Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Μπαταρίες 20 βολτ έχω 2 μία 4ΑΗ και μία 2ΑΗ. Δυστυχώς το μικρό τροχουδάκι των 76 χιλ. που είχε βγάλει προ 20ημέρου δεν το πρόλαβα. Μάλλον με πείσατε πάντως και δεν θα ασχοληθώ με τον επαναφορτιζόμενο τροχό της ερχόμενης Πέμπτης καθώς είναι όντως υπερβολή για κάποιον σαν εμένα που τον δουλεύει 2-3 φορές το χρόνο και αν.

ο τροχος μπαταριας εχει εξαιρετικα ομαλη λειτουργια χωρις κραδασμους. εχω ρευματος εναν στανλεη και εναν einhel που μπροστα του δουλευουν σαν τρακτερ. ενας bulle ρευματος ενος φιλου κι αυτος εχει αλλά λιγοτερους απο τους δυο, ομως ο parkside (ισως και να ετυχε) ειναι ρολοι. απο αντοχη κατι βιντεο που εχω δει, ειναι χαλια αν τον δουλευεις συνεχως.
το μεγαλο του συν η ρυθμιση στροφων που τον κανει πασπαρτου ιδιαιτερα για λειανση.
ομως αφου πηρες αποφαση να μην τον παρεις, αν θελεις για κοπες και δεδομενου οτι εχεις μπαταριες, ριξε μια ματια και στη σπαθοσεγα που φερνει στα 30 ευρω. εχω την ρευματος, μια χαρα ειναι και τις πιο πολλες κοπες τις κανω με αυτη παρα με τροχο, ιδιαιτερα σε οσες θελω λεπτες κοπες καθως η λαμα σιδηρου ειναι πολυ λεπτοτερη ενος δισκου κοπης. επιπλεον νιωθω πιο ασφαλη και ευκολη τη λειτουργια της σε δυσπροσητα σημεια. θα την παρω κι εγω , μαζι με το δραπανοκατσαβιδο γιατι εχω την 4αρα απο το τροχο και ειναι κριμα να καθεται. αν δεν εχεις σπαθοσεγα, παρτην. ειναι απο τα πιο χρησιμα εργαλεια γενικης χρησης. κοβει απο κατεψυγμενο κρεας μεχρι κλαδια και σιδερα και σανιδες και ολα, χωρις το αγχος του κλωτσιματος

...κοβει απο κατεψυγμενο κρεας μεχρι κλαδια και σιδερα και σανιδες και ολα, χωρις το αγχος του κλωτσιματος
Εγραψες με το κατεψυγμενο...! Δροσίστηκα μεσα στον καύσωνα!

Μιας και είμαι άσχετος εντελώς να κάνω μια ερώτηση.
Η σπαθοσέγα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κλάδεμα δέντρων;
Ρωτάω γιατί με τα παραπάνω που διαβάζω και με τον συνδυασμό της μπαταρίας και του σχετικά μικρού βάρους ίσως με βολέψει σε σύγκριση με το αλυσοπρίονο.

Ειδικα αν βαλεις και μια πριονολαμα ειδικη για κλαδεμα θα ειναι παιχνιδακι

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ότι ειπαν προλλαλησαντες.....θα σε εξυπηρετήσει με τι παραπάνω....
Με 30αρα λαμα έχω κόψει και καβακι ξερο 15-20 εκατοστά και βολεύει πάρα πολύ...αξιζει η αγορά στην τιμή που την έχει..

Εγραψες με το κατεψυγμενο...! Δροσίστηκα μεσα στον καύσωνα!
χαχα ναιιιι
κοβει τα κατεψυγμενα κοκαλα σαν βουτυρο!
νομιζω το ξαναπα παλιοτερα, εχει η μανα μου ενα ηλεκτρικο μαχαιρι της κενγουντ, δεν μπορουσα ουτε να το γδαρω σχεδον ενα κοματι κατεψυγμενο. λιγο το κρεας, με το που εφτανε κοκαλο, πάπαλα.
βαζω τη σπαθοσεγα , το εκανε φυτιλια σε χρονο μηδεν! :flipout:
βεβαια γεμισε εκει μπροστα στη βαση της λεπιδας με κοματια κρεας αλλά καθαρισε πανευκολα.

για τα δεντρα φυσικα και κλαδευει και μαλιστα καλυτερα απο το αλυσοπριονο.
γιατι χωνεται αναμεσα στα κλαδια χωρις να τραυματιζει τα περιξ, κοβει μονο απο τη μια πλευρα ενω στο αλυσοπριονο πρεπει να προσεχεις και τις δυο κοψεις, και η parkside που περιστρεφεται το μπροστινο μερος μπορεις να κοψεις παντου και στο σημειο που θες ακριβως. και με τις ρυθμιζομενες στροφες, καθε υλικο.
με εντυπωσιαζει ομως περισσοτερο στο σιδερο και επειδη οι λαμες καμπτονται, μπορει να σου κοψει συριζα σιδερα, σωληνες ή καδρονια που εξεχουν απο τοιχους και τετοια.
επιπλεον προσφατα εκοψα δυο παλιες μεγαλες πλαστικες γλαστρες στο κηπο απο παλια φυτα που δεν εβγαιναν για να τα μεταφυτεψω

Λεω να παρω το δραπανο που εχει την Πεμπτη, μια που εχω πολλες μπαταριες και στα 25 ειναι τσαμπα.
Ξερουμε αν εχει και αυτο το θεμα με το τσοκ που ξεσφιγγει μονο του;

ειναι το D5 η τελευταια εκδοση. σε ενα βιντεο παρακατω, ο τυπος επειδη σε επαναληπτικα ξεκινηματα του ξεσφυγγε, το αλλαξε το τσοκ με ενα καλο ιταλικο και φτηνο νομιζω απο οτι ειδα
αλλά ενταξει αν το δουλευεις ξεκινα -σταματα συνεχεια τοτε πας για κατι πιο ακριβο
εχω ενα εινχελ πανω απο 10 χρονια, φτηνο, και αυτο ξεσφυγγει αλλά δεν μου ειναι προβλημα αυτο σε ερασιτεχνικη χρηση
θα το παρω με κλειστα ματια που λενε αφου εχω και την 4αρα μπαταρια γιατι το παλιο εινχελ καπου αρχιζει και τα παιζει και στην μπαταρια. τα εχει ηδη παιξει στο μηχανισμο ηδη. αλλωστε το ξανασφυγγεις μετα απο λιγο και δεν τρεχει τιποτα
δες ομως εδω
https://www.youtube.com/watch?v=mXt2hTVV2ro

Παιδιά θα διαφωνήσω λίγο περι σπαθοσέγας και κλαδέματος. Εξαρτάται βέβαια και για τι κλαδέματα μιλάμε. Κανένας σοβαρός άνθρωπος ας πούμε δε θα κλαδέψει ελαιώνα με σπαθοσέγα. Αν μιλάμε για κήπο οκ, αλλά και πάλι δε θα ήταν το εργαλείο επιλογής μου.

χαχα ναιιιι
κοβει τα κατεψυγμενα κοκαλα σαν βουτυρο!
νομιζω το ξαναπα παλιοτερα, εχει η μανα μου ενα ηλεκτρικο μαχαιρι της κενγουντ, δεν μπορουσα ουτε να το γδαρω σχεδον ενα κοματι κατεψυγμενο. λιγο το κρεας, με το που εφτανε κοκαλο, πάπαλα.
βαζω τη σπαθοσεγα , το εκανε φυτιλια σε χρονο μηδεν! :flipout:
βεβαια γεμισε εκει μπροστα στη βαση της λεπιδας με κοματια κρεας αλλά καθαρισε πανευκολα.

για τα δεντρα φυσικα και κλαδευει και μαλιστα καλυτερα απο το αλυσοπριονο.
γιατι χωνεται αναμεσα στα κλαδια χωρις να τραυματιζει τα περιξ, κοβει μονο απο τη μια πλευρα ενω στο αλυσοπριονο πρεπει να προσεχεις και τις δυο κοψεις, και η parkside που περιστρεφεται το μπροστινο μερος μπορεις να κοψεις παντου και στο σημειο που θες ακριβως. και με τις ρυθμιζομενες στροφες, καθε υλικο.
με εντυπωσιαζει ομως περισσοτερο στο σιδερο και επειδη οι λαμες καμπτονται, μπορει να σου κοψει συριζα σιδερα, σωληνες ή καδρονια που εξεχουν απο τοιχους και τετοια.
επιπλεον προσφατα εκοψα δυο παλιες μεγαλες πλαστικες γλαστρες στο κηπο απο παλια φυτα που δεν εβγαιναν για να τα μεταφυτεψω
Ολα αυτα!
Αν εξαιρεσεις το κρεας, ολα τα αλλα τα εχω κανει!

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παιδιά θα διαφωνήσω λίγο περι σπαθοσέγας και κλαδέματος. Εξαρτάται βέβαια και για τι κλαδέματα μιλάμε. Κανένας σοβαρός άνθρωπος ας πούμε δε θα κλαδέψει ελαιώνα με σπαθοσέγα. Αν μιλάμε για κήπο οκ, αλλά και πάλι δε θα ήταν το εργαλείο επιλογής μου.

Νικ θα διαφωνησω μαζι σου
Τον χειμωνα που μας περασε, κλαδεψα τις ελιες και με την σπαθοσεγα μπαταριας με 3 παταριες των 2Αh. Παντα κλαδευουμε 3 ατομα με ενα σπαστο samurai ο καθενας και ενα αλυσοπριονο.
Φετος, την πρωτη ημερα, προς το μεσημερι, ο ενας απο τους εργατες, που τον εχω κοντα 20 χρονια, μου λεει "τι ειναι αυτο το μαραφετι που εχεις φερει" ... του την εδωσα να την δουλεψει και δεν την αποχωριζοταν.
Κυριως τρελαθηκε με την ευκολια που εκοβε τα απομακρυσμενα δυσκολα κλαδια.
Της εχω φορεσει μια σπαθολαμα Bosch και παει τεζα.

Θανάση τι να πω, ίσως δεν έχω πετύχει τις κατάλληλες λάμες. Εμένα με φρικάρει που "πιπιλίζουν" στο χλωρό κλαδί, το αλυσοπρίονο δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Επιφυλάσσομαι ξαναλέω για τις λάμες..

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νικ θα διαφωνησω μαζι σου
Τον χειμωνα που μας περασε, κλαδεψα τις ελιες και με την σπαθοσεγα μπαταριας με 3 παταριες των 2Αh. Παντα κλαδευουμε 3 ατομα με ενα σπαστο samurai ο καθενας και ενα αλυσοπριονο.
Φετος, την πρωτη ημερα, προς το μεσημερι, ο ενας απο τους εργατες, που τον εχω κοντα 20 χρονια, μου λεει "τι ειναι αυτο το μαραφετι που εχεις φερει" ... του την εδωσα να την δουλεψει και δεν την αποχωριζοταν.
Κυριως τρελαθηκε με την ευκολια που εκοβε τα απομακρυσμενα δυσκολα κλαδια.
Της εχω φορεσει μια σπαθολαμα Bosch και παει τεζα.

Κι έλεγα να μην πάρω τίποτα αυτήν την βδομάδα...
Αλλά γράφεις για ελιές και χτυπάς εκεί που πονάω :flipout:

Θανάση, όταν μπορέσεις βάλε ένα λινκ για την λάμα.
Ευχαριστώ

Μια χαρα κλαδευει η σπαθοσεγα, σε μικρα κλαδια. Εχω κοψει μεχρι και >10cm πευκο, αλλα εκει αρχιζεις να λες "δεν εβγαζα το αλυσοπριονο;".
Προφανως ΔΕΝ κοβει τοσο γρηγορα οσο το αλυσοπριονο (ΟΥΤΕ τα ψιλα), αλλα ειναι πολυ πιο ελαφρια, μανιτζεβελη, ακριβειας, πιο ευκολη στο καθαρισμα κτλ κτλ.
Η μπαταριας ειναι ακομα πιο ευκολη, φυσικα.
Το μονο παραπονο που εχω (απο τις Parkside, για αλλες δεν ξερω) ειναι οτι εχει μπολικους κραδασμους, που μεταφερονται στο χερι, ειδικα οποτε τα βρισκει σκουρα.
Εχω και καλες (bosch, dewalt κ.α.) και parkside λαμες. Η αισθηση που εχω ειναι οτι η διαφορα τους ειναι περισσοτερο στο ποσο κρατανε, παρα στο ποσο καλα/γρηγορα κοβουν (που και εκει, βεβαια, υπαρχει διαφορα), ιδιαιτερα στο σιδερο, λιγοτερο στο ξυλο.

Το μονο παραπονο που εχω (απο τις Parkside, για αλλες δεν ξερω) ειναι οτι εχει μπολικους κραδασμους, που μεταφερονται στο χερι, ειδικα οποτε τα βρισκει σκουρα.
.

αυτο εχει μαλλον να κανει με τα δοντια που εχουν οι λαμες για ξυλα, ειναι δηλαδη μεγαλα, ιδιαιτερα αν μιλαμε για σκληρα ξυλα. προφανως το κανουν για να κοβουν γρηγορα οι λαμες.
δοκιμασε με λαμες με μικροτερα σε βαθος δοντια ή αλλης μορφολογιας ή ακομα και σιδηρου που ειναι πολυ μικροτερα!
ενταξει, μιλαμε για φτηνη και καλη για τα χρηματα της σπαθοσεγα , δεν μπορει ομως να συγκριθει με καποια μεγαλη makita ή bosch που σιγουρα εχουν και αντικραδασμικα αλλά και πολλαπλασια τιμη

Παίδες οι λαμες κάνουν την διαφορά στην κοπή..
Όταν μιλάμε για ξύλο και μαλιστα χοντρο κλαδί θέλουμε λάμα με αραιό βήμα δοντιού και αναλόγως το βάθος κοπης και άλλο μήκος λαμας...Έτσι το καταλαβαίνω εγώ στην πράξη..
Εάν θέλουμε καθαρή κοπή τόσο πιο πυκνό βήμα δοντιού...
Να πως ότι με τις λαμες τις bosch είμαι απόλυτα ευχαριστημένος...

Κραδασμούς έχω και εγώ αλλα οχι πάντοτε..εξαρτάται τι κόβω....

Για κλαδεμα θελει τετοιες λαμες που εχουν οδοντωση για χλωρα ξυλα. Στα αγγλικά λέγονται pruning blades.
e0eb1ba99109a13608c3372ca7a26f4e.jpg

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk