Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Κρουστικό έχω ένα ρεύματος. Δεν ξέρω αν θέλω σίγουρα να πάρω το καινούριο.

Καλο θα ηταν καποιος να δει το παρακατω βιντεο πριν αποφασισει για να εχει μια ταξη διαφορας συγκρισης για το συγκεκριμενο πιστολετο μπαταριας σε σχεση με αλλα Parkside...που να ειχε και σοβαρα τρυπανια..!!!
Θα με επειθε εμενα...

https://www.youtube.com/watch?v=n4qg3JQ_XEQ

..θα συμφωνησω με τον Πανο οτι θελει συγουρα δευτερη μπαταρια....ετσι και αλλιως στην θηκη εχει θεση για δευτερη κατι που μου λεει οτι μαλλον εχει προβλευτει οτι θα χρειαστει αλλα για εμπορικους λογους να την πληρωσεις εξτρα...

Δεν γνωριζω κανενα 18βολτο SDS δραπανο oποιασδηποτε μαρκας (Βosch, Makita, Dewalt etc) που να εχει τοσο μεγαλη ισχυ 3joule!!

Το 36βολτο bosch GBH 36 VF γνωριζω στα 3.2J... και το SDS πιστολετο ρευματος (880w) της Bosch το GHB 2-28 που αγορασα προσφατα στα 3.2 J.

Ειμαι παρα πολυ επιφυλακτικος για το συγκεκριμενο δραπανο απο πολλες αποψεις.

Ελα που εγω γνωριζω....

DEWALT DCH293B 20Volt
powered by a DEWALT brushless motor and durable German engineered mechanism that delivers 3.5 joules of impact energy.

Καλησπέρα! Βλέπω στο καινούργιο φυλλάδιο του LIDL, δύο κασετίνες με τρυπάνια ---> https://www.lidl-hellas.gr/el/p/product/parkside-diafora-tripania/p51538

Η πρώτη κασετίνα είναι με τρυπάνια ξύλου (Τρυπάνια ξύλου υψηλής απόδοσης PHB 6 A1), και η δεύτερη με τρυπάνια πολλαπλής χρήσης (Τρυπάνια πολλαπλών χρήσεων PMB 7 A1)
Τα τρυπάνια πολλαπλών χρήσεων όπως βλέπω μοιάζουν λίγο με τα cyl-9 της Bosch, σίγουρα όμως η ποιότητα της Bosch προφανώς και θα είναι πολύ ανώτερη!! Αυτά τα τρυπάνια τα έχουν ξαναφέρει τα LIDL? Να αξίζουν άραγε?

Ελα που εγω γνωριζω....

DEWALT DCH293B 20Volt
powered by a DEWALT brushless motor and durable German engineered mechanism that delivers 3.5 joules of impact energy.

Αυτο ανηκει στην σειρα FlexVolt που παιρνει battery packs των 20 η των 60v.

Eρωτηση που θελει προσεκτικη απαντηση: Tην τιμη των 3.5 Joule την πιανει σαν 20βολτο η σαν 60βολτο εργαλειο?? :))

Για τσεκαρε καλυτερα που ανηκει η αποδοση των 3.5J.

Last edited:
Καλησπέρα! Βλέπω στο καινούργιο φυλλάδιο του LIDL, δύο κασετίνες με τρυπάνια ---> https://www.lidl-hellas.gr/el/p/product/parkside-diafora-tripania/p51538

Η πρώτη κασετίνα είναι με τρυπάνια ξύλου (Τρυπάνια ξύλου υψηλής απόδοσης PHB 6 A1), και η δεύτερη με τρυπάνια πολλαπλής χρήσης (Τρυπάνια πολλαπλών χρήσεων PMB 7 A1)
Τα τρυπάνια πολλαπλών χρήσεων όπως βλέπω μοιάζουν λίγο με τα cyl-9 της Bosch, σίγουρα όμως η ποιότητα της Bosch προφανώς και θα είναι πολύ ανώτερη!! Αυτά τα τρυπάνια τα έχουν ξαναφέρει τα LIDL? Να αξίζουν άραγε?

Νομιζω οτι ειναι η πρωτη φορα που φερνει τετοια τρυπανια.
Δυστυχως μονο εαν τα δοκιμασει κανεις σε σχεση με καλα τρυπανια ξυλου και με τα αντιστοιχα multiconstruction CYL9 της Βοsch, κανει μπορει να εκφερει εγκυρη αποψη.

Εαν ηταν αλλο προιον ισως να το αγοραζα και θα το δοκιμαζα. Τα συγκεκριμενα λεω να μην τα δοκιμασω καθως μου φαινονται πολυ φτηνα για να ειναι καλα.
Τα καλα τρυπανια θελουν καλο ατσαλι και αριστη γεωμετρια/κατασκευη πραμα που με 7 ευρω το σετ δεν γινεται, ιδιως εαν περιλαμβανει η σειρα και μεγαλα τρυπανια (10,12μμ)!

Ειναι αληθεια οτι τα αναλωσιμα του Lidl γενικως δεν αξιζουν. Ομως καθε κανονας εχει την εξαιρεση που τον επιβεβαιωνει. Μακαρι τα τρυπανακια αυτα να ειναι η εξαιρεση.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Eρωτηση που θελει προσεκτικη απαντηση: Tην τιμη των 3.5 Joule την πιανει σαν 20βολτο η σαν 60βολτο εργαλειο?? :))

Δεν ξερω εαν εχεις πεσει μεσα...
Απο το μανουαλ....σελ 7..

"Use Mode: When the FLEXVOLT battery stands alone or is in a DeWALT 20V Max* product, it will operate as a 20V Max* ebattery. When the FLEXVOLTβ„’ battery is in a 60V Max* or a120V Max* (two 60V Max* batteries) product, it will operateas a 60V Max* battery"

https://www.manualslib.com/manual/1269665/Dewalt-Dch293.html?page=7#manual

Οχι δεν αναφερει κατι για την αποδοση στα 20, 60 η 120 βολτ.

Εχω την εντυπωση οτι τα 3.5J τα πιανει οταν λειτουργει στα 60 βολτ αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Μονο υποθεση μπορω να κανω με το σκεπτικο οτι στα 60βολτ η αποδοση ενος εργαλειου ειναι σαφως μεγαλυτερη απο οτι στα 20 βολτ.

Ειπα εγω πουθενα για Flexvolt;;;;;

20volt Max ειπα και ετσι ειναι.

https://www.homedepot.com/p/DEWALT-...nry-Rotary-Hammer-Tool-Only-DCH293B/301311509

Μιχάλη η dewalt έχει και αυτό
https://www.e-shop.gr/pistoleto-mpa...s-18v-brushless-26j-solo-dch133n-p-TLS.011616
Και μάλιστα πριν 2 βδομάδες το είχε προσφορά στα 159
Προσωπικά θα εμπιστευομουν περισσότερο τα 2,6J της dewalt από τα 3J του Λιντλ. Το μόνο που έχει να σκεφτεί κάποιος είναι αν μπορει να διαθέσει 60 παραπάνω.
Προσωπικά δεν το πήρα γιατί δεν πολυδουλευω σκαπτικά και έχοντας ένα Β&D 850W δεκαετίας (Αλλά δουλεύει αψογα) και το μικρό SDS 20ν του Λιντλ είναι υπερκαλυμμενος.
Σίγουρα είναι δελεαστικό το 3J του Λιντλ αλλά πιστεύω ότι η τιμή θα μπορούσε να ήταν και μικρότερη.

Ωραία ...αλλά τώρα έχει 173 χωρίς μπαταρία και άλλα 60 η μπαταρία και άλλα 33 ο φορτιστής ...
Δεν καταλαβαίνω γιατί τα 2,6J της Dewalt είναι πραγματικά και τα 3J της Parkside πρέπει να είναι κοροϊδία ... :chinscratch:
Άμα ήταν πιο φτηνό θα ήταν μεγαλύτερες οι υποψίες !!!

Τελικά είναι λυπηρό που σε ένα forum για ερασιτέχνες έχω καταντήσει να είμαι ο βασικότερος υποστηριχτής της Parkside ....θα τα παρατήσω ....

Τι σας καίει ....αφού δεν θα το πάρετε :flipout:

Νικο πιστεψε με αν ημουν επαγγελματίας εγκαταστατης θα επαιρνα οχι μονοβενα αλλα δυο τρια να υπαρχουν.

Η εγγυηση τους σε συνδυασμο με την πολλα υποσχομενη brushless σειρα ειναι πολλα υποσχομενα!

Πολλά υποσχόμενα τα εργαλεία, κρίμα που είναι άσχημη η περίοδος και δεν παίζει το "σχεδόν" 3ψήφιο νούμερο που καλά κάνει και ζητάει. Αναμονή για την επόμενη φορά που θα τα φέρει. Πάντως καθώς έχω όλη την πράσινη σειρά, τα εργαλεία είναι κορυφή για τα λεφτά τους, 1 και μοναδική φορά που είχα θέμα το Service ήταν άψογο. Όποιος το σκέφτεται και μάλιστα με 5 Χρόνια εγγύηση, θα έλεγα με κλειστά μάτια.

Νομιζω οτι ειναι η πρωτη φορα που φερνει τετοια τρυπανια.
Δυστυχως μονο εαν τα δοκιμασει κανεις σε σχεση με καλα τρυπανια ξυλου και με τα αντιστοιχα multiconstruction CYL9 της Βοsch, κανει μπορει να εκφερει εγκυρη αποψη.

Εαν ηταν αλλο προιον ισως να το αγοραζα και θα το δοκιμαζα. Τα συγκεκριμενα λεω να μην τα δοκιμασω καθως μου φαινονται πολυ φτηνα για να ειναι καλα.
Τα καλα τρυπανια θελουν καλο ατσαλι και αριστη γεωμετρια/κατασκευη πραμα που με 7 ευρω το σετ δεν γινεται, ιδιως εαν περιλαμβανει η σειρα και μεγαλα τρυπανια (10,12μμ)!

Ειναι αληθεια οτι τα αναλωσιμα του Lidl γενικως δεν αξιζουν. Ομως καθε κανονας εχει την εξαιρεση που τον επιβεβαιωνει. Μακαρι τα τρυπανακια αυτα να ειναι η εξαιρεση.

Η αληθεια ειναι οτι οσα τρυπανια lidl εχω δοκιμασει μεχρι τωρα ηταν για πεταμα. Καμια σχεση με τα μηχανηματα τους (παντα για την ριμη τους). Τα τρυπανια θα επρεπε να ειχαν κατω απο 1 το σετ για να ειναι vfm (και παλι παιζεται).
Μακαρι αυτα να ειναι εξαιρεσημ
Και, βεβαιως, μακαρι να ειναι τα brushless καλο vfm.

Ωραία ...αλλά τώρα έχει 173 χωρίς μπαταρία και άλλα 60 η μπαταρία και άλλα 33 ο φορτιστής ...
Δεν καταλαβαίνω γιατί τα 2,6J της Dewalt είναι πραγματικά και τα 3J της Parkside πρέπει να είναι κοροϊδία ... :chinscratch:
Άμα ήταν πιο φτηνό θα ήταν μεγαλύτερες οι υποψίες !!!

Τελικά είναι λυπηρό που σε ένα forum για ερασιτέχνες έχω καταντήσει να είμαι ο βασικότερος υποστηριχτής της Parkside ....θα τα παρατήσω ....

Οχι Νικο. Βαστα γερα!
Ειμαι κι εγω εδω. Πρεπει να εχω ισα με 20 εργαλεια και εργαλειακια lidl και γενικα δεν εχω παραπονα. Μια χαρα ειναι για την τιμη τους.
Και, το κυριοτερο, δεν υπηρχε περιπτωση, εγω τουλαχιστον, να ειχα δωσει 3-4.000 για να παρω τοσα εργαλεια "μαρκας".
Θα μου πεις "και τι εγινε αν εσυ δεν ειχες π.χ. ρουτερ". Αλλα, δεν ειναι ετσι. Ειναι ωραιο να το εχεις για τη μια στο τοσο (εστω και στο τοοοοοσο) που θα το χρειαστεις. Και ετσι, πολυς κοσμος μπαινει στο τριπακι των εργαλειων. Και αν στο μελλον πιστευει οτι του χρειαζεται και μπορει να αναβαθμισει σε dewalt, bosch, makita κτλ...μπορει βεβαιως να το κανει.
Parkside, λοιπον, και ξερο ψωμι. :)

Last edited by a moderator:
Η αληθεια ειναι οτι οσα τρυπανια lidl εχω δοκιμασει μεχρι τωρα ηταν για πεταμα. Καμια σχεση με τα μηχανηματα τους (παντα για την ριμη τους). Τα τρυπανια θα επρεπε να ειχαν κατω απο 1 το σετ για να ειναι vfm (και παλι παιζεται).
Μακαρι αυτα να ειναι εξαιρεσημ
Και, βεβαιως, μακαρι να ειναι τα brushless καλο vfm.

Η αλήθεια είναι αυτή και μάλιστα χαμηλότερη των προσδοκιών όσο αφορά τα τρυπανια...
Από την άλλη εαν δεν δοκιμάσεις ,κατι που ειναι και καινουργιο,δεν μπορεί να πείστεις μόνο ακούγοντας το...