Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έτσι Κώστα.
Κάθε μπαταρία έχει 3 βασικά (ηλεκτρικά) χαρακτηριστικά: Τάση (Volt), Χωρητικότητα (mAh) και μέγιστο ρεύμα που δίνει (Amp). Αυτό το τρίτο δεν μας το λένε πάντα...
Τα βασικά που πρέπει να θυμόμαστε, όσοι δεν είμαστε του πολυτεχνείου, είναι:
-όσο αδειάζει η μπαταρία η τάση πέφτει και βλέπουμε το εργαλείο να υπολειτουργεί.
-όταν τραβάμε πολύ ρεύμα, κοντά στο μέγιστο της μπαταρίας, πέφτει η τάση και η χωρητικότητα. Το εργαλείο πάλι υπολειτουργεί και η μπαταρία θα ζήσει λιγότερο.
-Αν βάλω διπλάσια σε χωρητικότητα μπαταρία ίδιου τύπου με την απλή, έχει διπλάσιο μέγιστο ρεύμα (διπλάσια Amp) από την απλή.

Στην περίπτωση του Lidl, προφανώς η 2Ah μπαταρία που δίνουν είναι πολύ ψόφια (δεν βγάζει αρκετά amp) για το συγκεκριμένο εργαλείο.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα που δούλεψα λίγο παραπάνω το παλμικο απο ότι συνήθως για να φτιάξω μια πόρτα απο παλέτες για μια αποθήκη που έχω, η 2 Ah ψωφισε Σχετικά γρήγορα, ευτυχώς ειχα και μια 4 και εκανα την δουλειά μου.
Σαν δύναμη δεν είδα διαφορές, βέβαια δεν χρειαζόταν και τρελή δύναμη σε αυτά που ήθελα να κάνω, αλλά το πόσο αντέχει η κάθε μια ειναι η μέρα με την νύχτα, πολύ περισσότερο απο το διπλάσιο που είναι το αναμενόμενο.

Αρα εχω δικιο που μου φαινεται οτι ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ειναι λιγο πιο δυνατα τα εργαλεια (η σπαθοσεγα, συγκεκριμενα) με την 4αρα;
Μιλαω για την πρωτη κοπη.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχει κανείς αγοράσει ή δουλέψει το φαλτσοπρίονο που φέρνει την Πέμπτη; Από χαρακτηριστικά φαίνεται καλό αλλά στην πράξη τι λέει;
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Οι 2 σφιγκτήρες και 2 πλευρικοί βραχίονες για στερέωση του επεξεργαζόμενου τεμαχίου είναι ΓΤΠ αλλά η δουλειά γίνεται. Το ίδιο και ο σάκος συλλογής σκόνης.
Στο δικό μου, το lazer αλιθωρίζει, όμως η βαθμονόμιση στην φαλτσοκοπή φαινεται να είναι καλή ή τες πα χωρίς σημαντικά σφάλματα.
Οι δύο σωλήνες που ολισθαίνει ο οδηγός κοπής, σκουριασαν ή τες πα εφυγε σε κάποια σημεία το γαλβάνισμα ύστερα από κάποια χρόνια.
Κάνει πολύ σαματά.

Παρόλα αυτα, είναι ένα από τα εργαλεία της parkside που έχω και έχουν βγάλει τα λεφτά του. Εφόσον το ζητούμενο είναι να κάνεις γρήγορα πολλές κοπές όπου η απολυτη ακρίβεια δεν είναι το top ζητούμενο, πάρτο.

Χαχαχαχαχα

Καλο ειναι η τουλαχιστον ηταν καθως για λιγο το ειχα στην κατοχη μου και εγω.

Τωρα επειδη το σαφως καλυτερο ΜΕΤΑΒΟ 215 εχει 220% ακριβότερη τιμη και το εξαιρετικο Bosch GCM 8SJL εχει 350% παραπανω χρηματα το Parkside ειναι μια χαρα.

Να το πάρεις με εξαίρεση το laser δουλεύει μια χαρά. (είναι value for money)

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το radial το εχω κι εγω και ειναι μια χαρα
με τους σφικτηρες δεν εχω κανενα προβλημα, καθε αλλο ειναι βραχος. Τους εχω κολλησει και ενα κομματι σαμπρελα για να μη τραυματιζουν το ξυλο.
με το laser κανενα προβλημα
το δουλευω παντα με σκουπα, αλλα (μαλλον) κανενα radial δεν κανει καλη διαχειρηση της σκονης.
οι σωληνες που ολισθαινει, ναι μου ειχαν οξειδωθει ελαχιστα, αλλα επαναφερονται ευκολα.
κανει θορυβο οπως ολα τα δισκοπριονα

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές, μάλλον θα το αγοράσω. Για την προβληματική στήριξη μία κατασκευή βάσης με πλευρική υποστήριξη να λύσει το πρόβλημα αλλά το laser ίσως είναι θέμα αν δεν παίρνει επιδιόρθωση.

Έτσι Κώστα.
Κάθε μπαταρία έχει 3 βασικά (ηλεκτρικά) χαρακτηριστικά: Τάση (Volt), Χωρητικότητα (mAh) και μέγιστο ρεύμα που δίνει (Amp). Αυτό το τρίτο δεν μας το λένε πάντα...
Τα βασικά που πρέπει να θυμόμαστε, όσοι δεν είμαστε του πολυτεχνείου, είναι:
-όσο αδειάζει η μπαταρία η τάση πέφτει και βλέπουμε το εργαλείο να υπολειτουργεί.
-όταν τραβάμε πολύ ρεύμα, κοντά στο μέγιστο της μπαταρίας, πέφτει η τάση και η χωρητικότητα. Το εργαλείο πάλι υπολειτουργεί και η μπαταρία θα ζήσει λιγότερο.
-Αν βάλω διπλάσια σε χωρητικότητα μπαταρία ίδιου τύπου με την απλή, έχει διπλάσιο μέγιστο ρεύμα (διπλάσια Amp) από την απλή.

Στην περίπτωση του Lidl, προφανώς η 2Ah μπαταρία που δίνουν είναι πολύ ψόφια (δεν βγάζει αρκετά amp) για το συγκεκριμένο εργαλείο.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.
Είχα να γράψω κάτι χρόνια και είπα να συνεισφέρω λίγο στο θέμα με τις μπαταρίες. Λοιπόν:
Κάθε μπαταρία έχει εσωτερική αντίσταση, έστω Rin. Αυτό σημαίνει ότι όσο το ρεύμα αυξάνει χάνεται ενέργεια (και άρα πέφτει λίγο η τάση) της μπαταρίας. Όσο μεγαλύτερο το ρεύμα που τραβάει το εργαλείο, τόσο μεγαλύτερη η πτώση τάσης Vin στα άκρα της μπαταρίας.
Ας πούμε τώρα ότι έχουμε την μπαταρία με τα 2 Ah. Η πτώση τάσης Vin, ισούται με το ρεύμα Ι που περνάει στο κύκλωμα μπαταρία/μοτέρ επί την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας Rin, δηλαδή Vin=Rin*I.
Στην περίπτωση των 4 Ah μπορούμε να πούμε (είναι περίπου έτσι) ότι έχουμε 2 μπαταρίες 2 Ah παράλληλα. Άρα από κάθε επιμέρους μπαταρία των 2 Ah (που είναι παράλληλα) θα περνάει το μισό ρεύμα από αυτό που τραβάει το εργαλείο. Άρα η πτώση τάσης Vin' συνολικά στα άκρα της 4Ah μπαταρίας λόγω της εσωτερικής αντίστασης θα είναι η μισή Vin'=Rin*I'=Rin*I/2= 0.5 * Vin.
Χονδρικά αν η πτώση τάσης σε ενεργοβόρο εργαλείο είναι στην 2Ah π.χ. 2 βολτ τότε στην μεγάλη μπαταρία των 4Ah θα είναι το μισό, δηλαδή 1 βολτ!
Προφανώς όσο μεγαλύτερο είναι το ρεύμα τόσο ποιό έντονο είναι το φαινόμενο. Άρα μπορεί στο δραπανοκατσάβιδο να μη φαίνεται και πολύ διαφορά αλλά στον δίσκο θα είναι εμφανής η επίδραση της πτώσης τάσης στη μπαταρία.

Ελπίζω να βοήθησα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Οι 2 σφιγκτήρες και 2 πλευρικοί βραχίονες για στερέωση του επεξεργαζόμενου τεμαχίου είναι ΓΤΠ αλλά η δουλειά γίνεται. Το ίδιο και ο σάκος συλλογής σκόνης.
Στο δικό μου, το lazer αλιθωρίζει, όμως η βαθμονόμιση στην φαλτσοκοπή φαινεται να είναι καλή ή τες πα χωρίς σημαντικά σφάλματα.
Οι δύο σωλήνες που ολισθαίνει ο οδηγός κοπής, σκουριασαν ή τες πα εφυγε σε κάποια σημεία το γαλβάνισμα ύστερα από κάποια χρόνια.
Κάνει πολύ σαματά.

Παρόλα αυτά, είναι ένα από τα εργαλεία της parkside που έχω και έχουν βγάλει τα λεφτά του. Εφόσον το ζητούμενο είναι να κάνεις γρήγορα πολλές κοπές όπου η απολυτη ακρίβεια δεν είναι το top ζητούμενο, πάρτο.

Έχω το παλιότερο φαλτσοπρίονο pks 1700 b2. Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα. Για γρήγορες δουλειές χωρίς απόλυτη ακρίβεια είναι ΟΚ. Το λέιζερ κάποια στιγμή τα έπαιξε και το άνοιξα τελικά για να κολλήσω ένα καλώδιο που δεν ακουμπούσε καλά στη θήκη της μπαταρίας.
Το άσχημο είναι ότι στο δικό μου, η κατακόρυφη γωνία κοπής (σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο) δεν είναι 90 μοίρες αλλά 89. Για να γίνει 90μοίρες θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να 'φάω' τον βραχίωνα στο σημείο που τερματίζει για να του δώσω τη 1 μοίρα που λείπει αλλά δεν το έκανα ποτέ.
Σε λεπτά σανίδια δεν φαίνεται και πολύ η διαφορά της 1 μοίρας. Για χοντρότερα ξύλα χρησιμοποιώ το δισκοπρίονο που έχω ή τα κόβω λίγο μεγαλύτερα και μετά τα τρίβω.
Όπως και για όλα τα εργαλεία του LIDL, για τα λεφτά τους και για ερασιτεχνική χρήση είναι άψογα, αλλά ως εκεί.
Αν δεν το είχα θα το αγόραζα αλλά θα προσπαθούσα να το ρυθμίσω κάθετα και στους 3 άξονες. Επειδή κατά 99% κόβουμε κάθετα αν έκοβε στους 3 άξονες κάθετα θα το κρατούσα διαφορετικά θα το γυρνούσα πίσω. Για κοπές υπό γωνία, ούτως ή άλλως θα μετρούσα με άλλο εργαλείο γιατί οι μετρήσεις των εργαλείων του lidl έχουν 'ερασιτεχνική ακρίβεια'.
Καλά μαστορέματα!

Βρε καλως τον καπετα Νικολα, χρονια και ζαμανια, που χαθηκες, Χριστος Ανεστη!!

Χρησιμες παρατηρησεις και πολυ χρησιμη η παραθεση του τυπου για την διαφορετικη πτωση της τασης στις μπαταριες των 2 και 4μΑω!

ΔΟΚΙΜΗ ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΥ POWERFIX

Ειχα παρει το 5κιλο βερνικι εμποτισμου εξωτερικου χωρου απο τα Lidl (powerfix) εδω και κανα χρονο. Σημερα ετυχε να το ανοιξω για μια δοκιμη.
Εχω κατι περσιδες, που κανονικα ειναι με μηχανισμο για τοποθετηση σε παραθυρο, αλλα εγω τις εχω βαλει σε καγκελα ενος μικρο μπαλκονιου, για καποια "ιδιωτικοτητα".
Τρωνε μπολικη βροχη και καποιον λιγο ηλιο, και μετα απο 3-4 χρονια, ειχαν αρχισει να σαπιζουν. Οποτε ειπα να τις περασω με το βερνικι αυτο.
Ειχα σκοπο να τις τριψω πρωτα, αλλα με τα σκοινακια που εχουν, ειναι μεγαλος μπελας, οποτε δεν εκανα απολυτως τιποτε, πριν το βερνικι.

Το βερνικι ειναι αυτο στη φωτο, και ηταν παμφθηνο, για τετοια ποσοτητα. Ειναι, λεει, ειδικο για εξωτερικο χωρο, με βροχες, ηλιο κτλ και χρησιμοποιειται αδιαλυτο.
Καταρχην, το χρωμα που λεει οτι ειναι "wood brown", στο δοχειο φαινεται κεραμιδο-πορτοκαλι (μπλιαχ). Για να μην το αδικησω, στην πραξη στο συγκεκριμενο ξυλο, δεν φαινοταν ετσι. Προσοχη, παντως, και δοκιμη πριν.
Επισης...ΒΡΩΜΑΕΙ! Ειμαι απο εκεινους τους αρρωστους που τους αρεσουν οι χημικες μυρωδιες (βενζινη, μπογιες κτλ), αλλα το συγκεκριμενο μυριζει...ψαριλα(!). Οχι πολυ εντονα, αλλα ξεκαθαρα ψαριλα. Αν εισαι γενναιος και μυρισεις απο πιο κοντα, εχει μια χαρακτηριστικη μυρωδια αμμωνιας...ενοχλητικη.

Το δοχειο ειναι προβληματικο για μικρες ποσοτητες, δυσκολευεσαι πολυ να ριξεις λιγο. Επισης, μετα το ανοιγμα δεν κλεινει καλα, αν το γυρισεις αναποδα τρεχει. Πιθανον αυτο να σημαινει οτι εξατμιζεται κιολας.
Τελος, η υφη του ειναι πολυ λεπτορευστη, σαφως περισσοτερο απο αλλα εμποτισμου που εχω χρησιμοποιησει. Νερακι κανονικο ειναι. Καπου με βολεψε αυτο, γιατι πηγαινε πιο ευκολα σε στις εσοχες απο τα σκοινακια, αλλα τρεχει και πιτσιλαει. Ειδικα σε καθετες επιφανειες, πρεπει να ειναι μεγαλος μπελας. Επισης, θελει πιο απορροφητικο πινελο, που εγω δεν ειχα.

Το αποτελεσμα στο βαψιμο φαινεται στις φωτο. OK γενικα, σιγουρα καλυτερο απο το ξασπρισμενο χαλι που ηταν πριν. Απο το λιγο που προλαβα να δω, στο στεγνωμα ισως ξαναγυρναει σχεδον στο αρχικο χρωμα. Θα ξερω αυριο. Λογικα θελει (και γραφει) τουλαχιστον 2 χερια.
Γενικα χρησιμοποιησα παραπανω απο οσο περιμενα (λογω υφης, μαλλον), περιπου 100ml για την περσιδα αυτη (100χ50cm περιπου). Αλλα με τιμη καπου κοντα στα 10 (δεν θυμαμαι ακριβως) τα 5.000ml, δεν ειναι να παραπονιεσαι.
Αφου το περασω ολο 1 ή 2 (αν δεν βαρεθω) χερια, θα το ξανατοποθετησω και βλεπουμε.

Καθε χρονο χειροτερευε η περσιδα και πλεον την ειχα κοντα στο πεταμα, αντε αλλον ενα χειμωνα. Για να δουμε αν θα κανει τιποτε το βερνικακι αυτο.

Η συνεχεια...του χρονου τετοια εποχη, περιπου.

(Για καποιο λογο, το tapatalk λεει αποτυχια οταν προσπαθω να ανεβασω τις φωτο. Για να μην τα ξαναγραφω, το ποσταρω ετσι και αν μπορεσω θα τις βαλω αργοτερα)

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το εχω παρει και εγω περυσι για να βαψω μια ξυλινη εξωπορτα...αλλα βαρεθηκα και μαλλον θα την βαψω αυτες τις μερες.

Οντως το χρωμα ειναι εντελως παραπλανητικο, εγω γυρισα πισω αυτο που πηρα γιατι δεν ανταποκρινοταν στο ελαχιστο στην φωτο στο κουτι και πηρα το αλλο χρωμα που ειχε.
Για τα υπολοιπα δεν αμφιβαλλω καθολου για οσα ειπες, μαλλον θα τα διαπιστωσω και εγω στην πορεια. Μονο να μην χρειαστει βαψιμο παλι σε κανα διχρονο..

Να και οι φωτο:

20200421-200453.jpg

20200421-200524.jpg

20200421-201534.jpg

20200421-201516.jpg

20200421-203628.jpg

Last edited by a moderator:
Για το radial μιας και το έχω και εγώ περίπου 6 χρόνια να συντροφεύει για μικροτερες κοπές ένα θηριώδη 300αρι Makita να γράψω ότι όλα επάνω ρυθμίζονται , δεν χρειάζεται να «φας» τίποτα . Ρυθμίζεται και η καθετοτητα ως προς τον φράχτη και η καθετοτητα ως προς την επιφάνεια , όπως επίσης και το λέιζερ . Από αρχής θέλουν κάποιες μικρορυθμισεις . Δεν με έχει «κρεμάσει» ποτέ και το θεωρώ από τα καλύτερα εργαλεία που έχει βγάλει αν αναλογιστούμε και την τιμή του .

Για το radial μιας και το έχω και εγώ περίπου 6 χρόνια να συντροφεύει για μικροτερες κοπές ένα θηριώδη 300αρι Makita να γράψω ότι όλα επάνω ρυθμίζονται , δεν χρειάζεται να «φας» τίποτα . Ρυθμίζεται και η καθετοτητα ως προς τον φράχτη και η καθετοτητα ως προς την επιφάνεια , όπως επίσης και το λέιζερ . Από αρχής θέλουν κάποιες μικρορυθμισεις . Δεν με έχει «κρεμάσει» ποτέ και το θεωρώ από τα καλύτερα εργαλεία που έχει βγάλει αν αναλογιστούμε και την τιμή του .

Φυσικά και ρυθμίζονται αλλά στο δικό μου όχι όπως θα έπρεπε. Η καθετότητα (κατακόρυφα) με τον οριζόντιο άξονα ρυθμίζεται από 0 (κατακόρυφα) έως 45 μοίρες. Στο δικό μου φαλτσοπρίονο στο τέρμα, ενώ ο δείκτης δείχνει μηδέν (γωνία από τον κατακόρυφο άξονα), όταν μετρήσω με κλισιόμετρο μου δείχνει 1+ μοίρα και το ίδιο επαληθεύω και με μέτρηση κομμένου τεμαχίου. Και δεν πάει άλλο μετά το μηδέν από την άλλη πλευρά για να το φέρω σε πραγματικό 0.
Αυτό σημαίνει ότι όταν κόβω καδρόνι 5*5 εκατοστά έχω απόκλιση 1+ χιλιοστό που για γωνιακές συνδέσεις θέλει επιπλεόν επεξεργασία. ΟΚ;
Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

Τον ρυθμιστή (μια Άλεν βίδα) που έχει στην άρθρωση πίσω αν την ξεσφιξεις το κατακόρυφο πάει προς το 0- , όταν την σφίξεις στο 0+ . Ο δείκτης πάλι ρεγουλαρεται ώστε στην νέα ρύθμιση να δείχνει πάλι 0 ακριβώς . Ότι άλλες απορίες-προβλήματα έχεις για το μηχάνημα σου πες μου να σου τις λύσω .