Εργαλεία Χειρός

Αυτο θα πει εμπεριστατωμενη απαντηση :)
Ευχαριστω για το χρονο σου και την απαντηση, ψαρι.
Εμενα, παντως, μ' αρεσουν, με διαφορα, πολυ περισσοτερα τα ισοβενα (της ακτινικης κοπης). Τουλαχιστον σε οσα ξυλα θυμαμαι.
Btw, Αγγελος (αν και πιο ταιριαστο ειναι το Μαστροχαλαστης). Sorry, δεν θυμαμαι αν μας εχεις πει το δικο σου.

Που τα βρισκεις βρε Γιαννη, πολωνεζικα ειναι αυτα? Θυμαμαι τη μαρκα στη Ρουμανια πριν καμμια δεκαρια χρονια στα σουπερ μαρκετ εργαλειων. Τωρα δεν τα βλεπω πια.

Εργαλεια εντελως κατω του μετριου εμφανισιακα. Στην πραξη δεν τα ειχα αγορασει ποτε. Νομιζω οτι τα 3 ευρω ειναι και πολλα για αυτο το κατσαβιδι :))

Στο σκρουτζ το βρήκα... :bigcry:

Θέλω κάτι μικρό σε μέγεθος που να έχει κατσαβίδι ίσιο και σταυρό και καρυδάκια.

Σκέφτηκα για ένα κατσαβίδι διπλό και ένα μικρό γαλλικό κλειδί, αν δεν βρω κάτι αξιόλογο.

Πριονακια μεταλλου, παρα πολυ χρησιμα και βολικα για οσους μαστορευουν.

Bahco 268 Mini Hacksaw και Πριονακι της Profi
48837638136_dca34ba609_c.jpg

https://www.amazon.co.uk/Bahco-268-...eywords=bahco+208&qid=1570119292&s=diy&sr=1-2
http://www.chatzikontelis.gr/product/268-bahco-πριονι-λαμεσ-πριονιου-150χ/

Για πολλα χρονια, νομιζω απο τοτε που ανοιξε το Lidl στην Ελλαδα, εχω αυτο το πριονακι της Profi και εκανα τη δουλεια μου.
Πριν 2-3 χρονια επεσε στο ματι μου σε μια ευκαιρια που ειχε το αμαζον και αγορασα το μικρο πριονακι της Bahco. Η διαφορα τεραστια!!

Η αισθηση στο γερό και ανετο κρατημα της λαβης -και η ευκολια συνεπως στο κοψιμο- ειναι σαν να συγκρινεις τη μερα με τη νυχτα.
Η ποιοτητα του μεταλλου και η γερη κατασκευη του Bahco κανει το Profi να φαινεται παιχνιδακι μπροστα του.
Επιπλεον η αλλαγη της λαμας γινεται με μια ροδελα και οχι λυγιζοντας τον σκελετο του πριονιου που για οσους εχουν μικρα χερια, ειναι ενα αλφα ζορι.

Το συμπερασμα ειναι οτι για ελαχιστα ευρω παραπανω κανεις τη δουλεια σου παρα πολυ πιο ευκολα, γρηγορα και ανετα.
Αν παρεις μαλιστα και τις λαμες Bahco...εισαι αρχοντας :)

Ψάχνω κάτι τέτοιο ή και το ίδιο αν το έχει κανένας και είναι καλό.

https://www.skroutz.gr/s/19791609/Modeco-Κατσαβίδι-με-Μύτες-MN-14-511-21τμχ.html

Έχει κανείς άποψη;

Εγώ έχω το WIHA 388DS. Λίγο ακριβούτσικο αλλά πολύ στιβαρή και σοβαρή κατασκευή. Χρησιμοποιείς μύτες 1/4 που ήδη έχεις και ξεμπερδεύεις. Και είναι 2 θέσεων (παίρνει δηλ. μύτη και στην λαβή).

800.395-26179.jpg

Σημερα ανακαλυψα οτι υπαρχει στα αγγλικα η ορολογια 'πολυπενσα' (multi-pliers), οπως λεμε 'πολυεργαλειο' (multi-tool)!

Οι πολυπενσες, που εχουν δανειστει -και παιζουν- με τον ορο "multipliers" (αγγλιστι multiplier σημαινει πολλαπλασιαστης) καθως η πενσα λεγεται pliers.

Εδω οι "multipliers" για χρηση κυριως στην κατασκευη κοσμηματων! Πενσες με δυο και με τρεις κεφαλες!!
Slide_Multipliers.jpg

https://www.beadalon.com/products/multipliers.asp

Kαροτσακι μεταφορας μαξ. φορτιου 70 κιλων, απο τα Jumbo 20 ευρω. https://avclub.gr/forum/showthread....σήμερα?p=1058401298&viewfull=1#post1058401298
Οπως ανεφερα και στο νημα των παραλαβων ειναι πολυ στιβαρο και καλοδεμενο, χωρις τριξιματα και ταλαντωσεις οταν ειναι φορτωμενο.
Με αλλα λογια αν το εβλεπα χωρις να ξερω απο που ειναι αγορασμενο, σιγουρα δεν θα πηγαινε στο μυαλο μου oτι ειναι προιον απο τα Jumbo!!

Εδω ανοιχτο
48997397912_de30d55b7b_z.jpg

Το υψος του ανοιχτο φτανει τα 1.01εκ. κ το μαξ. πλατος τα 40εκ και το μηκος του απο πισω τις ροδες μεχρι μπροστα στην πλακα φορτωσης, 41 ποντους.
Το βαρος του ειναι 3.5 κιλα, οχι και ελαφρυ, το οποιο οφειλεται στους βαρεις και γερους σωληνες αλουμινιου.
Η επιφανεια φορτωσης ειναι καλη και εχει διαστασεις 39εκ χ 28 εκατοστα. Ιμαντες προσδεσης δεν εχει, οχι οτι μου λειπουν αλλα το βλεπω σε καποια καροτσια.

Εδω οι ροδες οι οποιες ειναι απο καουτσουκ η παρομοιο υλικο και οχι απο σκληρο πλαστικο.
48996647748_e37e605f56_c.jpg

Αυτο το υλικο μου αρεσε στις ροδες καθως το καροτσι ειναι πρακτικα αθορυβο και ομαλο οταν κινειται αλλα και δυσκολα θα σπασουν.

Εδω το καροτσι κλειστο
48997397067_59fd5f6653.jpg

Κλεινει και ανοιγει ευκολα. Στο κλεισιμο διπλωνουν οι ροδες πισω ταυτοχρονα με την επιφανεια που ανεβαινει απο μπροστα.
Κλειστο ειναι σταθερο και στεκεται και ορθιο χωρις να χρειαστει να στηριζεται καπου. Διαστασεις κλειστο: Yψος 74εκ, πλατος 39εκ και παχος 7εκ.

Θεωρω οτι ειναι VFM λογω κοστους και πολυ γερης κατασκευης. Δεν εχω μεταφερει κατι βαρυ κοντα στα ορια του, αλλα θεωρω οτι μπορει να το κανει.
Οταν το πρωτοειδα στην ιστοσελιδα του Jumbo δεν μου γεμισε το ματι, ισως προκατειλημμενος απο την γενικοτερα χαμηλη ποιοτητα των Jumbo, αλλα οταν πηγα και το ειδα ..εξεπλαγην ευχαριστα και αλλαξα γνωμη :)

Πολύ καλό τελικά... !!!!
Σε σχέση με το Bormann που έχω στην κατοχή μου δείχνει συνολικα πιο πρακτικό..

Kαροτσακι μεταφορας μαξ. φορτιου 70 κιλων, απο τα Jumbo 20 ευρω. https://avclub.gr/forum/showthread....σήμερα?p=1058401298&viewfull=1#post1058401298
Οπως ανεφερα και στο νημα των παραλαβων ειναι πολυ στιβαρο και καλοδεμενο, χωρις τριξιματα και ταλαντωσεις οταν ειναι φορτωμενο.
Με αλλα λογια αν το εβλεπα χωρις να ξερω απο που ειναι αγορασμενο, σιγουρα δεν θα πηγαινε στο μυαλο μου oτι ειναι προιον απο τα Jumbo!!

Εδω ανοιχτο
48997397912_de30d55b7b_z.jpg

Το υψος του ανοιχτο φτανει τα 1.01εκ. κ το μαξ. πλατος τα 40εκ και το μηκος του απο πισω τις ροδες μεχρι μπροστα στην πλακα φορτωσης, 41 ποντους.
Το βαρος του ειναι 3.5 κιλα, οχι και ελαφρυ, το οποιο οφειλεται στους βαρεις και γερους σωληνες αλουμινιου.
Η επιφανεια φορτωσης ειναι καλη και εχει διαστασεις 39εκ χ 28 εκατοστα. Ιμαντες προσδεσης δεν εχει, οχι οτι μου λειπουν αλλα το βλεπω σε καποια καροτσια.

Εδω οι ροδες οι οποιες ειναι απο καουτσουκ η παρομοιο υλικο και οχι απο σκληρο πλαστικο.
48996647748_e37e605f56_c.jpg

Αυτο το υλικο μου αρεσε στις ροδες καθως το καροτσι ειναι πρακτικα αθορυβο και ομαλο οταν κινειται αλλα και δυσκολα θα σπασουν.

Εδω το καροτσι κλειστο
48997397067_59fd5f6653.jpg

Κλεινει και ανοιγει ευκολα. Στο κλεισιμο διπλωνουν οι ροδες πισω ταυτοχρονα με την επιφανεια που ανεβαινει απο μπροστα.
Κλειστο ειναι σταθερο και στεκεται και ορθιο χωρις να χρειαστει να στηριζεται καπου. Διαστασεις κλειστο: Yψος 74εκ, πλατος 39εκ και παχος 7εκ.

Θεωρω οτι ειναι VFM λογω κοστους και πολυ γερης κατασκευης. Δεν εχω μεταφερει κατι βαρυ κοντα στα ορια του, αλλα θεωρω οτι μπορει να το κανει.
Οταν το πρωτοειδα στην ιστοσελιδα του Jumbo δεν μου γεμισε το ματι, ισως προκατειλημμενος απο την γενικοτερα χαμηλη ποιοτητα των Jumbo, αλλα οταν πηγα και το ειδα ..εξεπλαγην ευχαριστα και αλλαξα γνωμη :)

Ειχε ενα σχετικα παρομοιο το lidl πριν λιγο καιρο και το πηρα (οχι αυτο που ειχε προχθες).
Δεν το εχω ανοιξει ακομα, προοριζεται για αν/οταν γινει η μετακομιση, αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ κοντινο. Δεν θυμαμαι τιμη, αλλα δεν πρεπει να ηταν πιο φτηνο απο αυτο. Μπραβο στα jumbo.

Ωραίο και πρακτικό το καρότσι Μιχάλη. Καλές φορτώσεις.
Με ενδιαφέρει κι εμένα κάτι τέτοιο για μεταφορά πλαστικών βαρελιών με λάδι που ζυγίζουν όμως 50 κιλά. θα αντέχει άραγε ;

Καλοδούλευτο Μιχάλη, καλές μεταφορές. Ωραία αγορά για τα λεφτά του!
Κάτι τέτοια βλέπω και με πιάνουν τα κλάματα που πλήρωσα τολσα λεφτά για το καρότσι της Wolfcraft.
Και στα τόσα χρόνια που το έχω μια φορά το χρησιμοποίησα για τη μεταφορά ενός πλυντηρίου.

Ελα, μην παραπονιεσαι γιατι πρωτον ειναι wolfcraft, δευτερον γιατι σηκωνει 100 κιλα χωρις να υπαρχει αμφιβολια περι τουτου λογω αξιοπιστης μαρκας, τριτον εχει μεγαλα ροδακια για σκαλες και τεταρτον εχει και χταποδι για να ασφαλιζει το φορτιιο :)

Περα ολων των αλλων, πλυντηριο 60+ κιλων θελει καροτσι των 100+ κιλων αντοχης για να το μεταφερεις ασφαλως απο σκαλοπατια.