Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήρα σήμερα το ηλεκτρικό κατσαβίδι Parkside 4V PAS D7 σε βαλιτσκι με €17 μόνο. Για τα χρήματά του είναι ακτύπητο ! Πολύ πρακτικό επίσης στην 1η δοκιμή που έκανα

View attachment 268002

Το εχω αρκετο καιρο και το λειτουργάω μονιμα με την κεφαλη που ρυθμιζει τα nm δυναμης..
απλα δεν εχω τοσο μικρο δυναμοκλειδο ωστε να μετρησω κατα ποσο ισχυει η ακριβεια του..

Πηρα το σετακι που εχει δυο εργαλειακια, ενα για αφαιρεση και ενα για στρωσιμο σιλικονης.
W75qbKUl.jpg

Το εργαλειο για στρωσιμο της σιλικονης ειναι απο τα καλυτερα, αν οχι το καλυτερο που εχω δοκιμασει!!
D9mv7sFh.jpg

Δεν βρισκω λινκ, μαλλον της προηγουμενης εβδομαδας ηταν και ειχε περισσεψει χτες.

Eργαλεια (κηπου) απο την ερχομενη Πεμπτη στα Lidl

..το Σαββατο εξτρα πραγματακια, συσκευες ηλεκτροσυγκολλησης, κοπης μεταλλων, ακονισματος τρυπανιων και αλλα....

...και τελος, την αλλη Δευτερα, συσκευες χαραξης και πυρογραφιας μαζι με σετακια μαρκαδορων, ακρυλικων χρωματων κλπ.

το κολωνάτο στα €79 δείχνει να αξίζει. θυμάμαι πριν πολλά χρόνια το είχε 70 αλλά δε θυμαμαι να συγκρινω προδιαγραφες watt κλπ

• Like
Reactions: KOSSTV
το κολωνάτο στα €79 δείχνει να αξίζει. θυμάμαι πριν πολλά χρόνια το είχε 70 αλλά δε θυμαμαι να συγκρινω προδιαγραφες watt κλπ
Είναι εδώ και 2-3 χρονια που το σκέφτομαι και εγώ.. παιδεύομαι αρκετα με την βάση της Wolfcradt με.ενα Stanley δραπανο

Δυστυχώς περιμένω τόσο καιρό να βγάλει το ηλεκτρονικό αλλα μάλλον δεν πρόκειται να.το φέρει ξανά αφού δεν είναι σε στοκ..

Για το συγκεκριμενο αναφερονται καποια ψιλοπροβληματα ακριβειας αλλα για 79 ευρω δεν περιμενει κανεις το τελειο..
Ίσως το πάρω..

...η λύση που ακουει στο ονομα Bosch BWD-40 είναι η ιδανικότερη αλλά δεν ξέρω εάν αξίζει για ερασιτεχνική και μάλλον αραιή χρήση τόση μεγάλη δαπάνη...

Αυτο το κλαδευτικο ειναι η B2 εκδοση του Α1 που ειχαμε παρει με τον Μαστροχαλαστη πριν κατι μηνες.

Ειναι το PPAKS 40 B2 πριν καποιους μηνες ειχε φερει το PPAKS 40 A1.

Ψαχνω, χωρις επιτυχια, να δω τι διαφορες εχουν και αν σαν νεοτερο μοντελο το εχει βελτιώσει καπου.

Εχει καποιος ιδεα?

1773131514508.png

Last edited:
Πηρα το σετακι που εχει δυο εργαλειακια, ενα για αφαιρεση και ενα για στρωσιμο σιλικονης.
W75qbKUl.jpg

Το εργαλειο για στρωσιμο της σιλικονης ειναι απο τα καλυτερα, αν οχι το καλυτερο που εχω δοκιμασει!!
D9mv7sFh.jpg

Δεν βρισκω λινκ, μαλλον της προηγουμενης εβδομαδας ηταν και ειχε περισσεψει χτες.
Bρήκα κι εγώ ένα τελευταίο μοναχούλι του στο κατάστημα της Αλίμου και το πήρα.Ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση.

• Like
Reactions: Χιωτης
Πες μας εντυπώσεις απο το τραπέζι του. Το παλιότερο που έχω έχει ελαστικότητα όταν πιέζεις.

Και βλέπω και κάποιες αλλαγές . Καλύτερα οι διακόπτες μπροστα . Εμένα τα έχει στα πλαϊνά. Αλλά η πλαστική μανιβέλα δεν με ενθουσιάζει...

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Θα συναρμοκογηθει και θα καλιμπραριστει και εποιτα εντυπώσεις. .
Θεόβάρο πάντως. !!
Κωστή μεγειά. Πολύ χρήσιμο εργαλείο για το εργαστήρι.
1η δουλειά, τσέκαρε αν το τραπέζι έχει ελαστικότητα που γράφουν τα παιδιά στο φόρουμ. Αν ναι, επιστροφή, refund και πάρε άλλη μάρκα - έτσι κι αλλιώς γύρω στα 100€ παίζουν αυτά τα μεγέθη στην αγορά.
2η δουλειά, ξεφορτώσου το προστατευτικό κάλυμμα
3η δουλειά, κάνε το απλό καλιμπράρισμα του τραπεζιού όπως στο βίντεο. Το ίσιωμα δεξιά/αριστερά το κάνεις χαλαρώνοντας την κεντρική βίδα. Το ίσιωμα μπρος/πίσω (αν έχει τέτοιο θέμα) βάζοντας μόνιμα ένα επίπεδο κομμάτι κόντρα πλακέ πάνω στο μεταλλικό τραπέζι και ενδιάμεσα κάποια λεπτή λαμαρίνα/φύλλο PVC/διπλωμένο χαρτί για αποστάτες.
Μετά βίδωσέ το τρυπάνι μόνιμα στην άκρη ενός πάγκου. Όποτε χρειαστεί να τρυπήσεις μακριά κομμάτια, χαλαρώνεις την βίδα που κρατάει την κεφαλή στην κολώνα, στρίβεις 90 μοίρες και στερεώνεις με σφιγκτήρες το κομμάτι στο πλάι του πάγκου.

Προσοχή με τα δάχυλά σου όταν κρατάς με το χέρι το κομμάτι που τρυπάς. Όταν μαγκώσει το τρυπάνι (συμβαίνει συχνά), κοπανάει με δύναμη το κομμάτι στην κολώνα. Όταν τρυπάς μέταλλα, μικρά ή περίεργα κομμάτια, καλύτερα να σταθεροποιείς το κομμάτι που τρυπάς πιέζοντας πάνω του ένα ξύλο/ένα εργαλείο όπως πένσα ή ακόμα καλύτερα να στερεώνεις το κομμάτι με σφιγκτήρες πάνω στο τραπέζι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δημήτρη ευχαριστώ...

Φαντάζομαι ότι το καλιμπραρισμα θα μπορεί να γίνει και με τα ψηφιακά αλφαδακια που φτιαχνουμε τηνκαθετοτητα στο δίσκο ενός δισκοπριονου..

Όταν λέτε ελαστικότητα εννοείται ότι κουρμπιαζει το μέταλλο.. ;
Τόσο αδύνατο είναι.. ;
Θα το κοιτάξω βέβαια...

Δημήτρη ευχαριστώ...

Φαντάζομαι ότι το καλιμπραρισμα θα μπορεί να γίνει και με τα ψηφιακά αλφαδακια που φτιαχνουμε τηνκαθετοτητα στο δίσκο ενός δισκοπριονου..

Όχι, δεν χρειάζεσαι αλφάδι, μπορεί να τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα.
Ο σκοπός είναι ο άξονας του τσόκ να είναι κατακόρυφος το τραπέζι.
Χρησιμοποίησε τον τρόπο που δείχνει το video, με το σύρμα.

Θεόβάρο πάντως. !!
Όχι δα!

Τα πρώτα ήταν 27kg, ύστερα έπεσαν στα 19 kg και τώρα από ότι διαβάζω είναι 13,4kg.

Μαύρα χάλια. Μέτρα εάν μπορείς το πάχος της κολώνας ,ελπίζω να έμεινε στο 1 χιλιοστό (από τα 3 που ήταν παλιά) και να μην το ξεφτίλισαν τελείως.

• Like
Reactions: enduras1
Θα συναρμολογηθει και θα καλιμπραριστει και επειτα εντυπώσεις. .
Θεόβάρο πάντως. !!
Κωστή καλορίζικο!!!!
Τα κολωνάτα δράπανα είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Σαφώς έχουν και μειονεκτήματα (πχ η απόσταση τρυπάνι/κολώνα σε περιορίζει, (υπάρχει λύση αν είναι κρίσιμο για τις δουλειές σου)).

Έχοντας 2 από τις προηγούμενες σειρές (το ένα κούρεψε τον άξονα από το πολύ ζόρι και πήρα άλλο), δεν νομίζω ότι θα αποφύγεις τις ελαστικότητες. Φυσικά και λύνεται το πρόβλημα, βάζοντας κόντρα από την κάτω πλευρά. Όταν τρύπαγα στράντζα, έλυσα το πρόβλημα βάζοντας 2 σφιγκτήρες με αντίθετη φορά (να ανοίγουν αντί να σφίγγουν). Για μεγαλύτερα από το τραπέζι κομμάτια, χρησιμοποιώ αποστάτες για πατώματα σε computer rooms.
Η μέγγενη θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον απαραίτητη σε σχετικά μικρά κομμάτια (τόσο σε σίδερο, όσο και σε ξύλο) αλλά θέλει κάποια εξοικείωση για το κεντράρισμα στο σημείο που έχεις ποντάρει.
Το τσοκ είναι κωνικό και βγαίνει εύκολα μεν, αλλά με "κόλπο".

Στο καλιμπράρισμα, όσα είπε ο Δημήτρης @dk31, αλλά με 2 ενστάσεις.
- Το προστατευτικό είναι πολύ χρήσιμο για να βάλεις φακό ;) Δες σε κάποιο σημείο στα παρακάτω video.
- Στην καθετότητα, προσωπικά προτιμώ τα ηλεκτρονικά μέσα με συνδυασμό 2 εργαλείων.

Αυτό που είπε ο @SatSea για την κολώνα, έχει δίκιο. Προσπάθησα να την αλλάξω με κάποια τούμπο βαρέως τύπου, αλλά δεν βρήκα καμία με ανάλογη διάμετρο. Φυσικά αν έχεις τόρνο, τα πράγματα είναι εύκολα 😁

Και πάλι εδώ είμαστε......

• Like
Reactions: Χιωτης