Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια.
Χιώτης,
οδηγό έχω κάνει ήδη (το πλανάκι είναι από τον φλεβάρη).
Ο οδηγός στην ουσία δεν είναι στοπ βάθους (depth stop), η βασική λειτουργία του είναι να κρατάει το ροκάνι κάθετο ώστε να βγαίνουν τα τοιχώματα του καναλιού γωνιασμένα.
Πολύ καλώς έθιξες το θέμα γιατί αυτό που έχει ενδιαφέρον όσον αφορά τον οδηγό, είναι ότι αν ο πάτος του διαμορφωθεί φάλτσος, το εργαλειάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μορσο-γκινισιές (sliding dovetails, ελληνιστί δεν το έχω... "συρταρωτές χελιδονοουρές'...(? )
Το βαστώ στα χέρια μου, κάτσε να βρω πως ανεβάζω φωτογραφίες γιατί με τα λόγια δεν...
Χιώτης,
το ασύμμετρο καναλάκι -ορθό δεξιά, λοξό αριστερά, το άνοιξα πρόχειρα με τους 2 οδηγούς αντίστοιχα.
Δυστυχώς δεν είχα μόρσα σπίτι να πιάσω το κομμάτι, ήταν και μικρό, και δεν βγήκε πολύ καλό.
Ελπίζω τουλάχιστον να είναι αντιληπτό αυτό που συζητάμε...
εδιτ:
Τον άσπρο οδηγό τον έχω φτιάξει πιο ψωμομένο, για να έχει περιθώριο να του αλλάζω την γωνία τρώγοντας το φάλτσο. Εδώ είναι 7 μοίρες νομίζω
ξανα εδιτ
ίσως και 6 τώρα που το βλέπω
Και μιας και πιάσαμε τα μόρσα, βρήκα αυτήν στο κινητό μου:
Κουτιά από κόντρα πλακέ
Τα σκαρπέλα (lidl -εξαιρετικά για την τιμή τους κατά την γνώμη μου) μασούσαν την εσωτερική γωνία (την οξεία) και γιαυτό τρόχισα τις πλευρές φάλτσο μέχρι την πλάτη
θέλει λίγη υπομονή για να μην καεί το ατσάλι, αλλά γίνονται πιο ραφινάτα:
https://www.youtube.com/watch?v=mYc4zF3e1U0
το σκαρπέλο που φαίνεται στο βάθος της πάνω φωτογραφίας είναι μανίσιο, όχι τροχισμένο