Εργαλεία Χειρός

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

τι γελάς κύρ-Μπάμπη??? λίγα είπα εννοείς???

Γελάω γιατί όλες αυτές θεωρούσα οτι παίζουν στο 50-ρικο και πάνω... Τε λικά δεν είναι και τόσο ακριβές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

για κοίτα και εδώ...

Ευχαριστω. Ολες ειναι πανω απο τα ορια για κοπη ταστου. Το θεμα ειναι να κανω οσο πιο flush κοπη. Εχω μια αρχαια ταναλια του πεθερου μου τωρα και τρωω διπλασιο χρονο να λιμαρω μετα τα ταστα να ερθουν προσωπο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Ευχαριστω. Ολες ειναι πανω απο τα ορια για κοπη ταστου. Το θεμα ειναι να κανω οσο πιο flush κοπη. Εχω μια αρχαια ταναλια του πεθερου μου τωρα και τρωω διπλασιο χρονο να λιμαρω μετα τα ταστα να ερθουν προσωπο.

μμμμμ....δεν νομίζω να το γλυτώσεις αυτό....πάντα όλο και κάτι θα εξέχει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

μμμμμ....δεν νομίζω να το γλυτώσεις αυτό....πάντα όλο και κάτι θα εξέχει...
Σιγουρα. Αν και εχω καλη λιμα ειναι αλλο να φας 0.5-1 χιλιοστο και αλλο 2 που αφηνει μια απλη.

Δυσκολα θα παρεις τελεια flush κοπη του υλικου που θες απο πενσα/κοφτη.
Σιγουρα εχεις καλυτερη τυχη με αυτες της κεκλιμενης κεφαλης απο τις ισιες, αλλα και παλι 1 και κατι χιλιοστα θα εξεχει. Με τις κοινους κοφτες θα εξεχει παραπανω, ετσι?

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Δυσκολα θα παρεις τελεια flush κοπη του υλικου που θες απο πενσα/κοφτη.
Σιγουρα εχεις καλυτερη τυχη με αυτες της κεκλιμενης κεφαλης απο τις ισιες, αλλα και παλι 1-1.5 χιλιστο θα εξεχει. Με τις κοινους κοφτες θα εξεχει παραπανω, ετσι?

Αρα να παρω την εξειδκευμενη μια και καλη ε;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mεγαλο πραμα να υπαρχει το ειδικο εργαλειο που θα σου κανει τη ζωη και την δουλεια σου ευκολη. Δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοιος κοφτης ακριβειας!!

Ναι, νομιζω οτι αντι να δωσεις 30-40 ευρω και να κανεις μιση δουλεια, ας δωσεις τα διπλα για να την κανεις σωστη κι ολοκληρη.

Βλεπω τις τιμες για κοφτες και ζαλιζομαι....βεβαια οτι πληρωνεις περνεις και οι knipex φημιζονται για αυτο...
Εγώ είχω ρόβλημα όταν θέλω να κόψω σπαστες βίδες για πόμολα ντουλαπας/συρταριων καθώς οπως γνωρίζετε πάρα πολλοι τα μηκη ποικίλουν ανάλογα το πάχος της ντουλάπας.... Μιλάω για τέτοιες..
https://www.tools-paint.gr/product/...PIPLWN/BIDES-SPASTES-GIA-POMOLAKIA-4X45-10TEM

Το πάχος τους είναι γύρω στα 3-4χιλιοστα και η καθαρή κοπή στις βόλτες παίζει συμαντικοτατο ρόλο στο σπειρωμα τόσο στο αξεσουάρ πομολακι οσο και για το παξιμάδι από την μέσα πλευρά όταν χρειάζεται να μπει..

Το θέμα είναι ποια από όλες αυτές που προτείνατε μέχρι 30 ευρώ,αυτή με τα 50 φεύγα είναι υπερβολή,αξίζει να πάρεις...

Βλεπω τις τιμες για κοφτες και ζαλιζομαι....βεβαια οτι πληρωνεις περνεις και οι knipex φημιζονται για αυτο...
Εγώ είχω ρόβλημα όταν θέλω να κόψω σπαστες βίδες για πόμολα ντουλαπας/συρταριων καθώς οπως γνωρίζετε πάρα πολλοι τα μηκη ποικίλουν ανάλογα το πάχος της ντουλάπας.... Μιλάω για τέτοιες..
https://www.tools-paint.gr/product/...PIPLWN/BIDES-SPASTES-GIA-POMOLAKIA-4X45-10TEM

Το πάχος τους είναι γύρω στα 3-4χιλιοστα και η καθαρή κοπή στις βόλτες παίζει συμαντικοτατο ρόλο στο σπειρωμα τόσο στο αξεσουάρ πομολακι οσο και για το παξιμάδι από την μέσα πλευρά όταν χρειάζεται να μπει..

Το θέμα είναι ποια από όλες αυτές που προτείνατε μέχρι 30 ευρώ,αυτή με τα 50 φεύγα είναι υπερβολή,αξίζει να πάρεις...

Εναλλακτική πρόταση, στα ίδια περίπου χρήματα, για την συγκεκριμένη δουλειά αλλά και για τις άλλες που περιγράφονται πιο πάνω, με γνώμονα πάντα την καθαρότητα της κοπής είναι και το επαναφορτιζόμενο τροχάκι του lidl.... Θεωρώ πως είναι ιδανικό για τέτοιες δουλείες, και δεν φοβάσαι να χαλάσεις την κοπτική ακμή όπως με τα κοφτάκια....

Έχω και τα 2....Και του lidl και της bosch...εχω δοκιμασει να κοψω και αναλογα το υλικο κανουν πραγματι γρηγορη δουλεια με σωστο κοψιμο αλλωτε ομως κάνουν καθώς ωθουν το υλικό προς τα έξω κατά την κοπή ακμη και αυτό γιατί δεν μπορεις να πετύχεις παντα,θελει σταθερο χερι βεβαια,το κόψιμο μέσα στις αυλακωσεις...Μετά θέλει γυαλοχαρταρισμα να λειανεις τις ακμες για να μπει το παξιμάδι η το πομολακι..
Για να το πετύχεις αυτό θέλει την βίδα σε μέγγενη...Εκεί σχεδόν πάντα δεν έχω θέμα...στην δουλεια ομως...;
Φυσικά όσο μεγαλώνει το πάχος το πρόβλημα αυξάνεται..
Με τις ταναλιες κοφτές που έχω δεν έχω θέμα γιατί μπορείς κάπως να ελέγξεις που θα κοψεις αλλα μου βγαίνει η πίστη να τις κόψω και για αυτο ρωτάω για τις παραπάνω...

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Καλημέρα Κώστα. Οι σπαστές βίδες δεν είναι πολύ "σκληρές" οπότε μπορείς να πας σε αυτήν ή σε αυτήν που είναι πιο οικονομικές και σε πιο χοντρές βίδες να κάνεις 2 ή 3 μασήματα. Ή αλλιώς σε αυτήν την σειρά και ξεμπερδεύεις.

Ευχαριστώ Νικόλα....!!!
Η δεύτερη σειρά μου φενεται ικανοποιητική και το μέγεθος τον 200mm το ορθότερο κατε με...

Ποιος έχει ποικιλία σε knipex για να δω..;

Έχω και τα 2....Και του lidl και της bosch...εχω δοκιμασει να κοψω και αναλογα το υλικο κανουν πραγματι γρηγορη δουλεια με σωστο κοψιμο αλλωτε ομως κάνουν καθώς ωθουν το υλικό προς τα έξω κατά την κοπή ακμη και αυτό γιατί δεν μπορεις να πετύχεις παντα,θελει σταθερο χερι βεβαια,το κόψιμο μέσα στις αυλακωσεις...Μετά θέλει γυαλοχαρταρισμα να λειανεις τις ακμες για να μπει το παξιμάδι η το πομολακι..
Για να το πετύχεις αυτό θέλει την βίδα σε μέγγενη...Εκεί σχεδόν πάντα δεν έχω θέμα...στην δουλεια ομως...;
Φυσικά όσο μεγαλώνει το πάχος το πρόβλημα αυξάνεται..
Με τις ταναλιες κοφτές που έχω δεν έχω θέμα γιατί μπορείς κάπως να ελέγξεις που θα κοψεις αλλα μου βγαίνει η πίστη να τις κόψω και για αυτο ρωτάω για τις παραπάνω...

Υπάρχουν παμφθηνες βιδες M4 για πομολα σε όλα τα πιθανά μήκη. Αν είναι ειδκά να δώσεις 30 ευρώ δεν αξίζει. Εχω ένα κόφτη FF μικρό των 6-7 ευρώ και κανει μια χαρα την δουλεια του σε βίδες με εγκοπές. Τον έχω στο μηχανακι αν καποιος πελάτης έχει ήδη αγοράσει πόμολα και του τα έχουν δώσει με βίδα M4x45 εγκοπή. Σε δουλειές που ολοκληρώνω στο μαγαζί ή που αγοράζω εγώ τα πόμολα, αγοράζω και τις αντιστοιχου μήκους βίδες (που ειναι και πολυ καλυτερες ποιοτικά)

Ναι το ξέρω ότι υπάρχουν διαφορά μεγέθη...Εάν τα πάρω εγώ δεν έχω θεμα γιατί θα έχω μέτρηση το πάχος του φυλλου των ντουλαπιων/συρταριων και θα χρησιμοποιησώ βίδες 2 η 2.5 πόντων έτοιμες..
Το πρόβλημα εστιάζεται σε αυτές που ανέφερες και αγοραζει άλλος που δεν ξέρει..
Της FFman έχω και εγώ αλλα τελευταίος και καλή της Stanley αλλα παρατηρώ μεγάλη δυσκολία στο κόψιμο όπως προείπα...Δεν κόβονται εύκολα...
Η αγορά δεν θα έχει να κάνει μόνο με αυτό αλλά κάθε είδους κόψιμο σε αυτήν την διάσταση με σκληρά υλικά....

Ευχαριστώ Νικόλα....!!!
Η δεύτερη σειρά μου φενεται ικανοποιητική και το μέγεθος τον 200mm το ορθότερο κατε με...

Ποιος έχει ποικιλία σε knipex για να δω..;

Καλη ποικιλια εχει το protool https://protool.gr/ergaleia-xeiros-apothhkeysh/pensoeidh/koftes?manufacturer=202&p=1

Δες και αυτον τον κοφτη των ~15 ευρω που μου φαινεται ιδανικος για αυτο που θες https://protool.gr/ergaleia-xeiros-.../knipex-mprostokofths-mpetoy-200-mm-68-01-200

Ευχαριστώ Μιχάλη θα το έχω υπόψιν μου όταν με το καλό το αποφασίσω...
Μάλλον αυτοί οι κουρμπαριστοι μπροστα είναι ότι πρέπει για αυτο που θέλω και προς εκεί λεω να κινηθώ...

Ευχαριστώ Μιχάλη θα το έχω υπόψιν μου όταν με το καλό το αποφασίσω...
Μάλλον αυτοί οι κουρμπαριστοι μπροστα είναι ότι πρέπει για αυτο που θέλω και προς εκεί λεω να κινηθώ...

Δεν ξερω εαν παραμορφωνουν την βιδα τοσο, οσο να εχεις προβλημα μετα. Μπορω αν θες να το δοκιμασω και να σου πω. Εχω αρκετες βιδες τετοιες.