Επιτρέψτε μου να καταθέσω κι εγώ τη γνώμη μου για τα εργαλεία Parkside της Lidl.
Αρχικά, ενημερώνω την ομάδα ότι ξεκίνησα να τα χρησιμοποιώ, όταν αγόρασα το πρώτο μου επαναφορτιζόμενο 20βολτο δραπανοκατσάβιδο
PABS 20Li A1 και μαζί του άλλες δυο μπαταρίες και έναν έξτρα φορτιστή.
Το πήρα μαζί μου στο εξοχικό, συνοδευόμενο και από ένα ακόμα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι, το PSSA 3.6 D4, το οποίο βέβαια είναι 12βολτο και τους άλλαξα τον αδόξαστο. Δούλευα ασταμάτητα έναν ολόκληρο μήνα, κατασκευάζοντας καλύμματα από κόντρα πλακέ για τα πορτοπαράθυρα του εξοχικού, που είχα μόλις αλλάξει, αντικαθιστώντας τα παλιά ξύλινα, που είχαν λιώσει από τον καιρό, με άλλα από PVC, τα οποία δεν είχα (και δεν έχω) διάθεση να τα αφήσω κι αυτά στην τύχη τους, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και στον ήλιο και να μας αφήσουν χρόνους, όπως τα προηγούμενα.
Τα εργαλεία αποδείχτηκαν κυριολεκτικά σκυλιά!
Από εκείνη τη χρονιά και εντεύθεν, φροντίζω να εξοπλίζομαι συχνά με εργαλεία της Parkside, που τα θεωρώ πραγματικά value-for-money, αν τα συγκρίνω με παρόμοια του εμπορίου, των οποίων οι τιμές είναι πολύ μεγαλύτερες, ενώ η ποιότητά τους, αν δεν είναι παρόμοια με αυτά της Parkside, είναι υποδεέστερη.
Για να στοχέψει κάποιος σε παρόμοια ποιότητα, πρέπει να δώσει αρκετά περισσότερα χρήματα, ΕΙΔΙΚΑ σε ότι αφορά τα επαναφορτιζόμενα εργαλεία μπαταρίας.
Θα συμφωνήσω φυσικά με τον Μπάμπη που έγραψε ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε εργαλεία, απλά επειδή είναι φτηνά και μετά να μην ξέρουμε που να τα χρησιμοποιήσουμε.
Εδώ ισχύει το ρητό:
"Τα εργαλεία κάνουν το μάστορα", με την προϋπόθεση να είναι όντως μάστορας και όχι κάποιος που προσπαθεί να γίνει τέτοιος.
Για να μην πω και το άλλο, δηλαδή όποιος δεν έχει επαφή με την τέχνη του μαστορεύειν, κινδυνεύει να γίνει θύμα των ίδιων των εργαλείων του.
Καλημέρα.