Εργαλεία Μπαταρίας

Συγνώμη που θα το γράψω αλλά σήμερα μου χρειάστηκε η τρόμπα στο αυτοκίνητο..αυτή που λέτε μα καλά ποιος κουβαλάει τρόμπα κ μπουλονόκλειδο στο αυτοκίνητο? :operator: :operator: Πέρα από την πλάκα, βοήθησα ένα renault clio, το πίσω λάστιχο ήταν πλάκα και περπάτησε κανά 20-30 μέτρα. Βρήκαμε τον υπαίτιο, ένα μικρό καρφάκι, ευτυχώς δεν έκανε μεγαλύτερη ζημιά. Στο δια ταύτα, η τρόμπα της dewalt με εξέπληξε ευχάριστα. Από τις πιο αθόρυβες που έχω λειτουργήσει, δεν ζορίστηκε να φουσκώσει το λάστιχο από 0 bar σε 2 bar. Βέβαια ήταν το πίσω, οπότε δεν είχε μεγάλο βάρος να το πιέζει. Χρόνο δεν κράτησα αλλά ήταν γρήγορα (με την μπαταρία 18v)

Τρόμπα με μπαταρία? Δεν θα ήταν πιο χρηστική μια με ρεύμα από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου? Είναι και δυνατές και φθηνές και όποτε την χρειαστείς δε θα σκέφτεσαι αν έχει ρεύμα η μπαταρία.

Το μικρο τρομπακι αναπτηρα του lidl ειναι πολυ καλο, δοκιμασμενο για χαζοδουλιτσες ( που αμα εχεις απαιτητικο 3χρονο, δεν ειναι καθολου χαζο- ), μπαλονια, μπαλες, φουσκωτα κτλ. Αλλα δεν εχω δοκιμασει αν την παλευει με τα λαστιχα. Αν ναι, ειναι μια χαρα για την τιμη του.
Το ΒΑΣΙΚΟ του μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχει ανταπτορα/καλωδιο για χρηση απο οικιακη μπριζα. Και οσο το εψαξα, για ανταπτορα που να κανει πρεπει να δωσεις απο κανα 30αρι και πανω, πιο πολλα απο οσο κανει ολοκληρη.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Τρόμπα με μπαταρία? Δεν θα ήταν πιο χρηστική μια με ρεύμα από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου? Είναι και δυνατές και φθηνές και όποτε την χρειαστείς δε θα σκέφτεσαι αν έχει ρεύμα η μπαταρία.
Είναι βρε και 12 v από αναπτήρα. Αλλά εφοσον υπάρχουν μπαταρίες δεν αξίζει τον κόπο. Επίσης βολεύει κ για παραλία.. Στρώματα, βαρκούλες.. Τα παιδιά την καταβρίσκουν. Επιπλέον η μπαταρία 5Αh δεν τελειώνει εύκολα. Θηρίο. Κ επίσης δεν ξεφορτιζει όταν δεν χρησιμοποιείται οπότε δεν υπάρχει άγχος. Επίσης έχω και την Black & Decker (το καλύτερο μοντέλο) από το παραπάνω που έβαλες ο φίλος. Η ακρίβεια στην πίεση είναι παρόμοια. Απλά η dewalt δουλεύει αθόρυβα, καλύτερα και με λιγότερους κραδασμούς.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αλλο ειναι το κομπρεσσερακι που μπαινει στον 12βολτο αναπτηρα του αυτοκινητου και αλλο ενα 18βολτο κομπρεσσερακι που ειναι σαφως ισχυροτερο, ταχυτερο και απειρως βολικοτερο και πιο ευχρηστο μιας και ειναι εντελως χωρις καλωδια.

Δε γνωρίζω αν είναι πιο ισχυρό ένα μπαταρίας, αλλά υπάρχουν διαφόρων ποιτητων αντοχής και δύναμης. Στην τελική εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου αν κάποιο άλλο είναι λίγο πιο ισχυρό ή όχι και φουσκώσει ένα λάστιχο μερικά δευτερόλεπτα γρηγορότερα. Την δουλειά μου θέλω να κάνω αν τύχει και το χρειαστώ. Έχω ένα τέτοιο τρόμπακι εδώ και χρόνια, σκυλί μαύρο, και το παίρνω μαζί κυριως όταν πρόκειται να πάω κάποιο ταξίδι με το ιχ (ο γιος μου φουσκώνει και κάτι στρωματα θαλάσσης).

Επειδη γνωριζω καλα το θεμα, αναφερω οτι το 18βολτο μπαταριας ειναι πολυ ισχυροτερο και φυσικα γρηγοροτερο απο οποιοδηποτε κομπρεσσερακι που μπαινει στον αναπτηρα του αυτοκινητου.

Απο εκει και περα προφανως και ειναι θεμα επιλογης του καθενος. Απλα λεμε τι ισχυει σε καθε περιπτωση.

Το μικρο τρομπακι αναπτηρα του lidl ειναι πολυ καλο, δοκιμασμενο για χαζοδουλιτσες ( που αμα εχεις απαιτητικο 3χρονο, δεν ειναι καθολου χαζο- ), μπαλονια, μπαλες, φουσκωτα κτλ. Αλλα δεν εχω δοκιμασει αν την παλευει με τα λαστιχα. Αν ναι, ειναι μια χαρα για την τιμη του.
Το ΒΑΣΙΚΟ του μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχει ανταπτορα/καλωδιο για χρηση απο οικιακη μπριζα. Και οσο το εψαξα, για ανταπτορα που να κανει πρεπει να δωσεις απο κανα 30αρι και πανω, πιο πολλα απο οσο κανει ολοκληρη.

Μα αυτή είναι η δουλειά του. Τα λάστιχα, και αυτό με τον κόκκινο κορμό τα πάει εξαιρετικά!
3 Έχω ένα σε κάθε αμάξι. Βέβαια αν ειναι στα μηδέν psi το λάστιχο δλδ πίτα θέλει σήκωμα το αμάξι.

Κι εδώ είναι η διαφορά με τα πιο ακριβά τρόμπακια. Ένα καλό δε παίρνει χαμπάρι αν είναι πλάκα το λάστιχο, θα το φουσκώσει άνετα. Δυο φορές έτυχε σε όλα αυτά τα χρόνια που έχω το δικό μου, να βρω λάστιχο πιασμένο, πλάκα εντελώς. Το φουσκώσε για πλάκα. Βέβαια, άλλη τιμή με του lidl, το είχα πληρώσει...

Τωρα με τις ζεστες, ειναι πολυτιμος ενας ανεμιστηρας στο εργαστηριο.
Αν και ειναι πιο δροσερα, με πολλους βαθμους διαφορά απο την περιβαλλουσα θερμοκρασια, οταν σε ενα (ημι)υπογειο εργαστηριο ξεπερνιωνται οι 26-27 βαθμοι, υπαρχει θεματακι.

Οι ανεμιστηρες μπαταριας ειναι μια ιδανικη λυση καθως τοποθετουνται σε οποιοδηποτε σημειο και η μπαταρια διαρκει πολλες ωρες καθως δεν ειναι ενεργοβορα εργαλεια.
Εδω ενας Ryobi, με πολλα σημεια στηριξης και δυο ταχυτητες, κρεμασμενος αναποδα απο το τσιγκελι μιας ζυγαριας.

50198435071_d24e4987b1_b.jpg

Ο θορυβος ειναι πραγματικα ελαχιστος στην μικρη σκαλα που κανει καλη δουλεια εως και στα 4-5 μετρα αποσταση. Την μεγαλη σκαλα την χρησιμποιω απο σπανια εως καθολου.
Τον εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες στο εργαστηριο οταν οι θερμοκρασιες ειναι μεγαλες. Τον χρησιμοποιω επισης, και ειναι μεγαλη βοηθεια, οταν βαφω με σπρευ η κατι παρομοιο.

https://www.ryobitools.com/products/details/18v-one-plus-hybrid-fan

Τελικά από το εργαστήρι σου δεν λείπει τίποτα....!!!!
Για όλες τις καταστάσεις υπάρχει και μια λύση....!!!

Yπαρχουν εδω και χρονια καποια φορητα κλιματιστικα (ρευματος και μπαταριας) σε μεγεθος ηλεκτρικης σκουπας που δουλευουν με παγο και νερο αλλα δεν ξερω ποσο αποτελεματικα ειναι.

Τελικά τα εργαλεία μπαταρίας περνούν περισσότερη αξία όταν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλοι...κατα πόσο δε οταν το εταίρο ημισυ επιβραβευει την αγορα βλεποντας η ιδια την ευκολια...

https://postimg.cc/c6sRtt1L

..επι τω έργω σημερινου κλάδεματος....