Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν εχει soft start το einhell. κλωτσάει οταν πατάς το on. Δεν χρειάζεται να ανάψω κατι αλλο . Πεφτει η ασφάλεια μονο με το παγκοπριονο .

• Like
Reactions: nickolas
Δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες στο internet για το παγκοπρίονο που θα φέρει τη Δευτέρα

Βρήκα ένα διαφημιστικό video (στα ισπανικά) που δείχνει αρκετές λεπτομέρειες.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραίο φαίνεται

• Like
πολυ καλο!
εχει και 2 ταχυτητες και λειζερ και πόδια και μεγαλη επιφανεια και οδηγους κλισης και 3 χρονια εγγυηση και δισκο Φ254 και τσαμπέ σε αυτη τη τιμη!
ο ανταγωνισμος δεν μπορει να το κοντραρει ακομα και σε διπλασια τιμη!
το αντιστοιχο του σε ραντιαλ φαλτσοπριονο δεν ειναι το PZKS 2000 B2 που παιζει αυτο το καιρο, αλλα το δυο ταχυτητων MPKZ 2000 A1 που ειναι το μεγαλο της, αλλά εχει πολυ καιρο να το φερει (αν το εχει φερει ποτε)
για καποιον που εχει ραντιαλ φαλτσοπριονο και το κλασικο δισκοπριονο της ομως (και με ραγα οδηγησης αν εχει αγορασει) , ειναι καπου πλεονασμος η αγορα του γιατι και χωρο θελει, και δυσκολο ειναι να μην ικανοποιηθει καποιος με τα υπαρχοντα.
δεν παυει ομως να ειναι εξαιρετικη ευκαιρια αγορας!
θα μας τρελανουν οι γερμανοι, εχουν βρει τροπο να μας τα παιρνουν :)

παντως η εκδοση F4 ΕΧΕΙ σοφτ-σταρτ (28:29) στο παρακατω βιντεο. αρα και το G5 που φερνει τωρα
σε αυτη τη τιμη και με αυτες τις ικανοτητες, δεν αξιζει να κανεις παγκοπριονο ιδιοκατασκευη

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
.......
για καποιον που εχει ραντιαλ φαλτσοπριονο και το κλασικο δισκοπριονο της ομως (και με ραγα οδηγησης αν εχει αγορασει) , ειναι καπου πλεονασμος η αγορα του γιατι και χωρο θελει, και δυσκολο ειναι να μην ικανοποιηθει καποιος με τα υπαρχοντα.
δεν παυει ομως να ειναι εξαιρετικη ευκαιρια αγορας!
......

Ακριβώς αυτό που γράφεις είναι και ο δικός μου προβληματισμός.

Αν δεν είχα αγοράσει το radial, δεν θα το σκεπτόμουν, αλλά τώρα φοβάμαι μήπως είναι όντως υπερβολή. Συνυπολογίζοντας και την έλλειψη χώρου στο μικρό μου εργαστήριο, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένο.

Από την άλλη, όταν χρειάστηκε να κόψω λοξά, σε 45 μοίρες, διαπίστωσα πως το radial είχε ωφέλιμη μέγιστη διάσταση μόλις 21 περίπου εκατοστά και εκεί χρειαζόμουν πραγματικά το παγκοπριονο

Σκέπτομαι μήπως το πάρω και του βάλω την επέκταση μόνο από τη μια πλευρά για να γλιτώσω λίγο χώρο (αν μπορεί να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο).

Πάντως για τα "κυβικά" μου, είναι όντως λίγο πλεονασμός. :unsure:

Aλλά όπως σωστά γράφεις, η τιμή είναι πολύ χαμηλή και μας δελεάζει, γιατί εγώ αποκλείεται να δώσω ποτέ 500+ για ενα DeWalt

• Like
ιδια ειναι τα κυβικα μας :)
στα πολυ μακρια εγω βαζω το δισκοπριονο (που φερνει παραλληλα τωρα ξανα)
με μια ραγα-οδηγο, σου κοβει μεγαλα μηκη και με ακριβεια.
και στα πιο μικρα το φαλτσοπριονο

ομως σωστα λες οτι ενας ερασιτεχνης, οτι και να φτιαξει, δεν χρειαζεται να παει σε ενα εργαλειο των 500+ γιατι αλλωστε εμεις οι ερασιτεχνες δεν θα φτιαξουμε σαλονατα επιπλα για εκθεση :)
που ακομα και τα σαλονάτα , μια χαρα θα βγουν με ενα παρκσαιντ οπως αυτο.
το ντεβαλτ αξιζει να το παρει ενας επαγγελματιας μαστορας ή μια βιοτεχνια ας πουμε που δουλευει το εργαλειο συνεχεια με τις ωρες, αν και η βιοτεχνια θα παρει γωνιάστρα περισσοτερο παρα παγκοπριονακι σαν το ντεβαλτ.
τα παγκοπριονα τα παιρνουν περισσοτερο οι μαστοροι που πανε στην οικοδομη και θελουν επι τοπου να κοψουν κατι. καποιοι ξυλουργοι που ξερω, εχουν γωνιαστρες στο εργαστηρι τους σταθερα, και το παγκοπριονο για να το παιρνουν κοντα.
σαν και μενα που ειχα τις θηριωδεις τριφασικες mig στη βιοτεχνια και 2-3 ηλεκτροκολλησουλες μικρες να τις παιρνουν κοντα στα ταξιδια οι οδηγοι μου

για αυτο, κατι η ελλειψη χωρου, κατι οτι η όποια περιστασιακη δουλεια για την ωρα βγαινει με τα αλλα, τα 130 μου φαινονται πολλα αν και το εργαλειο ειναι τσαμπα σε αυτη τη τιμη!
και εγω αν δεν ειχα τα αλλα θα το επαιρνα.
ισως αν αργοτερα το βγαλει σε εκπτωση, να το σκεφτω γιατι ειναι μεγαλη βαβουρα να το βγαζω στην αυλη για να το δουλεψω καθε φορα . ουτε χωρο για αποθηκευση δεν εχω...

τα παγκοπριονα τα παιρνουν περισσοτερο οι μαστοροι που πανε στην οικοδομη και θελουν επι τοπου να κοψουν κατι.
Κι εγώ αυτό έχω διαπιστώσει.
Αν έχεις λεφτά να διαθέσεις τα παγκοπρίονα από το πάνω ράφι είναι ότι πρέπει για την κατηγορία μας αλλά, κακά τα ψέματα, κοστίζουν.

• Like
Είναι πραγματικά δέλεαρ σε αυτήν την τιμή...
Παρότι δεν έχω καθόλου κανένα από φαλτσοπριονο,συρωμενο η μη, και παγκοπριονο θεωρώ ότι το συγκεκριμένο εάν δεν έχει κάποιος απο τα παραπανω θα καλύψει όλες τις ανάγκες του..
Εμένα θα μου έκανε καθώς κόβω τακτικά μελαμινες,mdf και συναφή..

Απο την άλλη η έλλειψη χώρου είναι ένα ζήτημα...
Θα πρέπει να το φτιάξεις και να το έχεις μόνιμα συναρμολογημενο ώστε να μην τρως την ώρα σου με βαλε-βγαλε...
Ακόμη και εγώ που εχω πρέπει να φτιάξω μια γωνιά ώστε να αποθηκεύεται και να το βγάζω στην σέντρα για χρήση...το θεωρω και αυτό μανούρα...το θέλω σταθερό κάπου και δεν μπορω αυτήν την στιγμή..
Οπότε συμφωνώ με τον Νικόλα..

Προσωπικά δεν θα κινηθώ σε αγορά γιατί επισης θα "καψω" αλλα εργαλεία και ραγες που θα μείνουν στην ακρη μετά...και κοστίζουν περισσοτερο από αυτό..

• Like
Δεν υπαρχει συγκριση παγκοπριονου-συρομενου δισκοπριονου-φαλτσοπριονου.

Ναι μεν με ενα φορητο δισκοπριονο κανεις τα παντα αλλα το καθε μηχανημα εχει τον τομεα στον οποιο διαπρεδπει.

Last edited:
Κάποια αντίστοιχα εντωμεταξύ έχουν 2 ρόδες και μπορείς να τα ψιλοπηγαινοφερνεις..
Αυτό δεν έχει καθόλου και επειδή ούτε εγώ έχω τη δυνατότητα να το τοποθετήσω καπου σταθερά το σκέφτομαι..

Το καθε εργαλειο κανει συγκεκριμενη δουλεια.
Το μεγαλο ατου του παγκοπριονου ειναι η επαναληψιμοτητα στις κοπες … βγαζεις ιδια κομματια χωρις να μετρας και να στηνεις οδηγους.
Εαν καποιος θελει, του βαζει και ροδες και τηλεκατευθυνση να πηγαινει μονο του ... το θεμα ειναι εαν θα το αξιοποιησει καποιος, εαν δεν ... του χρονου.

Last edited:
Έχετε δίκιο ότι το καθένα είναι για συγκεκριμένη δουλειά...
Όταν εννοούσα όλες τις ανάγκες αναφερόμουν σε ξυλεια και όχι σε όλα τα είδη κοπης..αλλα και πάλι δεν καλύπτεσαι σε όλα...

Η επαναληψιμοτητα που αναφέρει ο Θανάσης είναι πολύ μεγάλο ατου..μου λείπει αυτό το πράγμα...
Όσο και η μεταφορά...σωστή η σκέψη για ροδες...

Όσο αφορά το πόσες φορές θα χρησιμοποιηθεί δεν νομίζω ότι δικαιολογούν εύκολα την αγορά του αφού δεν ειναι τακτικές,πολλές και επαναλαμβανόμενες κοπες της κάθε φοράς...

Το μεγάλο προσόν του παγκοπρίονου και ο λόγος που εφευρέθηκε είναι η φορητότητα.
Αν πάρεις το παγκοπρίονο μαζί σου αντικαθιστάς φαλτσοπρίονο, δισκοπρίονο και πριονοκορδέλα με μια συσκευή.
Αντίθετα, αν πάρεις μαζί σου μόνο ένα από τα προαναφερόμενα εργαλεία δεν είναι σίγουρο οτι κάποιο άλλο δεν θα σου λείψει.
Φυσικό επακόλουθο είναι μια συσκευή που κάνει πολλά πράγματα καλά να μην κάνει κάτι τέλεια, αυτό ισχύει για τα πάντα σχεδόν.

• Like
Reactions: KOSSTV
Για τις δικες μου αναγκες παντως, η πριονοκορδελα εχει αντικαταστησει πλεον το παγκοπριονο και το φαλτσοπριονο σε ποσοστο που σχεδον αγγιζει το 100%.
Η μονος ουσιαστικος περιορισμος της πριονοκορδελας ειναι ο λαιμος, η αποσταση της λαμας δηλαδη μεχρι το πλαινο μερος.

Κανένα εργαλείο δεν αντικαθιστά στο 100% κάποιο άλλο γιατί απλά δεν θα υπήρχε λόγος ύοαρξης του «άλλου».
Το παγκοπρίονο, με αντάλλαγμα τη φορητότητα, κάνει, με πολλούς συμβιβασμούς, τις δουλειές κάποιων άλλων εξειδικευμένων εργαλείων.
Αυτά τα εργαλεία όμως, είπαμε, είναι σαν τις γοργόνες, ναι μεν αλλά.

Την πριονοκορδελα την αντικαθιστα μονο η σεγα ... καθετες κοπες.
Η πριονοκορδελα θελει υπομονη, τεχνη και σωστη κορδελα για να κοψει (καπως) ισια

Εαν θες να φτιαξεις πχ ενα κουτι, τοτε μονο με το παγκοπριονο θα το φτιαξεις ... με τα υπολοιπα εργαλεια θα το φτιαξεις περιπου ισιο.
Εαν στο παγκοπριονο βαλεις sled φτιαχνεις απιστευτες μικρες κατασκευες, μεχρι και μορσες φτιαχνεις (εαν δεν εχεις ρουτερ)

Κι εμενα, παντως, ενα παγκοπριονακι της συμφορας που εχω, με εχει βολεψει πολυ σε καποιες δουλειες. Ακομα και αυτο το φτηνιαρικο.
Αν δεν το ειχα, θα επαιρνα σιγουρα το parky.

Τόσα χρόνια λέγαμε γιατί δεν το έφερνε .... και τώρα .... :cool:
Παρτε το παιδιά γιατι μπορει να κανει χρόνια να ξαναρθει και θα βλαστηματε. Ετσι και εγω περιμενω χρονια να ξαναεμφανιστουν καποια προιοντα αλλα ακομα τπτ (πχ. γρασο μολυβδενιου).

αν υπηρχαν τα λεφτα, δεν το σκεφτομουν θα το επαιρνα αβλεπη και ας εμενε στην ακρη
το θεμα ειναι οτι τα λεφτα αυτα (που με δυσκολια υπαρχουν) μπορουν να χρησιμοποιηθουν αλλου, οπως λεει και ο κωστης
αν ομως καποιος του περισευουν , δεν το συζηταμε, το εργαλειο ειναι φοβερο και εχει τα παντα στα μισα ή στο 1/3 του κοστους του ανταγωνισμου

επειδη θα πουλησει καθως το θελουν αρκετοι, πιστευω οτι το αργοτερο σε ενα χρονο, ισως και μισο, θα το ξαναφερει