Εργαλεία Χειρός

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Κριμα Μιχαλη,αλλα τυχαινουν αυτα με τα εργαλεια.....ενα κολπακι για το μελλον ειναι να αφηνεις το παξιμαδι απο την μεσα πλευρα της βιδας πριν την κοψεις,

μετα βγαζεις το παξιμαδι, με ενα γερμανικο κλειδι ,το οποιο "ξαναστρωνει " το σπειρωμα και μετα ξαναβιδωνει κανονικα, δοκιμασε το αξιζει τον κοπο

Σωστος. και με ελαχιστο λιμαρισμα τρως το δοντι να μην κοπεις.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Κριμα Μιχαλη,αλλα τυχαινουν αυτα με τα εργαλεια.....ενα κολπακι για το μελλον ειναι να αφηνεις το παξιμαδι απο την μεσα πλευρα της βιδας πριν την κοψεις,

μετα βγαζεις το παξιμαδι, με ενα γερμανικο κλειδι ,το οποιο "ξαναστρωνει " το σπειρωμα και μετα ξαναβιδωνει κανονικα, δοκιμασε το αξιζει τον κοπο

Πολυ καλο κολπακι Γιωργο. Παρα πολυ καλο και αποτελεσματικο θα ελεγα, μπραβο!! :a0210:

Φίλε ωραία ταινία. Σε αυτήν κουνιέται μέσα η ταινία ? Είναι φυσιολογικό λες?

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Φίλε ωραία ταινία. Σε αυτήν κουνιέται μέσα η ταινία ? Είναι φυσιολογικό λες?

Σε ολες ανεξαιρετως τις μετροταινιες που διαθετω στην συλλογη μου, μικρες η μεγαλες (Μακιτα, Facom, Bosch, Milwaukee, Fisco, Stanley) η κορδελα εσωτερικα κουνιεται.

Για την Μακιτα (3.5μ) που ρωτησες, οχι δεν ειναι ενισχυμενη για πτωσεις για αυτο και η χαμηλη τιμη.

Χιώτη εσύ πού εχεις όλες αυτές τις μάρκες, μπορεις να πεις αν αγόραζες τώρα ποια θα ήταν? και το λόγο. ενδιαφέρομαι και εγω.. έβλεπα στο αμαζον την fisco. αλλά θέλω κσι την δική σας άποψη. 3-5 μέτρα ακόμα δεν ξέρω

Χιώτη εσύ πού εχεις όλες αυτές τις μάρκες, μπορεις να πεις αν αγόραζες τώρα ποια θα ήταν? και το λόγο. ενδιαφέρομαι και εγω.. έβλεπα στο αμαζον την fisco. αλλά θέλω κσι την δική σας άποψη. 3-5 μέτρα ακόμα δεν ξέρω

Καλη και εξυπνη ερωτηση :))

Η fisco που αναφερεις μπορει να ειναι class I αλλα εχει την χειροτερη ποιοτητα και αισθηση απο ολες τις επωνυμες που εχω. Δεν αξιζει για μενα, επισης οι διαφορες των επωνυμων class II με μια class I ειναι πρακτικα μηδενικες.
Απο κει και περα, Μιlwaukee, facom, Makita εχουν παρομοια πολυ καλη αισθηση και ποιοτητα. 2μετρη θα αγοραζα την Μιlwaukee, 3 μετρη την Μακιτα/facom και 5μετρη την Facom/bosch, 8μετρη την Milwaukee.

Καλη και εξυπνη ερωτηση :))

Η fisco που αναφερεις μπορει να ειναι class I αλλα εχει την χειροτερη ποιοτητα και αισθηση απο ολες τις επωνυμες που εχω. Δεν αξιζει για μενα, επισης οι διαφορες των επωνυμων class II με μια class I ειναι πρακτικα μηδενικες.
Απο κει και περα, Μιlwaukee, facom, Makita εχουν παρομοια πολυ καλη αισθηση και ποιοτητα. 2μετρη θα αγοραζα την Μιlwaukee, 3 μετρη την Μακιτα/facom και 5μετρη την Facom/bosch, 8μετρη την Milwaukee.

Πάντως η sola που την έπιασα η kds και η wurth δεν κουνιόταν η ταινία. Πάντως οκ μπορεί να μην είναι και τίποτα. Θα τσεκάρω τη Μακιτα αλλιώς πάω σε Stanley ή KDS.

Περίμενα η fisco να έχει καλύτερη ποιότητα. Τη Sola την κοίταξα γιατί είχε fisco ταινία και μου φάνηκε καλή. Αλλά για να λες ότι ποιοτικά δεν, την απορρίπτω. Εξάλλου ούτε lock είχε, ούτε μου φάνηκε στιβαρής κατασκευής.

Συγνώμη Μιχάλη, γιατί έτσι ; αλλάζεις μέτρα αλλάζεις και μάρκα ; ποιος ο λόγος ;

Και γιατι οχι? :)
Οταν δηλαδη αλλαζω βολταζ στα δραπανα (3,4,7,12,14,20,36volt) γιατι να προτιμησω μονο Bosch? Σε καποιες κατηγοριες μου αρεσουν περισσοτερο τα Dewalt, σε αλλες τα μακιτα, σε αλλες τα bosch και ουτω καθ´εξης.

Ίσως δεν κατεννοήθη η ερώτηση μου. εννοώ γιατί 2 μετρη Μιlwaukee, 3 μετρη Μακιτα ή facom κ.λ.π.
η 2 μετρη δηλ.facom δεν είναι ισάξια με την 3 μετρη facom, ή εγώ δεν κατάλαβα καλά ;

Την καταλαβα μια χαρα την ερωτηση σου Γιωργο, ισως δεν εγινε κατανοητη η απαντηση μου :)

Αν μου εδειχναν 5 διμετρες θα διαλεγα την Milwaukee. Aν μου εδειχναν 5 πενταμετρες θα διαλεγα την Bosch. Αν μου εδειχναν 5 τριμετρες θα διαλεγα την Μακιτα. Γιατι πρεπει να μου αρεσει μια μαρκα σε ολα τα μεγεθη? Καποιες μαρκες βγαζουν καλυτερα μοντελα απο καποιες αλλες στα διαφορα ειδη. Οπως ακριβως και στα αλλα εργαλεια. Σε καποια δραπανα προτιμω μακιτα σε αλλα αλλες μαρκες.

Μπορει η 2μετρη φακομ να ειναι ισαξια με την 3 μετρη φακομ αλλα η 3μετρη μακιτα ειναι καλυτερη στα σημεια απο την 3ιμετρη φακομ. Και η 2μετρη Milwaukee καλυτερη στα σημεια απο την 2μετρη φακομ.

H Fisco έχει πολλές "ποικιλίες" πχ, BIG T, Trimatic, UniMatic κλπ. Από εκεί και πέρα τι ταιριάζει στον καθένα πέρα από Class I.

Η BIG T έχει πολύ καλό κράτημα, η ταινία έχει μια ματ πλαστικοποίηση (???) που σου δίνει την αίσθηση πολυτέλειας ακόμα και το τελειωμα (γαντζάκι) στην αρχή της ταινίας είναι από πολύ καλό πλαστικο. Ακόμα και όταν ταρακουνάς το μέτρο, σου δίνει την αίσθηση ότι η ταινία στο εσωτερικό του, είναι πάνω σε αμορτισέρ, χωρίς αυτό το γνωστό γκουπ-γκουπ που κάνουν σχεδόν όλα τα μέτρα με την μεταλική ταινία να χτυπάει πέρα δώθε στα τοιχώματα. Και στα έξτρα της, ένα ποδαράκι που σου δίνει στο πίσω σημείο της και το οποίο ανοίγει/κατεβαίνει και είναι για "τυφλές/εσωτερικές" μετρήσεις δίνοντάς σου δηλ. ενα συνολικο και στρογγυλό μήκος 10cm για το σώμα του μέτρου. Το ακουμπάς δηλ. μέσα στο ντουλάπι στην κάθετη επιφάνεια, ανοίγεις την μετροταινία μέχρι την απέναντι κάθετη επιφάνεια και ξέρεις ότι σε ότι σου δείξει προσθέτεις 10cm στρογγυλά για το συνολικό εσωτερικό άνοιγμα του ντουλαπιού. Το μόνο της μείον είναι το κουμπί κλειδώματος/μαζέματος που είναι σκληρό και σε φοβίζει ότι κάποια στιγμή θα διαλυθεί (2 χρόνια τώρα όμως αντέχει) και δεν μου αρέσει.

Η Trimatic έχει χειρότερη αίσθηση στο κράτημα και στο μάτι, η ταινία και το τελείωμά της είναι συνηθισμένης ποιότητας αλλά έχει καλύτερο κουμπί. Η UniMatic, είναι πολύ βολική και τη 3μετρη της, χαίρεσαι να την έχεις στην τσέπη για πάσα χρήση.

Επίσης μία φτηνή λύση σε μετροταινία την οποία έχω βολευτεί εδώ και πολλά χρόνια είναι της Kreator ...με μαγνητικό τελείωμα.

Κατάλαβα Μιχάλη. με λίγα λόγια και απλά θες να έχεις ποικιλία μιας και υπάρχουν μικροδιαφορές όπως λες στην κατασκευή και τη χρήση τους.
Εγώ πάλι δεν δίνω τόσο σημασία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..
Κατανοητά τα σχόλιά σου για τις μετροταινίες λοιπόν.

Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι. Γύρω στο Πάσχα, από δικιά μου υπαιτιότητα, η ταινία στο BIG T 5m μου τσάκισε στους 17.50 πόντους και για τα πρώτα 20 περίπου εκατοστά η ταινία δεν είναι flat, λειτουργική μεν αλλά όχι flat.4.jpg

Το μέτρο το είχα πάρει από Αγγλία και θέλησα να το ξαναγοράσω. απευθύνθηκα στον ίδιο πωλητή (μέσω ebay ήταν) και αυτός μου είπε να μιλήσω με την Fisco γιατί αυτοί ίσως έκαναν κάτι. (Δεν ήταν και φτηνό το μέτρο.) Πράγματι τους μίλησα, τους εξηγησα τι είχα κάνει και ότι ο πωλητής μου είχε πει να απευθυνθώ σε αυτούς, μου ζήτησαν φωτό, και τελικά και χωρίς δική μου απαίτηση (το τονίζω αυτό γιατί εγώ νόμιζα ότι θα το έστελνα για αλλαγή ταινίας ή κάτι τέτοιο), μου είπαν ότι θα μου στείλουν καινούριο και να κρατήσω και το παλιό. Το οποίο και έπραξαν άμεσα (και με δικά τους ταχυδρομικά!!!). Πιστεύω ότι είναι άξιο αναφοράς αυτό :SFGSFGSF:

Στο σημείο αυτό να πω αρχικά στον φίλο που ψάχνει για μέτρο ότι αν θέλει μπορώ να του δώσω το Fisco (το πρόβλημα το βλέπει στην φωτό...και ίσως ο ίδιος μπορεί να το ισιώσει εύκολα....αλλά επαναλαμβάνω ότι μετράς κανονικά....) και σήμερα μάλιστα αν μπορεί να έρθει να το παραλάβει και αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν το θέλει αυτός μπορεί να το πάρει όποιος συμφορουμίτης έχει ανάγκη από μέτρο και ενδιαφέρεται. Αρκεί να μπορεί να το παραλαβει από κάπου εδώ κοντά μου.

ΥΓ. Πληροφορίες με pm

Το κινεζικο παχυμετρο των 3 ευρω πετσικαρισε...και αρχισαμε θεραπεια για να ισιωσει :)

49039819726_b90604d77c_c.jpg

το μετρο οταν λυγιζει, μπορεις να το τυλιξεις σε ενα σιδερενιο κυλινδρο και να το ζεστανεις(οχι υπερβολικα) με ενα φλογιστρο για λιγα λεπτα,

αφου κρυωσει "θυμαται" την αρχικη του μορφη. Και οποιος παρει Hultafor μετρο,θα με θυμηθει,αξιζει

Αν το μετρο καταστραφει σε πολλα σημεια, μην το πεταξετε,κοψτε τα υγειη κοματια και χρησιμοποιησε τα σε jigs