Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κι εγώ ξέχασα να γράψω ότι ο μηχανισμός για το τέντωμα της αλυσίδας (η ακίδα με το ελατήριο) μπλόκαρε τέρμα μπροστά, μόλις έβγαλα την αλυσίδα και πριν καν το χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά. Δεν κουνιόταν με τίποτα και τελικά τον έβγαλα με ένα μυτοτσίμπιδο, τον ξαναέβαλα και δούλεψε.

• Like
Reactions: legeonarios
Κι εγώ ξέχασα να γράψω ότι ο μηχανισμός για το τέντωμα της αλυσίδας (η ακίδα με το ελατήριο) μπλόκαρε τέρμα μπροστά, μόλις έβγαλα την αλυσίδα και πριν καν το χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά. Δεν κουνιόταν με τίποτα και τελικά τον έβγαλα με ένα μυτοτσίμπιδο, τον ξαναέβαλα και δούλεψε.
Το ίδιο και στο δικό μου, μπλόκαρε και δεν κουνιόταν με τίποτα. Του έριξα λίγο WD40 και με μια πένσα το κίνησα μπρος-πισω και τελικά ξεμπλοκαρε.

Μέχρι τώρα δεν έκοψα τίποτα, άλλα την Τρίτη θα το δοκιμάσω εκτεταμένα!

ωχ...Μπλοκαρε ο μηχανισμος εντασης της αλυσιδας...
...η αλυσιδα χαλαρωσε μετα το κοψιμο... αυτα μεχρι στιγμης :)

Η αλυσιδα θελει λαδωμα για να μην ανεβαινει η θερμοκρασια απο την τριβη και φθειρεται, για να μην σκουριασει απο την υγρασια, για να κινειται και να γλυστραει πανω στη λαμα ευκολοτερα κανοντας το κοψιμο πιο αποτελεσματικο και με λιγοτερη πιεση στο μοτερ.
Επισης μια καλολαδωμενη αλυσιδα μαγκωνει πιο δυσκολα στο ξυλο, οποτε ειναι προυποθεση και για ενα ασφαλεστερο κοψιμο.

Χωρις την μπαταρια επανω και πριν απο καθε χρηση, βαζω αρκετες σταγονες λαδι με ενα μικρο μπουκαλακι φροντιζοντας να παει σωστα μεταξυ αλυσιδας και λαμας, ας τρεξει και πανω στη λαμα., γυρνωντας την αλυσιδα με το χερι.

Μια φορα ειναι αρκετη για οσο διαρκει μια μπαταρια, εκτος αν κοβω σκληρα και ξερα ξυλα οποτε θα κρινω αν χρειαζεται συμπληρωματικο λαδωμα.

Το ίδιο και στο δικό μου, μπλόκαρε και δεν κουνιόταν με τίποτα. Του έριξα λίγο WD40 και με μια πένσα το κίνησα μπρος-πισω και τελικά ξεμπλοκαρε.

Μέχρι τώρα δεν έκοψα τίποτα, άλλα την Τρίτη θα το δοκιμάσω εκτεταμένα!
Και εγώ το έψαχνα πως θα το ξαναμοντάρω όταν έβγαλα την αλυσίδα και έσπρωξα τον πίρο προς τα πίσω βάζοντας ένα μαχαίρι ανάμεσα μέχρι να κουμπώσει στην τρύπα αλλά μετά ανακάλυψα ότι μπορείς να κουμπώσεις πρώτα τον πίρο στην τρύπα και μετά σπρώχνοντας προς τα πίσω όλο το σύστημα να περάσεις την αλυσίδα γύρω από το γρανάζι του άξονα.
Αυτό το σύστημα τεντώματος της αλυσίδας μου αρέσει καλύτερα από το σύστημα του μικρού κινέζικου με την δύσκολη μικρή βίδα.
Το μάνιουαλ λέει ότι κάθε τόσο πρέπει να ξεσφίγγεις το καπάκι λίγο για να τεντώνει η αλυσίδα όσο χρειάζεται και μετά το ξανασφίγγεις. :cool:

Εργαλεια μονο για τον κηπο τη Μ.Εβδομαδα το Λιντλ.

3-4 σακκια καρβουνα ομως σκεφτομαι να παρω. Φαινονται αρχοντοκαρβουνα!
Ο Σκλαβενιτης τα εχει λιιγο πιο φτηνα, αλλα μου φαινονται πιο τσιπικα :)

Και εγώ το έψαχνα πως θα το ξαναμοντάρω όταν έβγαλα την αλυσίδα και έσπρωξα τον πίρο προς τα πίσω βάζοντας ένα μαχαίρι ανάμεσα μέχρι να κουμπώσει στην τρύπα αλλά μετά ανακάλυψα ότι μπορείς να κουμπώσεις πρώτα τον πίρο στην τρύπα και μετά σπρώχνοντας προς τα πίσω όλο το σύστημα να περάσεις την αλυσίδα γύρω από το γρανάζι του άξονα.
Αυτό το σύστημα τεντώματος της αλυσίδας μου αρέσει καλύτερα από το σύστημα του μικρού κινέζικου με την δύσκολη μικρή βίδα.
Το μάνιουαλ λέει ότι κάθε τόσο πρέπει να ξεσφίγγεις το καπάκι λίγο για να τεντώνει η αλυσίδα όσο χρειάζεται και μετά το ξανασφίγγεις. :cool:
Στο manual αλλα και σε ενα βιντεο που ειδα, πρεπει να δωσεις κληση μικρη προς τα επανω μεχρι να κουμπωσει ο πιρος στην τρυπα και μετα το φερνεις στην θεση του με λιγο ζορι.

Στο manual αλλα και σε ενα βιντεο που ειδα, πρεπει να δωσεις κληση μικρη προς τα επανω μεχρι να κουμπωσει ο πιρος στην τρυπα και μετα το φερνεις στην θεση του με λιγο ζορι.
Το είχα διαβάσει και εγώ αυτό το δοκίμασα αλλά δεν μου κούμπωνε η κλήση δεν έφτανε για να μπει ο πίρος στην τρύπα, θα το ξαναπροσπαθήσω. Βάλε αν έχεις το link του βίντεο.
Κάτι που διάβασα και δεν ήξερα είναι ότι πρέπει να γυρίζεις την πλάκα της αλυσίδας το πάνω κάτω μετά από κάποιο διάστημα για να φθείρεται ομοιόμορφα.:cool:

• Like
Reactions: dk31
Last edited by a moderator:
Eιχαμε ενα αμερικανικο παρομοιο ψυγειακι παλια και θυμαμαι οτι στα Ελληνικα ζεστα καλοκαιρια δεν εκανε δουλεια συνδεδεμενο με τον αναπτηρα.
Στην πριζα ηταν λγο πιο αποτελεσματικο. Προσωπικα θα το σκεφτομουν διπλά.

Εκτος εαν καποιος εχει εμπειρια απο το συγκεκριμενο η απο τα αντιστοιχα μοντελα της αγορας στα 30 λιτρα.

• Like
Reactions: cyclades and dim tz
Ειμαι σιγουρος οτι οι 20° C δεν θα ειναι 20 αλλα κατι μεταξυ 10-15 βαθμων χαμηλοτερα απο την εξωτερικη θερμοκρασια. Ιδιως αν τραβαει ρευμα απο τον αναπτηρα.
Οσο δε μεγαλυτερη ειναι η εξ. θερμοκρασια τοση μικροτερη η διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ ψυγειου και περιβαλλοντος.

Έχω τέτοιο ψυγείο και σε ταξίδι μια χαρά τα πήγε...αυτά κύριος συντηρούν και όχι να ψυξουν περισσότερο...
Μια καλή εναλλακτική τους καλοκαιρινους μηνες που το έχω χρησιμοποιήσει είναι να βάλω μια η δύο μικρές παγοκυστες ώστε να κρατήσει λίγο παραπάνω...
Το είχα πάρει από Eshop σε προσφορα της εταιρίας Crysty....ιδιο περιπου σαν αυτο..ως τώρα δεν έχω θεμα...

Έχω τέτοιο ψυγείο και σε ταξίδι μια χαρά τα πήγε...αυτά κύριος συντηρούν και όχι να ψυξουν περισσότερο...
Μια καλή εναλλακτική τους καλοκαιρινους μηνες που το έχω χρησιμοποιήσει είναι να βάλω μια η δύο μικρές παγοκυστες ώστε να κρατήσει λίγο παραπάνω...
Το είχα πάρει από Eshop σε προσφορα της εταιρίας Crysty....ιδιο περιπου σαν αυτο..ως τώρα δεν έχω θεμα...
Εγώ το θέλω για παραλία μιας και είναι η πρώτη χρονιά που θα πάω με τον μικρό και θέλω όλα να είναι λόγο κρύα.. λες να μην το πάρω?

• Like
Reactions: n_olympios
Εγώ το θέλω για παραλία μιας και είναι η πρώτη χρονιά που θα πάω με τον μικρό και θέλω όλα να είναι λόγο κρύα.. λες να μην το πάρω?
Κοίτα σε δοκιμή 6 ωρών και φυσικά υπό σκιά εμενα εφτασε να τα εχει ως λιγο κρυα...εννοειται συνδεμενο..για μπυρες παγωμενες δεν παιζει η αναψυκτικα....σε φαγητα και φρουτα καλα τα παει...αρκεί να μην είναι παραφορτωμενο...

Κοίτα σε δοκιμή 6 ωρών και φυσικά υπό σκιά εμενα εφτασε να τα εχει ως λιγο κρυα...εννοειται συνδεμενο..για μπυρες παγωμενες δεν παιζει η αναψυκτικα....σε φαγητα και φρουτα καλα τα παει...αρκεί να μην είναι παραφορτωμενο...
Άστο τζάμπα 60 ευρό θα δώσω...

Άστο τζάμπα 60 ευρό θα δώσω...
...και θα γλυτώσεις έξτρα κουβάλημα στην παραλια.. το επερνα παλιότερα στην θαλασσα που ήταν μικρά τα παιδιά..βολευε...
Σε ταξίδι όμως με αυτοκίνητο το καλοκαίρι αξιζει αν εχει χώρο στο αυτοκίνητο.. το κάνω ως σήμερα.