Εργαλεία Χειρός

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Αν ειχες εκει το κοπιδι της BETA θα επαιρνε την πρωτια.
Δεν εχω πιασει καλυτερο.

Εισαι σιγουρος Κυριακο? Δεν εχω καθολου καλη εμπειρια με αυτη.
Γιατι εχω δοκιμασεινπολλα beta, εργαλεια, ρουχισμο και παπουτσια. Τιποτα δεν αντεξε. Σχετικο, ενα μαχαιρι εχω και μετα απο καποιο καιρο ξεβιδωθηκαν οι βιδες του. Κατι αντιστοιχο που επαθε το powerfix αλλα σε αυτο τις προλαβα και δεν τις εχασα.

Σιγουρα μπορει να υπαρχουν καλυτερα εργαλεια που να μην τα εχουμε υπ'οψιν μας. Για να αποδειχτει βεβαια το καλυτερο, πρεπει να περασει απο τον παγκο μας για δοκιμη :)

Eν τω μεταξυ προσθεσα και μια αλλη πολυ γνωστη μας μαρκα στην δοκιμη με τις πενσες, ετσι για την χαρα. Ειναι και η πιο χρησιμοποιημενη απ'ολες!

32830515367_a3c0f72e33_z.jpg

Θα κλαψουν μανουλες Μιχαλη, αν και ειναινλιγο αδικη η συγκριση λογω τιμης....:grandpa:

Δεν θα κλαψει κανεις, ισα ισα, το αντιθετο:)

Μπορει ναι ειναι ενα τσιπικο και budget εργαλειο δεν παυει ομως να αξιοπρεπες και να κανει δουλιτσα, οπως αποδεικνυεται απο την χρηση που του κανω αντι να το αφησω στο ραφι οπως τα περισσοτερα της συγκεκριμενης μαρκας.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Εχω την εχω για εργασιες κακουχιας, οπως χτυπημα ή οπου δεν θελω να λερωσω τις καλες. Για συσφιξη ή σωστο κρατημα δεν...

Από κοπίδια, εκτός απ´ τα τσίπικα πλαστικά που κάνουν όμως μια χαρά τη δουλειά τους, έχω και κάποια άλλα, συμπτωματικά όλα κόκκινα.
Εδώ η εμφάνιση ξεγελάει, το Facom στο δικό μου χέρι είναι μακράν καλύτερο και βέβαια πολύ πιο στιβαρό και σίγουρο.
Η διαφορά της γκόμενας με τη νοικοκυρά... Άμα θες να κάνεις τη δουλειά σου ξέρεις που θα πάς.-bye-

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    315.3 KB · Views: 236
Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Εχω την εχω για εργασιες κακουχιας, οπως χτυπημα ή οπου δεν θελω να λερωσω τις καλες. Για συσφιξη ή σωστο κρατημα δεν...

Oπως το λες ακριβως.
Εχει ομως την χρηση της παρ'ολο που η εργονομια πασχει οπως και η μειωμενη λειτουργικοτητα και στο σφιξιμο αλλα και στο κοψιμο. Αξιζει να υπαρχει σε καθε εργαστηριο σαν συμπληρωματικο εργαλειο.

Μιχαλη πολυ καλο το review αλλά θα απερριπτα το Olfa γιατι για να ασφαλισει / απασφαλισει θελει και τα 2 χερια, επιπλεον δεν εχει το στελεχος στο πισω σημειο με το οποιο σπας τα τμηματα της λαμας .
Επισης θετικο ειναι οτι σε ορισμενα κοπιδια χωραει και μια δευτερη (εφεδρικη) λαμα.

Ευχαριστω Θαναση!
Το πλεον σημαντικο προτερημα στο Olfa ειναι η παντελης ελλειψη τζογου η οποια, σε καποιες εργασιες οπου απαιτειται ακριβεια, ειναι πολυ σημαντικη.
Αυτο δεν το βρισκεις στα κοινα κοπιδια. Ευτυχως που το κοστος αυτων των εργαλειων ειναι σχετικα μικρο και μπορεις να εχεις πανω απο ενα, οποτε ειμαστε οκ :)

Εχοντας μονο απλα κοπιδια ,πολλα πλαστικα με καλυτερο σαν αυτο με φαρδες λαμες οπου καθε 3 και λιγο αγοραζω απο μια γιατι κολλανε οι σπανε ευκολα και ταχυστα οι λαμες, καταληγω απο τα παραπανω τεστ του Μιχαλη και απο τους υπολοιπους , φενεται οτι θα πρεπει να υπαρχει στην συλλογη μας ενα αναδιπλουμενο κοπιδι με τριγωνικη λαμα....τα γνωριζω αλλα δεν τα επερνα καθως τα θεωρουσα τσαμπα εξτρα χρηματα για κοπιδι...να που ομως που ειναι εντελως διαφορετικο εργαλειο στην πραξη...

Εχει πολλα και διαφορα απο μαρκες......οπως και της ΒΕΤΑ που λεει και ο Κυριακος(τετοιο λες ; )....λεω να κινηθω το πολυ μεταξυ 12-15 ευρω σε κατι καλο και να παρω και κανα δευτερο το πολυ στα 10...

Bλεπω ομως οτι και η Stanley εχει μεγαλη γκαμα....

https://www.stanleycenter.gr/maxairia/maxairia-me-statheri-lama

...και μου κεντρισε το ενδιαφερον αυτο...

https://www.stanleycenter.gr/fatmax-xtreme-machairi-me-statheri-lama-205mm-stanley-0-10-818

Και οι δυο knipex είναι τα φθηνά μοντέλα πρέπει να βάλεις μια με κωδικό 02 μπροστά.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πως ανοίξατε τις μετροταινιες, οι δικές μου ολες έχουν καουτσούκ γύρω γύρω.

Επίσης η Γιαπωνέζα φαλτσέτα με τη ρόδα, με αποθηκευτικό χώρο για έξτρα λάμες και το πίσω κομμάτι που βγαίνει και χρήση σπασίματος φθαρμένου τμήματος της λάμας.

Συνήθως βγαίνει φορετό το καουτσούκ και στο κέντρο έχει βίδα,ίσως κάτω από αυτοκόλλητο.

Εμένα πάντως είχε 4 βίδες μαζί με την κεντρική που είναι για ζώνη...άνοιξε εύκολα...

Λετε να κανω κανα τεστ τις πενσες μου οπως ο Χιωτης? :flipout:

Λειπει μια fit, λανθασμενα στη γωνια των γιαπωνεζων μιας και ειναι γερμανικης προελευσης.
ΥΣ. Πρεπει να παρω bosch, wiha,, gedore και facom

Λειπει μια fit, λανθασμενα στη γωνια των γιαπωνεζων μιας και ειναι γερμανικης προελευσης.

Ωραίος !!
Τι συλλογή είναι αυτή ; εν τω μεταξύ τις έχεις παρατάξει άψογα κυκλικά, και μερικές κειμήλια του περασμένου αιώνα. έχω κι εγώ μια-δυο τέτοιες από τον παππού μου.
Καλά της φαλτσέτας της έχεις πιει το αίμα :flipout:

Last edited by a moderator:

Ωραία συλλογή, Νεκτάριε.
Μου θύμισε το Ubuntu, της Αφρικής :)

Ubuntu-kids-2.jpg

Last edited by a moderator:
Νεκταρίε τι στρατιά είναι αυτή...;
Μπράβο που τις έχεις και τις κρατας...

Με τετοιες συλλογες στο πέρασμα του χρόνου καταλαβαίνεις ουσιαστικές διαφορές στην σχεδίαση και τις εργονομικες μεταξύ τους.. οπότε έχεις και κρίνεις..

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

χεχεχε, ολα τα μωρα στην πιστα!! :grinning-smiley-043

Kαι βεβαια να κανεις τεστ, να δεις την γλυκα της παρουσιασης :)))