Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ένα συνιστώμενο γράσο που το βάζω σε όλους μου τους τροχούς είναι αυτό για τις γωνιακές κεφαλές (το έχουν όλα τα εραλειομάγαζα).
Σωστος και χρησιμες οι συμβουλες.
Για πες καμια μαρκα γισ αυτο.

Βάλε μια σταγόνα νερό σε μια σανίδα, άπλωσέ την και βάλε και τις 2 ακίδες να ακουμπάνε στο βρεγμένο. Πρόσεξε να μην δείχνει η οθόνη το σήμα του λουκέτου. Αν και πάλι δείχνει 0% γύρισέ το.
Σε δοκιμές που έκανα μου έδειξε σημεία του τοίχου που υπήρχε υγρασία και υγρασία σε ξύλα που είχα ρίξει πριν ελάχιστο νερό για δοκιμή. Το αγόρασα περισσότερο για να βρίσκω τα δοκάρια/σανίδες που έχουν μέσα ρετσίνι, αλλά δυστυχώς κάποια που μέτρησα και ξέρω ότι έχουν ρετσίνι μου τα έβγαλε μηδέν. Τελικά το κράτησα γιατί είναι φτηνό και ωραίο γκατζετάκι που ίσως φανεί χρήσιμο αλλού.
Κακώς το κρατάς.
Επέστρεψε το να βρεις άλλο που να δουλευει.

Βάλε μια σταγόνα νερό σε μια σανίδα, άπλωσέ την και βάλε και τις 2 ακίδες να ακουμπάνε στο βρεγμένο. Πρόσεξε να μην δείχνει η οθόνη το σήμα του λουκέτου. Αν και πάλι δείχνει 0% γύρισέ το.
Σε δοκιμές που έκανα μου έδειξε σημεία του τοίχου που υπήρχε υγρασία και υγρασία σε ξύλα που είχα ρίξει πριν ελάχιστο νερό για δοκιμή. Το αγόρασα περισσότερο για να βρίσκω τα δοκάρια/σανίδες που έχουν μέσα ρετσίνι, αλλά δυστυχώς κάποια που μέτρησα και ξέρω ότι έχουν ρετσίνι μου τα έβγαλε μηδέν. Τελικά το κράτησα γιατί είναι φτηνό και ωραίο γκατζετάκι που ίσως φανεί χρήσιμο αλλού.

Δεν ξερω εαν ειναι καταλληλο για να ανιχνευει την υπαρξη ρετσινιου.
Εχει αραγε την ιδια αγωγιμοτητα με το νερο για να μπορει το υγρασιομετρο να ανιχνευσει την υπαρξη του?

Παντως το εργαλειακι που ειχα αγορασει πριν καποια χρονια δουλευει σωστα (...τουλαχιστον μεχρι σημερα:))

Άρα οι μετρήσεις του στα ξύλα δεν είναι σωστές, από ο,τι καταλαβαίνω.
Που αλλού θα μπορούσε να είναι χρήσιμο;

Οι μετρησεις ειναι μια χαρα αρκει να δουλευει το υγρασιομετρο.
Ο μηχανισμος/αισθητηρας ειναι πολυ απλος και ειτε θα λειτουργει ειτε οχι. Δυσκολα υπαρχει ενδιαμεση κατασταση.

Το δοκιμασες σε ζωντανο κλαδι?

Οι μετρησεις ειναι μια χαρα αρκει να δουλευει το υγρασιομετρο.
Ο μηχανισμος/αισθητηρας ειναι πολυ απλος και ειτε θα λειτουργει ειτε οχι. Δυσκολα υπαρχει ενδιαμεση κατασταση.

Το δοκιμασες σε ζωντανο κλαδι?
Σε ζωντανό κλαδί δείχνει να δουλεύει

Σωστος και χρησιμες οι συμβουλες.
Για πες καμια μαρκα γισ αυτο.
Αυτό το γράσο έχω πάρει στα 6€. Η τιμή του για την ποσότητα των 125 γραμμαρίων είναι ακριβή αλλά το περιεχόμενο του σωληνάριου φτάνει για αρκετά γεμίσματα γωνιακών. Είναι πολύ καλό. Είναι μαλακό γράσο με μεγάλη αντοχή και κάνει πολύ καλή λίπανση των γραναζιών. Αν σκοπεύεις να κάνεις αλλαγή σε κάποιον τροχό σου, κάνε καλό καθάρισμα πρώτα το παλιό γράσο. Είναι λίγο βαβούρα η διαδικασία αλλά θα πρέπει να γίνει.IMG_20210523_162236.jpg

Last edited:
Συνέχεια με γωνιακό και γράσο ......
Διαβάζοντας λοιπόν εδώ όλα αυτά τα ωραία περί γωνιακών και γρασάρισμα έβαλα στον πάγκο τον καινούργιο 125 G6 και τον ξεκοίλιασα να δω τι γίνεται.
Πάμε από την αρχή:
Για να "πιάσω" τις βίδες σωστά στο καπάκι έπρεπε να βγάλω τον προφυλακτήρα. Αφού βγει τραβώντας και το δεύτερο δαχτυλίδι εκεί που μπαίνει ο τροχός υπάρχει από κάτω μια συρμάτινη ασφάλεια -ελατήριο που την ανοίγεις λίγο και βγαίνει. Μετά περιστρέφεις τον προφυλακτήρα και σε κάποιο σημείο ταιριάζουν οι εγκοπές και βγαίνει.
Οι μπίλιες από κάτω δεν φεύγουν από την θέση τους είναι σωστά τοποθετημένες και δεν βγαίνουν.
Μα τι τεχνολογία ρε παιδί μου αυτή η εταιρία !!!! :D
Βγάζεις τις βίδες από το καπάκι και βουαλά ....

IMG_2539.JPG

Εγώ το βλέπω κανονικό το γράσο Νικολάκη ....
Και στο χάιδεμα δείχνει να γλιστράει ...δεν είναι μαρμελάδα...
Τι κάνουμε τώρα μηχανολόγε ???
Το αλλάζουμε με Molykote BR2 η το αφήνουμε στην μοίρα του ???:ROFLMAO::ROFLMAO:

αμφισβητια... :)
ειμαι ο πρωτος που ειπα οτι εχει περισσοτερο απο τον μπαταριας που ειχε ελαχιστο. αλλά και παλι ειναι λιγο και θα δεις το γιατι.
δευτερον καμια σχεση το γρασσο του με του δραπανου δυο ταχυτητων που ειναι σιελ και ειναι λες και δεν υπαρχει και ελαχιστο σε ποσοτητα
τριτον δεν ειμαι μηχανολογος, ειμαι μηχανικος (παραγωγης-) διοικησης

τεταρτον και βασικοτερο, αν το βλεπεις ενταξει εγω παω πασο :)
δεν τον εχεις δουλεψει σχεδον καθολου πριν τον ανοιξεις, για αυτο και δεν στο εχει πεταξει περιφερειακα.
πρωτα δουλεψε τον λιγη ωρα σε πληρεις στροφες και μετα τον ανοιγεις.

και τελος πεμπτον ενω τον δουλεψες ελαχιστα, πιθανα μισο ενα λεπτο πριν τον ανοιξεις, ηδη το μικρο γραναζι που φερνει πολυ περισσοτερες στροφες ειναι ηδη σχεδον στεγνο.
οταν θα σου το πεταξει μετα απο καποια χρηση ολο περιφερειακα (καλυπτοντας τον χωρο στα αριστερα της φωτο) ελαχιστο θα κυκλοφορει αναμεσα στα γραναζια.

και τελος αφου το ανοιξες που το ανοιξες, αλλαξε το με το καλο που εχεις ;)

Last edited:
  • Like
Reactions: sak_
Ρε ...... διάγνωση από φωτογραφία έκανες .... είναι που λένε τηλεϊατρική με 5G .... όντως δεν έχει δουλέψει ούτε μισό λεπτό :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Θα το αλλάξω να γλυτώσω από σένα :D
Άνοιξα και τον χούφτας τον Kress να δω τι γίνεται και εκεί είδα ότι το είχα αλλάξει γιατί βρήκα μαύρο γράσο μέσα και μαύρο είναι το Molykote ... του μπούκωσα λίγο ακόμα ...άσε που μετά είδα ότι στην εμπρός μεριά στην κεφαλή έχει μια πλαστική τάπα και από μέσα μια λαστιχένια τάπα και μετά βλέπεις τον χώρο που είναι το γράσο ...άρα δεν χρειάζεται να τον ανοίξει κάποιος για να συμπληρώσει το κάνει από την τάπα.
Σειρά έχει μετά ο 125 Α1 που είναι επάνω στην βάση να δω και εκεί τι παίζει.
Πάνο ... εγγύηση χρειάζονται τα εργαλεία που χαλάνε...:ROFLMAO::ROFLMAO:

Εγω βλεπω μια ικανοποιητικη ποσοτητα που δεν χρηζει εξτρα γρασσου....

Τελικα εγω δεν τον πηρα....ισως εκανα βλακεια ισως οχι....θα δειξει...

• Like
Reactions: teodor_ch
Το Lidl φερνει το μικρο τροχακι των 76μμ και μαζι με αυτο μια πληρη σειρα αναλωσιμων δισκων 76μμ, ιδιων με αυτων που παιρνει το αντιστοιχο τροχακι Bosch GWS.

Τα αναλωσιμα ειναι σε σημαντικα χαμηλοτερες τιμες απο τα original Βosch, αλλα αυτο που εχω διαπιστωσει τουλαχιστον με τα δισκακια κοπης και τον μαυρο δισκο multimaterial ειναι οτι δεν εχουν καμμια ουσιαστικη διαφορα με τους αντιστοιχους Bosch. Η αντοχη στην φθορα και η ικανοτητα κοπης ειναι ουσιαστικα ιδιες.

Εδω μια φωτο με τους δισκους που βγαζει η Bosch και η συγκριση τιμης με τους δισκους Parkside.
AW79teYh.jpg

* Εχω μια επιφυλαξη για τον μαυρο δισκο για ξυλο που βγαζει η Parkside. H συσκευασια που εχω εγω εχει 2 δισκους, ενω απο την περιγραφη του lidl φαινεται 1 δισκος.

Απο την πληρη σειρα της Parkside λειπουν οι δισκοι φτερου (flap discs), αυτοι στα δεξια. Δεν βγαζει ουτε η Bosch αλλα πωλουνται στο ebay/Αμαζον με 2-3 ευρω το τεμαχιο.

Το Lidl βγαζει επισης και εναν διαμαντοδισκο που θελει νερο για την κοπη. Δεν θυμαμαι να εχει κατι αντιστοιχο η Bosch, εχει ομως εναν ενισχυμενο διαμαντοδισκο τον Hard ceramic περα απο τον κοινο (Ceramic) που δεν χρειαζεται νερο -κανενας απο τους δυο.

Mε λιγα λογια για καποιον που εχει το τροχακι της Βοσψη αξιζει κανεις να δοκιμασει την σειρα αναλωσιμων της Parkside που σε αυτη την περιπτωση ισως να αξιζει τον κοπο. Λεω σε αυτη την περιπτωση διοτι γενικως τα αναλωσιμα της parkside ειναι για τα μπαζα.

Θελω να δοκιμασω τον διαμαντοδισκο οπου η διαφορα τιμης ειναι σημαντικη. Στους αλλους δισκους, η διαφορα δεν ειναι και τοσο μεγαλη.

Εγω συγουρα θα παρω αναλωσιμα καθως του σιδηρου εχουν μεινει 3-4,λειανσης που δεν εχω καθολου και θελω και εναν διαμαντοδισκο για να δω τι παιζει σε σχεση με τον Bosch....

Μαλλον θα παρω και μια μπαταρια 4ah τωρα που ειναι ευκαιρια....

Και εγω θελω να παρω δισκακια κοπης και δισκακια λειανσης καθως ληγουν αυτα που εχω και τα Bosch και τα Parkside.

Tα μεταλλικα δισκακια δεν εχουν θεμα ημερομηνια ληξης, απλα τα αλλαζεις οταν φθαρουν.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εγω βλεπω μια ικανοποιητικη ποσοτητα που δεν χρηζει εξτρα γρασσου....

Τελικα εγω δεν τον πηρα....ισως εκανα βλακεια ισως οχι....θα δειξει...

νικολα μου, ειδες το 5G? :)

κωστη να πας να τον παρεις αν μη τι αλλο γιατι πραγματικα ειναι πιο ελαφρυς!
εχει διαφορα στη χρηση απο τον εινχελλ που ειναι βαρυς οσο περιπου και ο προηγουμενος.
κανεις πιο ξεκουραστα τη δουλεια σου

• Like
Reactions: KOSSTV
Παλιοτερα το Lidl εφερνε ενα ασπρο σωληναριο με μαυρο γρασο μολυβδενιου, το θυμαστε; Ειχα αγορασει ενα τμχ και το εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες. Εχει σχεδον αδειασει αλλα το εχω ακομα το σωληναριο αμα θελετε καμμια φωτό να το δειτε. Μου αρεσε πολυ σαν προιον και περιμενω χρονια να ξαναρθει αλλα ουτε φωνη ουτε ακροαση. Πρεπει να κοντευει 4ος χρονος και δεν ξαναεμφανιστηκε, οπως και κατι γκρι μαλακα δερματινα γαντια εργασιας που ειχα αγορασει την ιδια μερα και ηταν πραγματικα συγκλονιστικά, νομιζω στα 4-6 ευρω.
Κριμα που διακοπτονται καποια καλά προιοντα.

• Like
Reactions: panoss1
Καλημέρα! με ενδιαφέρει να αγοράσω παλμικό κατσαβίδι επαναφορτιζόμενο. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να αποφύγω να αγοράσω κάποιας μάρκας διότι αφορά καθαρά ερασιτεχνική χρήση. Κατά καιρούς έχουν βγάλει το Parkside την πράσινη σειρά αλλά θέλω την μαύρη σειρά την performance που από βίντεο που έχω δει είναι πολύ δυνατό.

Γνωρίζει κάποιος αν στην Ελλάδα φέρνουν την εν λόγω σειρά γενικά ή στο παρελθόν και αν αξίζει να περιμένω ???

Καλημέρα. Πέρσι τον Απρίλιο είχαν φέρει κάποια προϊόντα από τη μαύρη σειρά Performance (δραπανοκατσάβιδο 20 βολτ που το αγόρασα, πνευματικό 20 βολτ, γωνιακός τροχός 20 βολτ και νομίζω κι ένα πολυεργαλείο 20 βολτ). Aπό τότε αν δεν κάνω λάθος δεν ξανάφεραν εργαλείο αυτής της σειράς Ελλάδα. Τώρα τι θα γίνει από δω και πέρα κανείς δεν ξέρω. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξαναφέρουν, αφού εκτός των άλλων, από πέρσι που πρωτοήρθαν μέχρι σήμερα, έχουν βγει αρκετά εργαλεία αυτής της σειράς στο εξωτερικό.

Παλιοτερα το Lidl εφερνε ενα ασπρο σωληναριο με μαυρο γρασο μολυβδενιου, το θυμαστε; Ειχα αγορασει ενα τμχ και το εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες. Εχει σχεδον αδειασει αλλα το εχω ακομα το σωληναριο αμα θελετε καμμια φωτό να το δειτε. Μου αρεσε πολυ σαν προιον και περιμενω χρονια να ξαναρθει αλλα ουτε φωνη ουτε ακροαση. Πρεπει να κοντευει 4ος χρονος και δεν ξαναεμφανιστηκε, οπως και κατι γκρι μαλακα δερματινα γαντια εργασιας που ειχα αγορασει την ιδια μερα και ηταν πραγματικα συγκλονιστικά, νομιζω στα 4-6 ευρω.
Κριμα που διακοπτονται καποια καλά προιοντα.
Μια από τα ίδια και εγώ για γράσο χαλκού και πάστα σιλικόνης για τα φρένα.
Στο τσακ είμαι να αγοράσω τίποτα "ξένα"...:cool:

• Like
Reactions: nickmanak