Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το εχω, κανει τη δουλεια του ανετα, πολυ φωτεινο. το πηρα περισυ
αν σε ενδιαφερει ενα αλφαδι, δεν θα βρεις αλλο σε αυτη τη τιμη που να αξιζει σαν και αυτο νομιζω.
εχει μεγαλη ακτινα δρασης αλλά και σε πλατος. οι γραμμες του πιανουν και τους 3 τοιχους ανετα
αν και πιανει στη σκαλα ή οπουδηποτε, εγω το εχω βαλει σε ενα τριποδα απο αυτους που βγαζει κατα καιρους το κρευζη σαντεης του ε-σοπ με κανα δεκαρικο και ειμαι οκ

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
παιδες για οσους παιδευτηκαν με το πολυεργαλειο του λιντλ τις τελευταιες μερες, το ε-σοπ φερνει το dremel στα 45€
βεβαια χωρις προεκταση,βαση, εξαρτημα φρεζαρισματος κλπ

αν και γενικα το πολυεργαλειο του λιντλ δουλευεται με την προεκταση, γιατι ειναι πιο βολικο και ελαφρυ ετσι, αρα δεν πολυπειραζει και τοσο το να ειναι στραβο το παξιμαδι συσφιξης, εντουτοις αν σε εχει παιδεψει 2-3 φορες και σωστο να μην βρισκεις, λογικο ειναι να δεις και το dremel
και αν το συνδιασεις με την κασετινα των μπιτς στα 14 € απο το λιντλ, εχεις ενα καλο συνολο στα χερια

• Like
Reactions: skysound and nikfor
αν σε ενδιαφερει ενα αλφαδι, δεν θα βρεις αλλο σε αυτη τη τιμη που να αξιζει σαν και αυτο νομιζω.
εχει μεγαλη ακτινα δρασης αλλά και σε πλατος. οι γραμμες του πιανουν και τους 3 τοιχους ανετα
αν και πιανει στη σκαλα ή οπουδηποτε, εγω το εχω βαλει σε ενα τριποδα απο αυτους που βγαζει κατα καιρους το κρευζη σαντεης του ε-σοπ με κανα δεκαρικο και ειμαι οκ
Σε ευχαριστώ. Εκτιμώ την άποψή σου και θα το χτυπήσω...

• Love
Reactions: nickolas

Νικόλα για να το καταλάβω σωστά, ας πούμε θέλω να βάλω ένα μεγάλο ράφι στον τοίχο και πρέπει να το στηρίξω με 5 ούπα.
Στερεωνω το αλφάδι στη σκάλα και όταν το ενεργοποιήσω αυτό θα σχεδιάσει τη οριζόντια και την κάθετη γραμμή.
Όμως κατά την στήριξη μπορεί να τοποθετήσω το αλφαδι ελαφρώς στραβά, το αλφάδι το "αντιλαμβάνεται" αυτό και διορθώνει την οριζόντια προβολή του ώστε να ειναι αλφαδιασμενη ή χρειάζεται να έχεις ένα κλασικό αλφάδι για να αλφαδιάσεις την οριζόντια προβολή του;
Υποθέτω ότι οι δύο προβολές του είναι πάντα απολύτως κάθετες.

Υ. Γ. Βρήκα τον επιστημονικό όρο: είναι αυτοεπιπεδούμενο;

• Like
Νικόλα για να το καταλάβω σωστά, ας πούμε θέλω να βάλω ένα μεγάλο ράφι στον τοίχο και πρέπει να το στηρίξω με 5 ούπα.
Στερεωνω το αλφάδι στη σκάλα και όταν το ενεργοποιήσω αυτό θα σχεδιάσει τη οριζόντια και την κάθετη γραμμή.
Όμως κατά την στήριξη μπορεί να τοποθετήσω το αλφαδι ελαφρώς στραβά, το αλφάδι το "αντιλαμβάνεται" αυτό και διορθώνει την οριζόντια προβολή του ώστε να ειναι αλφαδιασμενη ή χρειάζεται να έχεις ένα κλασικό αλφάδι για να αλφαδιάσεις την οριζόντια προβολή του;
Υποθέτω ότι οι δύο προβολές του είναι πάντα απολύτως κάθετες.

Υ. Γ. Βρήκα τον επιστημονικό όρο: είναι αυτοεπιπεδούμενο;

Ακριβώς .....
Αυτό είναι άλλωστε το "προσόν" του.

• Like
αν και γενικα το πολυεργαλειο του λιντλ δουλευεται με την προεκταση, γιατι ειναι πιο βολικο και ελαφρυ ετσι, αρα δεν πολυπειραζει και τοσο το να ειναι στραβο το παξιμαδι συσφιξης,
Δεν ηταν τελικα τα παξιμαδια. Ειχαν σοβαρο προβλημα. Αν δεν με πειραζε να πεταξω 23 ευρω πολυ θα
ηθελα να ανοιξω ενα για να δω τι κουλο κανανε παλι οι κινεζοι.

• Like
Reactions: nickmanak
Θα βγηκε καμμια στραβη παρτιδα απο τον τορνο και δεν το πηραν χαμπαρι ισως και απο ελλειψη ποιοτικου ελεγχου. Μιλαμε για προιον που φευγει 5€ απο το εργοστασιο. Βαλε μεταφορικα-δασμους-φπα-κερδη παει στα 23€. Τι ελεγχος να γινει στο 5ευρο;

5 ευρω? πολλα λες :) η παρκσαιντ οπως και πολλές άλλες, δεν κανουν κανενα ποιοτικο ελεγχο ουτε στις πρωτες υλες τους, ουτε και στο τελικο προϊον
ενας απο τους λογους που ειναι τοσο φτηνες...

φυσικα και οι φτηνοι προμηθευτες τους δεν κανουν κανενα ποιοτικο ελεγχο στα προϊοντα τους που παραδιδουν στα εργοστασια της παρκσαιντ και θα αποτελεσουν την πρωτη υλη της.
αρα ειναι καθαρα θεμα τυχης το τι θα φτασει στα χερια σου.
για αυτο και η παρκσαιντ εφαρμοζει το δογμα " φερτο και παρε αλλο". ή παρε τα λεφτα σου πισω.
αν δεν το εκανε αυτο θα φαλιριζε με τοσα % προβληματικα

εξαιρεση αποτελει μαλλον η σειρα περφορμανς οπου εκει σε πολλα πρωτογενη υλικα ειναι προμηθευτης η aeg ,η rohm κλπ
κι εκει μπορει να σου κατσει στραβη γιατι η παρκσαιντ δεν κανει κανενα ποιοτικο ελεγχο στο τελικο προιον της απλα βασιζεσαι στο να μην εχει γινει στραβη μεσα στην παρκσαιντ

γιωργο ναι, σωστα το λεει ο δημητρης, ετσι ειναι. αν η κλιση που θα εχει το εργαλειο ειναι πανω απο 4% σβηνει μονο του
κατω απο 4% διορθωνει μονο του βασιζομενο σε ενα εσωτερικο εκκρεμες. και στο οριζοντιο επιπεδο και στο καθετο. εχει παντως και κουμπι κλειδωματος αν δεν θες να ειναι αυτοεπιπεδουμενο.
για να βαλεις ενα ραφι, δεν ειναι απαραιτητο. με ενα απλο αλφαδι με φυσαλιδα κανεις δουλεια. εστω και αβολα καθως πρεπει να βαλεις το πρωτο στηριγμα, πανω το ραφι, απο πανω το αλφαδι και να παιζεις με το χερι το υψος του δευτερου στηριγματος. και με το μολυβι να σημειωσεις.
ενω με τουτο το εργαλειο απλα σημειωνεις τα σημεια στην ευθεια που βλεπεις στο τοιχο.
αν μαλιστα εχεις να βαλεις ραφια που πατανε σε σιδηροδρομους ειναι ακομα πιο χρησιμο!

η χρησιμοτητα του η βασικη ειναι οταν εχει να βαλεις πολλα ραφια, σε διαφορετικα σημεια, οταν θες να κρεμασεις ραφια ή καδρα στο ιδιο υψος σε διαφορετικους τοιχους, οταν εχει να βρεις καθετες κλπ
επισης μου αρεσει που μπορεις να δεις ακομα και την παραμορφωση - "κοιλοτητα" του ραφιου που ερχεται με το καιρο λογω των βαρων που βαζεις επανω

Last edited:
Σε ευχαριστώ. Εκτιμώ την άποψή σου και θα το χτυπήσω...
οπως σου είπαν εχει κάποιες μοίρες που διορθώνει . Το βασικό είναι οτι με τρίποδο ή να το ακουμπάς κάπου γενικά θα δεις μεγάλη διαφορά απο την βάση του , μεγάλη χρησιμότητα. Μεταξύ άλλων το χρησιμοποιώ και για να κολλάω ίσια καλώδια σε τοίχο (η με τα άμοιρα ροκα )

• Love
Ναι έχω τρίποδο από φωτογραφική μηχανή οπότε θα το χρησιμοποιήσω με αυτό.
Και η ακτίνα δράσης του είναι 7m (πολύ καλό!)

ναι ειναι πολυ καλο. η παρκσαιντ εχει και ενα φτηνοτερο με 10-12 ευρω που δεν ειναι αυτοεπιπεδουμενο αλλά εχει πανω του φυσαλιδες για να το επιπεδωνεις εσυ.
ομως το φως του δεν ειναι τοσο ισχυρο, ειναι πολυ υποδιαιστερο. δεν φτανει ουτε τα μισα μετρα. το εχω και αυτο.
δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ των δυο και ο μονος λογος για να παρεις το φτηνο ειναι να μην υπαρχει τουτο το τωρινο.
εγω παντως καποιες φορες τα δουλευω και τα δυο σε συνδιασμο. το σπειρωμα τους ειναι κοινο και μεταξυ τους και με τα τριποδα των φωτογραφικων μηχανων (1/4)

5 ευρω? πολλα λες :) η παρκσαιντ οπως και πολλές άλλες, δεν κανουν κανενα ποιοτικο ελεγχο ουτε στις πρωτες υλες τους, ουτε και στο τελικο προϊον
ενας απο τους λογους που ειναι τοσο φτηνες...
Και εγω πιστευω οτι μπορει να κοστιζει λιγοτερο απο 5 ευρω. Ο ποιοτικος ελεγχος ειναι προφανως ανυπαρκτος.
Δεν θελω να το σκεφτω αλλα περναει απο τον νου μου, οτι εφ'οσον ειναι αρκετα χρονια το ιδιο μοντελο, ο καταιγισμος ελατωματικων προερχεται στο οτι βγαινουν στα ραφια οι παλαιοτερες επιστροφες δλδ τα αποδιαλουδια των παλιων παρτιδων. Ισως θα εβαζα στοιχημα οτι θα αλλαξει μοντελο στην επομενη παρτιδα,

• Like
Reactions: zerlan and nickolas
Το αλφαδι λεϊζερ (Χωροστατης λεγεται) ειναι παρα πολυ χρησιμο οργανο, ιδιως αν ο φωτεινος σταυρος που βγαζει ειναι εντονος και δεν χανεται στο φως.

Εχω το Bosch Quigo το οποιο ερχεται σε ενα πληρες σετακι αλλα το κοκκινο laser που βγαζει δεν ειναι πολυ ισχυρο και σε παιδευει μεχρι να το συνηθισεις. Περιοχη εργασιας στα 10 μετρα.

Εαν ομως η δεσμη του parkside ειναι φωτεινη οπως λεει ο Νικος τοτε η τιμη του ειναι σουπερ.

Τι χρωμα εχει η δεσμη του σταυρού, κοκκινη η πρασινη?

• Like
κοκκινο ειναι μιχαλη. εγω παντως σε πολυ φωτεινο εργαστηριο (προβολεις κλπ) κανω ανετα δουλεια με αυτο. φαινεται ξεκαθαρα ολη η γραμμη του κατι που δεν ισχυει με το αλλο το φτηνο με τις φυσαλιδες.

• Like
Reactions: Χιωτης
Το λέιζερ σταυρου το έχω πάρει και εγώ..
Έχει καθαρή ακτίνα γραμμής τα 3.50-4 μέτρα και το σπειρωμα για το τριποδο αρκετά βολικό για εργασίες σε ύψος...

Σε 2 περιπτωσεις κατασκευης γυψοσανιδας πάντως σαν οργανο με βοήθησε αρκετά...

Με πείσατε παιδιά, λες και ήθελα πολύ :LOL:
που το βρίσκουμε από αύριο;
για δώστε τις πληροφορίες σας παρακαλώ

λογικο. ειναι αυτο που ετρεχε την προηγουμενη εβδομαδα. βγηκε μαζι με το πολυεργαλειο, τη σεγα κλπ
απο αυριο τρεχει το νεο φυλλαδιο.