Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

50 αυτοδιατρητες των 6,2mm πάχος βιδωσε σε 4mm πάχος λαμαρίνας

Κατευθειαν εννοεις....το εχω δοκιμασει και εγω με το Stanley...εχουν τεραστια δυναμη τα ατιμα...!!!

***************************************************************************************

Παρεπιπτωντος εχθες που πηγα για τις γωνιες τις ασπρες που ειχε βγαλει την Πεμπτη σε 2 καταστηματα που πηγα ειχαν εξαφανιστει....κριμα γιατι τις ηθελα...δεν πειραζει την επομενη....

Το παλμικό είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει ποτέ το Lidl, δεν μιλάω για την brushless σειρά αλλά για την κανονική..

Μάλιστα, από τότε που αγόρασα και ένα αντάπτορα για να του βάζω τρυπάνια, του έχω πει και το υπόλοιπο αίμα που είχε μείνει.

Δεν τρύπαω φυσικά ότι βρω, αλλά κυρίως μαλακά υλικά για να μην κουβαλάω και το κρουστικο. Δεν είναι το θέμα ότι δεν αντέχει το μηχάνημα αλλά αν ζοριστεί πολύ το bit μπορεί εύκολα να σπάσει.

Αλήθεια, υπάρχουν bit τρυπηματος που αντέχουν τις ροπες των παλμικων;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απο ολες τις μυτες που εχω μονο 2 τυποι ως τωρα δεν μου εχουν σπασει/κοψει σε παλμικο..της Bosch και της Milwaukee...

Νομιζω πως ναι Δημητρη....!!!

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απο ολες τις μυτες που εχω μονο 2 τυποι ως τωρα δεν μου εχουν σπασει/κοψει σε παλμικο..της Bosch και της Milwaukee...

Νομιζω πως ναι Δημητρη....!!!
Κώστα, μιλάω για κάποιο τέτοιο Σετ.

https://www.ergaleiogatos.gr/shop/t...-tech-f1735-set-5-temachion/?ref=bestprice.gr

Bit τρυπηματος ειπες...:smash:

Με τιποτα αυτα που αναφερεις...εδω τα απλα τρυπανια ξυλου σπανε ευκολα....με το παλμικο θα γινουν αμεσος κομματια...
Μονο σιδηρου και μπετου θα εβαζα σε παλμικο....!!!!

Αλήθεια, υπάρχουν bit τρυπηματος που αντέχουν τις ροπες των παλμικων;

Ναι Γιωργο, υπαρχουν impact rated τρυπανια με hex στελεχος για μεταλλα (που μπορουν να χρησιμοποιηθουν βεβαια και στο ξυλο)
Βγαζει η Milwaukee τα shockwave και η Μακιτα τα impact gold.

Επισης υπαρχουν και τα αντιστοιχα Μulti construction CYL9 της bosch με εξαγωνο στελεχος, για ολα τα υλικα τα Bosch ΗΕΧ9.
Ειμαι βεβαιος οτι και αυτα ειναι impact rated.
foret-polyvalent-multiconstruction-6-pans-1.jpg

Δεν εχω αγορασει ομως καποιο σετακι και δεν μπορω να εχω εμπειρικη αποψη καθως δεν θεωρω αποτελεσματικο το τρυπημα με παλμικο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μπραβο το παλμικο :)
Για πες, τι ακριβως εννοεις. Τρυπαγες 4mm γωνιες με βιδες 6,2mm παχος και 5cm μηκος; Ή κατι δεν καταλαβα καλα;
Κάρφωνα αυτοδιάτρητες των 6,2 mm και μήκους 5cm σε σιδερογωνιές πάχους 4mm. Πέρασα πάνω από 80 σερί.
Αυτό το παλμικό είναι από τα εργαλεία του λιντλ που θέλω διακαώς.
Νίκο είναι πραγματικά καλό. Είχα βάλει στο μάτι το dewalt κι όλο το ανέβαλα γιατί είχε κάπου στα 200 μέχρι που με έβαλαν στη πρίζα κάποιες μαστοράτζες για το parkside. Είναι από τα εργαλεία του λιντλ που αξίζουν.

Κάρφωνα αυτοδιάτρητες μήκους 5cm σε σιδερογωνιές πάχους 4mm. Πέρασα πάνω από 80 σερί.

Οποτε, καλα καταλαβα.
Εντυπωσιαστηκα!
Ειναι το δυνατες οι αυτοδιατρητες, που ανοιγουν τρυπα σε σιδερενια γωνια 4mm, χωρις προτρυπημα; Μπραβο!

Ναι, χωρίς προτρύπημα μπαίνουν. Όπως έγραψα όμως και πριν, θέλει οπωσδήποτε και μια 4άρα μπαταρία γιατί η δικιά του των 2ah νομίζεις ότι είναι τρύπια.

Ναι Γιωργο, υπαρχουν impact rated τρυπανια με hex στελεχος για μεταλλα (που μπορουν να χρησιμοποιηθουν βεβαια και στο ξυλο)
Βγαζει η Milwaukee τα shockwave και η Μακιτα τα impact gold.

Επισης υπαρχουν και τα αντιστοιχα Μulti construction CYL9 της bosch με εξαγωνο στελεχος, για ολα τα υλικα τα Bosch ΗΕΧ9.
Ειμαι βεβαιος οτι και αυτα ειναι impact rated.
foret-polyvalent-multiconstruction-6-pans-1.jpg

Δεν εχω αγορασει ομως καποιο σετακι και δεν μπορω να εχω εμπειρικη αποψη καθως δεν θεωρω αποτελεσματικο το τρυπημα με παλμικο.

Μιχάλη σε μάλακο ξύλο που λέει ο Γιώργος τα παραπάνω θα κάνουν....
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο σε σκληρό ξύλο θα ανταπεξέλθουν..
Έχω ένα σετ bosch hex cyl 9 και θα δοκιμάσω σε σκληρό ξύλο κάποια στιγμή...

Άγγελε το είχα αναφέρει και παλιότερα...
Με το κουμπάρο μου βάλαμε κάτι led φωτιστικά στο γκαράζ πάνω σε κοιλοδοκο και δεν κάναμε προτρυπημα...
Οι αυτοδιατρητες αυτήν την ουσία έχουν..

+1. Πολλές φορές έχω ανοίξει μικρής διαμέτρου τρύπες σε (μαλακά πάντως) ξύλα με τρυπανάκια μετάλλου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα τρυπανια ξυλου με τις ακιδες περιφεριακα σε μαλακα ξυλα οπως ελατο πευκο και κοντρα πλακε ειναι απαραδεκτα καθως ξεσκιζουν το ξυλο.
Σε σκληρα ξυλα οπως η οξυα κατι γίνεται.
Εγω παντως οπως τα παιδιά πιο πανω χρησιμοποιω μεταλλου με αριστα αποτέλεσμα!

σημερινη αφιξη
τι σατανικο εργαλειο! :idea:

δεν εχω ξαναδουλεψει κατι τετοιο, τρομερα χρησιμο, θα του φτιαξω ενα σταντ (σωληνα με βαση) να το πηγαινω παντου σε οποιοδηποτε υψος
αν το ειχα τοσα χρονια, θα ειχα αποφυγει τοσο κοπο και θα τελειωνα πολυ πιο γρηγορα!
απαραιτητο αξεσουαρ παιδες...

Attachments

• DSC_0618.jpg
    DSC_0618.jpg
    100.3 KB · Views: 297
Καλοριζικο...
Εντυπώσεις να μας πεις...
Μέχρι πόσο μακριά πήγαινε η ένδειξη του σταυρού.. ;..υσχιουν τα 4 μέτρα η οχι.

δεν ξερω, η αποθηκη ειναι μικρη. επιανε παντως απο τοιχο σε τοιχο στα πλαϊνα.
θα το δω αυριο και θα σας πω μεχρι που φτανει