Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μάστορες,

τι λέει το αντισκωριακό βερνίκι μετάλων;
https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=28714
συγκρινόμενο με ένα hummerite έχει υπερδιπλιπλάσια κάλυψη σε m2/lt και λιγότερη από την μισή τιμή.
Για κάτι κάγκελα στο εξοχικό το θέλω.

Μακριά απ' όλα αυτά

Μίνιο και λαδομπογιά μόνο...

Δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο αλλα σιγουρα θα το δοκιμαζα. Η τιμη ειναι αριστη για αυτα που λεει οτι προσφερει, ειναι και Μade in Germany!

Μακαρι να εβγαινε δυο βδομαδες νωριτερα και να υπηρχε και σε πρασινο/κυπαρισι χρωμα που περασα καμμια 30 μετρα καγκελα βεραντας.

Εγω από ότι καταλαβαίνω είναι σαν τον σταθεροποίηση σκουριάς... Επίσης η τα μέτρα κάλυψης που υποδηλώνει δείχνουν ότι είναι αραιό υλικό..
Είναι ασταρι δεν χρώμα τελικής στρώσης μην μπερδευστε...το αναφέρει κι ολας "rust primer"..
Κάνει την σκουριά ένα με το σίδερο ώστε να σταματήσει να εκδηλώνεται και εποιτα θα πρέπει να περάσεις ασταρι μετάλλου και τέλος ντούκο..

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για όσους έχουμε τα λίγo παλιότερα εργαλεία....
https://www.youtube.com/watch?v=6KGcVV2qMYw
Με ένα κοπιδι- φαλτσέτα το είχα κάνει παλιότερα που είχαν διαφορές κάποιες μπαταρίες στην σειρά!!!

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω παλι βλεπω οτι γραφει αυτα:

-3 σε 1 προστασια, βερνικωμα,ασταρωμα,
-Αntirust metal protection paint (αντισκωριακο βερνικι/βαφη προστασιας μεταλλων),
-Αντισκωριακή προστασία και βαφή σε ένα

επισης βλεπω οτι βγαινει σε διαφορα χρωματα αρα ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι βερνικι/βαφη τελικης στρωσης.

Παντως εδω που τα λεμε η καλυτερη προστασια για σιδερο ειναι το μινιο σαν ασταρι προστασιας (1-2 χερια) και μετα η μπογια οπως ανεφερε και ο Πανος.
Δεν ειναι τυχαιο οτι στα βαπορια, οπου εχουμε τις πλεον αντιξοες καιρικες συνθηκες, χρησιμοποιουν μινιο και μπογια παρ´ολο που ειναι πιο ακριβο και πιο χρονοβορο απο καποιο 2 σε 1 προιον.

λαδομπογιά διαλυτού; Μάλιστα, δεν το γνώριζα.

Το μινιο μπορεί να περαστεί πάνω από προυπάρχουσα βαφή?

Ναι, το μινιο μπορει να περαστει πανω απο την υπαρχουσα βαφη. Καλο ειναι ομως να καθαριστουν με μια συρματοβουρτσα/ματσακονι ολες οι σκουριες.

Ο ευθυς λειαντηρας που ειχα αγορασει τα Χριστουγεννα παρεδωσε πνευμα.Ειχε περασει το τριμηνο ωστε να τον επιστρεψω σε καποιο καταστημα οποτε καλεσα στην εξυπηρετηση των lidl οι οποιοι εδωσαν το τηλεφωνο μου στο χιουστον και με καλεσαν την επομενη μερα.Μου στειλαν με κουριερ σπιτι καινουριο εργαλειο στο κουτι του μεσα σε μια εβδομαδα,μπορει και λιγοτερο πραγμα που με εντυπωσιασε γιατι νομιζα οτι θα περιμενω πολυ περισσοτερο.Ολα αυτα μεσω τηλεφωνου χωρις να πρεπει να παω το εργαλειο καπου να το δει καποιος.Αψογη εξυπηρετηση που δε νομιζω καποια αλλη εταιρεια να εχει αντιστοιχη.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

-Αntirust metal protection paint (αντισκωριακο βερνικι/βαφη προστασιας μεταλλων),

επισης βλεπω οτι βγαινει σε διαφορα χρωματα αρα ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι βερνικι/βαφη τελικης στρωσης.

Παντως εδω που τα λεμε η καλυτερη προστασια για σιδερο ειναι το μινιο σαν ασταρι προστασιας (1-2 χερια) και μετα η μπογια οπως ανεφερε και ο Πανος.
Δεν ειναι τυχαιο οτι στα βαπορια, οπου εχουμε τις πλεον αντιξοες καιρικες συνθηκες, χρησιμοποιουν μινιο και μπογια παρ´ολο που ειναι πιο ακριβο και πιο χρονοβορο απο καποιο 2 σε 1 προιον.
Ναι, το μινιο μπορει να περαστει πανω απο την υπαρχουσα βαφη. Καλο ειναι ομως να καθαριστουν με μια συρματοβουρτσα/ματσακονι ολες οι σκουριες.

Ναι οντως εχεις δικιο...τωρα ειδα καλυτερα οτι ειναι λιγο απο ολα.....-bye-

Δεν μπορει ομως ενα τετοιο υλικο να εχει προσφυση πανω στο σιδερο και συνχρονος να κανει και την μπογια....

Μου θυμηζει το hammerite που απλως δεν πειθει σαν υλικο.

Στο τεχνικο κομματι..
Το μινιο δεν περνενιεται πανω απο το ντουκο(οχι λαδομπογια οπως το ονομαζεται) γιατι δεν μπορει να κανει προσφυση....δεν υπαρχει κανενας λογος να τριφτει για να περαστει το σιδερο...τριβεται οπου εχει σκουρια και περνιεται τοπικα μινιο..απο 1994 που ασχολουμαι με βαφες αυτο κανω οπως και πολυς κοσμος..
Η απολυτη σειρα εξ αρχης για να κρατηθει ενα σιδερο για χρονια ειναι μινιο,αντισκουριακο ασταρι και 2 χερια σιλικονουχο ντουκο.....οπου το εχω κανει κρατιεται εποιτα και απο 15-20 χρονια μια χαρα....

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Με ένα κοπιδι- φαλτσέτα το είχα κάνει παλιότερα που είχαν διαφορές κάποιες μπαταρίες στην σειρά!!!

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδή θεωρώ ότι εδώ το σχόλιο είναι απαραίτητο:
Πήρα κι εγώ μια 12V μπαταρία να έχω για το παλιό 12v PABS 12 B2 δραπανοκατσάβιδο αλλά εκτός από τα "αυτάκια" που θέλουν κόψιμο έχει και αντίθετη πολικότητα στις επαφές οπότε πρέπει όταν βρω χρόνο να την ανοίξω και να προσπαθήσω να αλλάξω τις επαφές της μπαταρίας.

Επίσης μου έστειλε το Χιούστον μια νέα μπαταρία για το 18v κρουστικό PSBSA 18-Li A1 που είχα αγοράσει το 2015 και η μπαταρία έγραφε χρονολογία κατασκευής κάπου μέσα του 2016. Μιλώντας με τον τεχνικό στο Χιούστον μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού δεν έχει φορτιστεί πλήρως ποτέ και δεν έχει δουλέψει.

Νικο αυτή την απορια την είχα και εγω,δλδ αμα παρεις ενα εργαλείο και χρησιμοποίησεις την μπαταρία του πρώτη φορα μετα απο 10 μήνες πχ.αλλα δεν ξέρω κατα ποσο ισχύει...

Θυμαμαι το 2004 που ημουν σε γκαζαδικο,οτι πριν βαψουμε μια σιδερενια επιφανεια,πρωτα τριβαμε την σκουρια και καθαριζαμε καλα απο τυχον λαδια η γρασσα,στη συνεχεια περναγαμε απο πανω ενα γκρι χρωμα,μαλλον αυτο ειναι το μινιο και στο τελος βαφαμε με το τελικο χρωμα.Αυτη τη διαδικασια ακολοθουσαμε με θρησκευτικη ευλαβια και απο οτι θυμαμαι οτι μου ειχε πει ο υποπλοιαρχος,μονο ετσι βαφονται οι σιδερενιες επιφανειες ωστε να αντεχουν στο χρονο και τις καιρικες συνθηκες

Το παραδοσιακο μινιο (μινιο θαλασσης) εχει πορτοκαλι αποχρωση λογω της ποσοτητας ενος ισχυρου αντιοξειδωτικου/αντιδιαβρωτικου που περιεχει.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν και αλλα αντισκωριακα ασταρια. Θυμαμαι και εγω ασταρι στα καραβια χρωματος γκρι, αλλα το 'καλο' ηταν το μινιο το πορτοκαλι.

Νικο αυτή την απορια την είχα και εγω,δλδ αμα παρεις ενα εργαλείο και χρησιμοποίησεις την μπαταρία του πρώτη φορα μετα απο 10 μήνες πχ.αλλα δεν ξέρω κατα ποσο ισχύει...

Μια επαναφορτιζομενη μπαταρια λιθιου, ή ενα battery pack, ξεκινα να γραφει στο κοντερ της απο την ημερομηνια παραγωγης της.
Οι μπαταριες δεν γερνανε και πεθαινουν μονο απο τους κυκλους φορτισης αλλα και απο τον χρονο τον ιδιο, χωρις να χρησιμοποιουνται.

Αυτο απλα σημαινει οτι οταν αγοραζεις καινουρια μπαταρια λιθιου δεν σημαινει και απαραιτητα οτι ειναι φρεσκια. Για την ακριβεια, μπορει να ειναι στο τελος της ζωης της η ακομα και αχρηστη. Μου συνεβη προσφατα που παρηγγειλα μπαταρια λιθιου για μια φωτογραφικη μηχανη και παρ'ολο που η μπαταρια ηταν καινουρια, δεν κρατουσε σχεδον καθολου. Αυτο σημαινει ηταν στο ραφι για πανω απο δυο χρονια.

Με αλλα λογια, επειδη οι μπαταριες λιθιου φορτιζονται απο το εργοστασιο κατασκευης τους γυρω στο 40%, η ζωη τους στο ραφι ειναι περιπου 2 χρονια. Αν δεν χρησιμοποιηθουν (φορτιστουν) μεχρι τοτε υπαρχει θεμα. Τα χρονια στο ραφι αφαιρουνται απο την χρησιμη ζωη της μπαταριας. Μια μπαταρια αγορασμενη σημερα με ημερομηνια παραγωγης 2 χρονια πισω, μπορει να δουλεψει σωστα, αλλα τα δυο αυτα χρονια μετρανε στο προσδοκιμο της παραγωγικης ζωης της που ειναι απο 3 εως και αρκετα χρονια (αρκει να μην ξεπερασουν τον ανωτατο αριθμο φορτοεκφορτωσεων), αναλογα την ποιοτητα της μπαταριας.

Πήρα κι εγώ μια 12V μπαταρία να έχω για το παλιό 12v PABS 12 B2 δραπανοκατσάβιδο αλλά εκτός από τα "αυτάκια" που θέλουν κόψιμο έχει και αντίθετη πολικότητα στις επαφές οπότε πρέπει όταν βρω χρόνο να την ανοίξω και να προσπαθήσω να αλλάξω τις επαφές της μπαταρίας.

Επίσης μου έστειλε το Χιούστον μια νέα μπαταρία για το 18v κρουστικό PSBSA 18-Li A1 που είχα αγοράσει το 2015 και η μπαταρία έγραφε χρονολογία κατασκευής κάπου μέσα του 2016. Μιλώντας με τον τεχνικό στο Χιούστον μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού δεν έχει φορτιστεί πλήρως ποτέ και δεν έχει δουλέψει.

Καλώς τονε!

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η Πάτρα έχει σιγήσει και στεναχωριέμαι-ανησυχώ..........