Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λιγα εργαλειακια απο την ερχομενη Πεμπτη 19/3 στο Λιντλ.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
και τωρα μπορεις να αλλαξεις τις ταχυτητες αλλαζοντας θεση στον ιμαντα πανω στις αλλες 2 τροχαλιες. ομως τωρα γραφει μονο 5 ταχυτητες, πριν ειχε 9:

1773649534469.png

1773649584667.png

Ουσιαστικα βλεπω οτι πλεον ο ιμαντας ειναι μονο παραλληλα με το εδαφος, ενω πριν με τη μεσαια τροχαλια επετρεπε να τον βαλεις και λοξά (πχ στο D-III) Οποτε εχεις λιγοτερες επιλογες

και τωρα μπορεις να αλλαξεις τις ταχυτητες αλλαζοντας θεση στον ιμαντα πανω στις αλλες 2 τροχαλιες. ομως τωρα γραφει μονο 5 ταχυτητες, πριν ειχε 9:

View attachment 268470

View attachment 268471

Ουσιαστικα βλεπω οτι πλεον ο ιμαντας ειναι μονο παραλληλα με το εδαφος, ενω πριν με τη μεσαια τροχαλια επετρεπε να τον βαλεις και λοξά (πχ στο D-III) Οποτε εχεις λιγοτερες επιλογες

Προφανώς βαρεθήκανε (?) να γράψουν όλες τις ταχύτητες. Λείπει η 3η τροχαλία.
Επίσης, δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία. Πχ 1450 στροφές με ποιόν συνδυασμό επιτυγχάνεται; Θα ρίξω μια ματιά στο δικό μου το απόγευμα, μήπως αναφέρει και κάτι άλλο.
1773651482618.png

Αυτό δεν το κατάλαβα. Μπορείς να βάλεις τον ιμάντα σε αυλακώσεις διαφορετικού επιπέδου;

δεν το εγραψα παραπανω: το πανω σχημα με τις 3 τροχαλιες ειναι απο το παλιο μοντελο, το κατω με τις 2 ειναι το καινουριο (που εχει μονο 2 τροχαλιες).
στο παλιο καταλαβαινω πως μπορεις οντως να βαλεις τον ιμαντα σε διαφορετικο επιπεδο στις 2 τροχαλιες, ας το επιβεβαιωσει καποιος που το εχει.

δεν το εγραψα παραπανω: το πανω σχημα με τις 3 τροχαλιες ειναι απο το παλιο μοντελο, το κατω με τις 2 ειναι το καινουριο (που εχει μονο 2 τροχαλιες).
στο παλιο καταλαβαινω πως μπορεις οντως να βαλεις τον ιμαντα σε διαφορετικο επιπεδο στις 2 τροχαλιες, ας το επιβεβαιωσει καποιος που το εχει.
ναι ετσι ειναι εχει 2 ιμαντες και 3 τροχαλιες με 3 επιπεδα οποτε3χ3=9 ταχυτητες.

• Like
Reactions: vespas
Παιδιά, εγώ καταλαβαίνω ότι το παλιό κολωνάτο είναι τελείως άλλο εργαλείο.
Αν ψάξετε λίγο τι κολωνάτα κυκλοφορούν στην αγορά γενικά, θα δείτε ότι τα μικρότερα μοντέλα είναι ψιλοστάνταρ σε όλες τις μάρκες:
-350watt με 2 τροχαλίες και 5 ταχύτητες (γύρω στα 100€)
-500watt με 3 τροχαλίες και 9 ταχύτητες (γύρω στα 200€)
Προφανώς εκεί οφείλονται οι διαφορές που αναφέρθηκαν με το παλιό για ταχύτητες, βάρος κλπ

@newbie
To θέμα της ελαστικότητας του τραπεζιού για εμένα είναι λόγος επιστροφής ή τουλάχιστο πατέντας για διόρθωση.
Το no name κολωνάτο του 100άρικου που έχω έχει πολύ στιβαρό τραπέζι. Όταν το πήρα ήμουν τελείως άσχετος και μου είχαν πει να προσέξω 2 πράγματα:
-ότι κλειδώνει καλά το τραπέζι
-ότι δεν έχει τζόγο ο άξονας του τσωκ όταν κατεβάζεις τον μοχλό.

• Like
Reactions: vespas and newbie
Δημήτρη, εγω είμαι οπαδός της παντέτας 😁 εφόσον βέβαια αξίζει τον κόπο.
Αν θυμάμαι καλά, το πρώτο το είχα πάρει περίπου 70€. Όταν το χάλασα (εκτός εγγύησης), λόγω αδυναμίας επισκευής από το service, μου έδωσαν το PTBM 500 E5 (500W) με 30€. Εννοείται ότι έκανα όποια παντέτα μπορούσα 😇
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το συγκεκριμένο. Βασικά το έχω για τρυπήματα σε χοντρά σίδερα (λυπάμαι να ζορίζω το BOSCH :) ). Το μόνο πρόβλημα που έχει, είναι ότι ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία το μοτέρ, αλλά αντέχει.

Last edited:
Αυτό είναι το PTBM 500 E5
20260316_144042.jpg 1773668668195.png

Τα λάστιχα είναι παντέτα για να μην τρίζει το καπάκι

Ποιά η γνώμη σας για το εν λόγω κρουστικό ; Αξίζει ως σκαπτικό δλδ ;

Από το πιο αξιόπιστα της Parkside..
Δεν είναι κατεδαφιστικο άλλο για μικροξυλωματα είναι ταμάμ..
Κάνει και για μπετο αλλά θέλει διαλείμματα..
Γενικός αξίζει τα χρήματα του..

Από το πιο αξιόπιστα της Parkside..
Δεν είναι κατεδαφιστικο άλλο για μικροξυλωματα είναι ταμάμ..
Κάνει και για μπετο αλλά θέλει διαλείμματα..
Γενικός αξίζει τα χρήματα του..
Άρα είναι ακριβώς ότι θέλω, μικροεπισκευές, σκαψίματα μικρά, κτλ. :cool:

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλησπέρα,
καιρό ψάχνω σε amazon, bangoog, ali ενα κατά το δυνατόν αξιόπιστο jump starter.
Η γνώμη σας για αυτό;
Θα εκκινήσει (αν χρειαστεί) diesel κινητήρα 1600cc.
Σε κάθε περίπτωση τι πρέπει να προσέξω για την καταλληλότερη επιλογή;
Ευχαριστώ,

Καλησπέρα,
Η γνώμη σας για αυτό;
Ευχαριστώ,

Το starter του Λιντλ θα σε καλυψει πληρως.
Εαν δεν ειχα αγορασει εδω και χρονια απο κινα, θα αγοραζα αυτο. Πολυ χρησιμο, ευκολο στη χρηση και πρακτικοτατο εργαλειο.

• Like
Reactions: PONDINOS
Ποιά η γνώμη σας για το εν λόγω κρουστικό ; Αξίζει ως σκαπτικό δλδ ;

Απο τα καλυτερα εργαλεια ρευματος του Lidl. Εχω την πρωτη εκδοση, οταν το ειχαν πρωτοφερει.
Σαφως αξιζει ως σκαπτικο για ελαφριες εως μετριες εργασιες στο σπιτι. Οπως ειπε και ο Κωστης, θελει ξεκουραση αν προκειται για μεγαλυτερο εργο.

Εδω ενα παραδειγμα σπασιματος μπετον απο το εργαλειο της πρωτης εκδοσης που ειχα αγορασει 55 ευρω πισω στο 2013!!!
9716071745_323a507420_b.jpg

Eδω το λινκ με την πληρη αναρτηση, με περισσοτερες φωτο και εντυπωσεις απο το εργαλειο.

Απο τα καλυτερα εργαλεια ρευματος του Lidl. Εχω την πρωτη εκδοση, οταν το ειχαν πρωτοφερει.
Σαφως αξιζει ως σκαπτικο για ελαφριες εως μετριες εργασιες στο σπιτι. Οπως ειπε και ο Κωστης, θελει ξεκουραση αν προκειται για μεγαλυτερο εργο.

Εδω ενα παραδειγμα σπασιματος μπετον απο το εργαλειο της πρωτης εκδοσης που ειχα αγορασει 55 ευρω πισω στο 2013!!!
9716071745_323a507420_b.jpg

Eδω το λινκ με την πληρη αναρτηση, με περισσοτερες φωτο και εντυπωσεις απο το εργαλειο.
Ευχαριστώ πολύ !!
Θα προβώ στην αγορά του, είναι ότι ακριβώς χρειάζομαι. (y)

• Like
Reactions: Χιωτης
Καλησπέρα,
Η γνώμη σας για αυτό;
Ευχαριστώ,

Το starter του Λιντλ θα σε καλυψει πληρως.
Εαν δεν ειχα αγορασει εδω και χρονια απο κινα, θα αγοραζα αυτο. Πολυ χρησιμο, ευκολο στη χρηση και πρακτικοτατο εργαλειο.

Έχω το προηγούμενο μοντέλο UMAP 12000 C3 και το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά. Όταν το συνέδεα και προσπαθούσα να βάλω αμέσως μπροστά δεν έδινε, αλλά όταν το αφήνω για λίγο, όλα καλά (όπως κάνουμε με τα καλώδια δηλαδή). Το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και σε 1.500 diesel.
Απαιτεί φόρτιση μετά από κάθε χρήση και το σημαντικότερο, δεν το ξεχνάμε στο πορτμπαγκάζ για μήνες γιατί θα ξεφορτιστεί (παθών πολλάκις :ROFLMAO:). Σαν την ρεζέρβα ενα πράγμα δηλαδή.

Το Σάββατο πήρα ακόμα 2 μαγνητικές γωνιές. Σημαντική βοήθεια η δυνατότητα on/off του μαγνήτη. Δυστυχώς δεν φέρνει μεγαλύτερες, αλλά και αυτές καλές είναι ειδικά αν δουλεύεις σε πάγκο.
20260314_102954.jpg