Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτος ο αξονας δεν μου μοιαζει κωνικος. Βεβαια μετρωντας την οθονη στη 2η φωτο, τερμα επανω βγαινει 6,4 cm και τερμα κατω 6 cm.
Βαλε μια κιμωλια ή μαρκαδορο στον αξονα και κοιτα που παταει το τσοκ, μπορει να μην φτανει εκει πανω.

Αυτος ο αξονας δεν μου μοιαζει κωνικος. Βεβαια μετρωντας την οθονη στη 2η φωτο, τερμα επανω βγαινει 6,4 cm και τερμα κατω 6 cm.
Βαλε μια κιμωλια ή μαρκαδορο στον αξονα και κοιτα που παταει το τσοκ, μπορει να μην φτανει εκει πανω.
Για την ακρίβεια στο επάνω μέρος του μέτρησα με το παχυμετρο 15.6mm και κάτω 14.8mm.Με το τσόκ επάνω χωρίς να το κτυπήσω να σφηνωσει πατάει πάντως στο σημείο με το πρόβλημα.
bce72ff34087051decb3e8e43a82eb32.jpg

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιστροφή και αντικατάσταση!!!!!
Καλημέρα!
Προς τα εκεί οδεύει αύριο. Βέβαια κάτι τελευταίο δοκιμάζω γιατί είμαι πεισματάρης αλλά αν δεν πετύχει το πάω πίσω.

Λοιπόν έκανα μια τελευταία προσπάθεια να δω αν γίνεται τίποτα με τον άξονα του τσόκ του κολωνατου.Τι έκανα.Πηρα γυαλοχαρτο(λιγο χοντρό στην αρχή και μετά πιο ψιλό και μετα ακόμα πιο ψιλό από αυτά που είχα διαθέσιμα),έκοψα ένα κομματι γύρω στα 10-15 εκ. με πλάτος περίπου όσο το μήκος του άξονα περιστροφής και έβαλα το κολωνατο να δουλεύει σε σχετικά γρήγορες στροφές. Άρχισα το γυαλοχαρταρισμα προσπαθώντας να εφάπτεται όσο πιο σωστά μπορούσα σε όλη την επιφάνεια του άξονα για να προσπαθήσω να μην χαλάσω την κωνικοτητα που είχε. Να πω ότι ο άξονας όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες όπως το παρέλαβα εγώ ήταν τορνιρισμενος μεν αλλά άγριος στην επιφάνειά του.Τον γυάλισα λοιπόν σταδιακά όσο και κατεβασα όσο μπορούσα την επιφάνεια ώστε να απομακρύνω ότι γινόταν από τις ατέλειες που είχε.Το τσόκ τώρα σφηνωσε πιο πάνω,γυρνάει πολύ καλύτερα, τόσο που δεν πίστευα ότι θα πετύχει αυτό και σε τρύπα σε ξύλο με 10αρια τρυπάνι η τρύπα βγήκε με μέτρηση με παχυμετρο 10.1. Τέλειο δεν είναι,παίρνει ακόμα και άλλη διόρθωση?ίσως.Τι θα κάνω?Ακόμα το επεξεργαζομαι και θέλω να το δουλέψω περισσότερο να δω ότι παραμένει το ίδιο.Ποσο χρόνο έχω ρε παιδιά αν αποφασίσω να το επιστρέψω και να πάρω πίσω τα χρήματα μου?

Πριν και μετα
https://youtu.be/dmvxEMTDTSQ
https://youtu.be/_VrqBQgq7AI
https://youtu.be/AnbW0vN2UWw
179b245f0d92e61b898956c24a59127a.jpg
6a7408a932f824f0bfdb21193836a609.jpg
25aec50660116adc82c974b9cde426e4.jpg
c8d81723938f691424dbe928eb2b8d4c.jpg
632c2af942bc42a6bf2565125dc65ff6.jpg
27e27b3cdae4f224090f0170fd6ad69b.jpg

Δικαίωμα επιστροφής
Εντός τριών μηνών από την ημερομηνία αγοράς, μπορείτε επιδεικνύοντας την απόδειξη αγοράς και με την πλήρη συσκευασία να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας για προϊόντα που αγοράσατε από τα καταστήματά μας.

Μετά το πέρας του τριμήνου διατηρείτε τα δικαιώματα που σας παρέχει η εγγύηση του προϊόντος.

* Δε γίνονται δεκτές οι επιστροφές σε εσώρουχα, μαγιό και εποχιακά είδη.

Μπράβο σου που το "παλεύεις" !!!
Νομίζω ότι το έχεις φέρει σε καλό επίπεδο.
Αν είναι να το αλλάξεις με άλλο ίδιο να το πας σε όποιο κατάστημα έχει ακόμα στο ράφι... αλλιώς σε 3 μήνες παίρνεις τα χρήματα πίσω αλλά όχι εργαλείο.

Και μην ακούς το τύπο από πάνω με τις σοκολάτες ...αυτός είναι αλλεργικός ...:flipout::flipout:-bye-

Αν δεν έχεις ανάγκη άμεσα το κολωνάτο γύρισε το πίσω κ
ή παίρνεις άλλο κ ξανά ρίχνεις μπιλιά κ φτου κ από την αρχή
ή μαζεύεις λίγα χρήματα παραπάνω για κάτι καλύτερο κ με δοκιμή στο κατάστημα πριν το πληρώσεις.
Τώρα σε αυτό ότι κ να του κάνεις ή θα στραβογυρίζει ή θα σου φαίνεται εσένα ότι στραβογυρίζει κ θα σε χαλάει.

Θα ''παίξω'' λίγο ακόμα μαζί του,θα δω πως θα μου κάτσει η όλη ιστορία,αν με χαλάει η όχι και το κυριότερο αν με την λειτουργία του με ικανοποιεί ώστε να το κρατήσω αλλιώς το επιστρέφω και παίρνω τα λεφτά μου πίσω (περιμένω και το Radial.Αντε να δούμε και εκεί αν έχουν χαλάσει περισσότερο την ποιότητα..).Αν παλι το κρατήσω θα ειναι εις γνώση μου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Mπραβο Κωστα εκανες παρα πολυ καλη δουλεια οπως βλεπω στα διαδοχικα βιντεο!

Στο τελευταιο βιντεο δεν διακρινω καποιο προβλημα και νομιζω οτι το εχεις φερει σε μια αποδεκτη κατασταση.
Εχεις κανει τωρα δοκιμες στην πραξη για να δεις αν υπαρχει ουσιαστικο θεμα?

Συμπτωματικα, ουτε συνεννοημενοι να ημασταν, ενα σχετικο βινδεο με αντιστοιχα θεματα που ειχε το πολυ ακριβοτερο κολωνατο της axminster το οποιο και επεστραφη τελικα...

https://youtu.be/cSC-LpLyHBc

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο ρε φιλε για την προσπαθεια :SFGSFGSF:
Πιστευω οτι μια ενδεικτικη δοκιμη σε σιδερενιο λαμακι θα διαλευκανει την υποθεση. Δηλαδη, κανεις μια τρυπα με στο κολονατο σου, με ενα 10αρι τρυπανι, και στη συνεχεια με το ιδιο τρυπανι και το ιδιο λαμακι πας σε ενα σιδηρουργειο ή μηχανουργειο να σου κανουν μια τρυπα διπλα στη δικια σου. Εκει με δικο τους ταχυμετρο θα μετρησεις και τις δυο τρυπες για να δεις τι διαφορα εχουν.

Ρε παιδιά ο άνθρωπος πήρε ένα τρυπάνι να κάνει την δουλειά του κ όχι διατριβή. Για μένα κ πολύ ασχολήθηκε. Δεν είναι υποχρεωμένος ο πελάτης να ανακαλύψει τον τροχό.

Κώστα ωραία δουλειά έκανες με το τρυπάνι.
Δεν καταλαβαίνω όμως τι διαφορά έχει η τρύπα αν ειναι10 ή 10,2?

Μια χαρά είσαι,παμεγια άλλα...

Παιδια δεν περιμενα απο το Parkside να κανω τρυπες ακριβείας.Απλα ηθελα την ευκολια που εχει το κολωνατο σε σχεση με την βάση για δραπανο που έχω και απλά να κάνω αξιοπρεπώς την δουλειά μου.Το κολωνατο θα δοκιμαστεί τις επόμενες μέρες σε διάφορα τρύπηματα σε ξύλο και μέταλλο και αν παραμεινουν οι τζογοι του σε αποδεκτα επιπεδα για εμενα, θα το κρατησω.Έχει ακόμα λίγο παίξιμο αλλά σε σχέση με πριν είναι η μέρα με την νύχτα.Αν μπορώ να το βελτιώσω και άλλο χωρίς να χαλάσω χρήματα θα το κάνω.Αν δω ότι δεν έστρωσε θα το πάω πίσω. Θα μου πείτε τώρα γιατί κάθομαι και ασχολούμαι ενώ θα έπρεπε να είναι οκ απο την εταιρεία η γιατί δεν το πάω πίσω να πάρω άλλο? Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα είμαι πεισματάρης και γουστάρω να δοκιμάζω να λύνω τέτοια θεματα. Εξάλλου σε ένα φτηνό κολωνατο έκατσα και τα έκανα αυτά. Αν είχα πάρει κάποιο ακριβό θα είχα την απαίτηση να είναι εντάξει και δεν θα έκανα το παραμικρό.Την ποιότητα την πληρώνεις και έχεις απαιτήσεις,τώρα σε κατηγορία Parkside '' απλά κάνεις την δουλειά σου αν σου βγει καλο''.Γι'αυτο τα παίρνουν πίσω σου δίνουν τα λεφτά σου και δεν σου λένε κουβέντα.Ευχαριστω πάντως για τα καλά σας λόγια και θα σας ενημερώσω σε λίγες μέρες αν τελικά λύθηκε το πρόβλημα ή το πακεταρουμε και πάει πίσω.

Κώστα ο τρόπος που σκέφτεσαι και ενεργείς είναι πολύ σωστός ...αγόρασες κάτι σε χαμηλή τιμή για να κάνεις δουλειά σου καλύτερα από αυτό που είχες ... σίγουρα περίμενες οτι δεν αγοράζεις κάτι τέλειο και στο τέλος βλέπεις τις ατέλειες του και προσπαθείς να τις διορθώσεις όσο μπορείς.
Εκεί ξυπνάει ο μάστορας και το μικρόβιο αναλαμβάνει δράση !!!! Και πολλές φορές φέρνει αποτελέσματα. Όταν τα καταφέρεις τελικά η ικανοποίηση αξίζει πολύ περισσότερο από την αξία του μηχανήματος....δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητή η φιλοσοφία μου αλλά εγώ την "βρίσκω" με κάτι τέτοια.

Ο φίλος το πάλεψε & μπράβο του. Όμως ακόμα δεν τον ικανοποιεί. Δεν συμφωνώ να κρατήσει ένα μηχάνημα που θα τρυπάει οβάλ τρύπες από σήμερα μέχρι να του χαλάσει ή να του σπάσει τα νεύρα. Πότε θα μαστορέψει κανονικά αν μαστορεύει 3 ημέρες το κολωνάτο ? !

Σαν να πάρεις ένα ζευγάρι καινούργια παπούτσια όμορφα & φθηνά αλλά να μπάζουν λίγο νερό από κάτω όταν βρέχει & εσύ να τους βάζεις κάθε τόσο σιλικόνη.

Στην τελική ας πάρει ένα το ίδιο, αφού έχει αυτήν την δυνατότητα, μπας & σταθεί πιο τυχερός & αν όχι ας συνεχίσει τις βελτιώσεις του από εκεί που θα σταματήσει με αυτό.

costas1965 το παλικαρι εξηγησε, εαν δεν τον ικανοποιει θα το γυρισει πισω.
Αλλοι τη βρισκουν στο να βελτιωνουν μια κατασταση και αλλοι πχ να τορνιζουν, η καθε μια περιπτωση ειναι αυτη που ευχαριστει τον καθενα.
Επειδη κι εγω το παλεβω βελτιωνοντας και προσαρμοζοντας τα εργαλεια μου εκει που θελω, επικροτω την προσπαθεια του evoxslay13
Επιπλεον αυτα που εγραψα (#12989) θα πρεπει να τα κανει καθε χρηστης μη επαγγελματικου κολονατου.