Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν υπαρχει περιπτωση να το κανει με το κανονικο τσοκ και να μην το κανει με τον ανταπτορα.

Μολις τσεκαρα και το δικο μου σκαπτικο Parkside και βλεπω οτι ειναι λιγο εκκεντρο, οχι ομως σε σημειο να μην κανει δουλεια. Το δικο μου δεν θα το επεστρεφα.
Αν θες να το τσεκαρουμε και να παρεις μια δευτερη αποψη περνα αυριο απο το εργαστηριο, κοντα εισαι.

Μονο εκει δεν εχω ψαξει :)
Ευχαριστω, θα το δοκιμασω. Εννοουσα, βεβαια, να παρω αλλο των 6mm και να το δοκιμασω.

Εντωμεταξυ (ξερω, δεν με προλαβαινετε) πηρα την Πεμπτη το σκαπτικο των 1050w. Σημερα που το ανοιξα μου φανηκε καλο και δυνατο ΑΛΛΑ ειναι αρκετα εκκεντρο. Φανταζομαι με το καλεμι, ισως και με κοντο τρυπανι, δεν πολυπειραζει. Αλλα με μακρυ τρυπανι, οπως αυτα που ειχε στα lidl, δε νομιζω οτι θα μπορεις να δουλεψεις.
Δεν ξερω αν ειναι ολα ετσι, πηγα να παρω αλλο για να το δοκιμασω, αλλα ειχαν τελειωσει (Μελισσια).
Παιρνει καποιο φτιαξιμο αυτο; Ειμαι μεταξυ να το επιστρεψω ή να το κρατησω εστω μονο για σκαπτικο, γιατι δεν εχω αλλο.

Επειδη δεν εχω αλλο "μεγαλο" πιστολετο, ουτε με sds, θα μου χρειαζοταν και για τρυπημα.
Με το sds το ειδα, οχι με τον ανταπτορα. Αλλα ακομα και αν δεν το κανει με τον ανταπτορα...δωρο αδωρο. Παλι ειναι αχρηστα τα μεγαλα sds τρυπανια.

Εγω παντως το εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες για τρυπημα και εκκεντρο σε εμφανη κατασταση δεν μου φανεται...πανω απο 20αρη βεβαια δεν θυμαμαι να εχω χρησιμοποιησει.....

Γενικος οσο μεγαλυτερο ειναι το τρυπανι τοσο πιο εκκεντρο θα ειναι....ποια χρησιμοποιησες γιατι ειχε κατι του μετρου και κατι 45αρια....;
Mε του μετρου ειναι πολυ λογικο με τα αλλα ισως δεν επρεπε να το κανει.....

Σε καθε περιπτωση μην το δωσεις...για σκαψιμο ειναι οτι πρεπει....ημουν στο παρα πεντε να το παρω αλλα κρατηθηκα......

Εκκεντρο ειναι σιγουρα, φαινεται ακομα και χωρις τρυπανι. Με περιπου 10cm μηκος που δοκιμασα κανεις δουλεια οριακα σε τοιχο (μαλλον θα καταληξεις να βαλεις 1 νουμερο μεγαλυτερο ουπα).
Μιχαλη αν μπορεις κι εσυ το κανονιζουμε αυριο.
Παντως, ναι, κι εγω λεω να το κρατησω εστω για σκαπτικο. Απλως παλι θα θελω ενα μεγαλο sds δραπανο (μεχρι να τζουρνεψω το spit του πατερα μου που ειναι καλο).

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γιωργο καλημερα.Η συσκευασια του lidl εχει μεσα φωλιες των 2,4 και 3,2 χιλιοστων και στην περιγραφη αναφερονται ως σφιγκτηρες..Με αυτες καλυπτεις το μεγαλυτερο φασμα των εξαρτηματων που θα χρησιμοποιησεις.Αν τωρα χρειαστει να χρησιμοποιησεις καποιο bit με πιο λεπτο αξονα,υπαρχουν aftermarket οπως εδω https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10665
και εδω https://www.vardakas-tools.gr/tsok-...moy/Exartimata-gia-dremel-proxxon/Tsok-folies

Κατάλαβα. κάπως έτσι θα πράξω. κάτσε να το φέρει με το καλό και βλέπουμε. πολύ θα ήθελα ένα τέτοιο πολυεργαλείο. όχι ότι θα το χρησιμοποιήσω κατά κόρον, ίσα ίσα για μια δυο μικροκατασκευές που θέλω να κάνω για την ώρα και τίποτα άλλο. γι αυτό δεν θέλω να ανοιχτώ χρηματικώς. αφού όμως όπως διαβάζω τα εξαρτήματά του δεν λένε, λέω να δώσω κάτι περισσότερο για αγορά πιο καλών .

Ευχαριστώ Κώστα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εκκεντρο ειναι σιγουρα, φαινεται ακομα και χωρις τρυπανι. Με περιπου 10cm μηκος που δοκιμασα κανεις δουλεια οριακα σε τοιχο (μαλλον θα καταληξεις να βαλεις 1 νουμερο μεγαλυτερο ουπα).
Μιχαλη αν μπορεις κι εσυ το κανονιζουμε αυριο.
Παντως, ναι, κι εγω λεω να το κρατησω εστω για σκαπτικο. Απλως παλι θα θελω ενα μεγαλο sds δραπανο (μεχρι να τζουρνεψω το spit του πατερα μου που ειναι καλο).
Εγώ είναι το δεύτερο που παίρνω... το πρώτο (που μου το έκλεψαν) το είχα πάρει πριν 2 χρόνια περίπου ήταν πολύ λίγο έκκεντρο άλλα το καταλάβαινα μόνο στα μεγάλα τρυπάνια...το καινούργιο δεν είναι καθόλου.

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ηλεκτροσυγκόλληση και θα ήθελα να ξεκινήσω εντελώς ερασιτεχνικά. Βλέπω πως έχει μια σχετικά φθηνή την Πέμπτη (pesg 120 b4) και σκεφτόμουν να την αγοράσω. Έχω διαβάσει πως τα προηγούμενα μοντέλα είχαν προβλήματα λόγω υπερθέρμανσης. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάποιο συγκριτικό για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ξέρει κάποιος παραπάνω πληροφορίες;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ηλεκτροσυγκόλληση και θα ήθελα να ξεκινήσω εντελώς ερασιτεχνικά. Βλέπω πως έχει μια σχετικά φθηνή την Πέμπτη (pesg 120 b4) και σκεφτόμουν να την αγοράσω. Έχω διαβάσει πως τα προηγούμενα μοντέλα είχαν προβλήματα λόγω υπερθέρμανσης. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάποιο συγκριτικό για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ουτε εγω δεν εχω σοβαρη εμπειρια, μολις τωρα το Πασχα εκανα 1η φορα μπολικες κολλησεις σε μπετοβεργα*.
Εχω την ιδια (προηγουμενο μοντελο, ισως, αγορασμενη πριν ενα χρονο). Γενικα δουλευει, αλλα εχω την αισθηση (και εχω διαβασει) οτι "κοβει" πολυ και για πολλη ωρα, μετα απο.μερικες κολλησεις, λογω υπερθερμανσης.
Δεν εχει ανεμιστηρα και εχω δει βιντεο που προσθετουν diy και δουλευει καλυτερα. Αν δεν εχεις γνωσεις ηλεκτρολογιας, φανταζομαι οτι καλυτερα να μην την ανοιξεις. Προσωπικα θελω καποια στιγμη να ασχοληθω να βαλω 1-2 εξωτερικα ανεμιστηρακια, με ξεχωριστη παροχη ρευματος.
Οπωσδηποτε, αν μπορεις να δωσεις πιο πολλα και να παρεις inverter, θα ειναι ολα πολυ πιο ευκολα.

*Με αλλο μηχανημα, οχι το δικο μου, που ΕΙΧΕ ανεμιστηρα και δεν κολλωσε μετα απο περιπου 20 κολλησεις.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλώς τον Πάνο.
Υπάρχει το κατάλληλο νήμα για ηλεκτροκολλήσεις. Διάβασε τα ποστ και πιστεύω ότι θα μάθεις σχετικά.
Του Lidl πάντως εγώ προσωπικά θα την απέφευγα.

Σημερα χρησιμοποίησα αρκετά τον τελευταίο γωνιακό τροχό του lidl...
Αρκετά δυνατος..κόπηκαν πολύ άνετα κάποια εναπομείναντα μασιφ κομμάτια ,κάποιες παλιές σωλήνες βυθισμένες σε στήθια και τερματικά από κολωνες σε ταράτσα....
Το βάρος αν και είναι λίγο θέμα δεν είναι το πρωτεύον αφού το δούλεμα κατά την κόπη θυμίζει μεγαλύτερης διαμέτρου τροχό και οι κλοπές δεν περνούν χρόνο...
Το σταθερό προτεινόμενο προστατευτικό δεν βοηθάει σε κάποιες κλειστες η μη ευκολα προσβασιμες περιοχες(χρησιμοποιήθηκε αλλο) αλλά η ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο..
Όσο για τους δίσκους του lidl ακόμη χρησιμοποιώ το πρώτο από τους 10 εξ αυτών και μπορώ να πω ότι για τα λεφτά του έχει διάρκεια..

Του Lidl πάντως εγώ προσωπικά θα την απέφευγα.

Έτσι...Την είδα....δεν ασχολήθηκα από την στιγμη που είδα το βάρος.. (12 κιλα)

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Όσο για τους δίσκους του lidl ακόμη χρησιμοποιώ το πρώτο από τους 10 εξ αυτών και μπορώ να πω ότι για τα λεφτά του έχει διάρκεια..

Μου κάνει εντύπωση που εσύ αν και έχεις τάση στα επώνυμα "πχιοτικά" αναλώσιμα λες κάτι τέτοιο.... και το λέω αυτό γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα όχι μόνο δεν τα χρησιμοποιούν αλλά τα θεωρούν και επικίνδυνα ...
Εγώ βέβαια τα χρησιμοποιώ και έχω κάνει άνετα τις ερασιτεχνικές εργασίες μου... σχολιάζω απλώς έτσι για να επισημάνω την θετική σου κριτική -bye-

Εχει κοψει 2 φορες ως τωρα...μιλαμε για 5-10 κοψιματα την φορα...δεν ειχε διαρκεια το κοψιμο,δηλ δεν χρησιμοποιηθηκε σε λεπτο κοιλοδοκο η στρατζα ακομη ωστε να εχω πληρη αποψη αλλα στα προαναφερθεντα.....οποτε ως εκ τουτου μια χαρα μεχρι στιγμης...
Καταλαβαινω τι εννοεις με τον ορο επικινδυνοτητα,οπου στην ουσια για μενα ειναι ευκολος θριματισμος σε κοντρες του υλικου,αλλα δεν μου εδωσε αυτη την αισθηση μεχρι στιγμης....επεισης επικινδυνοτητα μπορει να θεωρηθει και ο τροπος που θα δουλευτει με αυτον τον δισκο...πιστευω οτι απλως ακουμπας και κοβεις δεν πιεζεις....
Εαν τα δουλευεις Νικο ξερεις.....

Μιλοντας γενικοτερα απο δισκους σιδηρου χρησιμοποιω μια στο τοσο και οταν μου χρειαστει καποιους της Krassuman που εχει τοπικο σιδηροπολειο και εκανα την δουλεια μου...σε συγκριση λοιπον με αυτους ειναι περιπου ιδιοι...

Οποτε την επιλογη του ποιοτικου δεν την εχω δοκιμασει για να εχω αποψη....ενδεχομενος περνοντας καποια στιγμη Bosch η Dewalt να αλλαξει αρδην η αποψη μου.....

Πηρα πέρυσι το b3 (που ειχε 40 ευρω αν θυμαμαι καλα). Στο λιγο που κολλησα δε μου ζεσταθηκε ποτε. Το μονο μειον της προσωπικα ειναι οτι εχει 2 σκαλες στη ρύθμιση των αμπερ, που οταν κολλας ψιλα μεταλλα ειναι προβλημα

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Yπαρχει καλυτερη εναλλακτικη για παρομοια σκαλα με αυτη την αλουμινενια που βγαζει το Lidl την αλλη βδομαδα? Oι διαστασεις της με βολευουν.

https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=26905&rdeLocaleAttr=el

ευχαριστω!

Παρόμοια δεν είναι αλλά...
Πήρα μια πολύ ψηλή σκάλα θεριό 9 σκαλιά Ελληνική από την ΠΑΝ.ΚΩ.ΣΚΑΛ την οποία καν δεν έχει στη σελίδα της.
Όμως την πήρα 59 . και οχι 79.
Μέχρι τώρα καλή βγήκε.
Το εργοστάσιο που τις φτιάχνει είναι στην Αττική οπότε σίγουρα μπορούν να βρεθούν.
Είναι και ένα εργαλειάδικο που τις φέρνει 100% στα κάτω Πατήσια.

Εγώ πάντως την έχω την συγκεκριμένη...Πολύ στιβαρή και σταθερή....εχει πολυ καλα κλειδωματα ασφαλειας...Είναι βολικό το μήκος της,για αυτό την πήρα, γιατί μπαίνει και εντός του αυτοκινητου μου...και φυσικά ειναι πολύ ελαφριά..
Είναι 3πλη....με 79 ευρώ δεν βρήκα αλλού φτηνότερα...με 8 σκαλοπάτια 3πλη που είχα πάρει το 2014 είχα δώσει 130ευρω σε μαγαζί με σκάλες...