Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχω μετατρέψει κι εγώ το δικό μου πριν κάνα χρόνο. Η μπαταρία του δεν κράτησε σχεδόν καθόλου και λυπόμουν να το πετάξω. Επίσης έχει το καλό το τσοκ του να πίανει και τα πολύ μικρά νούμερα τρυπάνια, πράγμα πολύ χρήσιμο.
Από τζόγο δεν έχει καθόλου, μάλιστα κουμπώνει πιο σφικτά από τα κανονικά. Α, τα συγκεκριμένα δεν έχουν κρούση.

Οπότε θα το δοκιμάσω και εγώ....
Εσύ προφανώς έχεις το απλο δραπανοκατσαβιδο, εμένα είναι το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο, ειναι πανομοιότυπα, στην όψη απλά εχει και κρούση.
Όντως πιάνει πάρα πολύ καλά το τσοκ του.

Last edited by a moderator:
Έχω μετατρέψει κι εγώ το δικό μου πριν κάνα χρόνο. Η μπαταρία του δεν κράτησε σχεδόν καθόλου και λυπόμουν να το πετάξω. Επίσης έχει το καλό το τσοκ του να πίανει και τα πολύ μικρά νούμερα τρυπάνια, πράγμα πολύ χρήσιμο.
Από τζόγο δεν έχει καθόλου, μάλιστα κουμπώνει πιο σφικτά από τα κανονικά. Α, τα συγκεκριμένα δεν έχουν κρούση.

Τα σέβη μου!

Last edited by a moderator:
Πολύ καλή κίνηση....
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να αναφερθει το πως γινεται αναλυτικα η πατέντα γιατί θα ενδιαφέρει και άλλους...!!!

Ενδιαφέρον! Άραγε να γίνεται και μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών ?
Π.χ. σε παλιά εργαλεία με μπαταριες NiCd.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Δεν έχει σχέση τι μπαταρίες είχε το εργαλείο. Μόνο τα volt να είναι τα ίδια.
18-20 ή 10-12
Και φυσικά να χρησιμοποιηθεί ο νέος φορτιστής και όχι αυτός της παλιάς μπαταρίας.

Θα το κάνω και εγώ κάποια στιγμή στα 2 τύπων Parkside 18v που έχω. Το κρουστικό και το δισκοπρίονο έχουν την ίδια μπαταρία ενώ το παλμικό και η σπαθοσέγα έχουν άλλη.
Για το 12v δραπανοκατσάβιδο έχω πάρει μια νέα μπαταρία ...η παλαιά δεν τα έχει παίξει ακόμα...και με λίγο τροχισματάκι κουμπώνει στο σώμα του δράπανου αλλά θέλουν σκατζάρισμα τα +& - στην μπαταρία αν χρησιμοποιήσω μόνο μία ή στο σώμα του εργαλείου αν αποφασίσω να πάρω και άλλα εργαλεία της σειράς 12v.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

18-20 ή 10-12
Και φυσικά να χρησιμοποιηθεί ο νέος φορτιστής και όχι αυτός της παλιάς μπαταρίας.
Δεν εχουν καποιο κυκλωμα που να επιρρεαζεται απο τον τροπο αποφορτισης των μπαταριων και απο τα ποσα στοιχεια εχει;

18-20 ή 10-12

ναι για τον φορτιστη,
αλλα κατα την γνωμη μου η μεταρτροπη 12βολτ νικελιου σε 12 λιθιου δεν πετυχαινει γιατι τα 12 τα βγαζουν απο 10 στοιχεια, ενω η αντιστοιχια στο βολταζ ειναι 3 νικελιου για καθε 1 στοιχειο λιθιου.
Ειδα προχθες μια τετοια μετατροπη και ο τυπος εχασε την ρυθμιση ταχυτητας γιατι το βολταζ επεσε, και ισα ισα δουλευε το δραπανο στο χαμηλο.

Η αντιστοιχια που πετυχαινει καλα ειναι στα 14,4βολτ (το εχω κανει σε τρυπανι)

Αραγε γινεται αυτο και με το 16v δραπανοκατσαβιδο;
Εζω αυτο, με 1 μπαταρια και ταυτοχρονα 5-6 20v μπαταριες.
Πολυ θα ηθελα να κανω μοντα να παιρνει τις 20v. Θα δυναμωνε, κιολας, αν και δεν ξερω αν θα αντεχε.

Πολυ θα ηθελα να κανω μοντα να παιρνει τις 20v. Θα δυναμωνε, κιολας, αν και δεν ξερω αν θα αντεχε.
Αν βρουμε ποσα volt αντεχει το μοτερ ισως γινεται χωρις να καψεις τις περιελξεις.

Αν δωσεις περισσοτερα volt σε dc μοτερ θα αυξησεις τις στροφες . Η ροπη δεν νομιζω να αλλαξει .

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

μπορεις να ανοιξεις την μπαταρια (πχ αν εχει βιδες) για να δεις ποσα στοιχεια εχει? αν εχει 12 εισαι ΟΚ
αλλα γιατι 16βολτ?

Songless: Δεν εχω ιδεα ποσα αντεχει. Επειδη η διαφορα δεν ειναι και τεραστια (+ 25%) εχω την ελπιδα οτι θα αντεξει. Φανταζομαι, στην πραξη, θα το δω οταν τα παιξει η μπαταρια, με δοκιμη, αφου δεν (θα) αξιζει τον κοπο να παρω αλλη. Με λιγα παραπανω παιρνεις ολοκληρο καινουριο 20v.
Αρκει, βεβαια, να βρω τροπο να βαλω πανω την 20v μπαταρια. Για αυτο και ρωταω.

Κωστη, τι εννοεις; Το 16v ειναι. Δηλαδη, λογικα, 14,7v.
Ισως, με 4 στοιχεια 18650;

με παραξενεψε το 16...δεν εχω ξανακουσει για 16.
4 στοιχεια 18650 εκει που λεει 14,4βολτ.
υπαρχειε να θεμα με τα πραγματικα και τα ονομαστικα βολτ. οι νικελιου εχουν 1,2 ονομαστικο, και 1,4 πραγαμτικα σε πληρη φορτιση.
δεν μπορω να καταλαβω πως βγαζεις 16 ονομαστικα απο νικελιου

16βολτο ειναι και λιθιου, Κωστη. Πριν 2 χρονια το πηρα.
Το ξερω το θεμα με τα ονομαστικα/πραγματικα των 18650. Για αυτο λεω οτι, λογικα, θα εχει 4 μεσα, με 14,8 ονομαστικα volt, και 16 "πραγματικα".
Οι νεες 20βολτες λογικα εχουν 5 18650 μεσα.
Οπως και να ειναι, η απορια ηταν αν γινεται να κουμπωσει στο παλιο εργαλειο η νεα 20v μπαταρια.
Αν γινεται, ε μετα στην πραξη βλεπεις αν αντεξει.

Καλησπέρα
Μόλις είδα σε αυτό το νήμα την συζήτηση για προσαρμογή μπαταριών του lidl σε άλλα εργαλεία.
Κατα σύμπτωση πριν λίγο ανέβασα σχετικό σχόλιο στο νήμα "εργαλεία ματαρίας" .
Έχετε το νου σας με τις μπαταρίες λιθίου, μπορεί να γίνουν επικίνδυνες όχι μόνο από υπρεφότιση αλλά και από υπερεκφόρτιση (δηλ. για τις 5 στοιχείων κάτω από τα 16,5v)

16βολτο ειναι και λιθιου, Κωστη. .

πες το ρε συ....και εψαχνα βιντεο για να δω πως βγαινουν 16 απο NiCd!

αν το εχεςι με τα ηλεκτρονικα και τις κολλησεις λιγο, δεν ανοιγεις τα20 βολτα για να βγαλεις την μια μπαταρια?

πες το ρε συ....και εψαχνα βιντεο για να δω πως βγαινουν 16 απο NiCd!

αν το εχεςι με τα ηλεκτρονικα και τις κολλησεις λιγο, δεν ανοιγεις τα20 βολτα για να βγαλεις την μια μπαταρια?

Ε, μα! Ποτε ειπα ο κακομοιρης οτι ειναι νικελιου; 😛 😁
Οχι οτι το εχω, αλλα πες το κανω. Μετα, ομως, πως μπαινει η μπαταρια στο 16v; Νομιζω εχουν διαφορετικο συστημα. Αυτο ρωταω.
(Ασε που αμα την "χαλασω" την 20v, ειναι λιγο δωρο-αδωρο. Σκοπος ειναι να την βαλω οπως ειναι, με καποια μοντα, και ο,τι γινει).

δικιο εχεις, πρωι ητανε ακομα...
δεν στελνεις την μπαταρια του 16βολτου για αλλαγη στοιχειων?

δικιο εχεις, πρωι ητανε ακομα...
δεν στελνεις την μπαταρια του 16βολτου για αλλαγη στοιχειων?

Εμενα, παντως, το "πρωι" πιανει μεχρι να μεσημεριασει. Καμια φορα κι ολη τη μερα. Γεραματα 😛

Ναι, αν δεν βρω ακρη, πιθανον θα το δοκιμασω. Δεν ξερω και ποσα παιρνουνε για αυτο.
Αλλα, βεβαια, θα ηταν καλυτερα να μπορω να βαζω τις 20v, που εχω 5-6...

έχει πάρει κανείς την μηχανή του γκαζόν που έχει από Δευτέρα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

έχει πάρει κανείς την μηχανή του γκαζόν που έχει από Δευτέρα;

Ευτυχως οχι!
:afro:

:flipout: