Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ας λένε οτι θέλουν οι υπάλληλοι,εδώ λέει 3 χρόνια
Σωστός ο φίλος.Στο επίσημο σαιτ κ στο app,όλες οι μπαταρίες λένε 3 χρόνια εγγύηση.Οποιος αγοράσει,κρατά απόδειξη κάνει κ ένα screen shot κ νομίζω δεν θα έχει θέμα.

• Like
Reactions: elninioz and KOSSTV
Πρόσφατα φιλος έστηλε μπαταρία 20v χιουστον και του εστηλαν καινούργια. Την ειχε 1+ χρονο.

ο πρασινος ομως δεν ειναι μπρασλες με αποτελεσμα να ειναι πιο αδυναμος και να τρωει τη μπαταρια αρκετα πιο συντομα.
αν τον θες για τριψιματα, ο μαυρος που θα φερει ειναι "μονοδρομος". ειναι και το τελευταιο μοντελο της.

η μπαταρια η 4αρα , σε αντιθεση με τις παλιες ειναι μπαλανς. εγω θα την παρω αν μπορεσω.

η μαυρη η σπαθοσεγα δεν λεει πολλα γιατι εχει βγαλει νεοτερο μοντελο που κανει πολυ πιο γρηγορα κοψιματα επειδη εχει μεγαλυτερη διαδρομη η λαμα της

το μαυρο δραπανοκατσαβιδο εχει πανω του το εξαιρετικο τσοκ της rohm. βεβαια τα 60 ευρω δεν τα λες και λιγα , αλλά σε σχεση με ενα B&D , εινχελ κλπ της αυτης τιμης , το παρκι ειναι σαφως πιο προτιμηταιο αν και δεν ειναι κρουστικο, για το τσοκ του περισσοτερο.

το κρουστικο πιστολετο ειναι αρκετα καλυτερο απο το Α1 που εβγαζε καπνους αν το ζοριζες.

το παλμικο κατσαβιδι το βλεπω ακριβο σε σχεση με τα αντιστοιχα του μπανγκουντ που ειναι στην ουσια μακιτα.

αυτα που σιγουρα θα αξιζουν ειναι τα περφορμανς μπητακια/κατσαβιδια/τρυπανια κλπ
ο,τι βγαζει ως περφορμανς ο παρκσαιντ ειναι εξαιρετικα ανκαι εχει τσιμπισει σαφως τις τιμες της ακομα και σε αυτα.
Θα "χτυπήσω" ό,τι υπάρχει σε αναλώσιμο και ελπίζω να κρατήσουν :cool::cool::cool:

• Like
Reactions: nickolas
Κι εγώ μάλλον θα χτυπήσω από Δευτέρα την 4άρα μπαταρία στα 33 ευρώ, καθώς έχω μια 4άρα αγορασμένη το 2020 η οποία λογικά δεν έχει cell balancing.

Ψήνομαι για το αλφαδομετρο τι λέτε ..
Ψιλό ακριβό αλλα νομίζω αξίζει ..

Last edited by a moderator:
Ψήνομαι για το αλφαδομετρο τι λέτε ..
Ψιλό ακριβό αλλα νομίζω αξίζει ..
Εάν εννοεις το αλφαδι/λέιζερ σε αυτά τα χρήματα μαζί με τριποδο δεν βρίσκεις...
Δεν έχει καμία σχέση με το απλό λέιζερ που βγάζει...
θεωρώ ότι αξίζει να το πάρεις...
στην τελική εάν δεν σου κάνει το γυρίζεις πίσω. .

Όντως την προηγούμενη φορά είχε πιο φθηνά την μπαταρία των 2Ah με τον φορτιστή (πήρα δύο) και ακριβότερα τα 4Ah.

Έχω ήδη δύο των 2Ah και από εργαλεία έχω τη σέγα και το προβολάκι και μάλλον θα πάρω τον τροχό (δεν έχω ούτε ρεύματος) που έχει προσφορά τη Δευτέρα (και ίσως τον ταινιολειαντήρα αν υπάρχει ακόμη στοκ).

Ο τροχός δεν θα δει εντατική χρήση (περισσότερο μερεμέτια, λείανση και μικροκατασκευές) κυρίως στο σπίτι και τους εξωτερικούς χώρους και ίσως να προκύψει ανάγκη στο κτήμα
αλλά η απουσία καλωδίου είναι πολύ σοβαρό πλεονέκτημα ακόμα και εκεί που υπάρχει ρεύμα.

Η μικρή μπαταρία των 2Ah δεν ξέρω αν θα με καλύψει οπότε έλεγα να πάρω ή δύο των 4Ah ή μία των 8Ah.

Με λιγότερα χρήματα θα μπορούσα να πάρω έναν τροχό ρεύματος με ρύθμιση στροφών (πχ της bosch) και μία μπαταρία 4Ah κυρίως για τη σέγα.

Τι προτείνετε για τον τροχό/μπαταρίες vs τροχό ρεύματος και έχει εμπειρία κανείς από τον ταινιολειαντήρα (ρεύματος);

Θα ελεγα να προτιμηθουν δυο 4αρες μπαταριες απο μια 8αρα. Η 4αρα εκτιμω οτι ειναι υπεραρκετη για τις εργασιες που περιγραφεις.
Περα απο το βαρος που δεν ειναι αμελητεο, εαν κατι παει στραβα μετα απο καιρο, δεν θα κλαις το διπλο κοστος της 8αρας.

Για τροχο, για ερασιτεχνικη χρηση, θα προτιμουσα ασυζητητι εναν Parkside μπαταριας απο τον καλυτερο επωνυμο τροχο ρευματος.
Ειναι ασυλληπτη η ευκολια και ευχρηστια ενος τροχου μπαταριας, για να μην πουμε και για την ασφαλεια που δεν μπλεκεσαι με καλωδια.

Έχω τον προηγούμενο τροχό μπαταρίας performance, αυτόν χωρίς ρύθμιση στροφών.
Με έχει βολέψει καλύτερα από τους 2 ρεύματος (115 skil και 250 bosch μπλε) που έχω.

Για τις μπαταρίες με τρώει να πάρω την 8ρα. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα φορτίζει σωστά στον "απλό" φορτιστή.

• Like
Reactions: tonal
Με καλύψατε.
Τουλάχιστον μια 4Ah και τον parkside λοιπόν.

Για τον ταινιολειαντήρα καμία γνώμη;
Δεν είναι στις προσφορές απλά θυμάμαι πως όσες φορές πήγα είχε στοκ 3 ή 4 κομμάτια.
Τα ανταλλακτικά γυαλόχαρτα έχουν προτυποποιημένες διαστάσεις ή κάθε εταιρεία έχει τα δικά της και σε δεσμεύει;

Προορίζεται κυρίως για ξυλοκατασκευές (κυρίως μαδέρια) και κοντρα πλακέ και πολύ πιθανό αλουμίνιο (βουρτισμένη όψη αν και σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειάζεται ειδική κατασκευή με μικρότερη επιφάνεια επαφής σε σχέση με τον ταινιολειαντήρα αλλά μεγαλύτερη από ένα κύλινδρο που θα μπει πχ στο δράπανο).

Μέχρι τώρα για τα ξύλα δουλεύω χεράκι...

Θα ελεγα να προτιμηθουν δυο 4αρες μπαταριες απο μια 8αρα. Η 4αρα εκτιμω οτι ειναι υπεραρκετη για τις εργασιες που περιγραφεις.
Περα απο το βαρος που δεν ειναι αμελητεο, εαν κατι παει στραβα μετα απο καιρο, δεν θα κλαις το διπλο κοστος της 8αρας.
Για τις μπαταρίες με τρώει να πάρω την 8ρα. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα φορτίζει σωστά στον "απλό" φορτιστή.
Ο μονος λογος για να προτιμουσα την 4αρα σε σχεση με την 8αρα ειναι οντως το βαρος της....αλλα η συγκεκριμενη 8αρα εχει 21700 κυψελες εναντι των 18650 των 4αρων πραγμα που σημαινει πολυ περισσοτερη διαρκεια απο 2αρες μαζι..σε εργονοβορα εργαλεια η 8αρα ειναι οπως και αν το κανουμε πιο ενδεικτικη...τωρα εαν παει κατι στραβα οπως σε εμενα τοτε ναι θα ειναι θεμα....
Με την φορτιση Παναγιωτη δεν θα εχεις κανενα θεμα..απλως με τα 2.4Α του φορτιστη θα θες κανα 3ωρο να την φορτισεις...

Για τροχο, για ερασιτεχνικη χρηση, θα προτιμουσα ασυζητητι εναν Parkside μπαταριας απο τον καλυτερο επωνυμο τροχο ρευματος.
Ειναι ασυλληπτη η ευκολια και ευχρηστια ενος τροχου μπαταριας, για να μην πουμε και για την ασφαλεια που δεν μπλεκεσαι με καλωδια.
Όλα,μα όλα σωστά τα λες

Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να δουλέψει σαν σατινιέρα ο τροχός;

Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να δουλέψει σαν σατινιέρα ο τροχός;
Αυτά εδώ (burnisher attachment) έχω πετύχει καθώς χαζεύω. Δεν έχω ιδέα κατά πόσο κάνουν δουλειά ή τι λεν από ποιότητα ή αν ταιριάζουν με τις στροφές που βγάζει ο γωνιακός, οπότε ψάξτο πριν το πάρεις.

• Like
Reactions: nikfor and tonal
Αυτά εδώ (burnisher attachment) έχω πετύχει καθώς χαζεύω. Δεν έχω ιδέα κατά πόσο κάνουν δουλειά ή τι λεν από ποιότητα ή αν ταιριάζουν με τις στροφές που βγάζει ο γωνιακός, οπότε ψάξτο πριν το πάρεις.
Δύσκολο,πολύ δύσκολο με τροχό ,χρειάζεται ομαλή και σταθερή κίνηση στην επιφάνεια προς επεξεργασία ιδίως αν πρόκειται για μαλακά μέταλλα (αλουμινίου),αν είναι ινοξ ίσως.

Last edited:
  • Like
Reactions: dk31 and KOSSTV
Ο τροχός έχει ρυθμιζόμενες στροφές (αυτός που θα φέρει το lidl).

Και οι σατινιέρες που βλέπω τη μορφή γωνιακού τροχού έχουν. Θα το δω αν ταιριάζουν οι στροφές.

Το λειαντικό που χρησιμοποιώ με το δράπανο είναι είτε σκέτο τύπου Scotch Brite είτε με αραιά φύλλα γυαλόχαρτου ενδιάμεσα αλλά εκεί οι στροφές ειναι φαντάζομαι πολύ χαμηλότερες

Εάν εννοεις το αλφαδι/λέιζερ σε αυτά τα χρήματα μαζί με τριποδο δεν βρίσκεις...
Δεν έχει καμία σχέση με το απλό λέιζερ που βγάζει...
θεωρώ ότι αξίζει να το πάρεις...
στην τελική εάν δεν σου κάνει το γυρίζεις πίσω. .
ΝΑι για αυτο λεω το αλφαδι - λειζερ με προβληματιζει η μπαταρια του και κατα τι αντοχη θα εχει σηνυθως για οικοδομες η γυψοσανιδα κανα 8 ωρο την θελω να αντεχει αλλα οντως η τιμη ειναι αρκετα καλη το θεμα ειναι να αντεξει η μπαταρια σε τετοια εργασια.

Oι ρυθμιζομενες στροφες που εχει το αντιστοιχο τριβειο της Βοsch PRR 250 ειναι 1600-3000. Σπανια χρειαζεται να το δουλευω στο μαξ.
Ειναι ενα χρησιμο και ιδιαιτερο τριβειο που παιρνει ακομα μεγαλυτερη αξια απο τα αριστα αναλωσιμα της Bosch που το συνοδευουν.

Ο 18βολτος τροχος του λιντλ λειτουργει απο 3000 εως 10000 στροφες αλλα πολυ αμφιβαλλω εαν στις 3000 στροφες η ροπη θα ειναι αρκετη για λειτουργια ως σατινιερα, ιδιως εαν υπαρξει λιγο ζορι/πιεση.