Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τα φτηνά είναι για τους πλούσιους. Εγώ ακολουθώ πιστά αυτήν την ρήση εδώ και πολλές δεκαετίες. Και τολμώ να πω ότι δεν το έχω μετανιώσει.

Από εκεί και πέρα...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Μπορεί να φαίνομαι αιρετικός αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς και βεβαια ούτε καν το λέω με έπαρση.

το δικο μου ηχοσυστημα, αγορασμενο τις καλες εποχες, κοστιζε πανω απο 7 χιλιαρικα (λαμπατο κλπ) ,το δε δευτερο το χομ σινεμα πανω απο δυο χιλιαρικα και το τριτο που εχω στο πισι πανω απο 1000 ευρω
αλλά ακουω μουσικη καθε μερα!
και αυτο ειναι η κυριως διαφορα μεταξυ του δικου μου λαμπατου (που και παλι κλαιω τα λεφτα που ειχα δωσει τωρα που εχουν σφιξει τα πραγματα), με τον οποιο ακουω καθε μερα, ή με το συστηματακι στο πισι που αντι για 30-50-100 ευρω ειχα προτιμησει να δωσω ενα χιλιαρικο, με το μπος του φιλου που το χρησιμοποιει μια φορα στα τοσα χρονια.
μην συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια παιδια...

οταν ειχα τη βιοτεχνια, η μια απο τις 5 mig, μια θηριωδη elweld διαιρουμενη, αν θυμαμαι καλα, ειχε στοιχισει σημερινα 6-7 χιλιαρικα. ολες ηταν στα 4-5 χιλιαρικα η μια. και υπηρχε ηδη και μια μιλερ αμερικανικη αγνωστου κοστους . ακομα και η πιο φτηνη mig την ειχα πληρωσει σημερινα 3,5 χιλιαρικα. εβγαλαν δουλεια ομως τρελη και μου εδωσαν πισω πολλαπλασια τα λεφτα τους.
εκει ναι φιλε amsen, αξιζει να δωσεις λεφτα γιατι θα τα παρεις πισω.
για να βαλω ομως μερικες ουπες στο τοιχο ή να σπασω μια φορα πλακακια σε μια ανακαινιση, αξιζει να δωσω 200-300 ευρω και οχι 50, τετοιες εποχες?
δε ξερω...
αν μιλαμε για καθαρα ερασιτεχνικο επιπεδο τετοιες εποχες, προσωπικα το θεωρω ανοητο, εκτος βεβαια και αν περισευουν τα λεφτα, οποτε αντι να πας ενα σουκου υδρα, παιρνεις ενα metabo και σου μενει για μια ζωη...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το δικο μου ηχοσυστημα, αγορασμενο τις καλες εποχες, κοστιζε πανω απο 7 χιλιαρικα (λαμπατο κλπ) ,το δε δευτερο το χομ σινεμα πανω απο δυο χιλιαρικα και το τριτο που εχω στο πισι πανω απο 1000 ευρω
αλλά ακουω μουσικη καθε μερα!
και αυτο ειναι η κυριως διαφορα μεταξυ του δικου μου λαμπατου (που και παλι κλαιω τα λεφτα που ειχα δωσει τωρα που εχουν σφιξει τα πραγματα), με τον οποιο ακουω καθε μερα, ή με το συστηματακι στο πισι που αντι για 30-50-100 ευρω ειχα προτιμησει να δωσω ενα χιλιαρικο, με το μπος του φιλου που το χρησιμοποιει μια φορα στα τοσα χρονια.
μην συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια παιδια...

οταν ειχα τη βιοτεχνια, η μια απο τις 5 mig, μια θηριωδη elweld διαιρουμενη, αν θυμαμαι καλα, ειχε στοιχισει σημερινα 6-7 χιλιαρικα. ολες ηταν στα 4-5 χιλιαρικα η μια. και υπηρχε ηδη και μια μιλερ αμερικανικη αγνωστου κοστους . ακομα και η πιο φτηνη mig την ειχα πληρωσει σημερινα 3,5 χιλιαρικα. εβγαλαν δουλεια ομως τρελη και μου εδωσαν πισω πολλαπλασια τα λεφτα τους.
εκει ναι φιλε amsen, αξιζει να δωσεις λεφτα γιατι θα τα παρεις πισω.
για να βαλω ομως μερικες ουπες στο τοιχο ή να σπασω μια φορα πλακακια σε μια ανακαινιση, αξιζει να δωσω 200-300 ευρω και οχι 50, τετοιες εποχες?
δε ξερω...
αν μιλαμε για καθαρα ερασιτεχνικο επιπεδο τετοιες εποχες, προσωπικα το θεωρω ανοητο, εκτος βεβαια και αν περισευουν τα λεφτα, οποτε αντι να πας ενα σουκου υδρα, παιρνεις ενα metabo και σου μενει για μια ζωη...

μεγάλη κουβέντα, που στο γραπτό ή δεν εξηγείται επαρκώς ή παρεξηγιέται...όπως προείπα "περι ορέξεως..."

Σας έχω πει αρκετές φορές ...είναι μεγάλο λάθος αυτό που κάνετε να συμβουλεύετε τους άγνωστους αναγνώστες να μην αγοράσουν ένα φτηνό εργαλείο αλλά να περιμένουν να μαζέψουν διπλάσιο ή τριπλάσιο ποσόν για να πάρουν το απόλυτο επώνυμο κατά την γνώμη σας.
Δεν βοηθάτε τον άλλο να κάνει μια ανέξοδη εισαγωγή στον κόσμο της ιδιοκατασκευής και το αποτέλεσμα είναι να μην νιώσει ποτέ την χαρά να φτιάξει κάτι δικό του.
Γιατί μη μου πείτε ότι τις συμβουλές σας θα τις ακούσω εγώ ή όσοι φίλοι καταναλώνουν αρκετό χρόνο κάθε μέρα εδώ μέσα άρα γνωρίζουν αρκετά πράγματα από εργαλεία και ιδιοκατασκευές και πότε χρειάζονται καλύτερο εργαλείο. Θα τις διαβάσουν οι επισκέπτες που είναι πολλοί περισσότεροι από εμάς και θα σκεφτούν αν είναι να δώσω ένα χιλιάρικο για 3-4 εργαλεία να ξεκινήσω... άσε καλύτερα ...ας πάω για ψάρεμα με πετονιά...
Τελικά ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι δεν έχετε καταλάβει.... Ποιος είναι ο πραγματικός ερασιτέχνης που θα χρησιμοποιήσει κάποιο εργαλείο μερικές φορές κάθε τόσο και θα κάνει έστω και κουτσά στραβά την δουλειά του και αναλόγως την εμπειρία του μπορεί και τέλεια.
Αυτό το .... η ποιο σωστή και έξυπνη κίνηση για κάποιον είναι να ξεκινήσει με κίτρινα -μπλε -κόκκινα ή μακιτοειδή εργαλεία .... ειλικρινά μου προκαλεί δυσπεψία ....-bye-

σωστα τα λες νικολα!
ειχα ηλεκτροκολλησεις χιλιαδων ευρω, μπροστα στις οποιες, ακομα και οι πιο ακριβες των φιλων εδω, ακομα και των επαγγελματιων-μαστορων, ειναι για πλακα. με τι να συγκριθουν τα τριφασικα τερατα?
ομως για μενα τοτε δεν ηταν εργαλεια χαρας, ηταν εργαλεια παραγωγης χρηματος. για αυτο και δεν τις δουλευα ο ιδιος. αλλωστε επιχειρηματιας ημουν, οχι μαστορας.

σε πληροφορω οτι την χαρα που εχω οταν κολλαω διορθωνοντας κατι στο κηπο ή φτιαχνοντας κατι νεο με την φτηνουλα mattech mma απο το πρακτικερ των 100 ευρω, δεν την ενιωσα με τη μιλερ ή τις τελγουιν.
μπορει να μου βγαινει η ψυχη σημερα να κανω ενα γαζι οταν με την μιλερ θα εκανα 5 δευτερολεπτα αλλά σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα απο το να πηγαινα για ψαρεμα.
μακαρι να ειχα κρατησει μια τελγουιν μμα απο τις 3-4 που ειχα τοτε στο μαγαζι που ηταν και αυτες μονοφασικες, και τις ειχαμε για ψιλολόγια και τις παιρναμε μαζι στα ταξιδια, ή εστω ενα δραπανο βαρεως, κανω ομως την δουλεια μου με το B&D των 710 βατ βαζοντας ουπες και ραφακια και με τα υπολοιπα χρηματα αγοραζω τα ξυλα και τα σιδερα για να χρησιμοποιησω τα εργαλεια.

και πραγματικα σε χαρηκα που ειδα να εχεις φτιαξει ενα ζηλευτο εργαστηριο, πεντακαθαρο, μεσα απο το οποιο φτιαχνεις παπάδες με φτηνα εργαλεια ερασιτεχνικα.
αλλοι εχουν εργαλεια σοβαρα οπως ο κουμπαρος μου και δεν εχουν φτιαξει και ποτε τιποτα γιατι βαριουνται περισσοτερο...

κι αν καπου χρειαζεται, ενταξει καλο ειναι να πληρωσουμε κατι καλο, οπως εσυ το δραπανο της metabo. κι εγω θελω ενα τροχο ακριβο με ρυθμιζομενες στροφες για το συστημα ασφαλειας του, να μπλοκαρει ο δισκος αν γινει στραβη, ομως αυτο ειναι πολυτελεια για την ωρα.
αλλά η χαρα του παιδιου (που υπαρχει μεσα σε ολους μας) δεν εχει αναγκη ενα μακιτα για να μας βγει, γινεται και με τα parkside, αρκει να υπαρχουν.

μακαρι να ειχαμε ολοι τον τροπο να ειχαμε πρωτοκλασατα εργαλεια. και μπραβο σε οσα παιδια τα εχουν!

παω τωρα να φτιαξω το πλυστικο της εινχελ που τρύπησε το πιστολι της μετα απο 8 χρονια. τρυπισε ο σατανας εκει που μπαινει ο αυλος μεσα στο πιστολι, στη γωνια που κανει.
χτες μου εβγαλε τη ψυχη μεχρι να καταλαβω τι πρεπει να κανω. ελπιζω να το κολλησω με το πιστολι θερμου αερα και ραβδους abs, γιατι με τη σιλικονη, με τεφλον κλπ δεν εκανα δουλεια. ουτε με το κολλητηρι και abs δεματικα.
8 χρονια μετα, δεν βρισκω ανταλλακτικο πουθενα. μακαρι να ειχα nilfisk αλλά απο το τιποτα και να τριβω τα χαλια με τη σκουπα, καλυτερα το einhell :2thumb22sup:

δεν ξερω αν εχει καποιος φιλος εδω, γνωση για το τι πρεπει να κανω. καθε γνωμη ευπροσδεκτη, καλη μας μερα!

Για να μην παρεξηγηθώ, το νόημα της δικής μου τοποθέτησης ήταν πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα park side, ίσα ίσα που έχω μπόλικα και τα ευχαριστιέμαι κατα κόρον. Αρκεί να δουλεύει σωστά το εργαλείο. Έχουν όμως περάσει κατά καιρούς από τα χέρια μου ανεκδιήγητα εργαλεία budget που δεν τα ξανακουμπάω και τσάμπα να μου τα δίνουν.. Το ίδιο ισχύει και για ένα-δυό "επώνυμα"..

Ο σοφος λαος εχει μια παροιμια.

Σκεφτειτε λιγο και θα την βρειτε.

Ολοι μας ξεκινησαμε με budget εργαλεια.

Το πρωτο μου δισκοπριονο ηταν ενα κιτρινο BAVARIA αγορασμενο απο το Praktiker στα 18 μου χρονια.

Μετα απο 3 χρονια ελαγριας χρησης στραβωσε ο αξονας και εκοβε στραβα.

Επειδη δοξα Τον Θεο μου κοβει λιγο , εβλεπα και Macgyver οταν ημουν μικρός, μπορεσα και το αντισταθμισα.

Οταν ομως με την πρωτη μου δουλεια βρήκα τα χρηματα πήρα ενα Bosch ρευματος και ενα Dewalt μπαταριας και βρήκα την υγεια μου!!!

Και με πριονι χειρος θα εκανα την δουλεια μου ομως τα εργαλεία ειναι για να μας διευκολυνουν οχι για να μας δημιουργουν προβληματα.

Ειναι καλο και αρκετα ενδιαφερον να κανουμε αυτη την συζητηση 2-3 φορες το χρονο -και καθε χρονο- απο τοτε που δημιουργηθηκε το πιο δημοφιλες νημα των εργαλειων :)

Απο την πλευρα μου να ξαναπω οτι το Lidl εχει κανει 'λειτουργημα' με τα φτηνα του εργαλεια και την μοναδικη του εγγυηση καθως εχει μυησει χιλιαδες νεους, μεσηλικες και γεροντες στον κοσμο του DIY και των μαστορεματων. Και μονο αυτο το θετικο στοιχειο θα αρκουσε για να αρει ολα τα αρνητικα που προσαπτωνται κατα καιρους στην μαρκα, δικαιως η αδικως.

Να τονισω εδω οτι μαζι με την budget τιμη, ερχονται λογικα και τα 'bugdet' χαρακτηριστικα, η εκπτωση δηλαδη, αναφορικα με την ποιοτητα κατασκευης και αξιοπιστια των εργαλειων. Δεν μπορει να ασκηθει σοβαρη κριτικη στα εργαλεια Parkside καθως ειναι πραγματικα το καλυτερο δυνατον προιον που μπορει να παραχθει, βασει της χαμηλης τιμης που πωλειται.

Η γνωμη μου τωρα αναφορικα με τα εργαλεια, συνοψιζεται σε τρεις γραμμες:

Ενα καλο (οχι απαραιτητα επαγγελματικο) εργαλειο υπερτερει αδιαμφισβητητα και πρωτιστως για λογους ασφαλειας και αποτελεσματικοτητας, δευτερευοντως για λογους αντοχης, χρονου και αξιοπιστιας και τριτευοντως+ για λογους απολαυσης, δηλαδη ποιοτητας κατασκευης που σημαινει να σε ευχαριστει να βλεπεις, να κρατας και να δουλευεις ενα καλοφτιαγμενο και καλοφινιρισμενο εργαλειο. Εαν μπορει να αποκτησει καποιος το καλο εργαλειο ας μην το σκεφτει δυο φορες, σιγουρα αξιζει τα χρηματα του. Εαν οχι, υπαρχουν ικανοποιητικες εναλλακτικες.

Παιδια, σας εχω ξαναπει:
Νομιζω, το θεμα ειναι οτι πολλοι εδωμεσα ειναι μεν ερασιτεχνες, αλλα κανουν διαφορα, ενιοτε πιο συχνα απο επαγγελματιες. Κι ετσι δεν μπορουν να ταυτιστουν με εναν "light" ερασιτεχνη (ή μαστροχαλαστη, ακομα περισσοτερο).

Να πούμε ότι υπάρχουν και μάρκες που έχουν τη τιμή (την υψηλή) αλλά δεν έχουν και τη χάρη (ποιότητα).
Π.Χ. προσωπική εμπειρία, δραπανοκατσαβιδο AEG 2-3 φορές πιο ακριβό από τα Parkside, με ποιότητα αντίστοιχη.

Την ασφαλεια και την αξιοπιστια ενος εργαλειου την θελουν ολοι ανεξαιρετως, ειτε ερασιτεχνες ειτε επαγγελματιες, ειτε χρησιμοποιουν το εργαλειο καθε μερα, ειτε λιγες φορες το χρονο ειτε ειναι κλεισμενο στο κουτι μεχρι να το χρησιμοποιησουν για πρωτη φορα.

Υπάρχει μια βασική παράμετρος,που νομίζω ότι παραβλέπουμε. Τα parkside είναι για τα λεφτά τους,πολύ καλά εργαλεία. Όχι όμως όλα τα parkside.Η σεγα πχ το δισκοπριονο ή το παλμικο των 20v,είναι σούπερ για τα λεφτά τους.Ειναι κ άλλα όμως όπως πχ το επαναφορτιζομενο δισκοπριονο που δεν αξίζει τα λεφτά του.Ναι στα Parkside λοιπόν αλλά όχι σε όλα.Κατα τα άλλα λίγο πολύ συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα έχουν γραφτεί στα παραπάνω σχόλια.

Την ασφαλεια και την αξιοπιστια ενος εργαλειου την θελουν ολοι ανεξαιρετως, ειτε ερασιτεχνες ειτε επαγγελματιες, ειτε χρησιμοποιουν το εργαλειο καθε μερα, ειτε λιγες φορες το χρονο ειτε ειναι κλεισμενο στο κουτι μεχρι να το χρησιμοποιησουν για πρωτη φορα.

Μιχαλη, "τα θελου", φυσικα. "Τα σηκωνει η τσεπη τους", οχι.
Αν δεν ηταν το θεμα της τιμης, δεν θα ειχε, προφανως, κανενα νοημα αυτη η συζητηση.
Και στο τι μπορουν να κανουν, και στο ποσο καλα, αλλα και στο ποσο σκληρη χρηση αντεχουν και, τελος, και στην ασφαλεια που παρεχουν, τα ακριβα εργαλεια υπερεχουν σημαντικα των φτηνων (ισως, ενιοτε, λιγο λιγοτερο στο τι μπορουν να κανουν).
Αλλα αν εμενα το μπατζετ για εργαλεια ειναι 500, και πρεπει να αποφασισω αν θα εχω ενα δραπανοκατσαβιδο κορυφαιο (αντε και μια αντιστοιχη σεγα), ή ολα αυτα που εχω....δεν τιθεται θεμα επιλογης. Καταλαβαινω οτο ισως καποιος μπορει να προτιμα μονο το δραπανοκατσαβιδο, για καποιους λογους, αλλα αυτος ειναι τελειως αλλος τροπος σκεψης απο τον δικο μου, που οριζεται κατα 99% απο την "παιδιαστικη" χαρα του ερασιτεχνη (με χαμηλο, παντα, μπατζετ).

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Υπάρχει μια βασική παράμετρος,που νομίζω ότι παραβλέπουμε. Τα parkside είναι για τα λεφτά τους,πολύ καλά εργαλεία. Όχι όμως όλα τα parkside.Η σεγα πχ το δισκοπριονο ή το παλμικο των 20v,είναι σούπερ για τα λεφτά τους.Ειναι κ άλλα όμως όπως πχ το επαναφορτιζομενο δισκοπριονο που δεν αξίζει τα λεφτά του.Ναι στα Parkside λοιπόν αλλά όχι σε όλα.Κατα τα άλλα λίγο πολύ συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα έχουν γραφτεί στα παραπάνω σχόλια.

Πέστα ρε φίλε. Ετοιμαζόμουν να γράψω ακριβώς το ίδιο. 18 χιλιάδες ποστ εδώ μέσα, βλέπεις πιο εργαλείο έχει βγει καλό στους άλλους, μοιράζεσαι αυτά που σου βγήκαν καλά εσένα και όλα καλά.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω...
Τα parkside μια χαρά κάνουν την δουλειά τους για έναν ερασιτέχνη...
Είναι πολλοί μάλιστα που τα χρησιμοποιούν και επαγγελματικα ως βοηθήματα πράγμα που έχω επιλέξει και εγώ..

Πάνω από όλα έχει σημασία η απαίτηση της δουλειάς και όχι μόνο το εργαλείο...Ένα parkside δεν είναι παντα για μέτρα,δεν είναι για να τα ταλαιπωρήσεις,δεν είναι για ατελείωτες ώρες χρήσης...εχουν ένα συγκεκριμένο ευρως εργασίας..
Φυσικά υπάρχουν και εργαλεία εξαιρέσεις που δεν καταλαβαίνουν τίποτα όπως το 1050w πνευματικο πιστολετο που του έχω πιει το αίμα.. Θα συμφωνήσω με τον Μάνο από πάνω.

Οπότε ερώτηση και έρευνα πριν οποιαδήποτε αγορά...

δαυιδ και γολιαθ.
για να το σηκωσεις και μονο, πρεπει να εχεις φαει καλα το πρωι! :Banane0:
το 1050 ομως ειναι πολυ πιο χρηστικο, πιο βολικο για συχνη χρηση.

θεος να σε φυλλαει λενε απο τους καινουργιους μαστορους :)
συνηθισμεν ος αποτο παρκυ, καποια στιγμη το τερας εκει που εσπαγα ενα τσιμεντενιο διαδρομο για να κανω μετα μια βαθεια τρυπα στο χωμα απο κατω, μαγκωσε το καλεμι γιατι το εχωνα βαθεια μεσα. βαζω περιστροφη και γυρισε, πως δεν μου εσπασε το καρπο!
παιζω και μαθαινω :music-smiley-005:

ομως το parkside σπαει και αυτο ανετα τα λεπτα τσιμεντα, το κανεις και δραπανο. εξαιρετικο εργαλειο σε τιμη χαρισμα!!

Attachments

• DSC_0612.jpg
    DSC_0612.jpg
    131.5 KB · Views: 377
  • DSC_0611.jpg
    DSC_0611.jpg
    149.8 KB · Views: 372
Τα πράγματα είναι απλά είτε ερασιτέχνης είσαι είτε επαγγελματίας. Ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα αγοράζεις και η παροιμία που λέει ότι το φτηνό το πράγμα τα σκυλιά το τρώνε ισχύει. Με το φτηνό είναι βέβαιο ότι θα έρθει η στιγμή που θα βλαστημίσεις την ώρα που το αγόρασες είτε γιατί εξ αιτίας του θα κτυπήσεις είτε γιατί θα σε αφήσει στη μέση. Δεν είμαι υπέρ των εργαλείων αιχμής αλλά αν οικονομικά είναι εφικτό καλό είναι να επιλέξει κανείς ένα σχετικά ικανοποιητικό εργαλείο. Σε διαφορετική περίπτωση επιλέγεις το φθηνό και όπου σε βγάλει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το παλμικό σήμερα πέρασε με επιτυχία το τεστ αντοχής. Από το πρωί κάρφωνα 50άρες αυτοδιάτρητες των 6,2 mm σε σιδερογωνιές των 4mm (κάρφωσα πάνω από 80 βίδες). Ζεστάθηκε, ξαναζεστάθηκε (έπρεπε να βγει η δουλειά νωρίς), έλεγα ""ρε σκασμένο ή που θα ζήσεις ή που θα ψοφήσεις και θα πας κουβά να αγοράσω dewalt"" :)) . Μια χαρά λοιπόν έζησε και ήρθα στα λόγια κάποιων μαστοράτζων που είχα δει να το δουλεύουν και μου έλεγαν: ""αδερφέ, από το πρωί μέχρι το βράδυ το λιώνουμε και δε νιώθει τίποτα. Μπαταρίες 4άρες μόνο φρόντισε να έχεις μαζί"". Το μελανό σημείο βέβαια είναι η 2άρα μπαταρία η οποία επιεικώς είναι ΓΤΠ και αδειάζει στο τσακ μπαμ. Με την 4άρα τραβάει καλά. Είναι από εκείνες, τις λίγες, περιπτώσεις budget εργαλείων που λες, είναι καλό!!.

Μπραβο το παλμικο :)
Για πες, τι ακριβως εννοεις. Τρυπαγες 4mm γωνιες με βιδες 6,2mm παχος και 5cm μηκος; Ή κατι δεν καταλαβα καλα;