Εργαλεία Μπαταρίας

Διαβαζω απο το site της www.dewalt.gr για το πιστολετο Dewalt το εξης ενδιαφερον

"The 20V MAX* Brushless 1 in. Rotary Hammer is a high-performance drill powered by a brushless motor and a durable German engineered mechanism, delivering 2.6 Joules of impact energy."

Με ποια γερμανικη εταιρεια συνεργαζεται για τον μηχανισμο του εργαλειου αραγε? Παντως κρινοντας εκ του αποτελεσματος και της αποδοσης, μαλλον καλα εκανε και εβαλε λιγη Γερμανικη συνταγη στο πιστολετο :)

mlotowiertarka-dewalt-dch133p2-sds-18v-26j-2x5ah.jpg

Eχει λογικη η κινηση της Dewalt, η μαλλον της Stanley B&D, να επενδυσει σε Γερμανικη τεχνολογια και να αναβαθμισει ενα καλο προιον σε κατι καλυτερο.

Το επομενο σταδιο που περιμενω εδω και χρονια ειναι η ποιοτικη αναβαθμιση της κατασκευης γενικοτερα των εργαλειων Dewalt και δη των πλαστικων που θυμιζει ερασιτεχνικα εργαλεια.

Δυστυχως η ευτυχως οπως το αναφερει ο Μιχάλης είναι...Όταν επιλέγεται μια άλλη φιλοσοφία κατασκευης ενός εργαλείου η από άλλη τεχνολογική εταιρία παρασκευής από έναν όμιλο τότε είναι λογικό μια εταιρία της να αλλάζει τα δεδομένα της...
Με αυτήν την λογική ενδεχομενος να αναβαθμίζεται η Dewalt ακόμη περισσότερο...Τώρα εαν ειναι εξαρτήματα η τεχνολοφικα στοιχεία από την Bosch δεν το γνωρίζω αλλά μόνο οφέλη μπορεί να έχει για εκείνη...

...

Το επομενο σταδιο που περιμενω εδω και χρονια ειναι η ποιοτικη αναβαθμιση της κατασκευης γενικοτερα των εργαλειων Dewalt και δη των πλαστικων που θυμιζει ερασιτεχνικα εργαλεια.

Άαα μπράβο!!!
Και σε μένα φαίνονται σάν παιδικό παιχνιδι παρότι τα έχω δουλέψει, έχω δει στην πράξη και φαίνονται αξιότατα .

Καμια σχεση τα πλαστικά τις bosch makita milwaukee με τα πλαστικά τις dewalt απο τι bosch το μονο που με χαλασε ειναι η λαβη του Gdr 12v-110 που ειναι γυμνο πλαστικο χωρις καουτσουκ αλλα οκ...

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τα φώτα κάποιου γνώστη τα τελευταίο γεμίζω των ελεύθερο μου χρόνο φτιάχνοντας διάφορες ξύλινες κατασκευές απο παλετες κόντρα πλακε απο παλια επιπλα κτλπ κτλπ. Για την κοπή των ξύλων χρησιμοποιώ μια σεγα που εχω πριόνι χειρός η πάω σε καποιον μαραγκό και μου τα κόβει ετσι μιας και που ειμαι καλα οικονομικά αυτών το καιρο θα ηθελα να αγοράσω αρχικα ενα Δισκοπρίονο χειρος μπαταρίας κατα προτίμηση η απορία μου είναι να αγοράσω ενα μικρο 12v η να παω σε ενα 18v το 18v λόγου μεγέθους μήπως με δυσκολέψει ειμαι εντελώς ασχετος για αυτό και ρωτάω.

Το βάθος κοπης καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιλογη...καθώς άλλο βάθος έχουν τα 12v και άλλο τα 18ν...

Προσωπικά το Bosch 12v δισκοπριονακι με έχει βολέψει αφάνταστα σε ότι έχει κοπή μέχρι τα 2-2,5 πόντους συν ότι είναι πολύ ελαφρύ και υπάρχει μια σχετική δύναμη..
Εάν σε ενδιαφέρει κάτι παραπάνω πας σε 18ν που το βάθος κοπης πάει και πάνω από τα 5 εκατοστά...εδώ αυξάνεται το βάρος κατά πολύ αλλά και η δύναμη..

Πριν ξεκινήσουμε να λέμε εταιρίες και v πες το burget που μπορείς να διαθέσεις....

Δεν θα ηθελα να παω σε καποια άλλη εταιρία περα απο bosch 12v και makita στα 18ν καθως εχω και αλλα εργαλεια απο αυτες τις εταιριες μεχρι 200 250 ευρω μπορω να τα δώσω για δισκοπριονο. θα μου πειτε τοσα πολλα για ερασιτεχνική χρηση τι να κανω ειναι κατι που μαρεσει να ασχολούμαι και γεμιζω τα απογευματα μου ευχάριστα.

Kαλως τον Δημητρη!

Εαν στις κατασκευες σου χρησιμοποιεις πρωτες υλες μεχρι 25μμ παχος τοτε το δισκοπριονακι της Bosch ειναι οτι καλυτερο, βολικο και ευχρηστο μπορεις να αγορασεις.
Μιας και χρησιμοποιεις παλετες μαλιστα, θα σου προτεινα να παρεις ουτως η αλλως το 12βολτο και αν σου τυχει κατι μεγαλυτερο χρησιμοποιεις την σεγα σου η αλλο κοπτικο που πιθανως να αγορασεις στο μελλον (πριονοκορδελα, φαλτσοπριονο κλπ)

Καλως σας βρήκα συνήθως οτι ξύλο χρησιμοποιώ δεν φεύγει πανω απο τους 2.5 ποντους εκτος απο κάποια κόντρα πλακέ το 12ν ειναι και σε πολυ καλη τιμη και εγω σκεφτόμουν να αγορασω το 12ν να εξοικειωθώ κιολας με τέτοιου ειδους εργαλεία και αργότερα αν χρειαστεί να παω σε ενα 18ν (που με τρομάζει λόγου μεγέθους) επισης θα ήθελα ενα εκεντροτριβειο ενα ρουτερ(μπαταριας) και ενα φαλτσοπριονο διαθετω κοντα στο χιλιαρικο για ολα αυτά. Εκεντροτριβιο ειχα ενα bulle αλλα μου κάηκε. Για εργαλεία με καλώδιο δεν με ενδιαφέρει μαρκα απλα να είναι καλής ποιότητας. Συγνώμη για τα τοσα που γράφω και ισως να σας κουρασα απλα δεν γνωριζω παρα πολλά και ψάχνοντας στο ίντερνετ επεσα πανω στο φορουμ και οηρα το θάρρος να σας ρωτήσω.

Για ρουτερ μπαταριας αναγκαστικα μαλλον θα παρεις ιδιας μαρκας με το δισκοπριονο για να έχεις μια μπαταρια για ολα. Τριβειο εκκεντρο με κλειστα ματια θα παρεις το DeWalt, θα στο προτεινουν πολλοι απο εδω μεσα που το έχουν

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για την πρόταση του δισκοπριονου και εγω προς το 12ν ειχα καταλήξει κυριος επειδη ειμαι αρχαριος και λόγο μεγεθους θα ειναι πιο ευκολο στη χρηση στο μελλον αφου αποκτήσω καποια εμπειρία και εαν χρειαστεί θα παω σε καποιο 18ν.

Δημήτρη δεν είναι θέμα αρχαίου αλλά ευκολίας χρήσης...θα το καταλαβεις οταν το χρησιμοποιήσεις...
Έχω μεγάλο δισκοπριονο χειρος ρεύματος και από τότε που πήρα το 12ν δισκοπριονακι ειναι σπάνιες οι φορές που το χρησιμοποιώ και ως εκ τουτου η αγορά 18ν έχει αναβληθεί καθώς εκτός από την ευκολία της μπαταριας δεν θα μου προσφερει κατι αλλο...
Καλώς ήρθες στην παρέα μας και εδώ είμαστε ότι χρειαστείς...

Aν αντι 18βολτων Μακιτα ειχες τα 18βολτα Ryobi, θα μπορουσες να εχεις και φαλτσοπριονο μπαταριας, και ρουτερ μπαταριας και μια επιλογη απο καμμια δεκαρια τριβεια :)

Εκκεντρο τριβειο που συνισταται ειναι το Dewalt https://www.kentrovidas.gr/showprod...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
Για φαλτσοπριονο θα σου ελεγα να μην δωσεις πολλα χρηματα και να παρεις το parkside, oποτε βγει.
Για ρουτερ μπαταριας το 12βολτο που εβγαλε προσφατα η Bosch θα σε βολεψει μια χαρα αφου εχεις μπαταριες και φορτιστη της σειρας. https://www.amazon.de/Bosch-Profess...ywords=bosch+12v+router&qid=1597256752&sr=8-1