Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλό είναι να προσδιορίσεις τι ακριβώς δουλειές θέλεις να κάνεις για να σου πούμε αν κάνει ή αν θα σε δυσκολέψει.
Σαν πρώτη απάντηση ... έχει επάνω έναν ρυθμιστή πίεσης (πρεσσοστάτης) ο οποίος όταν φτάσει το αεριοφυλάκιο σε πίεση 8 περίπου ατμόσφαιρες κόβει την λειτουργία.
Όταν η πίεση πέσει κάτω 2-3 ατμόσφαιρες (αυτό ρυθμίζεται) ξανά παίρνει το μοτέρ. Ανάλογα με την ζήτηση αέρα και το εργαλείο που χρησιμοποιείς θα δουλεύει μετά μέχρι να ξαναπιάσει τις 8 ατμόσφαιρες.
Όλα εξαρτώνται από την ζήτηση αέρα που θα έχεις δηλαδή από τις δουλειές που θέλεις να κάνεις.

Τώρα είδα τι έγραψες για δουλειές ...για να φυσάς το αυτοκίνητο και να βάφεις μία στο τόσο με πιστόλι χαμηλής πίεσης ....κάνει

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Επειδη τέτοιο μικρό δεν έχω δουλέψει , αυτό φτάνει σε ενα σημείο στο οποιο τελειώνει και σταματάει μέχρι να φορτώσει παλι ?
Ή ενώ φυσάς φορτώνει παλι και παλι ?
Δλδ μένεις απο αέρα ή απλα θα πέρνει συνέχεια ?

Σταματαει στα γεμιζει στα 8 bar Και ξεκιναει μολις φτασει περιπου στα 5 νομιζω.
Αναλογως τι κανεις οταν φτασει στα 5 μπορει να συνεχισει να πεφτει ή να γεμιζει αργα μεχρι τα 8.
Αυτο παραγει κοντα στα 250λτ το λεπτο οταν εχει 0 bar και καθως γεμιζει μειωνεται η παραγωγη αερα. Δηλαδη στα 5 που θα ξεκιναει υπολογιζω οτι θα γεμιζει με περιπου 150lt το λεπτο.
Στα 8 Bar εχεις μεσα στο καζανι 8Χ24 = 192lt αερα.

Αν πας τωρα να βαψεις με πιστολι που καταναλωνει 240lt/min (lidl ας πουμε) για να ξεκινησει το κομπρεσερ (να πεσει η πιιεση στο καζανι στα 5 μπαρ) θα πρεπει να καταναλωσεις 3Χ24=72 ΛΙΤΡΑ. Αυτο θα γινει σε 72/240 λεπτα = 0.3 λεπτα = 18 δευτερολεπτα.
Εσυ τωρα τραβας με 240 και αυτο δινει απο 150 και κατω το λεπτο αρα υπολογισε σε μισο λεπτο αλλα 45 λιτρα μειον που σημαινει αλλα ~2 bar μειωση οποτε και στα 2-3 μπαρ σταματας να βαφεις. Αυτα θεωρητικα γιατι στην πραγματικοτητα η καταναλωση ειναι μεγαλυτερη.

Για φυσημα παντως ειναι αρκετο.

Για βαφές ρυθμίζουμε την πίεση μέχρι τα 3 bar, δε βάζουμε παραπάνω. Με το 24λιτρο βάφεις άνετα ότι θέλεις, απλά θα παίρνει συνέχεια μπροστά ο κινητήρας. Αυτά που θέλουν μεγάλο κοφλερ είναι εργαλεία αέρος όπως αερόκλειδα κλπ.

Μπαμπη, 9000 στροφες μου φαινονται υπερβολικα πολλες, οχι μονο για την πρωτη αλλα και για την δευτερη ταχυτητα στον λειαντηρα!
Αν οντως εχει τοσες πολλες στροφες σαν ελαχιστες να τον πας πισως καθως δεν μπορεις να βαλεις πανω βουρτσες που δουλευουν σε λιγοτερες στροφες max.

Εκανα και εγω παρομοιο τεστακι οταν δοκιμαζα τον λειαντηρα του φιλου μου και τις 9000 στροφες τις θυμαμαι στην 3η ταχυτητα.
Στην δευτερη ταχυτητα οπου εχω και φωτο ηταν περιπου 2000. Στην πρωτη ταχυτητα σχεδον δεν γυρνουσε το εργαλειο...
49363745827_6462d96d2e_c.jpg

Στο δικο μου δειγμα φαινεται οτι οι χαμηλες στροφες του λειαντηρα αρχιζουν απο 1700-2000 και οχι απο 4500 που γραφει το manual.
Και μαλιστα απο την δευτερη ταχυτητα καθως στην πρωτη δεν γυρναει σχεδον καθολου ο αξονας!

Φαινεται οτι καθε λειαντηρας parkside εχει τα δικα του specs :flipout:

Bεβαια υπαρχει και η περιπτωση τα κινεζικα στροφομετρα που εχουμε να ειναι χαλασμενα και να κατηγορουμε αδικα τα parkside :))

Καλό είναι να προσδιορίσεις τι ακριβώς δουλειές θέλεις να κάνεις για να σου πούμε αν κάνει ή αν θα σε δυσκολέψει.
Σαν πρώτη απάντηση ... έχει επάνω έναν ρυθμιστή πίεσης (πρεσσοστάτης) ο οποίος όταν φτάσει το αεριοφυλάκιο σε πίεση 8 περίπου ατμόσφαιρες κόβει την λειτουργία.
Όταν η πίεση πέσει κάτω 2-3 ατμόσφαιρες (αυτό ρυθμίζεται) ξανά παίρνει το μοτέρ. Ανάλογα με την ζήτηση αέρα και το εργαλείο που χρησιμοποιείς θα δουλεύει μετά μέχρι να ξαναπιάσει τις 8 ατμόσφαιρες.
Όλα εξαρτώνται από την ζήτηση αέρα που θα έχεις δηλαδή από τις δουλειές που θέλεις να κάνεις.

Τώρα είδα τι έγραψες για δουλειές ...για να φυσάς το αυτοκίνητο και να βάφεις μία στο τόσο με πιστόλι χαμηλής πίεσης ....κάνει

Πολυ σωστά ολα.
Μια χαρά θα είναι ο 24αρης.
Και αν πάρεις καλό πιστόλι θα βάφεις με ένα bar.

Μιχάλη στις άλλες σκάλες τι στροφές σου έβγαλε; Η 6η ελφτασε τις 30.000;
Για το στροφόμετρο δεν το αποκλείω αλλά δίνω λίγες πιθανότητες λάθους, όποτε μετράω σοβαρό μοτέρ μου δίχνει πολύ κοντά στις τιμές του κατασκευαστή. Μάλλον στα ποντεσιόμετρα είναι το πρόβλημα.

Δεν τσεκαρα ολες τις σκαλες, μονο αυτες που εγραψα και την τελευταια για να δω το μαξιμουμ του εργαλειου που επιασε περιπου 28,000 στροφες αν θυμαμαι καλα, δεν ξεπερασε τις 30,000.

Το ότι λέει χωρίς αέριο δεν το κάνει η ηλεκτροκόλληση αλλά το σύρμα είναι φτιαγμένο για να δουλεύει χωρίς αέριο. Ουσιαστικά δεν έχουν το σύστημα αερίου.
Για την parkside θα σου ότι μια απλή τσιμπίδα mig κοστίζει περίπου όσο ολόκληρο το μηχάνημα . Οπότε μην περιμένεις πολλά.

Οι συρματος χωρις αεριο γενικα δεν αξίζουν ή η συγκεκριμένη;

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω ψευτοκατάλαβα.
1. στα 8 μπαρ σταματάει ? 10 δεν είναι ?
2. Πχ σε πιστόλι αμμοβολής που καταναλώνει 320l/min του λιντλ πάλι, για να παει στα 5 να ξεκινήσει θελω περιπου 14 sec. ομοιως σε λιγότερα απο μισό λεπτο αλλα 2 μπαρ κατω. Αυτο το πιστόλι λεει max 6.3 bar. Δλδ τι εννοεί ? οτι πρεπει να δουλεύει στα 6.3 μπαρ. απο κει και κατω στοπ ?

Για αμάξι δεν κάνει,έχει μικρή αναρροφηση.Παρε καλό φυσητηρα.

Στα 8 σταματάει στα 6 ξεκινάει.

Εχοντας αγορασε τη parkside pas 1200 d3 (σκουπα σταχτης) μπορω να πω με βεβαιότητα πως ειναι πεταμενα λεφτα. Σχεδον μετα απο καθε καθαρισμα το φιλτρο απλα μπλοκαρει. Διαβαζω παρομοια σχολια στο αμαζον ( https://www.amazon.co.uk/Parkside-Ash-Vacuum-Cleaner-1200/dp/B0781945Z8 ) σε προγενεστερο μοντελο.
Κριμας. Ισως την κανω γλαστρα.
Απλα το ποσταρω για να γλιτωσω κανενα συμφορουμιτη απο το να την αγορασει.

Πριν την κανεις γλαστρα δοκιμασε να καλυψεις το φιλτρο με καλτσον η παρομοιο υλικο.

011246016_04_vacuum-filter_xl.jpg

Το εχω κανει σε ολα τα σκουπακια μου, καθαριζεται πανευκολα και το φιλτρο μενει σαν καινουριο.
Δεν ξερω αν δουλεψει σε σκουπα σταχτη καθως η σταχτη ειναι διαολοπραμα, πολυ λεπτη. Δεν χανεις ομως τιποτα να δοκιμασεις.

Χρονια πολλα και παλι για την γιορτη σου :)

Πριν την κανεις γλαστρα δοκιμασε να καλυψεις το φιλτρο με καλτσον η παρομοιο υλικο.

011246016_04_vacuum-filter_xl.jpg

Το εχω κανει σε ολα τα σκουπακια μου, καθαριζεται πανευκολα και το φιλτρο μενει σαν καινουριο.
Δεν ξερω αν δουλεψει σε σκουπα σταχτη καθως η σταχτη ειναι διαολοπραμα, πολυ λεπτη. Δεν χανεις ομως τιποτα να δοκιμασεις.

Χρονια πολλα και παλι για την γιορτη σου :)

Να σαι καλα. Και για τις ευχες και για τη συμβουλη.
Οταν δοκιμαστει θα πω εντυπωσεις.
Παντως ειναι τοσο τραγικο που ακομα και το στρωμα απο σταχτη ειναι τοσο πυκνο που θελει σκληρο πινελο για να καθαριστει (το ιδιο το εγχειριδιο αναφερει καθαρισμο του φιλτρου με πινελο).
Παιζει να χρησιμοποιηθηκε συνολικα 3 φορες. Καθαρισμος ενεργειακου τζακιου χρονος: 5 λεπτα. Καθαρισμος σκουπας: χρονος 25 λεπτα.
:frown:

Από περιέργεια να ρωτήσω (αν έχεις ακούσει ή διαβάσει) αυτό που βουλώνει το φίλτρο με την στάχτη συμβαίνει στην συγκεκριμένη μάρκα ή είναι πρόβλημα για όλες τις σκούπες στάχτης ??
Και αν συμβαίνει στην συγκεκριμένη ...τι περίπου φταίει ...για να βοηθήσουμε και όσους σκέπτονται να αγοράσουν κάτι παρόμοιο.

Να φανταστώ οτι δεν έχει προφίλτρο δηλαδή κάτι σαν κι αυτό https://www.ebay.com/c/17032404724 .
Στη δικιά μου einhell έχω κάνει το γνωστό κόλπο με πάνινο φίλτρο από μακό μπλουζάκι και κάνει πολύ καλή δουλειά. Βέβαια περνάει λίγη στάχτη αλλά τη καθαρίζω μια φορά την βδομάδα.
Υπάρχει και στο ebay κάτι αντίστοιχο αλλά δεν ξέρω αν κάνει για το δικό σου μοντέλο. Κοίτα εδώ https://www.ebay.com/itm/PAS-500-D3...sauger-Schlauch/231495647065?var=530749969862

Επιβεβαιώνω για τη χρήση παλιού t-shirt. Το χρησιμοποιούσα και σε μια Einhell που είχα και το ίδιο κάνω και σε μια Parkside. Παρόλο που ερχόταν μαζί με μια "καπότα" για το φίλτρο της, είμαι τόσο ευχαριστημένος από το t-shirt που δεν την δοκίμασα καν. Σπανίως θα καθαρίσω το φίλτρο της.

Τη Πέμπτη θα έχει το γνωστό κοφλερ, να το αγοράσω εφόσον το προλάβω; για απλή ερασιτεχνική χρήση να φουσκωνω κάνα λάστιχο κτλπ.θέλει κανένα περίεργο λάδι για το μοτερ;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν είναι καμία ευκαιρία, βρίσκεις φθηνότερο.

Είναι σίγουρο πλέον ότι έχεις κάποιο "πρόβλημα" με τα Parkside !!!!
Πετάς ένα σχόλιο αποθαρρυντικό στον άνθρωπο και τον αφήνεις έτσι.
Βάλε του ένα Link που να στοιχειοθετεί αυτό που λες..... Ένα φτηνότερο μηχανάκι με επιστροφή χρημάτων σε 3 μήνες και 3 χρόνια εγγύηση !!!

Last edited by a moderator: