λιντλ.
Η αγορά είναι ελεύθερη και ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Πάρτε τα επώνυμα αλλά έχετε και ένα του Λιντλ καβατζα. Ίσως σας ξελασπώσει κάποια στιγμή!

Φίλε φρι-παπακι-καπα γενικα δεν πολυ γράφω (δεν εχω και τον χρονο να διαβαζω-γραφω) αλλα θα σταθώ να σου απαντήσω μονο και μονο γιατι βλέπω ενα κόλλημα και ενα μενος απο μέρους σου .
Θέλω να μου πεις την γνώμη σου για τα παρακάτω εργαλεια της parkside .
Cordless hammer drill PABH 20-li B2
Cordless drill PABS 20-li C3
Cordless impact driver PDSSA 20-li A1
Jigsaw PSTK 800 B2
Precision multi-grinder PFBS 160 B2
Electric planer PEH 30 B2
Multi-purpose tool PMFW 310 C2
Angle grinder PWS 125 C3
Router POF 1200 A1
Jigsaw PSTD 800 A1
Drill press PTBM 500 A1
Sliding cross cut mitre saw PZKS 1500 A1....
Δεν θα συνεχίσω την λίστα , ειναι κάποια απο τα εκατοντάδες ηλεκτρικα που έχω απο όλες σχεδόν τις εταιρίες τα οποια τους πινω το αίμα σχεδόν καθημερινα στον "δρόμο" για να μην καταστρεφω τα πολυ πιο ακριβά επώνυμα του εργαστηρίου .
Καμία αλλη εταιρία δεν εχει τέτοια γκάμα εργαλείων και ξέρεις γιατι ; Ειναι η φιλοσοφία του DIY (αυτο που είπε ο Παναγιώτης Panava) , σε βάζει να το δοκιμασεις , το γουσταρεις ; αυξάνονται οι απαιτήσεις σου ; πας σε κάτι καλύτερο . Το δοκιμαζεις , δεν σου κανει ; Εχασες ελάχιστα .
Σε πληροφορώ λοιπόν ότι αρκετα απο τα παραπάνω εργαλεια της λίστας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο διπλασιας σχεδόν αξίας άλλης μάρκας .
Δεν ειναι Makita ή Devalt ή Bosch ή Millwakee αλλα ...σε πολλα εργαλεια της δεν θα βρεις πιο οικονομικο , σωστα εργονομικο με τετοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες αντίστοιχο εργαλείο καμιας "οικονομικής" και σε κάποιες περιπτώσεις μεσαίας δυναμικότητας εταιρία .
Τα αναλώσιμα της εχει γραφτεί ειναι για πέταμα και είμαι απο τους πρώτους που το φώναζα . Το γερμανοπολυγωνο δεν θέλω ούτε να σπάει ούτε να λυγιζει , το πήρα 5 απο το μπαζαρ το σετ για να λυσω-δεσω κανένα καρυδακι που θα βρω μπροστά μου , δεν έχω συνεργείο αυτοκινήτων ούτε θα ανέβω επάνω να χοροπηδαω . Ούτε ειναι dexter με την διπλάσια τιμη και το 13αρι να ειναι 13,5 , ούτε Facom με την "ευλυγισια" και την πολλαπλάσια τιμη .
Το Sharpening station PSS 65 A1 το έχω και εγω (μιας και παίρνω σχεδόν τα πάντα απο αυτα που φέρνει , τα δοκιμάζω και τα επιστρέφω βαση του πλεονεκτήματος που η ίδια η εταιρία μου δίνει . Κάποια που αξίζουν τα κρατώ . ) , τροχιζω λοιπον τρυπανια , μαχαίρια και ολα τα τσεκουρια μου , μάλλον κάτι κανεις λάθος . Επειδή το έχεις για σκουπίδι όμως πολυ ευχαρίστως το δέχομαι σαν δώρο σου ...

Αυτό το έπαθα πριν λίγες μέρες προσπαθώντας να σφίξω τον εργαλειοδέτη στον τόρνο.
Δεν με πείραξε που έσπασε (εύκολα) το εργαλείο. Με πείραξε που "σπάστηκα" εγώ, γιατί ούτε τη δουλειά μου έκανα, έφαγα και κάμποση ώρα προσπαθώντας να βγάλω το κομμάτι που είχε φρακάρει μέσα στη βίδα.
Είπαμε όμως, αναλώσιμα... Και του Lidl είναι λίγο πιο "αναλώσιμα" απ´ τα άλλα.
Απο εργαλεία έχω κάμποσα του Lidl και, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έλεγα οτι αυτά που πληρώνεις τα αξίζουν. Δεν είναι εργαλεία απ´ το πάνω ράφι βέβαια αλλά αυτό το ξέρεις πριν τα αγοράσεις, κανένας δεν σε κορόϊδεψε. Πιο πολύ "κορόϊδο" αισθάνθηκα ότα μου έσπασαν σε διάστημα 10 λεπτών, πάλι πολύ εύκολα, δύο μύτες της Wiha που στο κάτω-κάτω στοιχίζουν όσο οι μύτες του Lidl μαζί με το εργαλείο!
Όπως λέει κι ο Κυριάκος, αυτό έχει συζητηθεί πολλές φορές εδώ μέσα και κανένας δν μπορεί να πει "δεν ήξερα" ή "δεν άκουσα".
Αν η εργασία είναι απαιτητική χρειάζεται και ανάλογο εργαλείο, "ο καθείς εφ´ ώ ετάχθη" λοιπόν.

Εδώ οι μύτες της Wiha.

attachment.php

...κι εδώ το σετάκι του Lidl. Τρομερά χρήσιμα σε μέτριας δυσκολίας δουλειές, αλλά στα δύςκολα καλό είναι να το αποφεύγεις.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    138.1 KB · Views: 235
  • image.jpg
    image.jpg
    100.2 KB · Views: 235
Πολύ σωστά όσα ακούστηκαν για την χαμηλή ποιότητα, τον μη επαγγελματικό χαρακτήρα, την ανάγκη που καλύπτουν αλλά και την τελική υποκειμενική κρίση και αγορά των εργαλείων.
Το μόνο αντικειμενικά είναι η εγγύηση και το δικαίωμα επιστροφής. Πραγματικά αξιοθαύμαστη πολιτική.
Να θέσω μόνο ένα ερώτημα. Αν η Toyota πχ έδινε δυνατότητα δοκιμής κ επιστροφής στα αυτοκίνητά της, ποιος Έλληνας θα αγόραζε (και θα κρατούσε) αυτοκίνητο;
Αυτό με την επιστροφή κάποιοι το εκμεταλλευονται όπως τότε με τα cc που ψώνια με κάρτα κ έπαιρναν επιστροφή μετρητά! Αθάνατοι κοντόφθαλμοι!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε mr kenzo..
Κανένα μένος! Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε!

Όπως είπε ο εντουράς η αγορά είναι ελεύθερη. Δεν κρίνω την επιλογή κανενός και εξ' άλλου συμφώνησα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να δεις και να μάθεις και στη συνέχεια να κρίνεις αν σου είναι αρκετό και αν όχι, πως θα καλύψεις τις ανάγκες σου.

Τα τρυπανάκια τα τροχίζει σε λαθος γωνία. Δεν τροχίζει στις γωνίες που γράφει επάνω, τσεκαρισμένο με όργανο που είναι γι' αυτή τη δουλειά. Κατά τα άλλα δε το δοκίμασα σε μαχαίρια γιατί το grid ήταν πολύ χοντρό και δεν ήθελα ούτε δοκιμή να κάνω. Τα τσεκούρια θέλουν convex τρόχισμα και δεν κάνει κανένας τροχός. Κατά τα άλλα το εργαλείο μπορείς να το σταματήσεις με χέρι και αν το έχεις θα το γνωρίζεις αυτό!

Κάποια απ' αυτά που αναφέρεις τα έχω χρησιμοποιήσει, άλλα όχι. Δε μπορώ να πω ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα ακριβότερα αλλά όσο δουλεύουν, όπως δουλεύουν, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μιας μεγάλης μερίδας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα φθηνά που κυκλοφορούν στην αγορά, για τα οποία η άποψή μου δεν είναι καθόλου διαφορετική, αλλά του λιντλ πετυχαίνουν να είναι ακόμα φθηνότερα (πιθανοτατα λόγο μαζικής παραγγελίας/συμφωνίας, λιγότερο ποιοτικό έλεχγο που οδηγεί σε περισσότερα σφάλματα? δεν ξέρω!) ή με καλύτερα χαρακτηριστικά! Οπότε και με την εγγύηση, μια μεγάλη μερίδα τα γουστάρει! Εξ' άλλου αρχικά αναφέρθηκα στην "ποιότητα λιντλ" και όχι στα εργαλεία αυτά καθεαυτά ενώ στη συνέχεια έδωσα βάρος πιο πολύ στην τακτική προώθησης/εγγύησης και πόσους σκοπούς μπορεί αυτή να εξυπηρετεί όπως και σε ποιές περιπτώσεις κατά τη γνώμη μου πρεπει να αποφεύγεται η αγορά τους στηριζόμενος πάντα στο ποστ που πυροδότησε τη συζήτηση (για τον χαλασμένο φορτιστή) και όχι επειδή έτσι μου την έδωσε.

Κακώς τσουβαλιάζετε την αποψή μου σε για όλες τις περιπτώσεις αναφερόμενοι σε κάθε λογής εργαλείο ή αυτόματο φωτισμό ή οτιδήποτε άλλο και για όλες τις πιθανές χρήσεις και χρήστες. Αναμφίβολα για να πουλάνε καλύπτουν καποιες ανάγκες μιας μερίδας! Άλλες φορές όμως με την τιμή και την τακτική προώθησης, δημιουργούν ανάγκες!

Για αστοχίες μπορώ να σου φτιάξω μεγαλύτερη λίστα απ' αυτή που έγραψες παραπάνω όπως μπορώ να σου αναφέρω και πολλά που έχουν αντέξει περισσότερο απ' όσο περιμέναμε. Και αυτό είναι μια τυπική συμπεριφορά ενός ανύπαρκτου ουσιαστικά ποιοτικου ελέγχου, που κάνει απόσβεση στο δίκτυο επιστροφών-εγγύησης, το οποίο με τη σειρά του φέρνει περισσότερο κόσμο στο μαγαζί! Δε βλέπω όμως, πως διαφέρει αυτό απ' όσα είπα παραπάνω και σε τι ακριβώς διαφωνείς σε όσα έγραψα. Εκτός και αν θέλεις να πεις ότι τα εργαλεία του λιντλ δε χαλάνε ή ότι χαλάνε τόσο συχνά όσο και κάποια ακριβότερα! Σε αυτή την περίπτωση δε θα συνεχίσω τη συζήτηση.

Χωρίς διαθεση για αντιπαράθεση (και αν υπάρξει τέτοια εγώ θα αποχωρίσω σιωπηλά) και επειδή με κατηγόρησες για εμπάθεια και μένος, πρέπει να σου πω ότι πολύ συχνά βλέπω ένα ζήλο και μια ταύτιση με τα εργαλεία αυτά, που δεν εστιάζει στην τιμή τους και στο διέξοδο που μπορεί να προσφέρει ενα φθηνό εργαλείο με καλή εγγύηση, αλλά στην ποιότητα και στη λειτουργικότητα και την αξιοπιστία! Πολύ συχνά σε παρόμοιες συζητήσεις και εκτός φόρουμ, παρατηρώ την ανάγκη κάποιων να υπερασπιστούν την επιλογή τους no matter what. Απ' τη στιγμή που καποιος είναι ευχαριστημένος σημαίνει ότι το προιόν τον καλύπτει και έχει κάνει άριστη επιλογή για τις ανάγκες του! Αυτό δε σημαίνει ότι θα καλύψει όλες τις μερίδες χρηστών (πάντα για ερασιτέχνες μιλάω) ή ότι τα εργαλεία δεν είναι η φθηνότερη δυνατή ποιότητα που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δουλέψει ή και όχι. Υπό προϋποθέσεις λοιπόν η αγορά τους συμφέρει ή και όχι. Και οι προϋποθέσεις αυτές δεν είναι πάντα μονόπλευρες, απ' τη μεριά του χρήστη δλδ αλλά και του είδους του εργαλείου και της δουλειάς που θα κληθεί να κάνει. Γι' αυτό ανέφερα περιπτώσεις όπως του πολύμετρου ή του φορτιστή και δεν αναφέρθηκα καθόλου στον γωνιακό τροχό που κάηκε μεσα σε μια ώρα (και με προσοχή), δουλεύοντας παράλληλα με 3 άλλους οι οποίοι δούλευαν για 3 εβδομάδες συνεχόμενα και είχαν και μερικά χρονια κατάχρησης στις πλάτες τους.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εδώ οι μύτες της Wiha.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Με παλμικό? Ο impact αντάπτορας βοηθάει πολύ!

Οπως εγραψαν και οι αλλοι φιλοι πιο πανω, αγοραζεις ενα εργαλειο (σε πολυ χαμηλη τιμη και ποιοτητα σε σχεση με τον ανταγωνισμο) που νομιζεις οτι το χρειαζεσαι και εαν δεν σε καλυπτει αγοραζεις ενα "επαγγελματικο", με τριπλασια και βαλε τιμη (με ενα χρονο εγγυηση)!
Εσυ αποφασιζεις!
Φιλε fre@k, το εργαλειο που ακονιζει, κανει καταπληκτικη δουλεια, μαλλον εσυ κατι δεν κανεις σωστα. Το ακονισμα των μαχαιριων δεν τελειωνει στο εργαλειο του LIDL, μετα πιανουμε τις πετρες. Μπορει να σταματαει με το χερι αλλά δεν σταματαει με το μαχαιρι. Με τα τρυπανια υπαρχει κολπο, ψαξτο λιγο και θα δεις οτι τα τροχιζεις καλα.
Για DIY, τα εργαλεια του LIDL ειναι αριστα και πολυ πανω απο τον ανταγωνισμο!
Θα συμφωνησω μαζι σου μονο στο θεμα του πολυμετρου! Να ξερεις ομως οτι οι ακριβεις μετρησεις γινονται με αναλογικο πολυμετρο!
Πολυ σωστη η τοποθετηση σου στο οτι με την τιμη και την τακτικη προωθησης, δημιουργουν αναγκες, αλλά αυτοι εναι οι κανονες του μαρκετινγκ και αυτους ακολουθουν και πολλοι αλλοι! Για εμενα δεν ειναι κατακριταιο αλλά εσυ το κατακρινεις μονομερως, δημιουργοντας εντυπωσεις!

Για τον φιλο που εγραψε οτι εαν του σκασει ο μαστορας με εργαλεια του LIDL θα τον πληρωσει με τιμη LIDL. Τοτε φιλε μου αγορασε ενα εργαλειο και εαν μπορεις κανε τη δουλεια μονο σου. Οταν πας στον οδοντιατρο τσεκαρεις τι μηχανηματα εχει και μετα πληρωνεις αναλογως, ή μηπως ψαχνεις πιο συνεργειο εχει εργαλεια WURTH και FACOM για να πας το αυτοκινητο σου για service?

Φίλε fre@k
Εν πρώτοις να λάβεις αρκετά σοβαρά το σχόλιο του Ηλία (Mr_Kenzo) γιατί είναι επαγγελματίας και ότι λέει το έχει κάνει αποδεδειγμένα.
Και πάμε τώρα στα δικά σου....

" με ένα δράπανο που σε άφησε με τις μισές τρύπες ανοιγμένες σε μια κατασκευη που φτιάχνεις και πρέπει να περιμένεις 3 μήνες ή να δανειστείς. "

Ποτέ δεν έχεις ένα δράπανο του Lidl ... εγώ έχω τέσσερα διαφορετικά για να μην πάθω αυτό που λες και δουλεύουν και τα τέσσερα ...άλλωστε είναι τόσο φτηνά ....

"Ούτε με έναν συντηρητή μπαταρίας που σε άφησε χωρίς συντηρητή μέσα στο καταχείμωνο."
Μα τώρα μιλάς σοβαρά ...θα κρεμάσεις την τύχη σου σε έναν συντηρητή μπαταρίας από το Lidl μέσα στο καταχείμωνο ??? και τι θα πάθεις αν δεν δουλέψει ο συντηρητής ή καλύτερα τι τον θέλεις τον συντηρητή ή ας τον πούμε καλύτερα φορτιστή άμα το καταχείμωνο κυκλοφορείς με μπαταρία χάλια. Εγώ 45 χρόνια στους δρόμους με διάφορα αυτοκίνητα κατά περιόδους ποτέ δεν χρειάστηκα φορτιστή ...έναν που έβαλε τελευταία το lidl τον πήρα για να ξεσκουριάσω κανα σίδερο με ηλεκτρόλυση.

"Ούτε με το πολύμετρο που μετράει λάθος. "
Αυτό και αν είναι βλακεία ..... μιλάς για κάτι που έτυχε αν έτυχε στο συγκεκριμένο εργαλείο και όχι σε όλα. Και το ακριβότερο πολύμετρο να αγοράσεις πριν το εμπιστευτείς το τεστάρεις απ όλες τις πλευρές και μετά αποφασίζεις αν το κρατάς και κλαις τα λεφτά σου στα του ελευθέρου εμπορίου ή το πας πίσω και παίρνεις τα λεφτά σου στα του Lidl.

"Ούτε το γερμανοπωλύγωνο που έσπασε ενώ βάση προδιαγραφών που δεν πληρεί, πρέπει να λυγίζει για να μην είναι επικίνδυνο.
Ούτε με την καστάνια που είναι τοσο σφιχτή ώστε από την μια μεριά βιδώνει και προς τα πίσω ξεβιδώνει. "

Αυτά τα αγοράζεις από το lidl μόνο για να έχεις μερικές σειρές κομπλέ από τα συγκεκριμένα για μήπως σου τύχει κάτι εύκολο και δεν έχεις το νούμερο.

"Ή τα τρυπάνια σιδήρου που ξεφτιλίζονται στην πρώτη χρήση. "
Εδώ είναι ο μεγάλος μύθος που τον έχω διαβάσει αρκετές φορές ....μα με την πρώτη χρήση !!!!!
Εγώ έχω ένα μεγάλο συρτάρι γεμάτο τρυπάνια τα περισσότερα καινούργια και αρκετά από αυτά αγορασμένα από τον Μητρόπουλο πριν χρόνια από το στοκ γερμανικού εγοστασίου με καταπληκτική ποιότητα το οποίο έκλεισε και είχε αγοράσει όλο το στοκ.
Και λοιπόν ....τελευταία χρησιμοποιώ συνέχεια αυτά που έχει μέσα μια κασετινούλα Parkside που είχα πάρει ...2-3 μικρά νούμερα σιδήρου έχουν σπάσει από βεβιασμένους χειρισμούς ...αλλά "με την καμία" που λένε και οι μικροί δεν είναι για μία μόνο χρήση.

"Ή μια μύτη κατσαβιδιού που θα χαλάσει τη βίδα και άντε τώρα να τη βγάλεις από εκεί μέσα.
Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις. Κάποια αξίζει να τα πάρεις και άλλα όχι. Αν θέλεις μύτες κατσαβιδιού για να βάλεις μια σίτα στο εξοχικο το καλοκαίρι δε βλέπω το κακό. Αν πας να λύσεις την βίδα που συγκρατεί τα δισκόφρενα στο αμάξι, good luck με τους εξωλκείς."

Οποιαδήποτε βίδα για να μπει ή να βγει σωστά θέλει την απόλυτα ταιριαστή μύτη κατσαβιδιού ....αν την βρεις έχεις κάνει την δουλεία σου ... άλλωστε όπως έδειξε και ο Μπάμπης οι ατυχίες συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια.

Αυτά τα ολίγα είχα να σου πω από το προ τελευταίο σχόλιο σου .... και επειδή μας διαβάζουν και άνθρωποι που πιθανώς να πιστέψουν αυτά που λες -bye-

Οπως εγραψαν και οι αλλοι φιλοι πιο πανω, αγοραζεις ενα εργαλειο (σε πολυ χαμηλη τιμη και ποιοτητα σε σχεση με τον ανταγωνισμο) που νομιζεις οτι το χρειαζεσαι και εαν δεν σε καλυπτει αγοραζεις ενα "επαγγελματικο", με τριπλασια και βαλε τιμη (με ενα χρονο εγγυηση)!
Εσυ αποφασιζεις

Με αυτό έχω ηδη συμφωνήσει και το έχω αναφέρει δύο φορές ως τώρα.

Φιλε fre@k, το εργαλειο που ακονιζει, κανει καταπληκτικη δουλεια, μαλλον εσυ κατι δεν κανεις σωστα. Το ακονισμα των μαχαιριων δεν τελειωνει στο εργαλειο του LIDL,

Μα είπα ότι δεν το χρησιμοποίησα ποτε σε μαχαίρια. Ο φίλος που το πήρε το ήθελε για αυτή τη δουλειά και δεν τον κάλυψε. Για μένα αυτό το γκριντ που έχει, είναι πολύ χοντρό ακόμα και για πολύ κατεστραμμένη κόψη. Όπως και να έχει για ακονισμα έχω τις πέτρες μου σε όλα τα γκριντ οπως και συστήματα για στροπινγκ ή για convex και δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο εργαλείο.
Για τα τρυπάνια τι να σου πω, δεν έχω βρει το κόλπο αλλά θα το ξανακοιταξω.

Φίλε fre@k
Εν πρώτοις να λάβεις αρκετά σοβαρά το σχόλιο του Ηλία (Mr_Kenzo) γιατί είναι επαγγελματίας και ότι λέει το έχει κάνει αποδεδειγμένα.
Και πάμε τώρα στα δικά σου....

Κατ' αρχήν δεν έχω πρόθεση να αμφισβητήσω τα λεγόμενα κανενός. Απόψεις ανταλλάζουμε και παρουσιάζει ο καθένας την οπτική του βασιζόμενος στην κρίση και την εμπειρία του. Ή όχι;

Το φόρουμ είναι συνήθως απρόσωπο και δεν ξέρουμε πάντα ποιος είναι ο συνομιλητής μας, ειδικά σε περιπτώσεις σαν τη δική μου που δεν συμμετέχω τοσο ενργα.
Φυσικά αυτό είναι αμφίδρομο!

Στα υπόλοιπα θα μου επιτρέψεις να επανέλθω αργότερα, προς όφελος πάντα της συζήτησης και όχι της αντιπαράθεσης.

Καλημέρα.

Εχω πολλα εργαλεια του λιντλ ολα μου εχουν βγει πολυ καλα και καποια εξαιρετικα καλα(παλμικο ,καρφωτικο αερος.) Και ενα για πεταμα (ηλεκτροκολληση) τα αναλωσιμα μετρια προς χαλια εκτος απο κατι κατσαβιδολαμες που τις δουλευω με το παλμικο και δεν εχουν κανει κιχ ουτε εχουν καταστρεψει βιδα ποτε.θα συμφωνισω απολυτα με το παναγιωτη (panava) οτιειναι εισαγωγικα εργαλεια στο DIY και μετα αναλογα τις αναγκες μας προχωραμε σε κατι ποιο καλο .

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θα συμφωνησω μαζι σου μονο στο θεμα του πολυμετρου! Να ξερεις ομως οτι οι ακριβεις μετρησεις γινονται με αναλογικο πολυμετρο!

Υπάρχουν κάποιοι (λίγοι) λόγοι που εξακολουθούν και παράγονται τα αναλογικά πολύμετρα, οι ''ακριβείς μετρήσεις'' πάντως δεν είναι ένας από αυτούς.

Aααα μου αρεσουν αυτα τα θεματα.....και θα μπω hot.

Εργαλεια απο το lidl εχω αγορασει 3.

1. Σεγα χειρος
Με την οποια αν θυμαστε δεν ημουν καθολου ευχαριστημενος μιας και η πρωτη και μοναδικη μεχρι στιγμη χρηση της ηταν στο ελκηθρο του Αι Βασιλη που κατασκευασα.
Για να κρινεις ενα εργαλειο θα πρεπει να το δουλεψεις, και οχι να νομιζεις οτι το δουλευεις. Εκοψα λοιπον 40 μετρα mdf και μου εφυγε το κλαπετο γιατι επρεπε να κοβω 3 χιλιοστα εξω απο την γραμμη πολυ αργα και με μηδεν τανιση στην λαμα.
Οποιος απο εδω μεσα εχει αυτη την σεγα και ειναι ευχαριστημενος μπορει να μας δειξει τι εκοψε και πως για να βγαλουμε συμπερασματα. Πολλοι νομιζω την εχουν αλλα δεν εχω δει ποτε τι εχουν φτιαξει ακομα με αυτη. Και μιλαω για χρηση ως βασικο εργαλειο κατασκευης και οχι για κοπη σε σανιδακια για τακακια. Γιατι καποιοι λενε, "αααα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, εκοψα 3 σανιδες και τις εκοψε πολυ ωραια". Σορυ αλλα για να κοψεις 3 σανιδες κοψτες με το χειροπριονο, γιατι να δωσεις 20 ευρω για σεγα.

βαθμολογια 4/10.

2. Επιτραπεζειο Δραπανο την εκδοση Β2.
Απο το συγκεκριμενο ειμαι ευχαριστημενος. Νομιζω ομως πως παρ 'ολο που μπορεις να τρυπησεις και μεταλλο, η συγκριμενη κατασκευη τραβαει πολλα ζορια σε αυτη την περιπτωση. Εγω εχω τρυπησει κυριως ξυλο με αριστα αποτελεσματα και ελαχιστες φορες καποιες τρυπες σε μεταλλο. Στο σημειο που ενδιαφερει, δεν εχει τζογο στο τσοκ αλλα εχει ολα τα μειονεκτηματα μιας φτηνης κατασκευης οπως θορυβο, ταλαντωσεις και λεπτα μεταλλα βασης. Επειδη τα δραπανα σαν εργαλεια δεν εχουν κατι το ιδιαιτερο λειτουργικα εδω θεωρω οτι για τα χρηματα του ειναι ιδανικο για τον ερασιτεχνη ξυλου. Δεν θα το συνιστουσα ομως σε καποιον που κυριως ασχολειται με το μεταλλο.

βαθμολογια 7/10.

3. Σκουπα parkside με πριζα.
Η συγκεκριμενη ειναι σκουπα για εργαλειο. Δεν ειναι σκουπα να σκουπιζεις το σπιτι. Για την δουλεια της λοιπον την κρινω ικανοποιητικη και κατι παραπανω. Η πριζα σηκωνει και το 1600 ρουτερ αρα κανει οτι λεει και εχει και την απαιτουμενη δυναμη αναρροφησης. Εχει παραπανω θορυβο σε σχεση με αλλες αλλα οταν δουλευεις δισκοπριονο ή ρουτερ δεν ακους την σκουπα. Ακομα πιο απλο μηχανημα απο ενα δραπανο, δεν εχει σχεδον τιποτα για να αστοχησει ή να κανει λαθος. Ενα μοτερ και ενας καδος. Χρηση περιστασιακη που θα βγαλει τα λεφτα της με το παραπανω.

βαθμολογια 8/10.

Κρινοντας λοιπον την εμπειρια μου με τα εργαλειατου lidl θα ελεγα οτι ειμαι ικανοποιημενος.
Ειμαι σιγουρος ομως πως αν αγοραζα το ρουτερ δεν θα ημουν οπως και καποια αλλα εργαλεια που βγαζει.

Συμπερασμα για μενα.
Αν θελεις να δουλεψεις πολυ ενα εργαλειο ως βασικο σου οπλο στις κατασκευες θα πρεπει να παρεις κατι ποιοτικο. Αν θελεις να παρεις ενα εργαλειο για DIY οποτε τυχει αυτο το DIY τοτε παιρνεις του lidl. Kαι οπως εχω ξαναπει το κοστος του εργαλειου πρεπει να αντικατοπτριζεται στο κοστος της κατασκευης. Ενας επαγγελματιας που ερχεται με σεγα lidl να σου κοψει παγκο, ξερει οτι θα τον κοψει στραβα και ξερει που θα γεμισει το κενο με σιλικονη. Το λεω γιατι μου το ειπε επαγγελματιας που ειχε σεγα μακιτα και μετα απο 10 χρονια πηρε μια της unimac (https://www.skroutz.gr/s/323883/Bulle-JSB-1360.html) και ηθελε να την πεταξει. Προφανως αυτη η σεγα ειναι ανωτερη απο τoυ Lidl που για καποιους ειναι καλη.

Ξεχασα, πως εχω και τον ταχυτροχο τυπου dremel ο οποιος οπως και τα δραπανα, πρεπει απλως να γυριζει. Αυτο λοιπον το κανει. Αν σφιξεις λιγο παραπανω βεβαια το τσοκ τοτε γυριζει ολο το συστημα μεσα στη φωλια και ο ευκαμπτος αξονας υπερθερμενεται αμεσως. Λεπτομερειες για καποιον που το πηρε για περιστασιακη χρηση οπως εγω αλλα σημαντικα για καποιον που ασχολειται συστηματικα με μοντελισμο.

Last edited:
Έχω τη σέγα και δεν έχω κάποιο παράπονο.
Και τη συγκρίνω με πράσινη σέγα bosch.

Σέγα είναι, ίσια δεν κόβει ίσια.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jigsaw_(tool)
A jigsaw is a saw which uses a reciprocating blade to cut irregular curves, such as stenciled designs, in wood, metal, or other materials. Today they are electrically powered and known as scroll saws, and have been largely displaced by portable power jigsaws.

Για τα τρυπάνια είχα αυτά που είχε μέσα το SDS Parkside PBH 1050 W
και θα τα ονόμαζα demo!
Είναι για να τσεκάρεις ότι δουλεύει το εργαλείο.
Να έβγαλα 10 τρύπες πριν σπάσει η μύτη? (και στο 6mm και στο 8mm)

Πήρα dewalt και έχω κάνει στους ίδιους τοίχους (μπετά υπογείου) πάνω απο 100 τρύπες με το ίδιο τρυπάνι και το ίδιο χέρι.
Οπότε μιλάμε καθαρά για ποιότητα αναλώσιμου.

Αυτο το νημα παρεχει ενα λαμπρο πεδιο ενδιαφερουσας αντιπαραθεσης ιδεων απο τοτε που ανοιξε!
Eργαλεια Lidl vs all other! :))

Παντως το αδιαμφισβητητο στοιχειο παιδια, αναφορικα με αυτα τα bugdet εργαλεια με την τριχρονη εγγυηση, ειναι οτι εβαλαν στο παιχνιδι των μαστορεματων και κατασκευων μια τεραστια φουρνια ερασιτεχνες που σε αλλη περιπτωση ισως να μην ειχαν την ευκαιρια να δοκιμασουν την χαρα του DIY. Η προσιτη τιμη, η μεγαλη ποικιλια και η αμεση επιστροφη προιοντος για οποιοδηποτε λογο, ανεστειλαν τις επιφυλαξεις και ανοιξαν τους ασκους της δημιουργιας ακομα και για πολλους απο εμας που ασχολουμαστε χρονια με το χομπυ!

Η μεγαλη αναγνωσιμοτητα του νηματος απο μελη και αναγνωστες μονο τυχαια δεν ειναι. Κeep Lidling :))

Έτσι ακριβώς Μιχάλη. Ο καθένας επιλέγει ανάλογα με την τσέπη του και την χρήση του εργαλείου.
Το ότι έχουν τεράστια αποδοχή από τον κόσμο δεν είναι τυχαίο. Και δεν μιλάω μόνο για τα προϊόντα του λιντλ αλλά γενικά για τις φτηνές μάρκες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk