Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μάλλον κανένας σας δεν κοίταξε το κουτί από τις μπαταρίες με cell balancing .
Το λέει ξεκάθαρα πάνω δεξιά, 3 χρόνια εγγύηση

Attachments

• 16659016145398426228543214253750.jpg
    16659016145398426228543214253750.jpg
    1.8 MB · Views: 52
Μάλλον κανένας σας δεν κοίταξε το κουτί από τις μπαταρίες με cell balancing .
Το λέει ξεκάθαρα πάνω δεξιά, 3 χρόνια εγγύηση

Μια χαρά το κοιτάξαμε και το έχουμε συζητήσει και παλιότερα.
Και με βάση αυτό που λέει το κουτί, ρώτησα στο service αν ισχύει και πήρα αρνητική απάντηση γιατί και καλά "είναι αναλώσιμο"

Τους απάντησα πως αυτό είναι εξαπάτηση καταναλωτή και πως αν μου χαλάσει η μπαταρία και δεν με καλύψουν στην τριετία θα απευθυνθώ στις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών, αλλά δεν μου φάνηκε να ίδρωσε το αυτάκι τους.

Απλα καποιοι υπαλληλοι δεν εχουν ενημερωθει επαρκως για την 3ετη εγγυση στις νεες μπαταριες.
Το "αναλωσιμο" με την περιορισμενη εγγυηση ισχυε παλια για ολα τα battery packs, οχι μονο της Parkside.

Λοιπον οπως ειπα πηρα χθες ενα σετακι parkside το παλμικο κατσαβιδι και το σκουπακι υγρων στερεων.

Το σκουπακι πολυ πρωτογονο ως ποιοτητα κατασκευης με μια μονο θεση ON o_O στα αρνητικα του αλλα αρκουντως δυνατο και με πλεονεκτημα οτι ειναι υγρων στερεων (σε συγκριση πχ με το eihnel) στα θετικα του οποτε η πλαστιγγα γερνει στο θετικο (με 30€ διαολε)

Το παλμικο κατσαβιδι τωρα επισης σκατοκατασκευη αλλα δεν μπορεις να παρεις dewalt με 35€ τωρα..... Η ερωτηση μου ειναι το τσοκ δεν ασφαλιζει καπως ετσι ελευθερο ειναι μονο με την πιεση που του ασκεις μενει μεσα η ενδιαμεση φωλια για τις μυτες ?

Εγώ πάντως είχα φάει πόρτα από το service της παρκυ πριν 2 χρόνια περίπου με μια τεσσάρα. Είναι αναλώσιμο μου είχαν πει, πάει μέχρι 6 μήνες και δε δεχόντουσαν περαιτέρω συζήτηση πάνω σε αυτό. Αν έχουν αλλάξει τώρα πολιτική στις μπαταρίες δε το γνωρίζω.
Μια χαρά το κοιτάξαμε και το έχουμε συζητήσει και παλιότερα.
Και με βάση αυτό που λέει το κουτί, ρώτησα στο service αν ισχύει και πήρα αρνητική απάντηση γιατί και καλά "είναι αναλώσιμο"

Τους απάντησα πως αυτό είναι εξαπάτηση καταναλωτή και πως αν μου χαλάσει η μπαταρία και δεν με καλύψουν στην τριετία θα απευθυνθώ στις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών, αλλά δεν μου φάνηκε να ίδρωσε το αυτάκι τους.
Από την στιγμή που το ίδιο το σέρβις,δεν μιλάμε για υπάλληλο η ταμεια καταστήματος η εξυπηρέτηση πελατών που δεν είναι δικαιοδοσία τους, δηλ η εκπρόσωπος της Parkside στην Ελλάδα λέει αυτά τότε για ποια 3 έτη εγγύηση μιλάμε...;

Έχει δοκιμάσει κάποιος μετα από 1-1,5 χρόνο ακόμη και 2 χρονια επειτα από βλάβη η δεν ξέρω τι άλλο σε μπαταρία Parkside και του την πέρασαν σε εγγυση..;
Εάν ναι τοτε θα επιβεβαιώνουν τα 3 χρόνια...
Το λέω γιατί ουτε οι επώνυμες εταιρίες δεν δίνουν πάνω από 6μηνο...

Τα έχουμε ξανασυζητηση το θέμα αλλά κουβέντα να γίνεται..

καλά πραγματικά απαράδεκτοι αν δεν τηρούν αυτό που γράφει πάνω στη συσκευασία. με μια γνωστοποίηση στο συνήγορο του καταναλωτή θα συνέλθουν νομίζω.

πάντως πραγματικά μεγάλο πρόβλημαμε τις εγγυήσεις είναι και η έλλειψη ανταλλακτικών. για το παλιό 18V (όχι 20v) parkside δράπανό μου δεν υπάρχουν πλέον ούτε μπαταρίες ούτε ανταλλακτικά στο service. φυσικά οι 18V μπαταρίες δεν ταιριάζουν με τις 18V δεύτερης γενιάς που έχω ένα κρουστικό, ούτε με τις 20V!!!

Μια και μιλάμε για μπαταρίες εγώ τη μεγαλύτερη απογοήτευση την έχω πάρει απο τη Bosch.
Έχω 4 μπαταρίες 12V στα 3Ah η καθε μία, οι δύο του 2017 και οι άλλες δύο του 2019.
Δυστυχώς οι δύο του 2017 τα έπαιξαν πρίν καν συμπληρώσουν 5-ετία. ☹️
Με ελάχιστη χρήση, καθαρά ερασιτεχνική και πάντα σε περιβάλλον εργαστηρίου.

δες σε κανα youtube αν εχει ανοιξει κανεις το κουτακι της μπαταριας αυτης και αντικατεστησε τα στοιχεια ευκολα.....τα στοιχεια ειναι φθηνα αν υπαρχει τροπος....

επειδή μπορεί να έχει απαντηθεί, υπάρχει κάποιο κατάστημα lidl, που να έχει τα εργαλεία, διότι όταν πηγαίνω δεν υπάρχει λέπι? θυμάμαι ότι κάπου υπάρχουν

12βολτο Battery pack της εταιρειας Βοsch απο το 2010, εκλεισε 13 χρονια ζωη να΄χει.
uC9dIxkh.jpg

Του Μπαμπη του ετυχε η μια στο εκατομμυριο :)

Του Μπαμπη του ετυχε η μια στο εκατομμυριο :)

Μακάρι να ήταν μία…
Δύο στις δύο έχω… Δεν το λες και σύμπτωση.
…κι όπως τα βλέπω σε λίγο θ’αρχίσω να τρέμω και για τις άλλες δύο του 2019 που έχω. ☹️

για να μην αδικουμε την παρκσαιντ, νομιζω οτι ειχε ειπωθει και παλιοτερα, οταν μια μπαταρια ειναι μερος συσκευασιας εργαλειου εχει 6 μηνες εγγυηση ως αναλωσιμο.
οταν πουλιεται μονη της εχει 3 χρονια. τουλαχιστον οι καινουριες οι μπαλανς

αυτο εχει μια λογικη οτι η μπαταρια που ερχεται με εργαλειο , ειναι λογω ογκου φορεμενη πανω στο εργαλειο συνηθως.
μπαταρια που μενει συνδεμενη σε εργαλειο ζει πολυ λιγοτερο, για αυτο τις βγαζουμε οταν το εργαλειο δεν χρησιμοποιειται . ιδιαιτερα τις λιθιου.

πολλα εργαλεια πωλουνται ενα και δυο και τρια χρονια απο τοτε που φτιαχτηκαν και ολο αυτο το καιρο, η μπαταρια ειναι φορεμενη πανω του.
επιπλεον υποψιαζομαι οτι συμβαινει ο,τι και στα αναλωσιμα του λιντλ.
αυτα που ερχονται με τα εργαλεια (τρυπανια, μπιτακια, μυτουλες) ειναι μαπα. αυτα που πωλουνται μονα τους ειναι απο αξιοπρεπη εως καταπληκτικα για την τιμη τους
ισως συμβαινει το ιδιο και με τα στοιχεια των μπαταριων

το σερβις δεν ξερει! για τις μπαταριες και τα εργαλεια, δεν ειναι αρμοδιο το σερβις της κομπερνας κλπ. ειναι το τηλεφωνο επικοινωνιας
εκει που τσεκαρουν την αποδειξη. απο εκει δινεται εντολη για το αν το σερβις θα σου στειλει αλλο εργαλειο. δυστυχως ειμαι πατρα και δεν εχω εδω το τηλ επικοινωνιας, ας παρει κανα τηλεφωνο οποιος μπορεσει. νομιζω το γραφει πανω η αποδειξη.

καμια μπαταρια απο τις μπος του κουμπαρου μου δεν εχει παθει καμια πτωση αποδοσης ,ουτε εχει χαλασει. ουτε καν η πρωτη του δεκα χρονια τωρα +
αλλά δεν τις αφηνει ποτε πανω στο εργαλειο και νομιζω τις αφηνει φουλ φορτισμενες αν θυμαμαι καλα, αλλά θα τον ρωτησω για σιγουρια.
βεβαια η χρηση που τους κανει ειναι συνηθως λιγη εως σπανια καθως εχει 8 , συνηθως απο μια για καθε εργαλειο. αρα η μπαταρια δουλευει οποτε δουλευει και το αντστοιχο εργαλειο που εχει μεσα στην καθε βαλιτσα του συνηθως

Last edited:
Λοιπον οπως ειπα πηρα χθες ενα σετακι parkside το παλμικο κατσαβιδι και το σκουπακι υγρων στερεων.

Το παλμικο κατσαβιδι τωρα επισης σκατοκατασκευη αλλα δεν μπορεις να παρεις dewalt με 35€ τωρα..... Η ερωτηση μου ειναι το τσοκ δεν ασφαλιζει καπως ετσι ελευθερο ειναι μονο με την πιεση που του ασκεις μενει μεσα η ενδιαμεση φωλια για τις μυτες ?
Τι δε σου αρέσει στο παλμικό; Έχω καιρό τέτοιο και μπορώ να πω ότι είναι από τα καλά εργαλεία της παρκυ. Καλή κατασκευή, στιβαρή και ως τώρα απροβλημάτιστο, άσε που το έχει και μεγάλο ποσοστό μαστοράτζας και συνεργείων. Για το τσοκ που ρώτησες και αν κατάλαβα σωστά την ερώτηση σου, όταν βάζεις κάποια μύτη ή ανταπτοράκι μέσα, τραβάς το δαχτυλίδι του τσοκ και την ασφαλίζει. Δεν βγαίνει αν δεν κάνεις πάλι την ίδια κίνηση για να την αλλάξεις.

Δεν αδικούμε την Parkside Νικόλα..Αλλά.τον τρόπο που διαχειρίζεται την εμπορική της πολιτική..
Εάν μεμονωμένη έχει 3 χρόνια και μαζί με το εργαλείο 6 μήνες τότε γιατί πουλάει ξέχωρα εδώ και 3-4 χρόνια ενώ δεν την συμφέρει...;
Εννοώντας την πολιτική εγγύησης...

Αυτό με την φορτωμένη την μπαταρία μέσα στην συσκευασία νομίζω ότι είναι μονο πρακτική της Parkside για να γλυτώσει όγκο από την συσκευασία...Καλά αυτό το κάνει με όλα της τα εργαλεία ...

Εάν χάνετε η 3ετης εγγύηση επειδή η μπαταρία είναι πάνω στο εργαλείο, τότε πάρα πολύ απλά θα μπορούσαν οι ακροδέκτες να έχουν ένα λεπτό διαφανο φιλμ/μεμβρανη ώστε να μην δημιουργείται κύκλωμα.Οταν ο πελάτης αγοράσει το εργαλείο ,αφαιρεί τη μεμβράνη κ όλα οκ.Ετσι γίνεται σε πολλά προϊόντα που η μπαταρία είναι στην θεση της.Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για μη τήρηση της 3ετης εγγύησης.

Τι δε σου αρέσει στο παλμικό; Έχω καιρό τέτοιο και μπορώ να πω ότι είναι από τα καλά εργαλεία της παρκυ. Καλή κατασκευή, στιβαρή και ως τώρα απροβλημάτιστο, άσε που το έχει και μεγάλο ποσοστό μαστοράτζας και συνεργείων. Για το τσοκ που ρώτησες και αν κατάλαβα σωστά την ερώτηση σου, όταν βάζεις κάποια μύτη ή ανταπτοράκι μέσα, τραβάς το δαχτυλίδι του τσοκ και την ασφαλίζει. Δεν βγαίνει αν δεν κάνεις πάλι την ίδια κίνηση για να την αλλάξεις.

Nαι το βρηκα αυτο το πως ασφαλιζει κατοπιν ερωτησεως , ειχα μαθει στα βιδωτα τσοκ δεν πηγε το μυαλο μου στην νεα γενια ασφαλειων :sneaky:

Οταν λεω σκατοκατασκευη εννοω η αρμοση των πλαστικων, οι διακοπτες τετοια.....αλλα στην διαχειριση του μια χαρα ειναι .

καμια μπαταρια απο τις μπος του κουμπαρου μου δεν εχει παθει καμια πτωση αποδοσης ,ουτε εχει χαλασει. ουτε καν η πρωτη του δεκα χρονια τωρα +
αλλά δεν τις αφηνει ποτε πανω στο εργαλειο και νομιζω τις αφηνει φουλ φορτισμενες αν θυμαμαι καλα, αλλά θα τον ρωτησω για σιγουρια.

Επισης καλο τους κανει μια στις τοσες να τις αποφορτιζεις και να τις ξαναφρεσκαρεις.

Εγω στα εργαλεια με μπαταριες νικελοκαδμιου που εχω χρονο (bosch) για τον λογο αυτο ειχα παρει και εναν φακο που τις γονατιζε (παλιες καλες εποχες) στο τσακ μπαμ.....

τωρα με τα λεντ αντε τρεχα γυρευε πως θα κανεις αποφορτιση....

Υπαρχει αληθεια κανα εργαλειακι της parkside που μπορει να χρησμιποιηθει για τον σκοπο αυτο ?